Kod Adı Paradoks - 2.Bölüm

batuhankaralar

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
17,266
Puanı
1,061
untitled-2-copy-jpg.50957

1.Bölümü Okuyun!

1. Sahne / Murat Ev / Akşam

Murat'ı arabasından inerken görürüz. Anahtar ile kapıyı açıp içeriye girer.
Nesrin: Murat sen mi geldin?
Murat: Evet anacığım.
Murat mutfağın önüne gelir.
Nesrin: Hadi ellerini yıka sofraya geç, patlıcan musakka yaptım seversin sen.
Murat: Sevmek mi, sen benim önüme o tencereyi koysan dibiyle beraber yerim ben.
Murat banyoya gider.
Nesrin (Gülerek): Daha çocuk bu çocuk.
Nesrin (Bağırarak): Muraat, Büşra aradı yarın gelecekmiş. Kime diyorum ben?

2. Sahne / Meyhane / Akşam

Fikret ile beraber başka birisi masada oturmaktadır.
Fikret (Arkasını dönerek): Ahmet abi bize köfte balık karışık birşeyler atsana.
Doğan: Eee, anlattığına göre emir büyük yerden tertip.
Fikret: Aynen. (Rakı kadehini tokuştururlar.)
Doğan: Oğlum istihbaratçılar diyorsun, bunlar bizim SAT'çılara benzemez tek yanlışında adamın iflahını keserler.
Fikret: Biz nelerini gördük, bu başka.. Hepsinden başka. (Duraksar.)
Fikret: Ne bileyim be zaten kafam kazan gibi oldu, buraya kafa dağıtmaya geliyoruz sen de vıdı vıdı susmadın meraklı karılar gibi.
Doğan: Tamam tamam, hadi şerefine.
Kadeh tokuştururlar.
Kız Kulesi'nden gün doğumunu görürüz.

3. Sahne / Ofis - Dış Mekan / Gündüz
Murat'ı ve biraz sonra da Fikret'i arabalarından inerken görürüz. Ofisin kapısından ayrı ayrı içeri girerler.

4. Sahne / Ofis / İç Mekan - Gündüz
İçeride İstihbarat şefi Kemal beklemektedir.
Kemal: Hoşgeldiniz çocuklar, buraya geldiğinize göre bir karar verdiniz umarım.
Murat: Kararımı verdim ben, önce bir oturalım mı?
Kemal: Tabi tabi geçin şöyle oturalım.
Toplantı masasına otururlar.
Fikret: Abi sen beni biliyorsun zaten, ben dünden razıyım göreve. Ama önce şu meseleyi açığa kavuşturalım, ben bu adam ile ortak mı çalışacağım?
Murat: Bu adam derken? Bana mı dedin?
Fikret: Üstüne alındıysan evet kardeş sana dedim.
Murat: Bak, bana geçmişten dolayı husumet güdüyorsan yanlış yoldasın. O emri vermemiş olsam hepimiz ölecektik.
Fikret: Yürü git be, hala kendini aklamaya çalışıyorsun. Ulan benim ekibimden bir aslan parçası şehit oldu be, senin için hava hoş tabi!
Kemal sessizliğini bozar.
Kemal: Çocuklar şu meseleyi açıklığa kavuşturalım. Kişisel husumetlerinizi dışarıda tartışın, hatta gelin beraber tartışalım ben de arabulucu olayım. Ama bu kapıdan içeri girdiğinizde aranızda sıkıntı olmayacak, bunun garantisini verin bana!
Murat: Benim bu arkadaş ile bir husumetim yok abi, ben teklifinizi kabul ediyorum.
Bakışmalar ve derin sessizlik..
Kemal: O halde şefiniz ile tanışın. Çiğdem hanım sizin ve ekipteki diğer arkadaşlarınızın koordinasyonunu sağlayacak.
İçeriye bir kadın girer. Murat, Kemal ve diğerlerinin yüzündeki şaşkınlığı görürüz.

