saydıklarından star wars için söyleyebileceğim şey ilk filmin çekildiği tarihteki koşullarla son filmlerin çekildiği tarihteki koşullar farklı o yüzden ilk film şu anda izleyenler için kalitesiz geliyordur bendede öyle olmuştu star wars ın ilk filmi çok dandik duruyordu ama bir fikrin ilk defa ortaya atılıyor oluşuyla daha bir değer taşıdığı açık yani onun haricinde seyir zevki düşük tabiki günümüz koşullarında .. diğer filmlerde harry poiter için söylediğine katılmıyorum
maymunlar cehenneminin ilk filmi bence günümüzdede serinin en iyisidir mesela ? onca zaman geçmesine rağmen hemde ?
özellikle fikir olarak farklı ve güzel yapımların her zaman ilk filmleri harikadır aksiyonun çok önde olduğu teknolojiye dayalı efektlerin çok yer kapladığı içerik olarak pek de bişey ifade etmeyen filmlerde ise ilk filmlerin değeri zamana karşı direnemiyor olabilir ?
iyi kötü çirkinin bir seri filmin devamı olduğunuda bilmiyorum ben onu kendi başına bağımsız bir yapım olarak görüyorum çünkü ilkinden haberim yok
@Tolstoyevski şimdi sen söyleyince iyi kötü çirkine bir daha göz attımda şöyle bir açıklama yapılmış ?
Bir Avuç Dolar (
1964) ve
Birkaç Dolar İçin (
1965) filmleriyle başlayan üçlemenin sonuncusudur. Üçlemeler arasında konu bağlantısı yoktur.
arada konu bağlantısı olmadığı iöçin aslında bu filmlerin kendi başına bağımsız filmler olarak değerlendirilmesi bence de daha doğru gibi geliyor ?