Klasik Game of Thrones - 8. Sezon Yorumları

xemrexxx

Favori Üye
Katılım
18 Mart 2012
Mesajlar
181,304
Reaksiyon puanı
132,187
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
O iki yazarın Allah bin türlü belasını versin. Güzelim efsane sayenizde oldu kestane. Hayır işin kötü tarafı kitapta böyle bitecek.

Grey Worm şu dizide ölmedi ya bu ayıp bize yeter.
Sansa’yı izlerken aklıma hep sen geliyordun cidden :A İşin garibi hayatında 1 bölüm bile Game of Thrones izlemedin. Game of Thrones gibi bir diziyi hiç izlemedin sırf The Walking Dead meselesinden dolayı? ?
:ABu adama ne olmuşş böylee
Chernobyl'in ne işi var o sıralarda ya çok saçma. Dediğin gibi 100 bin oy falan olması lazım, 25 bin oyla orada olmasını asla kabul etmiyorum. Büyük ihtimal oy sayısı arttıkça gerilere düşecektir ama yine de bu sıralara çıkabiliyor olması hiç hoş değil ve sistemin sıkıntılarını gösteriyor.

Game of Thrones'un Breaking Bad'in önüne geçmesini hiç sevmiyordum zaten, sonunda olması gerektiği gibi geri düşmesi iyi oldu. Ha keza belgesellerin de dizi klasmanında sıralamaları bozmasını çok saçma buluyorum ya neyse.
Imdbnin dizi listesini ben de sevmiyorum. Oy sayısıyla ağırlıklandırmaları gerekiyor. Yüzbinlerce oy almış 8 üstü puana sahip diziler listede yok ama 6 bin oy almış kimsenin bilmediği diziler listede. Belgeseller zaten ayrı bir problem.

Bu arada Breaking Bad final yaptıktan sonra yükselerek 9.6’ya çıkmıştı. Antileri herhalde düşürdü daha sonra. :)

Game of Thrones düşer daha bu finalden sonra. 9.0’lık koca Dexter beğenilmeyen finalinden sonra 8.7’ye kadar indi. Gerçi onun finali bundan daha iyiydi bence. :D
Bildiğim kadarıyla 5 bin oy veya daha fazlasını aldığın an listeye girebiliyorsun, sitenin hesaplama sistemi çok yanlış. En azından 100 bin oy gibi bir sınır olması lazım. Milyonlarca, yüzlerce insanın oy verdiği diziler listede yok mesela. Keza belgesellerin de listede olmaması lazım, dizilerle aynı klasmanda değerlendirilmeleri saçma.

Chernobyl çok başarılı, gerçekçi ve kaliteli bulduğum bir dizi ama yavaş be kardeşim. Direkt birinci olmuş 25 bin oyla, oy sayısı arttıkça düşecektir illa ki ama dediğim gibi sistemi çok saçma IMDb'nin. Kabul edilebilir oy sayısı sınırı yükseltilmeli.
Şerlok beyciğim bu sezonun yılmaz savunucusu olarak sizin bu muhteşem final hakkındaki düşüncelerinizi merak ediyorum. Paylaşır mısınız bizimle değerli yorumunuzu :A
Şerlok bey de salmış GoT'u bence :A Bakma finaller minaller diye oyalıyor :A @Sherlock
Arya da xmen wolfsbane karakterine kapak atmiş galiba:A @Tolstoyevski
Oda X-MEN New Mutatns'ta oynayacaktı ama klasik FOX filmi erteledi.. Yayınlanması bile muamma. :/
Drogon bile olanlardan sonra imana gelmiş utanin:A @Dosi @vadikızı @Yiğitt @xBUGRAx @Aserat @dreamy @turkuazz @ozmoturk @serhatt
FB_IMG_1558708419434.jpg
 

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,069
Reaksiyon puanı
47,672
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
8x6 (Final)

İçerisinde birçok mantıksızlık barındıran, kötü bir finaldi.

Bölüme yanmış ve küllerin içerisinde bir King's Landing ve bu şehirde Tyrion'ı görerek başladık. Cercei ve Jaime'nin yan yana duran cesetlerini ve bunları gören Tyrion'ı izledik. Bu sahneler ve bu sahnelerin çekimlerini başarılı buldum.

Sonrasında Dany'i ve ordularını gördük. Şimdi ilk büyük mantıksızlık burada başlıyor, bu kadının ordularının yarısı Kuzey'deki savaşta yok oldu, burayı ele geçirirlerken de illa ki kayıp vermiş olması gerekiyor. Ancak nasıl olduysa, oldukça kalabalık bir ordu Dany'i dinliyordu. Dany'nin konuştuğu sahne bölümün iyi 2-3 sahnesinden birisi olabilir ama konuşma yaptığı ordunun nasıl orada olduğunu bilmiyoruz.

