2016 Kardeşim Benim - Film Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
51,848
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
4788722.jpg

Kardesim Benim (2016)

Türü:
Yönetmen: Mert Baykal
Senaryo: Zafer Külünk

Oyuncular:
Burak Özçivit
Asli Enver
Murat Boz

IMDb Sayfası

Filmin Özeti
Sakin ve gizemli bir karaktere sahip olan Hakan, 30 yaşında alternatif müzik yapan ünlü bir sanatçıdır. Magazinden uzak bir hayat sürmeye çalışsa da kardeşi Ozan ile olan küslükleri magazinin ilgisini çeker. Ozan ise 28 yaşında ünlü bir pop yıldızıdır. Abisinin aksine neşeli, esprili, konuşkan ve sosyal biridir. Araları yıllardır düzelmeyen iki kardeş uzun zamandır bir araya gelmemiş, hatta babalarının hastalığında dahi farklı zamanlarda ziyaretine gitmişlerdir. Bu soğukluğun nedeni ise çocukluk yıllarına kadar uzanmaktadır.

Annlerini küçük yaşta kaybeden iki kardeşin babaları Erkan düğün şarkılığı ile geçimini sağlamaktadır. Üçü kasaba kasaba düğünlerde dolaşmış, küçüklüklerini resmen göçebe bir şekilde sürdürmüşlerdir. Bu dönemde babası küçük kardeş Ozan’ın tüm sorumluluğunu, abisi Hakan'a devreder. Abi Hakan bu yüzden erken olgunlaşır. Ozan ise Hakan’ın içinde kalan çocukluğu doya doya yaşamıştır. Bu ikili durum abi kardeş ilişkisini zamanla zedeler...

Babalarının cenazesi iki kardeşi yıllar sonra bir araya getiren yegane şeydir. Her ikisi de son görevlerini yerine getirip bir an önce kendi hayatlarına geri dönmeyi planlarken, geride kalan vasiyet her şeyi değiştirecektir.

Filmin Fragmanı

Bugün gideceğim filme. :)
Ve gittim gittiğime de değdi. Film tabiki klişe diyebileceğimiz filmlerden ama işleniş her zaman önemlidir. Kişide bıraktığı etki çok önemli ben beğendim yani o etkiyi de verdi. Sırıtan hiçbir oyuncu yoktu.

Burak Özçivit'i görünce spor yapasım geldi arkadaş o Nasıl vücut öyle ya insan imreniyor. :D

Filmle ilgili bilgi vermeyeyim izlemek isteyenler gitsinler. Hem drama hem komedi iyi barındırılmış filmde.

Filme gittim bugün. Büyük beklentilerle gidilmediği sürece idare eder bir film olmuş bence. Senaryo anlamında pek bir şey yoktu açıkçası daha özenli bir senaryo oluşturulabilirdi. İzlediğim dizi - filmlerde gizem, merak unsurlarının olmasına önem veririm sonu acaba nasıl bitecek diye meraklanmak isterim yani ama bu filmde o duyguyu tadamadım maalesef.

Yani filme kötü diyemem ama iyi de diyemem oyuncular hatrına izlenecek bir film olmuş açıkçası. Neyse detaylı yorumlamaya geçelim hoş öyle fazla detaylı yorumlanacak bir şey yok da elimizden geleni yapmaya çalışacaz işte. :D

Burak Özçivit, Murat Boz ve Aslı Enver çok samimi oynamışlar. Çok uyumlulardı. Aslı ve Burak'ı yakıştırdım. Murat Boz'u hep gülerken görmeye alışkınız dram sahnelerinde yadırgadım biraz açıkçası ama rolünün altından iyi kalkmış. :D

Filmde kardeşlik kavramı iyi işlenmişti. Komedi ve dram iç içeydi. Yüzümü güldüren, tebessüm ettiğim sahneler oldu ama bir sahne say deseniz sayamam çünkü kahkahalar attıran bir sahne olmadı. Ama Ozan'la Hakan'ın arabayla çaldıkları çalgıcı adam komikti onu iyi bulmuşlar. :D Babalarının videoları da iyiydi hem komedi hem de dram anlamında.

Dram sahneleri de tadındaydı.

Fragmanı izleyince filmde neler olur bittiğini anlayabiliyorsun zaten tek sürpriz Ozan ve Hakan'ın üvey kardeşiydi.

Burak Özçivit'in Murat Boz'a yumruk attığı bir sahne vardı. Murat Boz karşılık vermedi adamda ego olayı yok demek ki helal olsun. :D

Son olarak Aslı Enver'e değinmek istiyorum. Allah'ım o ne güzelliktir, tatlılıktır, sempatikliktir bir kez daha hayran oldum kendisine. :bhr: Onun gibi eşim olsun bir milyon borcum olsun. :D

Filme puanım: 6/10

Filme gittim bugün. Büyük beklentilerle gidilmediği sürece idare eder bir film olmuş bence. Senaryo anlamında pek bir şey yoktu açıkçası daha özenli bir senaryo oluşturulabilirdi. İzlediğim dizi - filmlerde gizem, merak unsurlarının olmasına önem veririm sonu acaba nasıl bitecek diye meraklanmak isterim yani ama bu filmde o duyguyu tadamadım maalesef.

