favoriforumumum.net'ten inanılmaz atak!

Frank Woods

Tecrübeli Üye
Konu Sahibi
Reaksiyon puanı
21
Puanı
259
favoriforumum.net uzun bir aradan sonra Alexa reytinginde ilk 190.000'a girdi. 189.333. sırada bulunan site Türkiye'de ise 2.210. sırada... Site bir ay öncesine kadar 198.000. sıralardaydı. Lütfen Alexa yükleyerek sitemize küçük de olsa bir katkıda bulunun. Sitemizin gelişmesi ve tanınması için bu oldukça önemli. http://ww.alexa.com/siteinfo/favoriforumum.net#

Bu linkten bu program ile ilgili her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz.

Bu konu hakkında açıklama yapmıştım : https://fav10.net/f70/favoriforumuma-destek-olmak-ister-misiniz-64444/
İki haftada dünya çapında 5000 sıra yükseldik. Türkiye'de de 2763.sıradan 2210. sıraya yükseldik.

Son bir aylık dünya sıralamamız ise 155bin :)

Alexa Toolbar yükleyerek bu yükselişimizin hızlanmasına katkıda bulunabilirsiniz :)

Ben de yanlış hatırlamıyorsam ilk konu açıldığında bu tür sıralamaları mantıklı ve geçerli bulmadığımı söylemiştim, insanların herhangi bir şey yüklemesine gerek kalmadan o sayfaların kaç kere ziyaret edildiğine bağlı bir sıralama yapılabilir sanırım, yapılmıyor mu böyle bir sıralama ?

Ben de yanlış hatırlamıyorsam ilk konu açıldığında bu tür sıralamaları mantıklı ve geçerli bulmadığımı söylemiştim, insanların herhangi bir şey yüklemesine gerek kalmadan o sayfaların kaç kere ziyaret edildiğine bağlı bir sıralama yapılabilir sanırım, yapılmıyor mu böyle bir sıralama ?
Öyle bir şey yapılması çok zor. Olsa elbette çok daha iyi olur ama olması çok zor...

Bu arada konu açıldığından beri yani 2 günden beri 4bin sıra daha yükselmişiz ve 185,817 olmuş yeni sıramız. Türkiye'deki sıramız ise 2,145 olmuş...

Sitelerin tıklanma sayılarını ölçen siteler,programlar yok mu ? Eğer uluslararası bir program belirlenip o her sitede faaliyette olsa bu tür sıralamaları yapabilir. Ama büyük kabul görmüş bir program yok galiba...

Dediğin gibi tüm sitelerin onu kullanması gerekir ve bu çok zor bir olay. Herkesin kabul edebileceği kadar büyük bir sistem yok...
Belki Google, aramalardaki tıklama sonuçlarına göre bir sıralama sistemi oluşturabilir. Ama o zaman da sitelerde ne kadar durulduğunun bulunması belirlenemez ve mesela benim gibi siteye arama yapmadan direkt girenler ölçülememiş olur.

Alexa, nasıl yapıyor bilmiyorum ama bir şekilde toolbar yüklemeyenleri de ölçüyor ama çok düşük oranlarda...