Korsan Oyun Devri Bitebilir!

Harunnn60

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
45,111
Puanı
1,060
maxresdefault.jpg

Steam ile korsan oyun kullanmanın azalmasının ardından korsan oyunlara bir darbede oyun yapımcılarından geldi.

Just Cause 3 uzun zaman önce çıkmasına rağmen torrent sitelerinde gözükmemişti. Çin'in ünlü Torrent ve Crack sitesi 3DM grubu, yeni bir açıklama yaptı.

3DM Forum'larının kurucusu "Bird Sister" yaptığı açıklamada: "Son günlerde birçok kişi Just Cause 3'ün crack'ini soruyor. Gelin size ortalama bir cevap vereyim. Crack'i hazırlarken son karşılaştığımız aşaması çok ama çok zor, ve Jun (Crack'i hazırlayan kişi) neredeyse pes etmiş durumda. Oyunun kırılabileceğini düşünüyorum ama şuan ki şifreleme teknolojisinin gelişimine bakarsak, 2 yıl içerisinde hiçbir oyunu korsan olarak kullanamayabiliriz" dedi.

1447942797_just-cause-3-4k.jpg

Destekliyorum da öğrenci başıma pek yetiremiyorum para oyunlara :(

Korsan oyun olmasa daha güzel olur tabiki ama bunun olacağını pek mümkün görmüyorum. İlk önce @Amoureux 'un dediği gibi fiyatlar bizim ülkeye göre pahalı ve oyunun hemen internete düşmesi orjinal oyun alımını azaltıyor.

Korsan oyunun olmaması tabiki iyidir..ama bunu önlemek için orijinalin fiyatını aşağı çekmek şart..
Çünkü bir orijinal oyunun fiyatı çoğu zaman aşırı pahalı oluyor..Buda büyük Maliyete yol açıyor..örneğin pes yada Fifa tarzı oyunların orijinali alındığında 1 sezon sonra oyunun yenisi çıkıyor..bir öncekine ödenen maliyet bu defa yeni oyuna ödenmek zorunda kalınıyor yada daima serisi çıkan oyunların gta, call of duty,tom raider tarzı belirli sezonda daima serisi çıkan oyunların hepsini aldığınızı düşündüğünüzde ortaya baya yüksek maliyet çıkıyor.bu yüzden orijinal oyun fiyatı aşağı çekilmelidir

Korsan oyun olmasa daha güzel olur tabiki ama bunun olacağını pek mümkün görmüyorum. İlk önce @Amoureux 'un dediği gibi fiyatlar bizim ülkeye göre pahalı ve oyunun hemen internete düşmesi orjinal oyun alımını azaltıyor.
PC için konuşacak olursak fiyatlar bence makul (180 olanlar hariç). Yani 90 TL yeni çıkmış bir AAA oyun için iyi sayılır. Benim gelirim olsa sıkıntı olmazdı pek kanımca.

PC için konuşacak olursak fiyatlar bence makul (180 olanlar hariç). Yani 90 TL yeni çıkmış bir AAA oyun için iyi sayılır. Benim gelirim olsa sıkıntı olmazdı pek kanımca.

Çin'de her şeyin çakmasının, ucuzunun çıkmasının sebebi yıllık milli gelirin düşük olmasıdır. Adam şimdi ABD'de yıllık 30 bin Dolar gelire sahip adamla, Türkiye'de yıllık 7 Bin Dolar gelire sahip adama aynı fiyatları biçerse söke söke korsana da torrente de devam edilir. Eşitlik zenginden de fakirden de aynı vergiyi almak değildir, aynı oranda vergi almaktır. Zenginle fakir arasındaki ekonomik uçurum indirgenmediği sürece, adaletsizlik, eşitsizlik hüküm sürdüğü sürece yaşasın Korsan oyun yaşasın halkların Torrent kardeşliği! :)

Çin'de her şeyin çakmasının, ucuzunun çıkmasının sebebi yıllık milli gelirin düşük olmasıdır. Adam şimdi ABD'de yıllık 30 bin Dolar gelire sahip adamla, Türkiye'de yıllık 7 Bin Dolar gelire sahip adama aynı fiyatları biçerse söke söke korsana da torrente de devam edilir. Eşitlik zenginden de fakirden de aynı vergiyi almak değildir, aynı oranda vergi almaktır. Zenginle fakir arasındaki ekonomik uçurum indirgenmediği sürece, adaletsizlik, eşitsizlik hüküm sürdüğü sürece yaşasın Korsan oyun yaşasın halkların Torrent kardeşliği! :)
Dediğin doğru elbette. Korsanı çok yaygın olmasa da kullanıyorum ama asla savunmuyorum ve karşıyım. Elimden gelse hiç kullanmam.
Steam'de sabit kur var, 1$=1,55 TL olarak. Her yerde 60$'ın karşılığı olan fiyata satılmasına zaten her zaman karşıyım ve çok saçma bir durum elbette. 90 TL dediğim oyunlar 60$'a satılıyor global olarak ve bu güzel bir şey.

Forum İstatistikleri

Konular
176,555
Üyeler
8,565
Son Üye
excelancy