İspanya - Türkiye | EURO 2016 D Grubu 2.Hafta Maçı | Yorum&Sohbet Konusu

Bu takımın kaptanı, en kariyerli oyuncusu Arda. Taraftarın en çok beklentisi olduğu adam. Bırak iyi oynamayı mücadele bile edemiyor kilosundan dolayı. Ayakta duramıyor ayakta. Hiçbir şey vermedi. Turnuvaya katılırken çok mu emeği oldu Arda'nın? Arda'dan daha fazla emeği geçmiş birçok oyuncu var kadroda. Arda zaten elemelerde iyi olsa 3. olmazdık, Çeklere ve İzlanda'ya geçilmezdik.

Arda'nın berbat futboluna lafım yok, evet berbat oynadı fakat şunu anlamıyorum bu kadroyu Arda mı kuruyor kendini o mu oynatıyor? Suçlanacak biri varsa o da Fatih Terim'dir en başta. Arda'nın futbolu eleştirilir ama karakterine yapılan eleştirileri isterse bütün forum beni taşlasın fakat yine de doğru bulamam. Barça'ya geldiğinden beri form tutturamadı, bu durum zaten ortadayken ve hazırlıklarda etkili oynamadığı ortadayken sen adamı kaptanlığa getirip değişmez 11 yaparsan heralde elde patlar. Oysa Arda yerine o formayı hak eden başka bir isme söz gelimi Emre Mor'a verilebilirdi o forma. İşte bu da hocanın hatası. Arda, Madrid'deki futbolundan çok uzak, ama eğer o futbolla oynasaydı en azından This Sparta modunda olsaydı kimse bu hakaretleri, Barça muhabbetini edemezdi.

ClLsPhMWQAEr791.jpg

Arda'ya az bile yaptılar.. bu maç Türkiye'de olsaydı yer yerinden oynardı. Adam resmen kaybetmemiz için elinden geleni yaptı. Bu kadar olmaz gerçekten.

Arda'ya gereğinden çok fazla yüklenildi. Tamam berbat oynadı, kötü oynadı fakat karakterine varan hakaretleri hak etmedi. Arda suçlu olduğu kadar bütün takım da suçlu, tek tek Oğuzhan, Ozan, Selçuk, Burak, Babacan diye sayacak olursak içlerinden bir iki tanesi belki iş yapmıştır o kadar, bütün suçu tek bir topçuya üstelik sırf Barcelona'ya transfer oldu diye yüklemek ve hatta "keşke daha fazla yuhalansaydı" tarzı nefretvari istekteklerde bulunmak bize yakışmaz.

Tamam bu adam bu turnuvada hiç iş yapamadı da, bu hep mi kötüydü? Eleştirmek başka, nefret edercesine taşlamak başka. Arda'nın gruplardan çıkıp şampiyonaya katılmaya hiç mi emeği olmadı? İyi gün taraftarlığı denilen şeyin alasını yaşıyoruz şuan. Sahaya inmeler, hakaret etmeler filan. İnsanlar sanıyor ki savaştayız, her ne kadar ülke adına çok önemli bir etkinlik olsa bile eninde sonunda bir spor mücadelesi. Aynı Arda değil miydi gruptan çıktığımızda hüngür hüngür ağlayan sevinçten? Arda da bizim Oğuzhan da Ozan da. Futbolunu, sistemlerini eleştirin, kötü oynadı diye sitem edin ama yok sen kim Barça kim yok anca reklam yıldızı olur vb.vb düne kadar kendini çoktan kanıtlamış birini iki maçta öldürmek olacak iş değil.

Ekli dosyayı görüntüle 50857
Başarısız olan kimse eleştirilir Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, TFF Başkanı, Milli takım teknik direktörü, Milli takım kaptanı, oyuncular vs.

Galatasaray'dan dolayı Arda ile bir gönül bağın mı var anlamadım ki. Şunu yapmayın arkadaş, Fenerlisi, Beşiktaşlısı veya Galatasaraylısı kötü oyuncu kimse kadroda olmamalı-oynamamalı. Şimdi Arda'nın Atletico'daki başarısını göz önünde bulundurarak mı ismini ilk 11'e yazacağız. Kimse Arda'nın düşmanı değil ki, ben Ardalı Atletico'nun Lig ve Avrupa tüm maçlarını izledim ve gurur duydum.

Yalnız şimdiki hali yürüyecek dermanı kalmamış vaziyette. Hatırlayacağınız üzere Barcelona'nın transfer yasağı olduğu için ilk 6 ay Arda hiç oynamadı. Bu süreçte kondisyonu geri gittiği için, ligin ikinci yarısında da Rakitic ve İniesta'dan formayı alamadı. Yani toplam da Arda 1 yıl hiç maç oynayamadı neredeyse.

Aslında suçu tamamen Arda'ya bulmamak lazım. Çünkü Arda'yı oynatan hocası, silah zoruyla oynatmıyor ya? Arda'nın hatası ne peki? Demeli ki, ''hocam benim durumum bu oynasam da pek faydalı olamayacağım, siz beni son 15-20 dakika oynatın''.

Mümkünse bir daha Ersin Düzen maç anlatmasın :). Arda Turan eh be kardeşim birşey yapamıyorsun bari bireysel oynama sağa sola pas at .Selçuk efendi artık senin emekli olma vaktin gelmiş. Çin'de ,Burak kankan senide bekler .

Fatih hocamın her dönem başarılı olacak hali yok ,her hocanın kötü dönemi olur.İmparator keşke Gs'ya geri dönse .

Başarısız olan kimse eleştirilir Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, TFF Başkanı, Milli takım teknik direktörü, Milli takım kaptanı, oyuncular vs.

Galatasaray'dan dolayı Arda ile gönül bir bağın mı var anlamadım ki. Şunu yapmayın arkadaş, Fenerlisi, Beşiktaşlısı veya Galatasaraylısı kötü oyuncu kimse kadroda olmamalı-oynamamalı. Şimdi Arda'nın Atletico'daki başarısını göz önünde bulundurarak mı ismini ilk 11'e yazacağız. Kimse Arda'nın düşmanı değil ki, ben Ardalı Atletico'nun Lig ve Avrupa tüm maçlarını izledim ve gurur duydum.

Yalnız şimdi yürüyecek dermanı kamamış, hatırlayacağınız üzere Barcelona'nın transfer yasağı olduğu için ilk 6 ay Arda hiç oynamadı. Bu süreçte kondisyonu geri gittiği için, ligin ikinci yarısında da Rakitic ve İniesta'dan formayı alamadı. Yani toplam da Arda 1 yıl hiç may oynayamadı neredeyse.

Aslında suçu tamamen Arda'ya bulmamak lazım. Çünkü Arda'yı oynatan hocası, silah zoruyla oynatmıyor ya? Arda'nın hatası ne peki? Demeli ki, ''hocam benim durumum bu oynasam da pek faydalı olamayacağım, siz beni son 15-20 dakika oynatın''.

Kesinlikle katılıyorum, 3 üstteki mesajta da onları belirttim. Bu adamın ilk 11'de işi yok, kaptanlığı bu haliyle hak etmiyor. İşte bu da Fatih Terim'in suçu, esas suçlu Fatih Terim'dir. Aylardır bu kadar formsuz olduğu ortada bir ismi takımın beyni posizyonunda oynatırsan iş yatar. Hak eden değil ismi olan formayı kaptı, bu da milli takımı yaktı.

Kesinlikle katılıyorum, 3 üstteki mesajta da onları belirttim. Bu adamın ilk 11'de işi yok, kaptanlığı bu haliyle hak etmiyor. İşte bu da Fatih Terim'in suçu, esas suçlu Fatih Terim'dir. Aylardır bu kadar formsuz olduğu ortada bir ismi takımın beyni posizyonunda oynatırsan iş yatar. Hak eden değil ismi olan formayı kaptı, bu da milli takımı yaktı.
Caner'de öyle son 2 ay oynamadı.

Ve Fatih Terim oyuncuyu resmen İspanyollara karşı rezil ettirdi. Spor basınını takip edenler iyi bileceklerdir. İspanyollar geçtiğimiz aylarda Arda'ya çok ciddi eleştiriler yöneltti. Bu durum karşısında da Fatih Terim ''Bir Arda'mız var, onu da size yedirtmeyiz'' demişti. E be hocam Arda'yı böyle mi yedirtmiyorsun? Şu an tam da İspanyol medyasını haklı çıkarmış olmuyor musun? Oyuncuyu Türk taraftar protesto etti, elin yabancısı daha ne yapmaz?

Ve Fatih Terim oyuncuyu resmen İspanyollara karşı rezil ettirdi. Spor basınını takip edenler iyi bileceklerdir. İspanyollar geçtiğimiz aylarda Arda'ya çok ciddi eleştiriler yöneltti. Bu durum karşısında da Fatih Terim ''Bir Arda'mız var, onu da size yedirtmeyiz'' demişti. E be hocam Arda'yı böyle mi yedirtmiyorsun? Şu an tam da İspanyol medyasını haklı çıkarmış olmuyor musun? Oyuncuyu Türk taraftar protesto etti, elin yabancısı daha ne yapmaz?

