Ekranların En İyi Çocuk Oyuncuları

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
67,611
Puanı
1,061
Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 96. yıl dönümü. Dünyadaki en değerli varlıklar olan çocuklarımıza parlak bir gelecek bırakmak hepimizin en büyük görevi. Bu resmi girizgahtan sonra asıl konuya gelmek istiyorum. Başlıktan da anlaşıldığı gibi yazıda ekran yolculuğuna devam eden veya yakın zamanda sona eren dizilerin yetenekli çocuk oyuncularını derleyeceğim ve öznel fikirlerimden ziyade halkın düşüncelerine de yer vereceğim için izlemediğim dizilerden de 1-2 oyuncu olacak. Çocuk oyuncu anlamında genel bir sıkıntı olduğunu göz önüne alırsak bu isimlerin değerini daha da iyi anlayacağınızı düşünüyorum. En iyisi lafı çok uzatmadan başlayalı.

af30deff-a873-4f08-8a21-bff785f19d84.jpg

Ataberk Mutlu (Poyraz Karayel)

Listedeki diğer çocuk oyunculara göre daha çok tanınan bir isim, çünkü bugüne kadar 'Karadayı', 'Arkadaşım Max', 'Pek Yakında' gibi sevilen yapımlarda rol aldı ve Poyraz Karayel'deki performansıyla Altın Kelebek'e kadar uzandı. Malumunuz geçtiğimiz aylarda ödülü almak için sahneye çıkarken gözyaşlarını tutamaması, tüm salonun onu ayakta alkışlaması ve İlker Kaleli'nin adeta bir baba şefkati göstermesi günlerce konuşulmuştu. Rol aldığı yapımlardan da anlaşılacağı gibi emin adımlarla inşa ettiği kariyerinin ilerleyen zamanlarda daha da farklı bir boyut alacağı kesin, ama şimdilik dizi bitene kadar Sinan Karayel evlerimize konuk olmaya devam edecek.

4a4c6d0f-944b-492e-90e7-f6bc4a69b563.jpg

Aybars Kartal Özson (Kördüğüm)

'Muhteşem Yüzyıl' ve 'Bir Çocuk Sevdim' gibi projelerden sonra 'Aramızda Kalsın' ile tanımaya başladığımız Aybars Kartal Özson, kısa süren bir 'Sen Benimsin' macerasının ardından Kördüğüm ile ekranlara geri döndü. Özellikle ilk bölümlerde rolünün ağırlıkta olması nedeniyle yeteneğinin ulaştığı boyutları daha iyi görebilme imkanımız oldu. Annesini trajik bir şekilde kaybettiği için babasıyla bağ kurmaya çalışan Kaan karakterini her hafta çatır çatır oynayarak gelecekteki yerini şimdiden sağlamlaştırdı bile.

801b01fd-44a9-4164-963f-fea304e096e0.jpg

Sibel Melek Arat (Hayat Şarkısı)

Kariyerine çok küçük bir yaşta başlayan Sibel Melek Arat, ekranlara bomba gibi düşen Hayat Şarkısı ile birlikte adını geniş kitlelere duyurma şansı buldu. İlk bölümde söylediği 'Seninle ben evleneceğim' cümlesinin şimdiden dillere pelesenk olmasının yanı sıra büyüklüğünü canlandıran Burcu Biricik'e olan aşırı benzerliği de izleyicilerin dikkatini çeken bir başka nokta oldu. Ama ilerleyen zamanlarda "dikkat çekmek"ten daha büyük işler yapacağı ve hatta böyle gitmeye devam ederse meslektaşı gibi gelecek yıl Altın Kelebek'i evine götüreceği ortada.

252cb838-9b79-45e2-8ef3-eff0e64b4031.jpg

Alihan Türkdemir (Muhteşem Yüzyıl: Kösem)

'Muhteşem Yüzyıl'ın en büyük başarılarından biri de bizi çocuk veya genç binlerce yüz ile tanıştırması oldu. Çoğu yavaş yavaş ünlenmeye başlayarak yeni projelerde de rol kaptı. İşte serinin yeni halkası Kösem reytinglerine derman bulamadıysa da ekrana Alihan Türkdemir gibi bir cevheri hediye etti. Özellikle 2. bölümdeki performansıyla çok konuşulan oyuncunun sosyal medya hesapları da şimdiden binlerce insan tarafından takip ediliyor. Dizideki rolü bitmiş olsa bile verdiği arayı fazla uzatmayıp yeni bir projede göreceğimizi umuyorum.