Daha sonra Jaime'yi öldürdüğü gerekçesiyle Tyrion tutuklanıyor ve Jon ile aralarında zindanda bir konuşma geçtiğini görüyoruz. Tyrion tam olarak kendisinden beklenileceği şekilde Jon'u Dany'i öldürme konusuna ikna ediyor. Yaklaşık iki sezondur Tyrion karakterinin ilk kez mantıklı bir şey yaptığına şahit oluyoruz burada. Normal şartlarda, karakter gelişimi hiçe sayılmamış bir Tyrion, Dany'nin kuyusunu kazmak için bu kadar beklemezdi. Dolayısı ile bu da kendi içerisinde mantıksızlık barındıran bir olay.

Ardından Jon gibip, Dany'i öldürüyor. Bakın, bu ikili birbirine aşık olabilir ama öyle ölüm sahnesi mi olur? Aşk filmi mi izliyoruz? Sahnedeki oyunculukları da çok beğendiğimi söyleyemem açıkçası. Sonrasında annesinin öldüğünü gören Drogon tahtı yakıyor. Anladığım kadarıyla sinirlendiği için ve bir Targaryen olan Jon'u yakamadığı için hıncını tahttan çıkarıyor. Bu sorunun da cevabı verilmedi yani finalde.

Şimdi gelelim sıradaki mantıksızlığa... Jon oraya rahatlıkla girebilir, sonuçta Dany'nin en çok güvendiği kişilerden birisi ve ordusu da bunu biliyor. Orada sıkıntı görmüyorum ama Jon oradan neden sessiz sedasız çıkmıyor? Ejderha, Dany'i de aldı ve gitti. Jon oradan sessizce çıksa kim ne diyecek? Çıkıp, ben Dany'i öldürdüm dedi de zindana mı attılar onu? Veya çıkıp Dany'i öldürdüğünü söylediği halde, kraliçelerine aşırı derecede sadık olan Gray Worm ve ordusu o öfkeyle onun nasıl kellesini almıyor? Bakın bu dizinin iki sezondur yaptığı ve en çok nefret ettiğim şey "zaman atlamaları", bunlar dizinin ilk 6 sezonunda yoktu. Hayır, zaman atlaması yaparsın çünkü olayları yetiştirmen gerekiyor ve süren kısıtlı ama final bölümü izliyoruz ya. Olayların altını doldurun bari zaman atlamalarının ardından.

Dany'nin ölümün ardından uzun bir zaman geçiyor ve konseyi görüyoruz. Geldik bölümün bir diğer mantıksızlığına. Dany'nin ölümü sonrası Gray Worm'un neden öldürmediğini bilmediğimiz Jon ve Tyrion'ın kaderlerinin oylandığı ve kralın seçileceği bir konsey izliyoruz. 7 krallık da burada. Tyrion konuşmaya başlıyor ve bana göre güzel ve mantıklı gerekçelerle Bran'in tahta geçmesi gerektiğini söylüyor. Bakın bunu anlayabiliyorum ama... Biz 8 sezondur birbiri ile anlaşamayan krallıklar izledik, kimse çıkıp itiraz etmiyor bu karara...

Lannisterlar bu krallıklar tarafından sevilmeyen bir hane. Dolayısı ile sırf Tyrion'ın bunu teklif ediyor olmasından dolayı bile orada bu karara itiraz edenlerin çıkması lazım. Onu geçtim, Jon'u nasıl kafalarına göre Kuzey'e gönderebiliyorlar? Ya bu adam Aegon Targaryen, Sansa bu sırrı sırf Dany delirsin ve Kral'ın Şehri'ni yaksın diye mi söyledi herkese? Nasıl tahtın gerçek varisi için böyle bir karar verebiliyorsunuz? Bir kere yetkiniz yok ki.

Bu arada Sam de laf arasında demokrasiyi buluyor ama kimse kulak asmıyor.

Sonra gelelim Stark hanesinin bağımsızlığını istemesi konusuna. Orada Dorne denen bir hane var ve bu hanenin en önemli özelliği bağımsızlık duygularının hat safhada olması ve her karara hemen "tamam" dememeleri. Orada Stark hanesi bağımsızlığını isterken, nasıl çıkıp "biz de istiyoruz" demiyorlar.

Gelelim yeni kral Bran'e. Bakın Bran, Westeros tarihinin canlı tanığı. Bu yüzden kral seçilmesi çok mantıklı ama biz bu konunun işlendiğini dahi görmedik ve buna hazırlanmadık. Bildiğim kadarıyla kitabın sonu ile dizinin sonunun aynı olması konusunda yazar ile senaristler arasında bir anlaşma mevcuttu. Yani bu sona alelacele karar vermemiş olmaları lazım. Ancak Bran'in kral olma konusunu hiç işlemediler, onu geçtim karakteri bile o doğrultuda geliştirmediler. Dany tahta geçse ve dizi mutlu sonla bitse eminim daha çok tatmin olurduk. Kısacası aşırı saçma ve mantıksızlıklarla dolu bir konsey sahnesi sahnesi izledik. Nerede önceki sezonlarda neredeyse bir bölüm süresince izlediğimiz, krallık adına kararlar alınan konsey sahneleri, nerede bu sahne...

Sonra en sevmediğim şey tekrar yaşandı ve bir "zaman atlaması" daha izledik. Krallık sorunlarını çözmüş, şehrin refah seviyesi yükselmiş. Herkes mutlu mesutken bulduk kendimizi. Bu da demek oluyor ki yine birçok soru cevapsız kaldı... Yıkılan yapılar nasıl inşa edildi, halk Bran'i nasıl bağrına bastı bilmiyoruz. Her şey bir anda güllük gülistanlık oldu.

Neyse, gelelim karakter sonlarına. Ben çoğu karakterin sonunu beğendim ama dediğim gibi karakterlerin bu sona gidişlerinin altı doldurulmadı zaman atlamalarından dolayı.

Jon'un Kuzey'e gitmesi güzeldi, zaten Ygritte'le orada beraberken, "keşke hep burada kalsam" tarzında bir cümle kurmuştu. Kendisi adına mutlu bir son oldu ama buna 7 krallık değil, tahtın gerçek varisi olarak kendisi karar vermeliydi. Mesela Jon serbest bırakılsa ve "tahtı istemiyorum, Kuzey'e gideceğim" deyip gitse çok daha mantıklı olurdu.

Arya, dünyanın geri kalanını keşfetmek adına yola çıktı. Karakter gelişimini tek beğendiğim karakter Arya sanırım. Hiç bozmadıkları ve adım adım geliştirdikleri bir karakter oldu, sonuç olarak istediğini de elde etmiş oldu. Tabii yeşil gözlü birini öldürür diyorduk ama sanırım o yeşil gözlü kişi Baelish'miş ve onu da çoktan öldürmüş. Tabii bu da bizim tahminimize bırakılan bir diğer konu oldu.

Sansa da amacına ulaştı ve Kuzey'in kraliçesi ilan edildi. Onun karakter gelişimi de çok daha büyük şeyler vaat ediyordu ama Kuzey'in kraliçesi olmakla kaldı. Mesela Bran'in kral seçildiği sahnede karakteri gereği tahtı isteme potansiyeline sahip bir karakterdi. Ama nedense o da her söyleneni kabul etmekle yetindi.

Bronn'un getirildiği mevkiyi ve sonunu çok saçma buldum mesela. Sırf parayı sevdiği için koskoca hazinenin başına getirilmiş. Garip bir tercih. Sam'in sonunu beğendim ama mantıken çoktan ölmesi gerekiyordu, adam şaka maka buralara kadar yuvarlana yuvarlana, birçok savaş atlata atlata gelmiş oldu. :A Helal olsun...

Önceki bölümlerde yaşanan konuların öncesi hızlı işleniyor olsa dahi en azından işleniyordu, yani olayların altı dolduruluyordu. Bence final bölümün en büyük sıkıntısı bu, ben çoğu karakterin sonunu beğendim, alınan bazı kararları da mantıklı buldum ama bu sonların ve kararların altı doldurulmadı bölümde. İzleyen hiç kimsenin finalden tatmin olmamasının temel sebebi de bu zaten. Ayrıca bütün konuları önceki bölümlerde işleyince finale konu kalmadı, bu yüzden böyle izleyiciyi tatmin etmekten uzak bir final bölümü izlemiş olduk.

Puan: 6/10

Başarılı bir final bölümü yazmak ve çekmek çok çok zor bir iş, bunu bir kere daha anlamış olduk. Bu yüzden Breaking Bad'e ve Vince Gilligan'a olan saygım biraz daha arttı. Hala o seviyede tatmin eden bir final bölümü izleyemedik, muhtemelen Better Call Saul benzer derecede tatmin edecektir ama onun da hangi evrende geçtiği ve yapımcısı belli. :)

Her şeye rağmen Game of Thrones gelmiş-geçmiş en iyi diziler arasında yer almaya devam edecek. Hatta çoğumuzun Breaking Bad sonrası izlediği en iyi dizidir hala, ilk altı sezonunun destansı olması dahi yeterli kendi adıma konuşmak gerekirse. Bize her duyguyu yaşatmayı başaran bir dizi oldu, spoiler yememek için sosyal medyadan uzak durmamıza sebep olan bir dizi oldu, jeneriği ve müzikleri gelmiş-geçmiş en iyi dizi jeneriği ve müzikleri belki de. Ve izlediğimiz -şimdilik- en iyi fantastik dizi oldu, muhteşem başarısı ile bu türün önünü açan dizi olmayı başardı... Bu yüzden son iki sezonu beklentileri karşılamaktan uzak olsa dahi hepimizin aklında destansı bir iş olarak kalmaya devam edecek Game of Thrones...
 

