Bölüme Kuzey'de, duvarın ötesinde başladık. Dream Team olarak nitelendirebileceğimiz ekip Ak Gezen avındaydı. Ekip arasında geçen diyaloglar ve karşılıklı konuşmalar yeri geldiğinde güldürdü, yeri geldiğinde üzdü bölüm boyunca.
Arya ile Sansa arasında ise beklendiği gibi bir gerginlik çıktı. Yani Baelish amacına ulaştı diyebiliriz. Ancak ben bu gerginliğin sonunda kardeşlerin birbirlerine zarar verecek hamlelerde bulunacağını düşünmüyorum. Zararlı çıkan Baelish olacaktır bu olaydan ve hatta ben öleceğini düşünüyorum artık.
Burada anlamadığım Arya'nın bu kadar çabuk Baelish'in tuzağına düşmüş olması, Arya artık çok akıllı bir karakter, düşmemeli Baelish'in tuzağına. Belkide bize Arya, Baeslish'in tuzağına düşmüş gibi gösteriyorlardır, güzel bir ters köşe bekliyorum bu noktada.
Daha sonra Tyrion ve Dany'nin arasında bir gerginlik ve fikir ayrılığı yaşandı. Son zamanlarda sıkça yaşanıyor bu durum. Tyrion çok zeki bir karakterdi, sürekli Dany'nin altında ezilen halini görmek pek hoşuma gitmiyor. Sonuçta son planları başarısız olsada, Dany'nin bu noktaya gelmesinde büyük pay sahibi, Dany'nin Tyrion'a haksızlık ettiğini düşünüyorum. Ancak bunun sonunda Tyrion'un, Dany'e ihanet etmesi gibi bir durum yaşanmaz bence.
Ardından Ayı'nın ekibe saldırdığı sahneyi izledik, muazzam bir sahneydi. Ayı bir anda fırlayınca ekran başında bende korktum ve yerimden zıpladım. Sahneler muazzam bir gerçekçilikle çekilmiş. Diziyi izlerken insan kendini Kuzey'de hissediyor...
Daha sonra Sansa ile Baelish arasında geçen konuşmayı izledik. Baelish, Arya'nın Sansa'yı satmayacağını falan söyledi. Bence bu sahnede Sansa, Baelish'ten şüphelenmiş olabilir.
Geldik bölümün en muazzam kısmına. Savaş sahnesine... Game of Thrones'un en güzel, en kaliteli sahnelerini izledik. Çıtayı çok yüksek bir noktaya çıkardılar gerçekten, gelmiş geçmiş en kaliteli dizi sahnesi olabilir savaş sahnesi.
Bizim ekip, Cercei'yi ikna etmek için gerekli olan ölüyü yakaladılar, çeşitli zorluklarla. Ardından Ak Gezen ordusu önlerine çıktı ve etraflarını sardı. MUHTEŞEM sahneler izledik bu noktada. Ak Gezenler önce bizimkilerin etrafını sardı, ardından saldırıya geçti...
Tabii bu esnada Dany'e Kuzgun haber uçurmuştu bile. Dany ejderhalarını aldı ve geldi. (Sanırım ışınlanarak geldi, yoksa oraya o kadar kısa zamanda gelmesinin imkanı yoktu)
Ak Gezen ordusunun bir kısmını yaktı, ekibi alıp gidiyor derken Jon orada kaldı, ejderhalardan biri öldürüldü. Dany'de Jon'u bırakıp gitti.
Tam Jon Snow öldü derken Benjen Stark efsanevi bir giriş yaptı, kendini feda etti ve Jon'u oradan kurtardı. Keşke Jon - Benjen ikilisini bir süre savaşırken izleyebilseydik.
Jon, duvarın diğer tarafına geri döndü ve Dany ile beklediğimiz yakınlaşma gerçekleşti. Ben Jon - Dany ikilisini fazla desteklemiyordum ama uyumlu oldular sanki.
Son olarak artık Night's King'in bir tanede nur topu gibi bir ejderhası oldu. Westeros'a hayırlı uğurlu olsun. Artık ölüler ordusu çok güçlü, nasıl baş edecek Westeros halkı bunlarla gerçekten bilmiyorum. Hepsinin bir olması lazım, bol miktarda ejderha camı lazım, Dany'nin ejderhaları lazım, Jaime'nin askeri zekası lazım...
Bence dizide bu sezondan sonra Dany ve Jon tahta oturur, taht kavgası sona erer ve tüm krallıklar birleşip White Walkers'a karşı mücadele verir.
Bu arada ejderhalardan birinin ölüler ordusuna katılacağı dizi başlamadan yayınlanan şu görselden belliydi: