13 Mart 2016 YGS Yorum&Sohbet Konusu

@berkann @yatutarsa sizin nası geçti sınav.?

Normal geçti ya. Öyle çok iyi veya çok kötü değildi.

Sınavı değerlendirecek olursam. Bir kere bu sınavın geçen seneki sınavdan kolay olması, kolay olduğu anlamına gelmez. Geçen sene kasmışlar gereksizce.

Türkçe kolay-orta arasıydı. Sosyal aynı gibiydi, din hariç. :D İyiki din ile boşa vakit kaybetmemişim Allah'tan. :D Fen de aynıydı ama bence bu senenin fiziğinde biraz daha zor sorular vardı. Biyolojiden bilgi soruları basit sorulmuştu bence.

Matematiğin sayılar kısmında pek zorlamamışlar ama problemler içinde zor sorular vardı. Bence gelmiş geçmiş en zor YGS sorularından birisi vardı. (vagonlu soru) Geometrinin 7 soru olması sınav başında moralimi bayağı arttırdı çünkü geometrim çok berbat. :D Geometri de aynıydı genel olarak.

Öyle yani kötü geçen üzülmesin, iyi geçen rehavete kapılmasın. Asıl sınav LYS ve bence YGS sürecinden daha kolay bir süreç. En azından herkes alanıyla ilgili sorulara yoğunlaşacak. Matematik hariç süre problemi yaşamayacağız ve en önemlisi doğru düzgün konular var. :D

Son düzenleme:
İyi dilekleriniz için teşekkürle arkadaşlar. :D
@Bully @GunesinOglu @Yiğitt @Harunnn60
Öncelikle bu güzide sınavı hazırlayan güzide kurum ÖSYM'ye sevgilerimi iletiyorum.
Türkçe kolaydı ama denemelerin aksine risk almak istemediğim için kesin emin olmadığım soruları yapmadım o yüzden biraz fazla boşum var.
Sosyal zaten pek benlik değil üç beş tarih bir tane coğrafya yaptım. Din Kültürü soruları tam şoktu bir tane boş var. :D
Matematik de kolaydı ama problem soruları sağ olsunlar paragraf gibiydi. Bir tane yaptım bir tane yapamadım gibi. Anlayamadım bazı soruları.
Fende zaten fiziğe pek bakmıyorum ondan birkaç tane yaptım ama emin de değilim. Kimya ya çok kolaydı ya da ben çok iyi biliyordum çözemedim. :D Baya kısa sürede bitti. Biyolojide de bir boş mu ne var. Neyse kısaca tam istediğim gibi olmasa da geçti, gitti.

@ABAY_06

dinden zorlananlar toplam 4 soru vardı ne kadar zorlanabilisiniz.:D

Dinden 2 yanlış 1 boş cepte bile, kitapçık internete sızmış fakat henüz bakamadım bakınca diğer sorunun da doğru olup olmadığına bakacağım, umarım dinden sıfır çekmemişimdir. :D Şaka maka nereden bilelim elin Arapça kelimelerin manalarını, orada sadece Amel'i daha önce duydum o kadar fakat boş bıraktım her ihtimale karşı. Temizlik sorusunu da yanlış yapmışım, Haces mi necas mı öyle bir şeymiş cevap, en son çocukken kursta duyduğum kelimeler çıktı. Tek pişman olduğum şey de bu zaten, bütün bir süreç boyunca din kültürüne bir saniye bile çalışmadım; nasılsa yorum gelir çerez niyetine çözerim dedim. Çarpıldım. :)

Dinden 2 yanlış 1 boş cepte bile, kitapçık internete sızmış fakat henüz bakamadım bakınca diğer sorunun da doğru olup olmadığına bakacağım, umarım dinden sıfır çekmemişimdir. :D Şaka maka nereden bilelim elin Arapça kelimelerin manalarını, orada sadece Amel'i daha önce duydum o kadar fakat boş bıraktım her ihtimale karşı. Temizlik sorusunu da yanlış yapmışım, Haces mi necas mı öyle bir şeymiş cevap, en son çocukken kursta duyduğum kelimeler çıktı. Tek pişman olduğum şey de bu zaten, bütün bir süreç boyunca din kültürüne bir saniye bile çalışmadım; nasılsa yorum gelir çerez niyetine çözerim dedim. Çarpıldım. :)
Bana da atabilir misin cevaplari

Matematiğe biraz göz attım da vagon sorusunu anlamak için 5-10 dk uğraştım resmen geç de olsa anladım

Necaseten Taharet olması lazım :)

Cevap necasetten taharet olacak. Ben de once gusül yapmistim da sonra dedim abdest,gusul ayni kapiya cikiyor olmaz necasetten tahareti isaretledim

@Yiğitt evet o zaten o kadar soru yaparim diye düsünüyordum ve o kadar yaptim türkce ve sosyal kolaydi mat da cok yapmadim ama kolay gibiydi fen hicbir sinavda yapmam zaten ben digerleri yetiyor :D puanin önemi yok zaten :F

Cevap necasetten taharet olacak. Ben de once gusül yapmistim da sonra dedim abdest,gusul ayni kapiya cikiyor olmaz necasetten tahareti isaretledim
Gusül be abdesti direk eledim zaten. Teyemmüm zaten olamayacağı kanısındaydım. Necasetten taharet tam manasını bilmiyordum ama liseden hatırlıyordum ismini odur dedim.

umarım herkes beklediği ve hedeflediği puanları alır
yorumlarınıza göre bu sene kolaymış sorular keşke bende girseydim 2012 den beri hiç girmedim acaba kaç puan yapardım
tarih sorularına bi bakmak lazım

umarım herkes beklediği ve hedeflediği puanları alır
yorumlarınıza göre bu sene kolaymış sorular keşke bende girseydim 2012 den beri hiç girmedim acaba kaç puan yapardım
tarih sorularına bi bakmak lazım
Cevaplar nerede acaba :D lin k atar mısınız