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,069
Reaksiyon puanı
47,672
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Şu muhteşem sanat eserini de paylaşmak istiyorum. Ramin Djawadi, sen muhteşem bir detaysın.

 

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,283
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
8x6 (Final)

İçerisinde birçok mantıksızlık barındıran, kötü bir finaldi.

Bölüme yanmış ve küllerin içerisinde bir King's Landing ve bu şehirde Tyrion'ı görerek başladık. Cercei ve Jaime'nin yan yana duran cesetlerini ve bunları gören Tyrion'ı izledik. Bu sahneler ve bu sahnelerin çekimlerini başarılı buldum.

Sonrasında Dany'i ve ordularını gördük. Şimdi ilk büyük mantıksızlık burada başlıyor, bu kadının ordularının yarısı Kuzey'deki savaşta yok oldu, burayı ele geçirirlerken de illa ki kayıp vermiş olması gerekiyor. Ancak nasıl olduysa, oldukça kalabalık bir ordu Dany'i dinliyordu. Dany'nin konuştuğu sahne bölümün iyi 2-3 sahnesinden birisi olabilir ama konuşma yaptığı ordunun nasıl orada olduğunu bilmiyoruz.

Daha sonra Jaime'yi öldürdüğü gerekçesiyle Tyrion tutuklanıyor ve Jon ile aralarında zindanda bir konuşma geçtiğini görüyoruz. Tyrion tam olarak kendisinden beklenileceği şekilde Jon'u Dany'i öldürme konusuna ikna ediyor. Yaklaşık iki sezondur Tyrion karakterinin ilk kez mantıklı bir şey yaptığına şahit oluyoruz burada. Normal şartlarda, karakter gelişimi hiçe sayılmamış bir Tyrion, Dany'nin kuyusunu kazmak için bu kadar beklemezdi. Dolayısı ile bu da kendi içerisinde mantıksızlık barındıran bir olay.

Ardından Jon gibip, Dany'i öldürüyor. Bakın, bu ikili birbirine aşık olabilir ama öyle ölüm sahnesi mi olur? Aşk filmi mi izliyoruz? Sahnedeki oyunculukları da çok beğendiğimi söyleyemem açıkçası. Sonrasında annesinin öldüğünü gören Drogon tahtı yakıyor. Anladığım kadarıyla sinirlendiği için ve bir Targaryen olan Jon'u yakamadığı için hıncını tahttan çıkarıyor. Bu sorunun da cevabı verilmedi yani finalde.

Şimdi gelelim sıradaki mantıksızlığa... Jon oraya rahatlıkla girebilir, sonuçta Dany'nin en çok güvendiği kişilerden birisi ve ordusu da bunu biliyor. Orada sıkıntı görmüyorum ama Jon oradan neden sessiz sedasız çıkmıyor? Ejderha, Dany'i de aldı ve gitti. Jon oradan sessizce çıksa kim ne diyecek? Çıkıp, ben Dany'i öldürdüm dedi de zindana mı attılar onu? Veya çıkıp Dany'i öldürdüğünü söylediği halde, kraliçelerine aşırı derecede sadık olan Gray Worm ve ordusu o öfkeyle onun nasıl kellesini almıyor? Bakın bu dizinin iki sezondur yaptığı ve en çok nefret ettiğim şey "zaman atlamaları", bunlar dizinin ilk 6 sezonunda yoktu. Hayır, zaman atlaması yaparsın çünkü olayları yetiştirmen gerekiyor ve süren kısıtlı ama final bölümü izliyoruz ya. Olayların altını doldurun bari zaman atlamalarının ardından.

Dany'nin ölümün ardından uzun bir zaman geçiyor ve konseyi görüyoruz. Geldik bölümün bir diğer mantıksızlığına. Dany'nin ölümü sonrası Gray Worm'un neden öldürmediğini bilmediğimiz Jon ve Tyrion'ın kaderlerinin oylandığı ve kralın seçileceği bir konsey izliyoruz. 7 krallık da burada. Tyrion konuşmaya başlıyor ve bana göre güzel ve mantıklı gerekçelerle Bran'in tahta geçmesi gerektiğini söylüyor. Bakın bunu anlayabiliyorum ama... Biz 8 sezondur birbiri ile anlaşamayan krallıklar izledik, kimse çıkıp itiraz etmiyor bu karara...

