Türkiyede 197 Üniversite Olması!

cookies

Tecrübeli Üye
Konu Sahibi
Reaksiyon puanı
18,862
Puanı
1,060
Yani hala açıkta kalırım diye dusunmeyin lo tıp seçmeyecekseniz :A
126 devlet 71 vakıf varmış gözümüz doysun :F
Screenshot_20170703-040443.png

Son düzenleme:
Sonra neden halk issiz :F Kaliriz tabisi 197 uni ne ki daha osym atlasini yayinlamadi o uni sayisi 200u gececek :F
Bir bakıma her ilde üniversite olması güzel, herkesin dışarda okuyacak gücü yok. Ama niteliksiz üniversitelerle doldurmak yerine az üniversite olmasını da yeğlerdim her iki ucu fıklu değnek. :A

Bence bu sayı çok az. Ülkede 300e yakın üniversite olduğunu tahmin ediyordum. Gerçi Üniversiteler ve kurumlar Nitelikli öğrenciler yetiştirmeyi düşünmeyip niceliğe önem verdikçe bu sayı 1000 de olsa 50 de olsa hiçbir şey değişmeyecek.

Ne zaman nicelikten vazgeçip niteliğe bakmaya çalıştık işte o zaman eğitim de çığır açabiliriz.

Güzel ülkemde beş katlı bina alan üniversite kuruyor. Tüm liseleri anadolu lisesi yaparak ya da her ile üniversite(ler) açarak eğitim kalitesini artırabileceğini sanan yöneticilerimizin marifetidir bu üniversiteler, çoğu gençleri 4 sene oyalamaktan başka bir şey yapmaz zaten "üniversite mezunu işsiz" sayısındaki artış bundandır.

Çoğu üniversiteden daha fazla oyalama kampaniyası. Benim anlamadığım o kadar profesör var mı Türkiye`de? Bir kısmının da içerde olduğunu varsayarsak ortalama her üniversiteye 5-6`sı düşer o da denk getirirsen. :D