Geçen gün kendime izleyecek güzel bir film bulmak için bu konudaki mesajları karıştırmaya karar verdim. Daha sonra çok da geriye gitmeme gerek kalmadan izleyecek filmimi buldum. Açıkçası filmi daha önce de duymuştum ama izlemeye niyetlenmemiştim pek. @OzaN'ın mesajı beni izlemeye ikna etti.
Şimdi, film gerçekten çok ilgi çekici bir konuya sahip. Hatta çok da özgün diyecektim fakat daha sonra bu filme konu itibarı ile çok benzeyen bir film izlediğimi anımsadım. İzlediğim o filmle ilgili kafamda pek bir şey kalmamış hatta ana hatlarını bile hatırlamıyorum fakat bu filmi izlerken konuya hiç yabancı kalmadım. Dolayısıyla o film mi önce çekilmiş bu film mi ya da konular ne kadar birbiriyle örtüşüyor tam olarak bilemediğim için "özgün" tanımlamasından kaçınacağım.
Eğer filmi yukarıda bahsettiğim ölçütten soyutlayacak olursam, gerçekten çok başarılı bir filmdi. Filmi izlerken o 90'ların Amerika'sının havasını buram buram hissettim. Açıkçası Seinfeld'den beri bu orijinal ve hoş havayı tatmıyordum. Bu da filmi benim gözümde çok daha iyi bir konuma getiriyor.
Filmdeki oyuncuları pek tanımıyordum. Bill Murray ismi pek yabancı gelmiyor ama görünüş olarak Tom Hanks'e benzetmem dışında pek de bir bağlantı kuramadım açıkçası kendimle. Fakat oyunculuğu gayet başarılıydı, beğendim.
Senaryo da hikayeyi ayakta tutan en temel etkendi şüphesiz. Filmde sürekli bir döngü var ve bu döngüyü sıkmadan izlettirebilmek önemli bir başarı bence.
Kısacası son zamanlarda izlediğim en güzel filmlerden birisiydi. Gerçekten çok mütevazı bir film ve izlerken çokça zevk aldım.
Puanım: 9/10