Lannisterlar bu krallıklar tarafından sevilmeyen bir hane. Dolayısı ile sırf Tyrion'ın bunu teklif ediyor olmasından dolayı bile orada bu karara itiraz edenlerin çıkması lazım. Onu geçtim, Jon'u nasıl kafalarına göre Kuzey'e gönderebiliyorlar? Ya bu adam Aegon Targaryen, Sansa bu sırrı sırf Dany delirsin ve Kral'ın Şehri'ni yaksın diye mi söyledi herkese? Nasıl tahtın gerçek varisi için böyle bir karar verebiliyorsunuz? Bir kere yetkiniz yok ki.

Bu arada Sam de laf arasında demokrasiyi buluyor ama kimse kulak asmıyor.

Sonra gelelim Stark hanesinin bağımsızlığını istemesi konusuna. Orada Dorne denen bir hane var ve bu hanenin en önemli özelliği bağımsızlık duygularının hat safhada olması ve her karara hemen "tamam" dememeleri. Orada Stark hanesi bağımsızlığını isterken, nasıl çıkıp "biz de istiyoruz" demiyorlar.

Gelelim yeni kral Bran'e. Bakın Bran, Westeros tarihinin canlı tanığı. Bu yüzden kral seçilmesi çok mantıklı ama biz bu konunun işlendiğini dahi görmedik ve buna hazırlanmadık. Bildiğim kadarıyla kitabın sonu ile dizinin sonunun aynı olması konusunda yazar ile senaristler arasında bir anlaşma mevcuttu. Yani bu sona alelacele karar vermemiş olmaları lazım. Ancak Bran'in kral olma konusunu hiç işlemediler, onu geçtim karakteri bile o doğrultuda geliştirmediler. Dany tahta geçse ve dizi mutlu sonla bitse eminim daha çok tatmin olurduk. Kısacası aşırı saçma ve mantıksızlıklarla dolu bir konsey sahnesi sahnesi izledik. Nerede önceki sezonlarda neredeyse bir bölüm süresince izlediğimiz, krallık adına kararlar alınan konsey sahneleri, nerede bu sahne...

Sonra en sevmediğim şey tekrar yaşandı ve bir "zaman atlaması" daha izledik. Krallık sorunlarını çözmüş, şehrin refah seviyesi yükselmiş. Herkes mutlu mesutken bulduk kendimizi. Bu da demek oluyor ki yine birçok soru cevapsız kaldı... Yıkılan yapılar nasıl inşa edildi, halk Bran'i nasıl bağrına bastı bilmiyoruz. Her şey bir anda güllük gülistanlık oldu.

Neyse, gelelim karakter sonlarına. Ben çoğu karakterin sonunu beğendim ama dediğim gibi karakterlerin bu sona gidişlerinin altı doldurulmadı zaman atlamalarından dolayı.

Jon'un Kuzey'e gitmesi güzeldi, zaten Ygritte'le orada beraberken, "keşke hep burada kalsam" tarzında bir cümle kurmuştu. Kendisi adına mutlu bir son oldu ama buna 7 krallık değil, tahtın gerçek varisi olarak kendisi karar vermeliydi. Mesela Jon serbest bırakılsa ve "tahtı istemiyorum, Kuzey'e gideceğim" deyip gitse çok daha mantıklı olurdu.

Arya, dünyanın geri kalanını keşfetmek adına yola çıktı. Karakter gelişimini tek beğendiğim karakter Arya sanırım. Hiç bozmadıkları ve adım adım geliştirdikleri bir karakter oldu, sonuç olarak istediğini de elde etmiş oldu. Tabii yeşil gözlü birini öldürür diyorduk ama sanırım o yeşil gözlü kişi Baelish'miş ve onu da çoktan öldürmüş. Tabii bu da bizim tahminimize bırakılan bir diğer konu oldu.

Sansa da amacına ulaştı ve Kuzey'in kraliçesi ilan edildi. Onun karakter gelişimi de çok daha büyük şeyler vaat ediyordu ama Kuzey'in kraliçesi olmakla kaldı. Mesela Bran'in kral seçildiği sahnede karakteri gereği tahtı isteme potansiyeline sahip bir karakterdi. Ama nedense o da her söyleneni kabul etmekle yetindi.

Bronn'un getirildiği mevkiyi ve sonunu çok saçma buldum mesela. Sırf parayı sevdiği için koskoca hazinenin başına getirilmiş. Garip bir tercih. Sam'in sonunu beğendim ama mantıken çoktan ölmesi gerekiyordu, adam şaka maka buralara kadar yuvarlana yuvarlana, birçok savaş atlata atlata gelmiş oldu. :A Helal olsun...