5. Sahne / Müsteşar Yalı / Gündüz
Müsteşar bir odadan içeri girer. İçeride kırmızı elbise giyen bir kız görürüz.
Sadık (Elinden tutarak): Kızım, çok güzel olmuşsun.
Bahar: Akşam davet var deyince anca bu kadar oldu babacığım.
Sadık: Yok yok bu güzelliğin hakkını vermek lazım, bu da kelebeğime küçük bir hediye. (Küçük bir kutu içinden pırlanta gerdanlık görürüz.)
Bahar: Baba, çok zarif bir hediye bu. (Yanağından öperek) Çok teşekkürler. Takmama yardımcı olur musun?
Sadık: Tabi kızım.
Sadık gerdanlığı Bahar'ın boynuna takar.
Sadık: Benim diğer işler ile ilgilenmem lazım kızım, misafirler gelince haber veririm sana.
Bahar babasını onaylarcasına gözünü kırpar. Sadık kapıyı açar ve sahne biter.

6. Sahne / Ofis / Gündüz
Çiğdem: Evet beyler, ben Çiğdem Yıldırım. Sanırım sizlerin ve UGB'nin şefi oluyorum.
Murat: Ben..
Çiğdem: Tek tek otobiyografi dinleyecek zamanımız yok, hepinizin dosyasını tek tek okudum. Diğer arkadaşlarınız Ankara ve Eskişehir'den yarın gelecekler, çabuk tanışıp kaynaşın da işimize odaklanalım.
Fikret: Çiğdem hanım..
Çiğdem: Şefim.. şefim diyeceksin herhalde Fikret Aslan.
Fikret (Hafif şaşkın): Şefim, peki şimdi tam olarak ne yapacağız?
Çiğdem: Özel görevlendirme planı henüz elime ulaşmadı, yarın arkadaşlarınız da gelince görev emri elimde olur. O zaman tam olarak nasıl bir plan izleyeceğimizi hep beraber tartışırız. Ha bu arada, güvendiğiniz bir iki kişiyi de birime katabiliriz. Birbirimizi tanımamız iyi oldu, şimdi çıkabilirsiniz.
Fikret ve Murat masadan kalkarlar ve ofisten çıkarlar.

7. Sahne / Orman Yolu / Gündüz
Fikret ve Murat arka arkaya arabalarıyla yolda ilerlerler. Bu sırada Müsteşar Sadık Murat'ı arar.
Murat (Telefon): Buyrun müsteşarım.
Sadık: Murat görevi kabul ettiğini öğrendim Kemal'den, tebrik ederim.
Murat: Teşekkürler müsteşarım.
Sadık: Bu akşam sen, Fikret birde Kemal'i yemeğe davet ediyorum, uygun musun bakalım?
Murat: Sanırım müsteşarım.
Sadık (Tebessüm ederek): Bana müsteşarım deme evlat, Sadık abi yeterli. Mutlaka bekliyorum.
Murat (Gülümseyerek): Tamam Sadık abi. Görüşürüz.
Telefonu kapatır.
Fikret aynadan arkasına bakar.

Fikret: Bu o değil mi lan?
Fikret hızlanır, sonra da el frenini çekerek yolu keser.
Fikret iner ve Murat'ın arabasına doğru ilerler. Bu sırada Murat arabayı durdurarak aşağıya iner.

Murat: Derdin ne senin, ne..
Fikret Murat'a yumruk atar. Murat arabanın kaputunun üstüne sendeler. Daha sonra Murat ile Fikret'i yumruklaşırken görürüz.
Fikret (Murat'ın yakasından tutarak): Kimsin ulan sen, amacın ne senin?

8. Sahne / Havalimanı / Gündüz
Büşra'yı elinde valizler ile havalimanı kapısında görürüz. Sağa sola bakınır ve sonra telefonunu çıkarır.

9. Sahne / Orman Yolu / Gündüz
Murat'ın telefonu çalar.
Murat: Bırak da telefonu açayım.
Murat Fikret'in yakasını bırakır.
Murat (Telefon): Alo, abicim ne yapıyorsun?
Büşra: İyiyim abiciğim, havalimanındayım da beni alabilir misin diyecektim?
Murat: Canım ben şimdi operasyona gidiyorum, sen oradan bir taksi çevirsen küser misin bana?
Büşra: Yok abicim olur mu öyle şey, ben tutmayayım seni akşam evde buluşuruz.
Murat: Tamam canım, hadi görüşürüz.
Murat telefonu kapatır ve Fikret'in yanına gider.
Murat: Bak Fikret, emin ol böyle olmasını istemezdim. Ortak operasyondu ve benim yapabileceğim birşey yoktu. Ben de üzüldüm ama anla beni.
Fikret: Senin gibi bir katilin nesini anlayacağım ben?
Murat: Neyse, müsteşar akşam davet veriyormuş bizi de çağırdı.
Fikret: Haberim var, orada olacağım.

