RTÜK'ün 2015 Enleri Belli Oldu!

mrt-06

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
60,858
Puanı
1,060
rtyk.jpg

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) 2015 yılında izleyicilerden gelen şikayetlerin %24'ünün dizilerle ilgili olduğu %22'sinin ise yarışma programlarıyla ilgili olduğu belirlendi. 2015 yılında RTÜK'ün en çok şikayet aldığı dizi Star TV'de yayınlanan Muhteşem Yüzyıl: Kösem olurken en çok şikayet edilen kanal TV8, en çok şikayet edilen yarışma programı ise Bu Tarz Benim ve İşte Benim Stilim oldu.

2015 yılında en çok şikayet edilen kanal TV8 (18.500) olurken TV8'i, Star TV (15.933), Show TV (10.492), Kanal D (9.829) ve ATV (7.133) takip etti. Yarışma programlarında en çok şikayet edilen Bu Tarz Benim, İşte Benim Stilim'i ise Survivor takip etti. 2015 yılında gelen şikayetlerin %18.5'u 26-30 yaş grubu izleyici ilk sırada yer alırken şikayetlerin %66'sı erkek izleyiciden oluştu. Ayrıca vatandaşların şikayette bulunma sebebi; genel ahlak, manevi değerler ve ailenin korunması ilkesine aykırılık nedeni ilk sırada yer aldı.​

Bir insan hangi akla gidip şikayet eder ki bir televizyon programı ya da dizisini? Zamanında Kurtlar Vadisi Terör gibi yapımlar da şikayet yağmuruna tutulup kaldırılma nedeni olmuştu. Ayrıca bunlar yüzünden doğru düzgün diziler çekilmiyor, sahneler kesiliyor, cinsellik ayıp bir şeymiş gibi görülüyor. Neymiş efendim? " vatandaşların şikayette bulunma sebebi; genel ahlak, manevi değerler ve ailenin korunması ilkesine aykırılık nedeni ilk sırada yer aldı." O senin çok saygı değer genel ahlakın ve manevi değerin sırf bir televizyon dizisini yüzünden bozulacaksa zaten o kadar zayıf bir ahlaktan iş gelmez. Git kanalı değiştir, şikayet ettin de ne oldu? Sanırsın tek kanal var, çeşitlilik yok. Genel ahlakınızı da baskıcı manevi değerlerinizi de tanımıyorum umarım bunlar gibi baskıcı zihniyet azalarak biter.

İlluminati kanalları en çok şikayet alanlar :A Acun'un kodlu yayınlarını kimse yemiyor demek, yada yedikleri için sinirden aramışlar:F

Tv8'in 1.olmasında Ütopya'nın payı var..:A
Şikayet gitse yazardı :A lafta kalmiş demek şikayet edelimler :F eğer haberde bahsedilen ahlak din örf ve anele ise o yarişmaydı. Oruç tutmayanları oruç tutar gibi gösterdiler. Normal sohbet sırasında kızın orasını burasını yoklayanları iyiyi temsil eden olarak gösterdiler... İnsanların insanı duygularıyla oynadılar. Vs vs vs vs...

Şikayet gitse yazardı :A lafta kalmiş demek şikayet edelimler :F eğer haberde bahsedilen ahlak din örf ve anele ise o yarişmaydı. Oruç tutmayanları oruç tutar gibi gösterdiler. Normal sohbet sırasında kızın orasını burasını yoklayanları iyiyi temsil eden olarak gösterdiler... İnsanların insanı duygularıyla oynadılar. Vs vs vs vs...
semihin tombala sahnesi o yarışmadaydı dimi :F

Ütopya'ya şikayet gitmişmidir ki? Konuda yazmıyor.:F
Ben Ütopya'yı 1.bekliyordum İBS benim için şok bir sonuç oldu. :X :A Lafta kalmış olabilir.

TV8 ve birbirinden saçma yarışmaları beklediğim gibi ipi göğüslemiş, ama Kösem için bu kadar şikayet yapılması abuk olmuş.

Cidden bu kadar işsiz var mı ya. :D

Yoksa aynı tipler, antilik yapmak amaclı mı sürekli orayı burayı şikayet ediyor.

Şahsen çok çok çok nadir televizyon izlerim, beğenmiyorsam uğraşmam değiştirirm, gidipte izleyip şunu şikayet edeyim diye düşünmedim hiç. :)

Bir en daha paylaşıyım. :)

"En fazla şikayeti alan evlilik programı 11 bin 60 ile Fox TV'deki "Zuhal Topal'la..." oldu. Bunu, 7 bin 457 ile Kanal D'deki "Kısmetse Olur", 2 bin 48 ile ATV'deki "Esra Erol'da...", 2 bin 33 ile Star TV'deki "Evleneceksen Gel", 281 ile TV 8'deki "Songül Karlı ile Evlilik Yolunda" ve 59 ile Flash TV'deki "Dest-i İzdivaç" takip etti."

Bir insan hangi akla gidip şikayet eder ki bir televizyon programı ya da dizisini? Zamanında Kurtlar Vadisi Terör gibi yapımlar da şikayet yağmuruna tutulup kaldırılma nedeni olmuştu. Ayrıca bunlar yüzünden doğru düzgün diziler çekilmiyor, sahneler kesiliyor, cinsellik ayıp bir şeymiş gibi görülüyor. Neymiş efendim? " vatandaşların şikayette bulunma sebebi; genel ahlak, manevi değerler ve ailenin korunması ilkesine aykırılık nedeni ilk sırada yer aldı." O senin çok saygı değer genel ahlakın ve manevi değerin sırf bir televizyon dizisini yüzünden bozulacaksa zaten o kadar zayıf bir ahlaktan iş gelmez. Git kanalı değiştir, şikayet ettin de ne oldu? Sanırsın tek kanal var, çeşitlilik yok. Genel ahlakınızı da baskıcı manevi değerlerinizi de tanımıyorum umarım bunlar gibi baskıcı zihniyet azalarak biter.
dizimedya sana teşekkür ediyor nisanda dönecek iletmemi istedi mesajını beğenmiş