Önceki bölümlerde yaşanan konuların öncesi hızlı işleniyor olsa dahi en azından işleniyordu, yani olayların altı dolduruluyordu. Bence final bölümün en büyük sıkıntısı bu, ben çoğu karakterin sonunu beğendim, alınan bazı kararları da mantıklı buldum ama bu sonların ve kararların altı doldurulmadı bölümde. İzleyen hiç kimsenin finalden tatmin olmamasının temel sebebi de bu zaten. Ayrıca bütün konuları önceki bölümlerde işleyince finale konu kalmadı, bu yüzden böyle izleyiciyi tatmin etmekten uzak bir final bölümü izlemiş olduk.

Puan: 6/10

Başarılı bir final bölümü yazmak ve çekmek çok çok zor bir iş, bunu bir kere daha anlamış olduk. Bu yüzden Breaking Bad'e ve Vince Gilligan'a olan saygım biraz daha arttı. Hala o seviyede tatmin eden bir final bölümü izleyemedik, muhtemelen Better Call Saul benzer derecede tatmin edecektir ama onun da hangi evrende geçtiği ve yapımcısı belli. :)

Her şeye rağmen Game of Thrones gelmiş-geçmiş en iyi diziler arasında yer almaya devam edecek. Hatta çoğumuz için Breaking Bad sonrası izlediği en iyi dizidir hala, ilk altı sezonunun destansı olması dahi yeterli kendi adıma konuşmak gerekirse. Bize her duyguyu yaşatmayı başaran bir dizi oldu, spoiler yememek için sosyal medyadan uzak durmamıza sebep olan bir dizi oldu, jeneriği ve müzikleri gelmiş-geçmiş en iyi dizi jeneriği ve müzikleri belki de. Ve izlediğimiz en iyi -şimdilik- fantastik dizi oldu ve hatta muhteşem başarısı ile bu türün önünü açan dizi oldu. Bu yüzden son iki sezonu beklentileri karşılamaktan uzak olsa dahi hepimizin aklında destansı bir iş olarak kalmaya devam edecek Game of Thrones...

Lost genel olarak bu dizinin “üç beş gömlek” ( :A ) üstünde bir dizi olarak kaldı. Finali iyiydi kötüydü orası ayrı ama Breaking Bad’den dahi burun farkı kaliteli tek dizi varsa o da The Lost’dur, kaldı ki buna katılmayacak hatta GoT’un daha iyi olduğunu iddia edeceksin, buna da tamamen saygı duyarım kişisel bir tercihtir elbette.

Fakat işin ilginç bozdu dedikleri Lost bile GoT kadar bozmadı son iki sezonuyla özellikle son sezonuyla. Bunu kişisel bir görüş olarak değil tamamen objektif ve 2+2=4 kesinliğinde tartışmaya kapalı olarak beliriyorum, Lost’un final bölümünde açıkta kalan sorunlar haricinde, özellikle final sezonunda asla GoT gibi sezonlar boyunca gelişen karakterlerin birden saçma sapan bir dönüşüme uğradıklarını, senaryodaki üç birlik kuralının mantık kurallarına aykırı bir şekilde incelendiği filan hiç görmedik o yapıtta. Ama neyse konu şimdi o değil. :D

Tüm askeri gücü elinde bulunduran ve bir bölüm öncesinde de gördüğümüz gibi artık duygusal şekilde hareket etmeye başlayıp öfkesinden kolayca adam öldürebilen Felipe Melo senin de dediğin gibi her ne hikmetse Snow’u öldürmemiştir, daha da ilginci Snow’un aradan sıyrılmak yerine öldürdüğünü itiraf etmesiydi ama hadi onu bu sezon ve geçen sezon finalinde sürekli yüzümüze vura vura belirttikleri “Ben Jon Snow, yalan söylemem, söyletmem” vizyonuna bağladılar diyelim:

Melo: Snow ve Tyron ölsün istiyoruz
Çakma Konsey: Olmaz, Tyron kralın eli olacak
Melo: peki.
Konsey: Hadi senin gönlün olsun diye Snow’u da kuzeye sürgün edeceğiz
Melo. Peki.

(Melo “batsın krallığınız deyip tayfasını da yanına alarak çekip gider uzak diyarlara)

Peki madem Melo çekip gitti, Snow’un sürgünde ne işi var halen? Snow geri gelse birisi Melo’yu telefonla arayıp “bak adamı geri getirttiler” diyecek ve Melo da tayfasıyla birlikte geri mi dönecek intikam için?

Bir de Snow’u Dany’i öldürmesi için gaza getirip öldürttükten sonra ona suçluymuş gibi yaklaşmaları hele...
 