Bu da Türk vizyonu işte, bir tane yıldız çıkar gibi olur, onu da yerden göğe sığdıramazlar ve doğal olarak o yıldız çabuk söner, bu önlenemez. Tekrar diyorum burada esas suçlu Terim. Arda'nın en büyük suçu ise o kötü futboluna rağmen oynamak istemesi. Arda'nın tribünlere yaptığı tepki ile gruptan çıktığımızda sevinçten ağlaması arasına fark yok, tamamen duygusal bir tepkiydi. Gönül isterdi ki Hırvat maçından sonra hırs yapsın ama olmadı, hiç biri başaramadı bunu. Ve buna rağmen sadece Arda üzerine yüklenmenin, bu denli hakaretler ve sahaya inmelere girmenin hiçbir faydası olmayacağı gibi uzun vadede zararı da olacaktır.

Nihat Hatipoğlu'na kem küm yapıp da Fatih Terim'in maaşını ve buna karşın verdiği sonuca karşı susacak olursam dilsiz şeytan olurum. Haşa! Terim gerek ego gerek teknik açıdan yerden yere vurulmayı hak ediyor artık, derhal bırakmalı ve mümkünse Ersun Yanal getirilmeli o koltuğa.

Bu da Türk vizyonu işte, bir tane yıldız çıkar gibi olur, onu da yerden göğe sığdıramazlar ve doğal olarak o yıldız çabuk söner, bu önlenemez. Tekrar diyorum burada esas suçlu Terim. Arda'nın en büyük suçu ise o kötü futboluna rağmen oynamak istemesi. Arda'nın tribünlere yaptığı tepki ile gruptan çıktığımızda sevinçten ağlaması arasına fark yok, tamamen duygusal bir tepkiydi. Gönül isterdi ki Hırvat maçından sonra hırs yapsın ama olmadı, hiç biri başaramadı bunu. Ve buna rağmen sadece Arda üzerine yüklenmenin, bu denli hakaretler ve sahaya inmelere girmenin hiçbir faydası olmayacağı gibi uzun vadede zararı da olacaktır.

Nihat Hatipoğlu'na kem küm yapıp da Fatih Terim'in maaşını ve buna karşın verdiği sonuca karşı susacak olursam dilsiz şeytan olurum. Haşa! Terim gerek ego gerek teknik açıdan yerden yere vurulmayı hak ediyor artık, derhal bırakmalı ve mümkünse Ersun Yanal getirilmeli o koltuğa.
Hajum kimsenin kazandığı para da gözümüz yok zaten. Keşke Milli takım bir üst türa yükselebilecek olsaydı da, Terim 2 milyon daha fazla kazansaydı.

Türk vizyonumuz her yerde böyle. Büyük şirketlerimiz Arda'dan başka adam yokmuş gibi paso onunla reklam filmi çeviriyorlar. Birisi bitmeden ötekisi başlıyor. Hazırlık maçlarından beri resmen bayılttılar. Sana yeminle arabama Opet'ten mazot almıyorum. Bu şirketler böyle yaparak kara mı geçtiğini sanıyorlar valla anlam veremiyorum.

Hajum kimsenin kazandığı para da gözümüz yok zaten. Keşke Milli takım bir üst türa yükselebilecek olsaydı da, Terim 2 milyon daha fazla kazansaydı.

Türk vizyonumuz her yerde böyle. Büyük şirketlerimiz Arda'dan başka adam yokmuş gibi paso onunla reklam filmi çeviriyorlar. Birisi bitmeden ötekisi başlıyor. Hazırlık maçlarından beri resmen bayılttılar. Sana yeminle arabama Opet'ten mazot almıyorum. Bu şirketler böyle yaparak kara mı geçtiğini sanıyorlar valla anlam veremiyorum.

Şunu anlamıyorum, bu futbolla iş çıkmadı peki. Gudding ve Avcı döneminde de sistem oturmadan patladı? Acaba, esas mesele yeterli güçte futbolcu yetişememesinde mi?

Bir de ne kadar kötü oynarsa oynasın, tekrar diyorum tek bir futbolcuya bu kadar yüklenilmemeliydi. Bunun GS'lisi BJK'lisi FB'lisi yok, şu foto durumu özetliyor

arda-iniesta_3330.jpg

Şunu anlamıyorum, bu futbolla iş çıkmadı peki. Gudding ve Avcı döneminde de sistem oturmadan patladı? Acaba, esas mesele yeterli güçte futbolcu yetişememesinde mi?

Bir de ne kadar kötü oynarsa oynasın, tekrar diyorum tek bir futbolcuya bu kadar yüklenilmemeliydi. Bunun GS'lisi BJK'lisi FB'lisi yok, şu foto durumu özetliyor

arda-iniesta_3330.jpg
Buna tam katılmıyorum. Kadromuz Arnavutluk, Çek Cumhuriyeti, Kuzey İrlanda vs. bu takımlardan da mı kötü?

