2015 Sicario - Film Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
51,288
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
3397884.jpg

Sicario (2015)

Türü: Aksiyon, Suç, Dram, Gizem, Gerilim
Yönetmen: Denis Villeneuve
Senaryo: Taylor Sheridan

Oyuncular:
Emily Blunt
Benicio Del Toro
Josh Brolin
Victor Garber
Jon Bernthal

IMDb Sayfası

Filmin Özeti
Amerika Birleşik Devletleri ile Meksika arasındaki tehlikeli sınır bölgesinde görev yapan idealist bir FBI ajanı olan Kate Macer (Emily Blunt), bu bölgede hakimiyet kurmuş çok güçlü uyuşturucu çeteleri arasındaki savaşın ortasında kalacaktır.

Filmin Fragmanı

Yılın açık ara en büyük hayal kırıklığı oldu. Çok büyük beklentilerle beklemiş ve izlemeye başlamıştım, 5 partta ancak bitirebildim. Sıkıcı, ağır, yavan ve sadece o türü sevenlere hitap eden bir film. Amerika ve Meksika arasındaki git geller, siyasi ve politik stratejiler vb. vb.

Bambaşka bir film bekliyordum, bambaşka bir film gördüm. Tamam Amerikayı eleştirmesi filan güzel, en azından American Sniper gibi rezil değil tamam ama bir şeyler eksik. Ya da dediğim gibi hitap ettiği kesim çok az. True Detective gibi bir film.

Neyseki Emily Blunt vardı da az buçuk izlediğimize az da olsa değdi. Gerçi çok ilginçtir başrol gözükse bile filmde oldukça geri planda ve pasif kalmış bir karakteri canlandırdı. Yine de çok beğendim oyunculuğunu veya güzelliğini. :)

Yine de film o kadar klişe değildi artı yön olarak.

Son sahnede keşke balkondan sıksaydı. Bu kadar pasifize edilmesi ilginç geldi ama en azından klişe değildi, gerçekçiydi.

Demek ki ABD'nin asıl amacı uyuşturucunun önüne geçmek değil, uyuşturucu ticaretine devam ettirmekmiş?

Adamın intikam alma sahnesi çok hoşuma gitti. İntikam kutsaldır! :)

5.0/10

Son düzenleme:
Bu yıl çok büyük hayal kırıklıkları yaşıyorum. Bu filmi izlemeden önce en az 8'lik bir film beklerdim. Dennis Villeneuve'nin önceki işlerine kıyasla baya vasat bir film olmuş. Dennis Villeneuve filmlerinin kasveti ve durağan yapısı bu filmde de var ama bu sefer karakterlerin neyin nesi olduğu bile belli değil.

Ben izlemeden önce Prisoners, Incendies tadında sonu vurucu bir gizem filmi bekliyordum ama bu film bildiğimiz FBI filmlerinin kaliteli olanıydı.

Film, seyirciyi de tıpkı ana karakter gibi olayların dışında bırakmak istemiş. Aslında iyi bir düşünce ama bunu yaparken anlatımı, olay örgüsünü rayına oturtamamışlar .

Şimdi filmin artı yönlerine gelirsek yönetmen bazı sahnelerde gerilimi iyi vermiş, FPS çekimleri mükemmel, operasyon sahnelerini de çok iyi kotarmışlar. Oyunculuklar da çok iyi. Özellikle Benicio Del Toro mükemmeldi. Bence bu adam en underrated aktörlerden biri. Adam çok iyi oyuncu ama çoğu filmde diğer başrollerin yanında yardımcı rolleri oynuyor. Josh Brolin'e gevşek polis rolü iyi gitmiş. Emily Blunt'ta karakterin yaşadığı buhranı iyi yansıtmış.

Ha, bir de şunu hiç anlamam. Bu başrol olan FBI ajanının neden her filmde zenci bir ortağı olmak zorunda? Oynayan adam da kötü oynamış, filmin eksi yönlerindendi.

Sonuna gelirsek:

"Sonu çok iyiydi. Özellikle intikam sahnesi mükemmel. Amerika'nın da işin içinde olduğunu bence daha iyi verebilirlerdi. Tek sahneyle geçiştirmeleri saçma geldi bana. Bir de Alejandro anladığımız kadarıyla önceden savcıydı. Peki bu adam nasıl birden usta bir tetikçi oldu?

Hayal kırıklığı.

6/10

Son düzenleme:
Tam yorum: http://izleryazar.com/sicario-2015/

Sevmeye çok hazır olduğum, en azından 8-9 puanı rahat verebileceğimi düşündüğüm bir filmdi. Tabii ki Villeneuve dolayısıyla ama hayal kırıklığı oldu. Forumca bir kez daha baya uyumluyuz yani. :grimacing:

Bu türü pek sevmeme rağmen film pek sıkıcı değildi ama hiçbir anında "vay be" dedirtmedi ya da ne bileyim duygulandırmadı, her şey çok tek düzeydi. Arada iyi sahneler, ilgiyi çeken anlar tabii ki vardı ama maalesef yetmedi.