  • Beğendim
Reactions: Sherlock

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,069
Reaksiyon puanı
47,672
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Lost genel olarak bu dizinin “üç beş gömlek” ( :A ) üstünde bir dizi olarak kaldı. Finali iyiydi kötüydü orası ayrı ama Breaking Bad’den dahi burun farkı kaliteli tek dizi varsa o da The Lost’dur, kaldı ki buna katılmayacak hatta GoT’un daha iyi olduğunu iddia edeceksin, buna da tamamen saygı duyarım kişisel bir tercihtir elbette.

Fakat işin ilginç bozdu dedikleri Lost bile GoT kadar bozmadı son iki sezonuyla özellikle son sezonuyla. Bunu kişisel bir görüş olarak değil tamamen objektif ve 2+2=4 kesinliğinde tartışmaya kapalı olarak beliriyorum, Lost’un final bölümünde açıkta kalan sorunlar haricinde, özellikle final sezonunda asla GoT gibi sezonlar boyunca gelişen karakterlerin birden saçma sapan bir dönüşüme uğradıklarını, senaryodaki üç birlik kuralının mantık kurallarına aykırı bir şekilde incelendiği filan hiç görmedik o yapıtta. Ama neyse konu şimdi o değil. :D

Tüm askeri gücü elinde bulunduran ve bir bölüm öncesinde de gördüğümüz gibi artık duygusal şekilde hareket etmeye başlayıp öfkesinden kolayca adam öldürebilen Felipe Melo senin de dediğin gibi her ne hikmetse Snow’u öldürmemiştir, daha da ilginci Snow’un aradan sıyrılmak yerine öldürdüğünü itiraf etmesiydi ama hadi onu bu sezon ve geçen sezon finalinde sürekli yüzümüze vura vura belirttikleri “Ben Jon Snow, yalan söylemem, söyletmem” vizyonuna bağladılar diyelim:

Melo: Snow ve Tyron ölsün istiyoruz
Çakma Konsey: Olmaz, Tyron kralın eli olacak
Melo: peki.
Konsey: Hadi senin gönlün olsun diye Snow’u da kuzeye sürgün edeceğiz
Melo. Peki.

(Melo “batsın krallığınız deyip tayfasını da yanına alarak çekip gider uzak diyarlara)

Peki madem Melo çekip gitti, Snow’un sürgünde ne işi var halen? Snow geri gelse birisi Melo’yu telefonla arayıp “bak adamı geri getirttiler” diyecek ve Melo da tayfasıyla birlikte geri mi dönecek intikam için?

Bir de Snow’u Dany’i öldürmesi için gaza getirip öldürttükten sonra ona suçluymuş gibi yaklaşmaları hele...

Yaptığın dizi karşılaştırmaları dediğin gibi kişisel zevk ve tercihtir, şimdi ben de oralara girmeyeyim, çıkamıyoruz sonra işin içinden. :A

Konsey sahnesi başlı başına bir skandal, bak açık açık böyle yani. Bir tane mantıklı replik ve hareket yok o konsey sahnesinde.

Grey Worm ve ordusu madem şehrin kontrolünü elinde bulunduruyor ve hatta bu yüzden krallık adına karar alabilmek adına onlara karşı konsey toplanıyorsa, Tyrion nasıl esir olduğu halde rahat rahat konuşabiliyor? Grey Worm nasıl her şeye "tamam", "olur" diyebiliyor dediğin gibi. Onu geçtim burada sıkıntı Jon'un Kuzey'e gitmiş olması değil, oraya gönderiliş şekli. Jon'a sorsan zaten Kuzey'e gidip ömrünü orada sürdürmek isteyecek bir karakter zaten. Ama işte sorun tam olarak burada, sormuyorlar. Yahu bu adam sevelim/sevmeyelim tahtın gerçek varisi değil mi? Aegon Targaryen değil mi? Siz nasıl kendi aranızda bu adam hakkında karar alabilirsiniz ve onu Kuzey'e sürgün etmeye karar verebilirsiniz. Üstelik hepsi de bu gerçeği, Jon'un gerçek varis olduğunu biliyorlar. Bu gerçeği bilmeseler ve öyle almış olsalar bu kararı yine bir şey demeyeceğim. Neresinden tutarsan tut saçmalık yani.
 
  • Beğendim
Reactions: Tolstoyevski

xemrexxx

Favori Üye
Katılım
18 Mart 2012
Mesajlar
181,304
Reaksiyon puanı
132,187
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Arya da xmen wolfsbane karakterine kapak atmiş galiba:A @Tolstoyevski
Oda X-MEN New Mutatns'ta oynayacaktı ama klasik FOX filmi erteledi.. Yayınlanması bile muamma. :/
Lost genel olarak bu dizinin “üç beş gömlek” ( :A ) üstünde bir dizi olarak kaldı. Finali iyiydi kötüydü orası ayrı ama Breaking Bad’den dahi burun farkı kaliteli tek dizi varsa o da The Lost’dur, kaldı ki buna katılmayacak hatta GoT’un daha iyi olduğunu iddia edeceksin, buna da tamamen saygı duyarım kişisel bir tercihtir elbette.

