2015 Kara Bela - Film Yorumları

gundix123

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
3,284
Puanı
459
MV5BMTU0NDYyMDc4NV5BMl5BanBnXkFtZTgwNzE5ODA3NjE@._V1_SY317_CR4,0,214,317_AL_.jpg

Kara Bela (2015)
Türü: Komedi
Yönetmen: Burak Aksak
Senaryo: Burak Aksak​
Oyuncular:
Cengiz Bozkurt
Erkan Kolcak Kostendil
Seda Bakan
Sadi Celil Cengiz
Tarik Ünlüoglu

IMDb Sayfası
Filmin Özeti
Hayatı hep kuralına göre yaşamış Kudret’in düzeni sürpriz olaylarla tepetaklak olur. O da çok sevdiği arabasına atlayıp Antep’e doğru yola çıkar. Hem gider, hem yeni arkadaşlar edinir. Yolculuk boyunca arabasının başına gelmeyen, Kudret ve arkadaşlarının da peşine düşmeyen kalmaz. Kudret yüzlerce kilometrenin sonunda hem dostluğun önemini keşfedecek hem de kuralsız yaşamın keyfini öğrenecektir.
Filmin Fragmanı

Kısa sürede izleyeceğim filmi, çok iyi bir iş çıkacağından eminim açıkçası ben. :X

Harika bir ekip var ve ben bu ekibin filmini en kısa sürede sinemalarda izlemeyi düşünüyorum. Çok iyi bir film ortaya çıkmıştır, buna hiç şüphem yok. :)

Dün izledim ve yorumumu şimdi yapıyorum. Kesinlikle çok iyi bir film olmuş. Bana Masal Anlatma'ya göre bir adım geride olsa günümüz komedileri açısından farklı bir yerde duruyor. :)

Esprilerin kalitesi bir yana karakterlerin hikayelerini de öğrenmemiz iyi bir detay. Kudret'in loser olması bir yana, Güven ailesini depremde kaybetmiş ve o günden beri yalnız. Burcu hayallerinin peşinden koşamamış ve asla kendini bir yere ait hissedememiş. Efkan yıllar önce sevdiği kızdan ayırılmış ve o günden beri bunun acısını çekiyor. Palyaço da sırf sevdiği kızı bir kez daha görebilmek için hayatını sirklerde geçirmeyi göze almış.

Film özellikle ortalarından sonra iyice formunu buluyor. Yol hikayelerini oldum olası severim, Burak Aksak da bu yolculuğu elinden geldiği kadar eğlenceli yapmaya çalışmış ve başarmış. Yolculuğun sonunda herkesin bir şeyler öğrenmesi iyiydi, en azından amaç unutulmamıştı.

Oyunculuklara bir şey demem imkansız. Başta Cengiz Bozkurt, Erkan Kolçak Köstendil, Seda Bakan ve Cihan Ercan olmak üzere herkes rollerine çok yakışmış ve birbirinden harika performanslar sergilemiş.

Kısacası 2 saatimin ve paramın hakkını sonuna kadar veren bir film izlediğimi düşünüyorum ve sizi de Kara Bela'ya bekliyorum. :)

8/10

Son düzenleme:
12039559_153796274963949_8227881951065480309_n.png

En sonunda gidebildim filme ve gidebildiğim için çok rahatım. İyi bir filmin ortaya çıktığını ekip sayesinde düşünüyordum, bir de bunu izleyince daha bir görmüş oldum.

Burak Aksak, Leyla ile Mecnun'u bildiğin yaşattı. Bana Masal Anlatma'da o kadar iz görememiştim ama burada Leyla ile Mecnun'u izliyor gibi oldum. Ağızdan çıkanların bir anda gerçekleşmesi, rüyalar üzerinden yola çıkmalar, komedi ile dramın dengeli bir biçimde iç içe barındırılması, ki kahkaha attığım kadar duygusallaştığım anlar da oldu.

Cengiz Bozkurt'un Erdal Bakkal'ı canlandırdığını düşündüğüm birçok sahne oldu, yani o karakteri andırdığı performansları oldu filmde. Erkan Kolçak Köstendil, Seda Bakan ve ekiple bağlantısı olan Cihan Ercan da iyiydi.

Yol filmi diye yutturulan birçok yol filminden kat be kat iyiydi. Tempo hiç düşmedi, her geçen sefer attı. Göndermeler vardı. Leyla ile Mecnun'dan, Bana Masal Anlatma'da da olduğu gibi "O gemi bir gün gelecek!" ile iz bırakıldı. Burak Aksak hemen hemen her filminde bu izi kullanmaya devam edecektir.

Hayatını yaşayamış Kudret'in rüya ile başlayan sonra acayip bir şekilde ilerleme kateden hikayesi. Çok iyi bir senaryo, çok iyi bir yönetim, senaryonun bağlantısı bile çok iyiydi. Olay nereden nereye geldi. Sonda gaza gelen adamın hüsran dolu finalini de izledik.