Oyunculuklar en büyük artısıydı. Sıradan vasat oyuncularla çekilmiş olsa filmin hiçbir anlamı kalmazdı. En çok Emily Blunt'ı beğendim, çok iyi oynamış. Rakiplerini izlemedim ama Oscar adayı bile olabilecek bir performans bence. (Tabii olamayacak o ayrı konu.) Benicio Del Toro da çok iyi oynamış yine. Underrated olduğu konusunda @Danger UA! ile hem fikirim. Bu kadar iyi oyuncunun 21 Grams dışında neredeyse hiç doğru düzgün rolü yok. (İzlemediğim birkaç iyi filmi olabilir pek tabii)

Kaliteli film falan tamam ama bir şeyler ciddi anlamda eksik:

6/10

Üşenmeden nasıl bu kadar yazabiliyorsunuz özeniyorum vallaha size. :D Filmi bende izledim çok yorum yapmayacağım ama aksiyon sahneleri gerçekten çok kaliteliydi hayatımda izlediğim en gerçekçiler arasına girer rahatlıkla.

Nihayet bitti.Uzun zamandır bu kadar sıkıcı bir film izlememiştim.Zorla bitirdim ara vererek tabi yoksa çekilmezdi.

Senaryo çok zayıf kalmış bunun yanında senaryodaki gizemin bir türlü seyirciye aktaramaması bizleri filmin dışına itti.Zaten son zanlarda ajan filmlerine karşı epey bir mesafeliyim bu filmle daha da uzaklaşmam gerektiğini anladım.

Filmin artı yönleri ise operasyon sahneleri çok iyiydi.Bazı yerlerde ilgi çekici sahneleri vardı ama genele yayılacak gibi değildi.Eğer süre kısa olsaydı daha iyi oluruldu ama filmi aşırı derecede uzatmışlar.

Oyunculuklar ise Emily Blunt çok iyi performans göstermiş.Diğer oyuncular ise iyiydi.

Amerika'nın da işin içinde olması şaşırtmadı.Bunun yanında intikam sahnesi çok iyiydi.Keşke son sahnede balkondan sıksaydı ama sıkamadı.

10/5

Son düzenleme:
harika bir filmdi dörtdörtlüktü hemen bitmesin diye iki günde anca bitirdim :)

bir işin içine CIA ve FBI girmişse zaten o filmden uzak durmak şart ama işte kız güzeldi devam etmek zorunda kaldık ? alehandro denen dallamanın karısı ve kızının intikamını yine aynı yöntemle aldığı ve dürüst FBI ajanının çaresiz kaldığı sahneleri seyretmek eziyetten başka bişey değil
birde operasyon sahnelerini bayağı övmüş arkadaşlar gece görüş dürbünüyle çekilen sahnelerde alehandro dallamasının her attığını vurduğu vasat rambovari filmlerden biriydi,
filmin ilgi çekici tek noktası aile babası silvio ve masada portakal çeviren oğluydu.. sonunda silvioyuda öldürdü öküz alehandro, böylece filme nokta koymak zorunda kaldık :)

2 Puan

harika bir filmdi dörtdörtlüktü hemen bitmesin diye iki günde anca bitirdim :)

bir işin içine CIA ve FBI girmişse zaten o filmden uzak durmak şart ama işte kız güzeldi devam etmek zorunda kaldık ? alehandro denen dallamanın karısı ve kızının intikamını yine aynı yöntemle aldığı ve dürüst FBI ajanının çaresiz kaldığı sahneleri seyretmek eziyetten başka bişey değil
birde operasyon sahnelerini bayağı övmüş arkadaşlar gece görüş dürbünüyle çekilen sahnelerde alehandro dallamasının her attığını vurduğu vasat rambovari filmlerden biriydi,
filmin ilgi çekici tek noktası aile babası silvio ve masada portakal çeviren oğluydu.. sonunda silvioyuda öldürdü öküz alehandro, böylece filme nokta koymak zorunda kaldık :)

2 Puan
Ne şanssız adamsın izlediğin her film çöp çıkmaya başladı son günlerde. :)

Ben bir tane yaptım ama o filmden sende umitsizsin o sebeple çok iyi anlayacaksın beni.:F
Ben de sadece 1 tane filme 3 verdim o kadar. Benim az düşük vermemin sebebi beğenmeyeceğimi bildiğim filmi izlemiyorum. 3-4 vereceğim filmi izleyip zaman kaybetmenin anlamı yok.

Ben de sadece 1 tane filme 3 verdim o kadar. Benim az düşük vermemin sebebi beğenmeyeceğimi bildiğim filmi izlemiyorum. 3-4 vereceğim filmi izleyip zaman kaybetmenin anlamı yok.

Ama bunları izlemek zorunda kalıyor insan.:( Ben bu kadar kötü çıkacağını gerçekten tahmin edemezdim zaten sende izleyeceksin Brooklyni. Yorumunu bekliyorum 4 gözle.:A