Fakat işin ilginç bozdu dedikleri Lost bile GoT kadar bozmadı son iki sezonuyla özellikle son sezonuyla. Bunu kişisel bir görüş olarak değil tamamen objektif ve 2+2=4 kesinliğinde tartışmaya kapalı olarak beliriyorum, Lost’un final bölümünde açıkta kalan sorunlar haricinde, özellikle final sezonunda asla GoT gibi sezonlar boyunca gelişen karakterlerin birden saçma sapan bir dönüşüme uğradıklarını, senaryodaki üç birlik kuralının mantık kurallarına aykırı bir şekilde incelendiği filan hiç görmedik o yapıtta. Ama neyse konu şimdi o değil. :D

Tüm askeri gücü elinde bulunduran ve bir bölüm öncesinde de gördüğümüz gibi artık duygusal şekilde hareket etmeye başlayıp öfkesinden kolayca adam öldürebilen Felipe Melo senin de dediğin gibi her ne hikmetse Snow’u öldürmemiştir, daha da ilginci Snow’un aradan sıyrılmak yerine öldürdüğünü itiraf etmesiydi ama hadi onu bu sezon ve geçen sezon finalinde sürekli yüzümüze vura vura belirttikleri “Ben Jon Snow, yalan söylemem, söyletmem” vizyonuna bağladılar diyelim:

Melo: Snow ve Tyron ölsün istiyoruz
Çakma Konsey: Olmaz, Tyron kralın eli olacak
Melo: peki.
Konsey: Hadi senin gönlün olsun diye Snow’u da kuzeye sürgün edeceğiz
Melo. Peki.

(Melo “batsın krallığınız deyip tayfasını da yanına alarak çekip gider uzak diyarlara)

Peki madem Melo çekip gitti, Snow’un sürgünde ne işi var halen? Snow geri gelse birisi Melo’yu telefonla arayıp “bak adamı geri getirttiler” diyecek ve Melo da tayfasıyla birlikte geri mi dönecek intikam için?

Bir de Snow’u Dany’i öldürmesi için gaza getirip öldürttükten sonra ona suçluymuş gibi yaklaşmaları hele...
Yaptığın dizi karşılaştırmaları dediğin gibi kişisel zevk ve tercihtir, şimdi ben de oralara girmeyeyim, çıkamıyoruz sonra işin içinden. :A

Konsey sahnesi başlı başına bir skandal, bak açık açık böyle yani. Bir tane mantıklı replik ve hareket yok o konsey sahnesinde.

Grey Worm ve ordusu madem şehrin kontrolünü elinde bulunduruyor ve hatta bu yüzden krallık adına karar alabilmek adına onlara karşı konsey toplanıyorsa, Tyrion nasıl esir olduğu halde rahat rahat konuşabiliyor? Grey Worm nasıl her şeye "tamam", "olur" diyebiliyor dediğin gibi. Onu geçtim burada sıkıntı Jon'un Kuzey'e gitmiş olması değil, oraya gönderiliş şekli. Jon'a sorsan zaten Kuzey'e gidip ömrünü orada sürdürmek isteyecek bir karakter zaten. Ama işte sorun tam olarak burada, sormuyorlar. Yahu bu adam sevelim/sevmeyelim tahtın gerçek varisi değil mi? Aegon Targaryen değil mi? Siz nasıl kendi aranızda bu adam hakkında karar alabilirsiniz ve onu Kuzey'e sürgün etmeye karar verebilirsiniz. Üstelik hepsi de bu gerçeği, Jon'un gerçek varis olduğunu biliyorlar. Bu gerçeği bilmeseler ve öyle almış olsalar bu kararı yine bir şey demeyeceğim. Neresinden tutarsan tut saçmalık yani.
Kız bu da tükenmiş tükenmişlik moda oldu :A aylık 120 bin dolar verilir mi tedaviye :eek: @Dosi @bazinga @MasacRE @DarkLegenD @dreamy @turkuazz @Maskeli Fedai @ozmoturk

 

Forumdash

Favori Üye
Katılım
21 Temmuz 2012
Mesajlar
66,140
Reaksiyon puanı
38,907
Puanı
1,060
  • Güldürdün
Reactions: xemrexxx

Çiğdem

Emekli
Katılım
30 Aralık 2013
Mesajlar
143,852
Reaksiyon puanı
123,731
Puanı
1,060
Yaş
32
Konum
Giresun