86913fdc-0bca-40af-aaa4-60085b76026b.jpg

Yağız & Yiğit Sayın (Aşk Yeniden)

Aşk Yeniden'in bugünlerde tekrar moda olan romantik komedi akımına etkileri ortada, ancak yayına başladıktan sonra çoğu karakterden çok Selim bebek konuşuldu. Herkesin sandığının aksine gerçek hayatta ikiz olan ve değişimli olarak karakteri canlandıran Yağız ve Yiğit kardeşler listedeki diğer isimlere göre daha küçük bir yaşta olsalar da çoktan kameraya alıştılar ve yeni projeleri için şimdiden sabırsızlanıyoruz.

c05b7add-dd1a-49f7-bce5-06e33cb01800.jpg

Berat Efe Parlar (Poyraz Karayel)

Parantez için Poyraz Karayel'i yazmış olsak da ikinci sezonda ne yazık ki dizide göremediğimiz Berat Efe Parlar da kendine güzel bir kariyer inşa ediyor. Eleştirmenler tarafından olumlu tepkiler alan Baskın'dan sonra yılın en iyi filmlerinden İftarlık Gazoz'da Cem Yılmaz olan kimyası ve çıkardığı muhteşem performansı bir şekilde sizin de görmenizi çok istiyorum. Geniş Aile'den de hatırlayabileceğiniz küçük oyuncuyu soyadı gibi parlak bir kariyere sahip olması en büyük temennimiz.

melisa-giz-cengiz-kiral%C4%B1k-a%C5%9Fk-620x264.png

Melissa Giz Cengiz (Kiralık Aşk)

'Çalıkuşu'nda canlandırdığı küçük Feride ile tanınan, ardından 'Beni Böyle Sev'de gördüğümüz ve şimdi de Kiralık Aşk'ta Defne'nin kız kardeşine hayat veren Melissa Giz Cengiz'in küçük yaşına rağmen çalıştığı isimlere bakarsanız kıskanılası bir kariyer oluşturmaya başladığı kesin: Burak Özçivit, Barış Arduç, Fahriye Evcen, Elçin Sangu, Alper Saldıran, Zeynep Çamcı...

00a628c5-5554-4a7a-9a57-abc6f66309db.jpg

Naz Ar (Aile İşi)

Aile İşi ekranların en sıcak projelerinden olmasına rağmen üç iddialı diziyle aynı günde yayınlandığı için reytinglerde aradığını bulamadı, ancak Ece'yi canlandıran Naz Ar şimdiden izleyicilerin radarına girdi bile. Her ne kadar kendisinden büyük olan rol arkadaşları kadar çok rolü olmasa da hikayenin merkezinde olduğu için dizi için büyük bir önem taşıdığını belirtmek lazım. Ar da sonsuz tatlılığıyla her hafta ekrana renk katmaya devam ediyor. Tabii yine aynı dizide rol alan Denizhan Akbaba, Melisa Lara Cantez ve Toprak Çerçioğlu'nun başarısını da unutmamak lazım.

567ba60267b0a94d60c2d12e.jpg

Taha Yusuf Tan (Hayat Şarkısı)

Dizide küçük Hülya kadar çok göremediğimiz için biraz geri planda kalsa da göründüğü sahnelerde yeteneğiyle herkese taş çıkartan Taha Yusuf Tan, yine casting ekibinin başarısından olsa gerek, Birkan Sokullu'ya da çok benziyor. Geçmişte yine birçok projede rol alsa da biraz geç tanıma imkanı eriştiğimiz Tan, Seren Yüce'nin yönettiği iddialı festival filmi 'Rüzgarda Salınan Nilüfer'de de rol kaptı ve ilerleyen yıllarda alacağı oyunculuk eğitimiyle yeni bir jön olabileceğinin sinyallerini veriyor.

060d1ae2-653b-495d-b94b-ae7bd30c6dd0.jpg

Aden Duru Orak (Hayat Şarkısı)

Yine küçükken oyunculuğa başlayan ve hatta sunuculuk bile yapan Aden Duru Orak, küçüklüğünü canlandırdığı Ecem Özkaya Üstündağ'ın tıpatıp aynısı. Adı gibi duru ve içten oyunculuğuyla kendi hayatından vazgeçen Melek karakterini üzerine çok güzel geçiren Orak'a kariyerinin geri kalanında sonsuz başarılar diliyor ve dizide de daha çok görebilmeyi istiyoruz.

Aramizda.Kalsin.BL.39.DVB.XviD.by.ramses77.TORA1.jpg

Melis Mutluç (Aramızda Kalsın)

Aslında yazıya başlamadan önce aklımda sadece güncel dizilerde rol alan çocuk oyuncular vardı, ama yakın zamanda sona eren 1-2 yapımı da atlamak istemedim. İşte onlardan biri son olarak Aramızda Kalsın'da izlediğimiz Melis Mutluç. Daha önce Yol Arkadaşım'da ve Benim Dünyam'da Beren Saat'in küçüklüğü olarak izlediğimiz oyuncu, belki ilerleyen zamanlarda ekranların aranan jönfilerinden birine dahi dönüşebilir; ama önce kendisini yeni bir projede daha görmemiz gerek.