9/10

filme giden biri olarak bayıldım hele o kamu spotu sigarayı derhal bırakmalısın olayı eşinin sigara içmesi aynı odada süperdi hiç sıkılmadan izlediğim film oldu tavsiye ederim ve hiç pişman olmayacaksınız emin olun

Sonunda filmi izleyebildim. :Z

Öncelikle yoruma Hasibe Eren ile başlamak istiyorum. Keşke öyle hemenden gitmseydi, onun olduğu sahnelerde çok güldüm çünkü :D Özellikle intahar eden birisine delikanlıysan atla deyip gencin atlaması, sonra o sigara kamu spotunun orası falan çok iyiydi.

Senaryoya gelirsek benim aklıma ''Sağ Salim'' filmi geldi. :D Zaten benziyordu. Orada cenazeyi götürmeye çalışan saf adamın başına gelenler, bu filmde de annesinin rüyada söylediği laf için Antep'e gitmesi ve başına gelenler.

Oyunculuklara gelirsek ben hepsini beğendim, özellikle Cengiz Bozkurt'u. İlk kez kendisini bu kadar fazla izledim. Yani dizilerini izlemedim, kendisini sadece Bana Masal Anlatma filminde izledim. Orada da 10-15 dakika ya gördüm, ya görmedim. Baya şaşırttı beni, kendisini de sevdim. :)

Yine Erkan Kolçak Köstendil, Seda Bakan, Efkan da iyiydi. :D Filmin replikleri özellikle Erkan ile Kudret'in üzerine kuruluydu, replikleri çok beğendim. :bhr:

Sıkılmadan izledim, süresi de gayet yerindeydi. :)

8.5/10

Sonunda filmi izleyebildim. :Z

Öncelikle yoruma Hasibe Eren ile başlamak istiyorum. Keşke öyle hemenden gitmseydi, onun olduğu sahnelerde çok güldüm çünkü :D Özellikle intahar eden birisine delikanlıysan atla deyip gencin atlaması, sonra o sigara kamu spotunun orası falan çok iyiydi.

Senaryoya gelirsek benim aklıma ''Sağ Salim'' filmi geldi. :D Zaten benziyordu. Orada cenazeyi götürmeye çalışan saf adamın başına gelenler, bu filmde de annesinin rüyada söylediği laf için Antep'e gitmesi ve başına gelenler.

Oyunculuklara gelirsek ben hepsini beğendim, özellikle Cengiz Bozkurt'u. İlk kez kendisini bu kadar fazla izledim. Yani dizilerini izlemedim, kendisini sadece Bana Masal Anlatma filminde izledim. Orada da 10-15 dakika ya gördüm, ya görmedim. Baya şaşırttı beni, kendisini de sevdim. :)

Yine Erkan Kolçak Köstendil, Seda Bakan, Efkan da iyiydi. :D Filmin replikleri özellikle Erkan ile Kudret'in üzerine kuruluydu, replikleri çok beğendim. :bhr:

Sıkılmadan izledim, süresi de gayet yerindeydi. :)

8.5/10
Cengiz Bozkurt'un Bana Masal Anlatma'daki rolü 10-15 dakikadan fazlaydı ama, emin misin? Bu arada Efkan'ın gerçek adı da Cihan Ercan, aklında bulunsun istersin belki. :)

Cengiz Bozkurt'un Bana Masal Anlatma'daki rolü 10-15 dakikadan fazlaydı ama, emin misin? Bu arada Efkan'ın gerçek adı da Cihan Ercan, aklında bulunsun istersin belki. :)
Yani lafın gelişi söyledim, tam hatırlamıyorum. Yani bu filmdeki gibi baştan sonra izlemedik, o da bir gerçek. Fazla yoktu öyle. Yani orada demek istediğim kendisini ilk kez böyle baştan sona izledim. :)

Ben o adamı Sadi Celil Öztürk sanmıştım. :F

Yani lafın gelişi söyledim, tam hatırlamıyorum. Yani bu filmdeki gibi baştan sonra izlemedik, o da bir gerçek. Fazla yoktu öyle. Yani orada demek istediğim kendisini ilk kez böyle baştan sona izledim. :)

Ben o adamı Sadi Celil Öztürk sanmıştım. :F
Evet, buradaki rolü doğal olarak daha fazla; ama orada da bayağı sahnesi vardı. Bu arada sandığın kişinin de adı yanlış, çünkü Sadi Celil Cengiz olacak. Ve evet, o da filmdeydi; ama Efkan'ı oynamıyordu. :A

