- Reaksiyon puanı
- 11,796
- Puanı
- 710
Çok lezzetliHayvanların canına kıyıp sofralarımıza meze olan yiyecek.
Hayvanların canına kıyıp sofralarımıza meze olan yiyecek.
Ben et yiyorum vejetaryen değilim ancak et yemeden de yaşayabilirim olay bu.Köfte falanda mı yemiyorsun anlamıyorum ki
Ben et yiyorum vejetaryen değilim ancak et yemeden de yaşayabilirim olay bu.
Hayvanlardan süt almak hayvanın canını almaz keza yumurtasını yemekte. Ben kurban kesmiyorum kasaptan et alırım evet oradaki etlerde kesilen hayvanlardan evimize geliyor ancak 1 tane daha fazla hayvan ölmesin derdindeyim ben.En iyisi vegan ol hayvanların sütündende yumurtasındanda yararlanmıyorsun
Bayramda kesilen 1 milyon hayvan 365 güne yayılarak kesilse sorun olmaz mı yani?Hayvanlardan süt almak hayvanın canını almaz keza yumurtasını yemekte. Ben kurban kesmiyorum kasaptan et alırım evet oradaki etlerde kesilen hayvanlardan evimize geliyor ancak 1 tane daha fazla hayvan ölmesin derdindeyim ben.
Hayvanlardan süt almak hayvanın canını almaz keza yumurtasını yemekte. Ben kurban kesmiyorum kasaptan et alırım evet oradaki etlerde kesilen hayvanlardan evimize geliyor ancak 1 tane daha fazla hayvan ölmesin derdindeyim ben.
Yok yanlış anlamışsın sen o hayvanın kanına ben girmem yani olay bu kasapta zaten kesilmiş kurban var o zaman ekstra neden keseyim neden sadece tek güne yayıp milyonlarca hayvanı öldürelim üstelik kurbanın amacına yönelik dağıtılmadığını da hesaba katarsakBayramda kesilen 1 milyon hayvan 365 güne yayılarak kesilse sorun olmaz mı yani?
Alamasınlar çok mu önemli et yani sen et yemesen ölür müsünKasaptan et alamayanlarda var ama öyle düşün.
Zaten Çiğdem bize yazacak birşey bırakmamış. Aynen diyelim o zaman bizdeGünlük yaşantımda kırmızı et öyle tercih etmem kurbandan kurbana daha çok ama şöyle birşey var kurbanın bereketinden sanırım kurbanlık ile yapılan kavurmanın tadını normal günlük yaşantında yediğin etde alamıyorsun kurbanlığın tadı ayrı oluyor allahtan gelen bir bereket sanırım
bizim köyde et yemeyi bırakın göremeyen bile çok kişi var yıllardır belirli kişilere bol bol veririz en bereketli bayram zaten biraz ayırıp gerisini dağıtırız allah kabul etsin
O hayvanlar kesilmese bile kalan 361 gün içinde kesilip kasaplara dağılacak demek istedim ben. İnsanlar kesmezse gider kasaptan alır bu sefer de. Arz-Talep meselesi, kurban olmazsa talep yükselir yine kesilir o hayvanlarYok yanlış anlamışsın sen o hayvanın kanına ben girmem yani olay bu kasapta zaten kesilmiş kurban var o zaman ekstra neden keseyim neden sadece tek güne yayıp milyonlarca hayvanı öldürelim üstelik kurbanın amacına yönelik dağıtılmadığını da hesaba katarsak
Alamasınlar çok mu önemli et yani sen et yemesen ölür müsün
Biz insanlar her şeyi işimize geldiği gibi yapıyoruz ya da anlıyoruz genelde o sebeple bu konu çok derin kapılara açılır ama gerek yok boşver.O hayvanlar kesilmese bile kalan 361 gün içinde kesilip kasaplara dağılacak demek istedim ben. İnsanlar kesmezse gider kasaptan alır bu sefer de. Arz-Talep meselesi, kurban olmazsa talep yükselir yine kesilir o hayvanlar
Kurbanlık etinin en az 3'te birini dağıtan epey insan vardır eminim ülkede. Derdimiz dağıtılmaması değil burada
Sanki kasaptan, marketten aldığın etler kesilmiyor. Saf.Oh oh sefam olsun olmamışları atanları görünce doğru yolda olduğumu daha çok görüyorum ve seviniyorum.