Dizinin %95'i Yalan

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xemrexxx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

xemrexxx

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
149,513
Puanı
1,061
Osmanlıcı olarak bilinen tarihçi Ahmet Şimşirgil, Diriliş: Ertuğrul hakkında sert konuştu.

Samsun'sa katıldığı ''Osmanlı'yı Doğru Anlamak'' konferansında konuşan Şimşirgiş dizide anlatılanların %95'inin yalan olduğunu söyledi.Şimşirgil'in söylediklerinden bazıları:

Ertuğrul hiçbir zaman tapınakçılarla savaşmadı
Ertuğrul hiçbir zaman Moğolların eline geçmedi
Eline çivi çakılsa adı çolak Ertuğrul olurdu
Kayı Boyu ile Dodurga asla birlik içinde olmadı
Baycu Noyan'ın Kayı ile teması olmadı

Tüm bunlara rağmen dizinin milletin değerlerine duyarlı ve saygılı olduğunu da ekledi.
20160225aw670133_08_640x427.jpg.jpg

@destere @Çiğdem- @sokak sanati @Bully @HarzeM @Maskeli Fedai @DarkLeqenD @cookies@vadikızı

Herkes biliyor zaten bunları.:D
olsun burada dursun istedik :A malum bu adamın adı padişah sevgisi nedeniyle kanuniyi hürremden çok seven adama çıkmıştı o bile böyle diyorsa:A ben de neden ilber ortaylı yorumlamadı diyordum meğerse yorumlanacak tarihi bişi yokmuş dizide :F

Diger ülkelerdede sürekli yapılan bir şey bu zaten.Merlin'de olanlarida Kral Arthur'un yaşadigini kim ispatlayabilir? :D Zaten salt tarih anlatilsa izlenmez,ilgi çekmez.Dini ve milli duygulara çok zarar vermedigi sürece sorun edilecek şeyler değil.Atalarimizi ecdadimizi abartmaya gerek yok ama herkes abartiyorken bizde abartalım.

En azindan her bölümde hareme giriyor diye karalanmiyor :)
hareme girip girmediği bilinmiyor padişahın ama kimlerle savaştığı bilinen şeyler kafalarından fulla sallayamazlar yani :D

Diger ülkelerdede sürekli yapılan bir şey bu zaten.Merlin'de olanlarida Kral Arthur'un yaşadigini kim ispatlayabilir? :D Zaten salt tarih anlatilsa izlenmez,ilgi çekmez.Dini ve milli duygulara çok zarar vermedigi sürece sorun edilecek şeyler değil.Atalarimizi ecdadimizi abartmaya gerek yok ama herkes abartiyorken bizde abartalım.
merlin zaten efsane değil mi adam zaten büyücü ejderhası falan var karşılaştırdığın şeye bak :F merlini dede korkut hikayeleriyle karşılaştır bence gerçek tarihle değil :D

hareme girip girmediği bilinmiyor padişahın ama kimlerle savaştığı bilinen şeyler kafalarından fulla sallayamazlar yani :D

merlin zaten efsane değil mi adam zaten büyücü ejderhası falan var karşılaştırdığın şeye bak :F merlini dede korkut hikayeleriyle karşılaştır bence gerçek tarihle değil :D

Muhtesem Yuzyil'i izlemeden önce ön yargiliydim.Sonradan onuda izledim.Abartildigi kadar olmadigini kaliteli bir is yapildigini gördüm.

Dirilis icinde aynilari gecerli.Önemli olan izlerken zevk almak.

Muhtesem Yuzyil'i izlemeden önce ön yargiliydim.Sonradan onuda izledim.Abartildigi kadar olmadigini kaliteli bir is yapildigini gördüm.

Dirilis icinde aynilari gecerli.Önemli olan izlerken zevk almak.
iyi de my de isabella dışında tarihi kişi ya da olay hatası yoktu burada olayların neredeyse tamamı olmamış şeyler :D neyse zaten içindeki fazla övgü nedeniyle bizden başka izleyen yok

Bunlar hep cahillikten oluyor diyorum sonra Çağlar laf etti oluyor. :D Arkadaş gerçek tarihi bilse insanlar Muhteşem Yüzyıl, Kösem, Diriliş Ertuğrul gibi dizilerin zaten kurgu olduğunu anlar diziye savaş açmazlardı. Gerçeklik payı olan şeylerde vardır tabiki ama kurgu da çoktur dizinin başında veya sonunda bu yüzden uyarı geçer "kurgulanmıştır" diye. O yüzden dizileri izliyorsanız izleyin ama gerçek tarihi KİTAPLARDAN öğrenin. :)

Al işte yine gsli. Politika aynı, aynı laflar, yaş yetmiş gibi işiniz bitmiş gibi son sözleriniz bunlar tabikide. Çok rahatsınız :)

Diziyle ilgili konuya gelince; dizinin dövüş sahnelerini beğeniyorum arada denk gelince izliyorum sadece :D

3 yildizli,lütfen. (Kardesim sen olsan sende muhabbetini yaparsin bunlarin :D Neyse uzatmaya gerek yok seviyorum seni tartismayalim :D

Bunlar hep cahillikten oluyor diyorum sonra Çağlar laf etti oluyor. :D Arkadaş gerçek tarihi bilse insanlar Muhteşem Yüzyıl, Kösem, Diriliş Ertuğrul gibi dizilerin zaten kurgu olduğunu anlar diziye savaş açmazlardı. Gerçeklik payı olan şeylerde vardır tabiki ama kurgu da çoktur dizinin başında veya sonunda bu yüzden uyarı geçer "kurgulanmıştır" diye. O yüzden dizileri izliyorsanız izleyin ama gerçek tarihi KİTAPLARDAN öğrenin. :)

Çaglar laf etti.

Ahmet Şimşirgil hoca derslerime giren bir insan onun için bu konuda çok ama çok şanslıyım [emoji2] zaten dediklerini kimse yalanlamıyor ama Diriliş, Osmanlı Devletini öven bir dizi başka diziler gibi harem kurdurmuyor.

Dirilişin %95 i yalansa , my ve kösemin %100000ni yalandır :)
ee işte farkımız hem gerçekleri anlatıp hem izleniyoz biz :A

Ahmet Şimşirgil hoca derslerime giren bir insan onun için bu konuda çok ama çok şanslıyım [emoji2] zaten dediklerini kimse yalanlamıyor ama Diriliş, Osmanlı Devletini öven bir dizi başka diziler gibi harem kurdurmuyor.
1.si dirilişte osmanlı yok :D ikincisi yalanla öveceklerse hiç övvmesinler tarihi tarihimiz yeterince büyük yalana gerek yok