Evet, buradaki rolü doğal olarak daha fazla; ama orada da bayağı sahnesi vardı. Bu arada sandığın kişinin de adı yanlış, çünkü Sadi Celil Cengiz olacak. Ve evet, o da filmdeydi; ama Efkan'ı oynamıyordu. :A
O adamın ismini hep yanlış söylerim zaten, o neresindeydi filmin? :D

Ben o sanmıştım, çünkü itici birisi kendisi. Efkan da öyleydi. :A

O adamın ismini hep yanlış söylerim zaten, o neresindeydi filmin? :D

Ben o sanmıştım, çünkü itici birisi kendisi. Efkan da öyleydi. :A
Bizimkilerin kaldığı otelin resepsiyonunda çalışıyordu. Ayrıca Efkan itici değildi, aksine sempatikti; hatırlarsan Bana Masal Anlatma ve Deliha'da oynamıştı. :X

Bizimkilerin kaldığı otelin resepsiyonunda çalışıyordu. Ayrıca Efkan itici değildi, aksine sempatikti; hatırlarsan Bana Masal Anlatma ve Deliha'da oynamıştı. :X
Bana Masal Anlatma filminde çok karakter vardı, orada hatırlamıyorum da Deliha da bizim Deliha'ya aşık olan çocuktu o pala bıyıklı. :D

Filmi bugün izledim.

Burak Aksak'ın yine şahane bir eserlerinden.Dizinin senaryosu çok iyiydi bence.Bu sözü çok sevdim "Nefes alıyorsan hala umut var demektir.".Ve Seda Bakan'ın teşekkür ederken söylediği ""Ben bu hayatta hiçbişeyi başaramamış bir insanım.Hayallerimin peşinden koşarken geride kimleri bıraktığının farkına varamayacak kadar aptal." sözler çok iyiydi.

Oyunculara gelirsek.Cengiz Bozkurt'a zaten söz yok.Özellikle Cengiz Bozkurt'un "Ben parayı görünce anlarım" demesi Erdal Bakkal'ı aklıma getirdi. :X

Seda Bakan bu dizide çok güzel gözüküyordu.Kardeş Payı dizisinde bir delikanlı gibi kızı canlandırdığı için pek fazla sevememiştim ama bu filmde izleyip resmen aşık oldum :bhr:

Erkan Kolçak Köstendil ilk defa tam olarak izledim.Sevdim oyunculuğunu.Sedayla beraber Cihan'a sen sus demeleri komikti :X

Cihan Ercan ilk defa Leyla ile Mecnun dizisinde izlemiştim.Burada da rolu iyiydi. :)

Hasibe Eren konuk oyuncu olsa da onun sahneleri baya az olsa da olduğu tüm sahnelerde güldürdü diyebilirim. :X Özellkle Kamu Spotu süperdi :X

Berat Yenilmez yan rolde olsa da çok iyiydi.Zabıta rolünü çok güzel canlandırdı. :X

10/10

@OzaN unutmuşsun yorum yazmayı. :)

Filmi şimdi izledim yorumları sıcak sıcak yapayım. Cengiz Bozkurt çok iyi oyuncu rolünü yine süper oynamış ama ben konuda yazan arkadaşlar gibi harika bir film değil de ortalamanın üstü bir film olarak gördüm. 3-4 güldüğüm sahne vardı yani amaç komediyse komedi unsurlarına biraz daha önem verilmeliydi bence. Filmin konusu ve vermek istediği mesaj hoşuma gitti. Bana göre senaryo olarak iyi komedi olarak ortalama bir filmdi.
Burak Aksak da absürt film yapacağım diye kendini tekrarlamaya başlıyor bence yani verdiği hüzün bile Leyla ile Mecnun'da aynı Bana Masal Anlatma'da aynı geliyor bana bence artık farklılaşmalı.

Bu sene 3 komedi izledim Türklerden bana en vasatı bu film geldi ama dediğim gibi ortalamanın üstündeydi ve izlerken sıkılmadım sadece komedi filminde biraz daha gülmek isterdim.

7/10

@xdragxx tam dün blogda yazmıştım bugün de buraya kopyalayacatım yorumu. :D

Blogdaki tam hali: http://izleryazar.com/kara-bela-2015/

Filmi izleyeli aylar geçti sinemada izlemiştim ama o dönem evde işler karışıktı ve bilgisayarıma ulaşamıyordum sonra da erteledikçe erteledim ve şimdiye kaldı yorum. :)

Ben baya sevdim filmi. Gayet komikti, bol bol güldüm. Cengiz Bozkurt harikaydı, Seda Bakan'ı da çok sevdim. Diğerleri de sırıtmamışlar Berat Yenilmez'in Amerikalı zabıta tiplemesi gayet iyiydi. :D

Burak Aksak candır bence kendini tekrar etse de olur, böyle çok iyi çünkü. :):)

7.5'a çıkma konusunda kararsızım ama:

7/10