Yani filme kötü diyemem ama iyi de diyemem oyuncular hatrına izlenecek bir film olmuş açıkçası. Neyse detaylı yorumlamaya geçelim hoş öyle fazla detaylı yorumlanacak bir şey yok da elimizden geleni yapmaya çalışacaz işte. :D

Burak Özçivit, Murat Boz ve Aslı Enver çok samimi oynamışlar. Çok uyumlulardı. Aslı ve Burak'ı yakıştırdım. Murat Boz'u hep gülerken görmeye alışkınız dram sahnelerinde yadırgadım biraz açıkçası ama rolünün altından iyi kalkmış. :D

Filmde kardeşlik kavramı iyi işlenmişti. Komedi ve dram iç içeydi. Yüzümü güldüren, tebessüm ettiğim sahneler oldu ama bir sahne say deseniz sayamam çünkü kahkahalar attıran bir sahne olmadı. Ama Ozan'la Hakan'ın arabayla çaldıkları çalgıcı adam komikti onu iyi bulmuşlar. :D Babalarının videoları da iyiydi hem komedi hem de dram anlamında.

Dram sahneleri de tadındaydı.

Fragmanı izleyince filmde neler olur bittiğini anlayabiliyorsun zaten tek sürpriz Ozan ve Hakan'ın üvey kardeşiydi.

Burak Özçivit'in Murat Boz'a yumruk attığı bir sahne vardı. Murat Boz karşılık vermedi adamda ego olayı yok demek ki helal olsun. :D

Son olarak Aslı Enver'e değinmek istiyorum. Allah'ım o ne güzelliktir, tatlılıktır, sempatikliktir bir kez daha hayran oldum kendisine. :bhr: Onun gibi eşim olsun bir milyon borcum olsun. :D

Filme puanım: 6/10
Melun filmi beğenmemiş demek :A

Birde gizem merek unsuru filmler arıyorum demiş :A

İzleyeli 2 hafta oluyor, ama yine de yorum yapmadan geçmek istemedim. Ortada komedi ve dramı iyi harmanlamış, eli yüzü düzgün bir film var. Hatta bazı sahnelerde kahkahalarla gülmeniz garanti. Burak Özçivit, Murat Boz ve Aslı Enver başta olmak üzere tüm kadronun performansları gayet iyi, özellikle Murat Boz oyunculukta bayağı yol kat etmiş. Sonuç olarak gönül rahatlığıyla izlenebilir, bilet paranızın hakkını verecektir. :)

7,5/10

İzleyeli 2 hafta oluyor, ama yine de yorum yapmadan geçmek istemedim. Ortada komedi ve dramı iyi harmanlamış, eli yüzü düzgün bir film var. Hatta bazı sahnelerde kahkahalarla gülmeniz garanti. Burak Özçivit, Murat Boz ve Aslı Enver başta olmak üzere tüm kadronun performansları gayet iyi, özellikle Murat Boz oyunculukta bayağı yol kat etmiş. Sonuç olarak gönül rahatlığıyla izlenebilir, bilet paranızın hakkını verecektir. :)

7,5/10
Ne bu havalar ya kendini böyle ağırdan satmalar :A

Geçtiğimiz günlerde nete düşmüştü ama HD kalitesi olmadığı için izleyememiştim, görüntü iyi değildi. Bu hafta görüntü hoş geldi ve açtım. :D

Güzel, samimi bir iş olmuş. Yazın, o güzel yerlerde çekilen projeler her zaman benim gözümde 1-0 öndedir zaten. Çekim yerleri çok güzeldi, samimi bir iş olmuş tekrardan. :)

Murat Boz'un oyunculuğu baya gelişmiş, ee tabi eksikleri var hala ama oyunculuğu gayet iyiydi. Hadi İnşallah'tan sonra güzel bir işle çıkmış yine. :X

Aslı Enver ve Burak Özçivit zaten iyiydi ama Burak'ı burada biraz durgun gördüm gibi? :(

Bol müzikli bir iş, tavsiye ederim ama öyle bir senaryo beklemeyin. :X

7.5/10

Yorum konusunun üzerinin üzerinden bayağı geçmiş ama ben yinede yazayım yorumumu.

Elbette diğer yorumlar gibi diyebileceğim şeylerden en başı senaryo o kadar başarılı değildi ama güldüğüm ve duygulandığım bir film oldu. Filmin müzikleride tek kelime ile harikaydı.

Aslı Enver harikaydı yine. :bhr: @eskici iyi ki Aslı'yı seçtin allstarda iyi puanlar alacak benden. :D

9/10

Yorum konusunun üzerinin üzerinden bayağı geçmiş ama ben yinede yazayım yorumumu.

Elbette diğer yorumlar gibi diyebileceğim şeylerden en başı senaryo o kadar başarılı değildi ama güldüğüm ve duygulandığım bir film oldu. Filmin müzikleride tek kelime ile harikaydı.

Aslı Enver harikaydı yine. :bhr: @eskici iyi ki Aslı'yı seçtin allstarda iyi puanlar alacak benden. :D

9/10
Yine oy kullanmadin deyip de elemeyesin beni :D :D

Forum İstatistikleri

Konular
176,584
Üyeler
8,565
Son Üye
excelancy