10. Sahne / Benzin İstasyonu / Öğleden Sonra
Fikret'i benzinliğe girerken görürüz. Arabayı park ettikten sonra arabadan iner.
Fikret: Allahtan benzinlik var, sıkıştım sıkıştım.
Fikret içeri girer. Bu sırada arkada başka bir aracı görürüz.
Figüran: Efendim, şuan durdu. Montajı yapmamı mı istersiniz? Peki efendim.
Figüran arabadan iner ve bagajı açar. Bagajdan bir poşet alır, daha sonra Fikret'in aracına yönelir.
Boğazdan gün batımını izleriz.

11. Sahne / Müsteşar Yalı / Akşam
Murat'ı şık bir smokin ile yalıdan içeri girerken görürüz. Müsteşar ile tokalaşırlar.
Sadık: Hoşgeldin evlat.
Murat: Hoşbulduk Sadık abi. Kemal abiler geldi mi?
Sadık: Kemal geldi, Fikret yok henüz o da gelir birazdan.
Merdivenlerden inen Bahar'ı görürüz. Kırmızı elbisesi ve pırlanta gerdanlığı ile oldukça şık ve güzel görünmektedir.
Sadık: Hah, kızım da geldi. Tanıştırayım, aile dostumuz Murat Yılmaz. Bu da benim canım kızım Bahar.
Murat bir an müsteşara bakar. Yüzünde şaşkınlık ile karışık bir tebessüm vardır. Bahar'ın elini öper.
Murat: Merhaba küçükhanım, tanıştığıma memnun oldum.
Bahar: Ben de Murat bey.
Sadık: Hadi çocuklar ayakta kaldınız içeriye geçelim, Fikret de gelince yemeğe başlarız.
Murat'ın telefonu çalar. Arayan gizli numaradır. Sadık'tan müsade isteyerek telefonu açar.
Murat (Telefon): Alo.
Gizli Numara: Ortağın ölecek Murat Yılmaz, tıpkı baban gibi patlayacak ve geceyi aydınlatacak.
Murat (Hafif bağırarak): Ne diyorsun sen? Alo, alo, kimsin sen? Allah kahretsin!
Murat hemen Fikret'i arar. Bu sırada Sadık ve Kemal de ayağa kalkarak kapıdaki Murat'ın yanına giderler.
Murat: Aç şunu Allah'ın cezası, aç! Hah, alo orada mısın?
Fikret: Geldim geldim patlama, senden sonra geldik ama yetiştim.
Murat: Neredesin sen?
Fikret: Arabadayım, yalının önünde nerede olacağım.
Murat: Sakın çıkma!!
Fikret: Kafa mı buluyorsun lan sen, kapat kapat.
Fikret telefonu kapatır. Arabayı stop eder, elini kapı koluna götürür.
İçeridekiler bir patlama sesi duyarlar Ekran üçe bölünür. Kemal, Sadık ve Murat birbirlerine bakarlar.

2.BÖLÜM SONU
3.Bölüm 9 Temmuz Cumartesi FAV10'da!

@vadikızı @Billy Kane @emree-29 @Çiğdem- @papuleoo @eskici @kerim yavuz

Oldukca heyecanlıydı. Patlama sesi duyulduğuna göre fiko ölmüştür :D

ilk beş sahnede sahne kurallarına uyulmamış bence fazla gereklide değil tempoyu düşürüyor.

6 sahneden itibaren kurallı sahneler var lakin murat ve fikret kavgası çok basit çözüme kavuştu büşra telefonla aramasa tatlıya baglanmazdı ki bir diğerini katil olmakla şuçluyor çözüm için daha derin mevzular olacak. biri birini böyle darp edecek ve telefonla konuşmasına izin verecek??? senaryonun en önemli sahnesi çok yetersiz olmuş biz o kavga sırasında konuyu daha derin ögrenmeli pişmanlıkla görüp duygulanmalıydık

Bölüm biraz daha okunsun diye yeni bölümü Salı günü yayınlayacağım :)