1448537983233.jpg

Ali Atakan Sönmez (Analar ve Anneler)

Sezonun hak etmeyen değeri görmediğine inandığım dizilerinden Analar ve Anneler'de 5. bölümün sonlarına doğru gördüğümüz zaman atlamasıyla birlikte Murat bebeğin büyüdüğüne tanık olmuştuk. İşte karakteri canlandıran Ali Atakan Sönmez de zor bir yükün altından kalkmayı başararak gelecek için umut vaat etmişti. Umarım kendisini de yakın zamanda yepyeni bir dizide görebiliriz.

bd03662b-e172-4cdd-a21a-385ae729c34b.jpg

Kaan İrevül (Gecenin Kraliçesi)

Uzun zamandır "hasret bitti" sloganlarıyla tanıtımları dönen Gecenin Kraliçesi her ne kadar hayal kırıklığına uğratsa da 15 bölüm boyunca ekranda kalabilmeyi başardı ve geçtiğimiz günlerde de finalini yaptı. Diziyi izlemesem de küçük Osman'ı canlandıran Kaan İrevül için izleyicilerden daha şimdiden "Öyle Bir Geçer Zaman Ki Osman out, Gecenin Kraliçesi Osman in" tarzı yorumlar gelmesi nasıl bir yetenek ile karşılaşacağımızın ipuçlarını veriyor.

90657-baba-candir-27-yeni-bolum-fragmani-yayinlandi-izle.jpg

Gurur Mutlu (Baba Candır)

Listemi Baba Candır'ın küçük oyuncusu Gurur Mutlu ile bitiriyorum. Muhtemelen daha önce de rol aldığı yapımlar olmuştur, ama genel olarak Baba Candır ile tanınıp sevildi. Şimdilik buradaki diğer isimler kadar geniş bir çekim alanı oluşturamamış olabilir, ancak bu onun yeteneğinden ve tatlılığından bir şey kaybettirmiyor. Aslında dizide de çok büyük bir rolü yok, ama er geç birilerinin dikkatini çekeceği kesin.

Benim aklıma gelen isimler bu kadardı, eğer güncel dizilerden unuttuğum isimler varsa siz de aklınıza gelenleri paylaşabilirsiniz. Tüm çocukların bayramı kutlu olsun.

(Resimlerin bir kısmı Ranini.tv sitesindeki "Büyük dizilerin küçük yıldızları-2" yazısından alınmıştır)

Son düzenleme:
ataberk dısında pek umut verenler yok gibi ayrıca kırgın çiçeklerden eylülün kardeşini oynayan kız bunların hepsinden daha iyi çıkış yakaladı bence :F:F:F

Son düzenleme:
Bu çocuğun işi gücü yok :F Bunlara ayırdığı vaktin onda birini derslerine ayırsan profesör olurdun. :A Neyse yine de emeğine sağlık.

Kırgın Çiçekler Büşra niye eklemedin konu çok yanlı. :A

ranini kim be uyduruk yapımcıların pr cısı :D
Zaten söz konusu yazıyı oradaki yazarlardan biri yazdı ve ben de o ifadeyi oradan aldım, konuyu değiştirme. :A

Bu çocuğun işi gücü yok :F Bunlara ayırdığı vaktin onda birini derslerine ayırsan profesör olurdun. :A Neyse yine de emeğine sağlık.

Kırgın Çiçekler Büşra niye eklemedin konu çok yanlı. :A
Forum için bir şeyler yapıyoruz herhalde, ben olmasam sizin bir şey yapacağınız yok. :A

Ayrıca o kızın gerçek adını biliyor musun? Daha KÇ izleyicisi olarak adını bilmediğin bir kızı konuya mı eklememi istiyorsun? :A

Zaten söz konusu yazıyı oradaki yazarlardan biri yazdı ve ben de o ifadeyi oradan aldım, konuyu değiştirme. :A

Forum için bir şeyler yapıyoruz herhalde, ben olmasam sizin bir şey yapacağınız yok. :A

Ayrıca o kızın gerçek adını biliyor musun? Daha KÇ izleyicisi olarak adını bilmediğin bir kızı konuya mı eklememi istiyorsun? :A
Esma Yılmaz :A

Bütün küçükleri yazmışsın maşallah :A

D6502 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ayol 50-51 yaşında kadın fransalara canneslara giti ta ama gecenin kraliçesi lansmanına alınmaıd diyeneler yazdı çok kaknem bir kişilik kendisi :D kendisi ve yazarlarının objektif olduğunu düşünmüyorum :A

Forum İstatistikleri

Konular
173,091
Üyeler
8,483
Son Üye
justking