Bir Melo gitti diye Galatasaray 6'ıncı oluyorsa, kadrosu Konyaspor, Kasımpaşa ve Başakşehir'den de mi kötü? (İyi bir hocayla en kötü 3'üncü olması gerekmiyor mu?)

Haddini bilerek oynamak diye bir şey var. İspanya ve Hırvatistan'ın kadrosunun bizden güçlü olduğu ortada. O zaman ne yapmak gerekiyor? Bu iki takımdan birinden iyi bir savunmanın yanında savaşarak beraberlik koparmak. Kadro kalitesiyle önünde olduğun Çek Cumhuriyeti'ni de yendin mi 4 puanla bir üst tura yükseliyorsun zaten.

Biz ne yaptık peki? İspanya ve Hırvatistan karşısında koşup savaşabildik mi? İyi bir savunma yapabildik mi?

Ulan her şeyi geçtim, onurunla savaş yine de elen laf söyleyen namerttir. Yeter ki şu utanç futbolu bize yaşatmayın be. Arnavutluk kadar savaşın be.

Yenileceğimizi biliyordum da, bu utanç futbolla kahroldum. Bu üzüntüyle gözüme uyku da girmeyecek.

Buna tam katılmıyorum. Kadromuz Arnavutluk, Çek Cumhuriyeti, Kuzey İrlanda vs. bu takımlardan da mı kötü?

Bir Melo gitti diye Galatasaray 6'ıncı oluyorsa, kadrosu Konyaspor, Kasımpaşa ve Başakşehir'den de mi kötü? (İyi bir hocayla en kötü 3'üncü olması gerekmiyor mu?)

Haddini bilerek oynamak diye bir şey var. İspanya ve Hırvatistan'ın kadrosunun bizden güçlü olduğu ortada. O zaman ne yapmak gerekiyor? Bu iki takımdan birinden iyi bir savunmanın yanında savaşarak beraberlik koparmak. Kadro kalitesiyle önünde olduğun Çek Cumhuriyeti'ni de yendin mi 4 puanla bir üst tura yükseliyorsun zaten.

Biz ne yaptık peki? İspanya ve Hırvatistan karşısında koşup savaşabildik mi? İyi bir savunma yapabildik mi?

Ulan her şeyi geçtim, onurunla savaş yine de elen laf söyleyen namerttir. Yeter ki şu utanç futbolu bize yaşatmayın be. Arnavutluk kadar savaşın be.

Yenileceğimizi biliyordum da, bu utanç futbolla kahroldum. Bu üzüntüyle gözüme uyku da girmeyecek.

En kötüsü de En iyi üçüncülük için yarışırken en kötü dördüncü olacak olmamız. Fatih hocanın uzun süreli sistem getiremeyeceği anlaşıldı. Anca günü kurtarmalık durumlarda meydana çıkıyor, bir süre takımı parlatıyor sonra büyük patlama! Artık iş işten geçti bundan sonrasını ve bilhassa dünya kupasını düşünmek gerekiyor. Ersun Yanal hâlâ en ideal aday konumunda.

En kötüsü de En iyi üçüncülük için yarışırken en kötü dördüncü olacak olmamız. Fatih hocanın uzun süreli sistem getiremeyeceği anlaşıldı. Anca günü kurtarmalık durumlarda meydana çıkıyor, bir süre takımı parlatıyor sonra büyük patlama! Artık iş işten geçti bundan sonrasını ve bilhassa dünya kupasını düşünmek gerekiyor. Ersun Yanal hâlâ en ideal aday konumunda.
Son olarak Türk medyasına bir şey söylemeyelim mi? Günlerdir hocayı ciddi şekilde eleştireni okudun mu? Mehmet Topal niye stoper oynar, Ömer Toprak ve Yalçın Ayhan nerede? Hakan Çalhaoğlu'nun sağ kanatta ne işi var? 1 senedir kulüplerinde oynamayan futbolcuların ilk 11'de nasıl oynar? vs. bunun gibi sorular. Kim yazdı bunları köşesinde?

Ya da şöyle sorayım: Fatih Terim, Yıldırım Demirören ve Aziz Yıldırım gibi şahsiyetleri yanlış yaptıklarında korkmadan eleştirebiliyor muyuz? Bence Hayır.

Özgür basın olmadığı için Hayır. Hepsi bunların yalaka be.

babam izlerken görüyorum koca koca adamlar akşamlara kadar değerlendiriyor yok şöyle yaparız yok böyle aa ne oldu 3-0 yenilmişler bizim zaten avrupa ülkelerinin yanında ne işimiz var orasıda ayrı bir konu rezil oluyorlar sadece :F

@takas'ın uyarı aldığı mesaj bir harika. Dün eminim ki herkez bu şekilde isyan etmiştir. Bu performansa yazılacak en muhteşem yorum..

Son düzenleme: