Zengin Kalkışı: 3-1

Senol güneşin takımların defans sorunu olur ister on tane defans oyuncusu alsınlar. Her takımı bol gol yiyor. avrupada maça çıkıyor tek atiba ön libero şaka gibi. Doğal olarak teofilo girdi bu açığı doldurdu.
Aynen Bursa'da böyleydi bol gol atıyodu ama bir o kadar yiyodu.

Senol güneşin takımların defans sorunu olur ister on tane defans oyuncusu alsınlar. Her takımı bol gol yiyor. avrupada maça çıkıyor tek atiba ön libero şaka gibi. Doğal olarak teofilo girdi bu açığı doldurdu.
Defansla ne alakası var Sporting 70 dakika boyunca tek pozisyona giremedi. Tolga o dakikada kucağına gelen topu çıkaramadı. O dakikadan sonra da takım moral olarak bitti zaten. Süre bitmese 10-1 bile bitebilirdi. Brugge maçının aynısı işte.

Defansla ne alakası var Sporting 70 dakika boyunca tek pozisyona giremedi. Tolga o dakikada kucağına gelen topu çıkaramadı. O dakikadan sonra da takım moral olarak bitti zaten. Maç bitmese 10-1 bile bitebilirdi. Brugge maçının aynısı işte.
Aynı maçı mı izledik)) teo bomboş tolgayla karşılaştı nerede ön libero tek aynaya sezonun çeyreğinde 30 maç üstelik tek başına oynat üstelik Avrupa maçına yorgun atibayla çık sonra defansın ne suçu var. Denilen güneş klasiği işte adam öğrenemedi gitti avrupada nasıl oynamacagini. Türkiye ligi tek ön liberoyu kaldirir. Dikkat et Türkiyede de 65 den sonra dandik necibi alıp anca kurtarıyor bu maçta kesinlikle iki ön liberoyla çıkmak zorundaydı

Aynı maçı mı izledik)) teo bomboş tolgayla karşılaştı nerede ön libero tek aynaya sezonun çeyreğinde 30 maç üstelik tek başına oynat üstelik Avrupa maçına yorgun atibayla çık sonra defansın ne suçu var. Denilen güneş klasiği işte adam öğrenemedi gitti avrupada nasıl oynamacagini. Türkiye ligi tek ön liberoyu kaldirir. Dikkat et Türkiyede de 65 den sonra dandik necibi alıp anca kurtarıyor bu maçta kesinlikle iki ön liberoyla çıkmak zorundaydı
Bılıc bu işleri çok iyi beceriyodu kızıyoduk ediyoduk ama Avrupada iyi oynatıyodu takımı.

Abi bunun Atiba ile alakası yok. Akhisar maçında Oğuzhan sakattı. Atiba'nın yanında Oğuzhan oynadı çift defansif ön libero 2-0 yenildik. Sana dünya kadar örnek sayabilirim. 2 senedir Atiba'nın yanında Veli oynuyordu da ne oldu. Savunma çok defansif futbolcu ile sahaya çıkmakla yapılmaz. Yardımlaşma ve alan daraltma ile yapılır. Barcelona senelerdir tek defansif ön libero ile oynuyor ama İspanya'nın her sene en az gol yiyen takımı.

Bu maçta olanı söyleyim sana: futbolcular da biliyor Tolga'nın kötü gol yediğini. Her seferinde emeklerinin heba olduğunu onlarda anlıyorlar. Biz de bu durumda moral olarak demorilize oluyoruz işte olan bu. Birçok Galatasaray ve Fenerbahçe maçında yaşananda bu. Beşiktaş iyi top oynarken geriye düştü mü takım olarak çöküyor. Bunu defansta oynayan futbolculara yıkmak haksızlık olur.

Bılıc bu işleri çok iyi beceriyodu kızıyoduk ediyoduk ama Avrupada iyi oynatıyodu takımı.
Aynen adam veli ve atibayla oynuyordu o da bilmiyor muydu bol gol atmak için hücum futbolcu oynatmayı veli sakatlaninca bjknin ön libero anlamasına şaşırmıştım zaten

Abi bunun Atiba ile alakası yok. Akhisar maçında Oğuzhan sakattı. Atiba'nın yanında Oğuzhan oynadı çift defansif ön libero 2-0 yenildik. Sana dünya kadar örnek sayabilirim. 2 senedir Atiba'nın yanında Veli oynuyordu da ne oldu. Savunma çok defansif futbolcu ile sahaya çıkmakla yapılmaz. Yardımlaşma ve alan daraltma ile yapılır. Barcelona senelerdir tek defansif ön libero ile oynuyor ama İspanya'nın her sene en az gol yiyen takımı.

Bu maçta olanı söyleyim sana: futbolcular da biliyor Tolga'nın kötü gol yediğini. Her seferinde emeklerinin heba olduğunu onlarda anlıyorlar biz bu durumda moral olarak demorilize oluyoruz. Bu birçok Galatasaray ve Fenerbahçe maçında da yaşanıyor. Beşiktaş iyi top oynarken geriye düştü mü takım olarak çöküyor. Bunu defansta oynayan futbolculara yıkmak haksızlık olur.
Yapma gözünü seveyim Oğuzhandan ön libero mu olur Mehmet topla olmadı ozana bak bir de oguzhana bak. Allahtan galatasarayda da ön libero yok derbi maçı rahat gecer.

Bak Aykut berbat futbol oynatiyordu avrupada yarifinal gördük adam alexi boşuna mı yolladı iki ön libero oynatmak için yaptı. Avrupada başarının sırrı iki ön libero artı iyi savunmadan geçer. Hele türk takımların fiziki yapısı düşük zaten bjk 65 sonrası yedi bu da fizik gücü düşmesini gösteriyor bunun için çok koşan iki on libero şart
Barcelona oynar adamlar 30 metrede oynuyor millet onlara defans yapacağım diye imanı gevriyor ön liberosuz da oynarlar

Aynen adam veli ve atibayla oynuyordu o da bilmiyor muydu bol gol atmak için hücum futbolcu oynatmayı veli sakatlaninca bjknin ön libero anlamasına şaşırmıştım zaten
Ezbere yorum yapıyorsun Beşiktaş ligde tek ön libero ile oynuyor yediği gol 15. Fenerbahçe 2-3 defansif orta saha ile oynuyor yediği gol 12. Galatasaray 2 ön libero Muslera'ya rağmen yediği gol 18.

Atiba ve Oğuzhan topu ayaklarında tuttukları için savunma yapmaya gerek kalmıyor. İkisi %96 başarılı pas isabetiyle oynuyorlar. En iyi savunma pas yapmaktır böylece rakibi yorarsın. Veli ve Necip ile pas mı yapılıyor?

Ve Beşiktaş bu sene ligde rakiplerine pozisyon vermiyor. Yenildiğimiz maçlarda bile rakiplerimizden daha üstün oynayan taraf bizdik.

Ezbere yorum yapıyorsun Beşiktaş ligde tek ön libero ile oynuyor yediği gol 15. Fenerbahçe 2-3 defansif orta saha ile oynuyor yediği gol 12. Galatasaray 2 ön libero yediği gol 18.

Atiba ve Oğzuhan topu ayaklarında tuttukları için savunma yapmaya gerek kalmıyor. İkisi %96 başarılı pas isabetiyle oynuyorlar. En iyi savunma pas yapmaktır böylece rakibi yorarsın. Veli ve Necip ile pas mı yapılıyor?

Ve Beşiktaş bu sene ligde rakiplerine pozisyon vermiyor. Yenildiğimiz maçlarda bile rakiplerimizden daha üstün oynayan taraf bizdik.

Ezbere yorum bu)) fener son 6 maçtır yediği gol 4 -5 Gökhan gönül takıma girince ve ön liberolar birbirine alışınca ve doğal olarak tek forvete geçince fenerin defasi düzeldi.

Galatasarayda ön libero mu var ya))) tek Selçuk.. Melo gitti gs çöktü Mustafa Denizli olmadı şecuyu ön libero yaptı))) Mustafa Denizli de futboldan anlamıyor yani)))

Bak iki ön libero iyi takımlarla oynandığı zaman şark Avrupa ve derbi maçları.. bak Akhisar maçı ortada iyi takım Beşiktaşi dağıtır Başak şehir ile maç yaptınız mı hatırlamıyorum onlarda Beşiktaştan puan alır kasimpasa maçı da ortada .. dandik takımlara Beşiktaş beşlik yapar. Ama iyi takımlara tek ön libero ile oynayamazsin. İskenderbey dışında galibiyeti yok bu da mı tesadüf

Ezbere yorum bu)) fener son 6 maçtır yediği gol 4 -5 Gökhan gönül takıma girince ve ön liberolar birbirine alışınca ve doğal olarak tek forvete geçince fenerin defasi düzeldi.

Galatasarayda ön libero mu var ya))) tek Selçuk.. Melo gitti gs çöktü Mustafa Denizli olmadı şecuyu ön libero yaptı))) Mustafa Denizli de futboldan anlamıyor yani)))

Bak iki ön libero iyi takımlarla oynandığı zaman şark Avrupa ve derbi maçları.. bak Akhisar maçı ortada iyi takım Beşiktaşi dağıtır Başak şehir ile maç yaptınız mı hatırlamıyorum onlarda Beşiktaştan puan alır kasimpasa maçı da ortada .. dandik takımlara Beşiktaş beşlik yapar. Ama iyi takımlara tek ön libero ile oynayamazsin. İskenderbey dışında galibiyeti yok bu da mı tesadüf
Beşiktaş Perreira gibi hocayı 1 dakika bile takımın başında tutmaz diğer takım taraftarlarına benzemeyiz her maç küfür yer.

Biz takımı şampiyon yapan Lucescu ve Mustafa Denizli'yi defansif futbol oynatıyor diye göndermiş bir kulübüz.

Fenerbahçe her maçını 1-0 kazanıyor. Daha ligde 1 tane zevkli maçını izlemedim. Her maç izlerken uykumu getiriyor valla böyle oynayıp şampiyon olacaksak olmayalım daha iyi.

Fatih Terim oynatıyor Milli takım'da Oğuzhan'ı son aylarda aldığımız sonuçlar ortada. Orta saha da hata arayarak yanlış yapıyorsun. İddia ediyorum devre arası iyi bir kaleci ve hızlı-çabuk bir sol stoper alınırsa Beşiktaş'ın sorunu hal olacak.

Bu sene şampiyon ya Fenerbahçe olur yada Galatasaray. Beşiktaş'ın winner bi hocaya ihtiyacı vardı Şenol Güneş bana göre futbol görüşü nedeniyle Fatih Terim'den iyi olsa bile loser bi hoca. Beşiktaş'ın kadrosu kolej takımı gibi kolej havası var takımda. Defans hattı bana göre şampiyonluk için kalitesiz kaleciyle beraber. Trabzonspor'un gözdesi de her zaman Onur Kıvrak olmuştur zaten Tolga değil. Orta sahaya Emre tarzı Melo tarzı biri lazım şampiyonluklar için Beşiktaş'da en önemli eksik bu bence ve kadrosu alternatif olarak güçlü değil bu yüzden Uefa'dan elenmesi iyi oldu aslında ama ben büyük konuşmak da istemiyorum ama önümüzdeki 5 sezon Beşiktaş'ın şampiyon olacağını düşünmüyorum. Keşke olsalar yani Fenerbahçe olamazsa Galatasaray olmasın Beşiktaş olsun ama olmaz gibi geliyor bana.

Beşiktaş Perreira gibi hocayı 1 dakika bile takımın başında tutmaz diğer takım taraftarlarına benzemeyiz her maç küfür yer.

Biz takımı şampiyon yapan Lucescu ve Mustafa Denizli'yi defansif futbol oynatıyor diye göndermiş bir kulübüz.

Fenerbahçe her maçını 1-0 kazanıyor. Daha ligde 1 tane zevkli maçını izlemedim. Her maç izlerken uykumu getiriyor valla böyle oynayıp şampiyon olacaksak olmayalım daha iyi.

Fatih Terim oynatıyor Milli takım'da Oğuzhan'ı son aylarda aldığımız sonuçlar ortada. Orta saha da hata arayarak yanlış yapıyorsun. İddia ediyorum devre arası iyi bir kaleci ve hızlı-çabuk bir sol stoper alınırsa Beşiktaş'ın sorunu hal olacak.
İyi oldu fatih terim örneği kendi kalene gol))) oğuzhan oynamasın demiyoruz ki fenerde de oguzhanin çeyreği diego oynuyor emrenin genç hali biri olsa fenere kimse gol bile atamaz

Milli takıma gelelim Selçuk ve Mehmet topal yada ozan oynuyor ön liberoda iki ön libero ve yanında Oğuzhan solda arda sağda hakan bir forvet .

Futbol basit oyun senol güneşin sistemi sadece Anadolu takımlarına işler. Veli iykesmezse besijtasin işi zor. Denizli dökülen bu takımla kesin puan alır. (necibi oynatmadiginiz her maç risk)

İyi oldu fatih terim örneği kendi kalene gol))) oğuzhan oynamasın demiyoruz ki fenerde de oguzhanin çeyreği diego oynuyor emrenin genç hali biri olsa fenere kimse gol bile atamaz

Milli takıma gelelim Selçuk ve Mehmet topal yada ozan oynuyor ön liberoda iki ön libero ve yanında Oğuzhan solda arda sağda hakan bir forvet .

Futbol basit oyun senol güneşin sistemi sadece Anadolu takımlarına işler. Veli iykesmezse besijtasin işi zor. Denizli dökülen bu takımla kesin puan alır. (necibi oynatmadiginiz her maç risk)
Yemin ediyorum bu mesajın tam komedi. :)

Sana maddeler halinde açıklamasını yapıyorum.

1- En son Katar maçında Oğuzhan ön libero oynadı. Sürekli güçlenmeye devam ediyor zamanla gerçek yeri de orası olacak zaten.

2- Fenerbahçe'nin başarılı olduğu dönemlere bak tek defansif ön libero Cristian veya Mehmet Topal yanında Emre ve önünde Alex oynamış.

3- Galatasaray'ın yakın tarihindeki başarılı olduğu dönemlere bakalım tek defansif ön libero Melo oynamış yanında da Selçuk.

Yani büyük takımlarda çift defansif ön libero diye bir şey olamaz. Beşiktaş'ta yıllardır Atiba'nın yanında Veli ve Necip oynadı da ne oldu diye soruyorum sana? Cevap.

Kesinlikle katılıyorum büyük takım tek ön libero oynar.Topal-Josef izlemekten gına geldi bana ikisi de güzel oynuyor ama birisini kesecek bu kadar basit.

Kesinlikle katılıyorum büyük takım tek ön libero oynar.Topal-Josef izlemekten gına geldi bana ikisi de güzel oynuyor ama birisini kesecek bu kadar basit.
Fenerbahçe birini kessin eğer iddia ediyorum daha iyi oynamazsa ben de futboldan hiçbir şey anlamıyorum. Süper Ligin eti ne budu ne, Fenerbahçe rakibine zaten top göstermiyor, Ozan, Volkan ve Markovic gibi futbolcuları harmanlayıp sahaya sürse Perreira, rakibini sürklase eder. Lütfen arakadaşlar bu kadar korkak futbola alıştırmayın kendinizi. Avrupa'da bir takım gösterin bana orta sahasında 2 defansif ön libero olsun ben de özür dileyeceğim.

Fenerbahçe birini kessin eğer iddia ediyorum daha iyi oynamazsa ben de futboldan hiçbir şey anlamıyorum. Süper Ligin eti ne budu ne, Fenerbahçe rakibine zaten top göstermiyor, Ozan, Volkan ve Markovic gibi futbolcuları harmanlayıp sahaya sürse Perreira, rakibini süklase eder. Lütfen arakadaşlar bu kadar korkak futbola alıştırmayın kendinizi. Avrupa'da bir takım gösterin bana orta sahasında 2 defansif ön libero olsun ben de özür dileyeceğim.
Yok abi hiç bir büyük takım böyle saçma sapan şekilde korkmaz korkamaz. Topal-Josef nedir Kadıköy'de lig sonuncusuyla maç yapsa yine Topal-Josef çıkıyor adam. Topal'ı kesemiyor Josef de kendi transferi aklı sıra ondan kesmiyor. Oynatsa Ozan Tufan'ı adam gibi girdiğimizden en az 3-4 atak daha fazla atağa girecez maç başı ama anlamıyor ki.

Yemin ediyorum bu mesajın tam komedi. :)

Sana maddeler halinde açıklamasını yapıyorum.

1- En son Katar maçında Oğuzhan ön libero oynadı. Sürekli güçlenmeye devam ediyor zamanla gerçek yeri de orası olacak zaten.

2- Fenerbahçe'nin başarılı olduğu dönemlere bak tek defansif ön libero Cristian veya Mehmet Topal yanında Emre ve önünde Alex oynamış.

3- Galatasaray'ın yakın tarihindeki başarılı olduğu dönemlere bakalım tek defansif ön libero Melo oynamış yanında da Selçuk.

Yani büyük takımlarda çift defansif ön libero diye bir şey olamaz. Beşiktaş'ta yıllardır Atiba'nın yanında Veli ve Necip oynadı da ne oldu diye soruyorum sana? Cevap.

Ben fenerin tek ön liberoyla oynadığını hatırlamıyorum.. emre ön libero yahu . Hatta Aykut abartıp 3 ön liberoyla oynadığı olurdu)))

Ön tarafın çok iyi olur her maç 3 gol atar oyna tek ön libero anlarım adamlar sana gelemiyor ne yapacaksın ön liberoyu

Katar maçında milli takım mı vardı ya Mehmet topal da stoperdi))))

Oguzhandan ön libero sabrinden iyi ortacı olmaz bilinç boşuna oguzhanin kesiyordu adamın fizik gücü yetersiz arsenal salaklar mı yolsasin ayağına bu kadar hakim bir futbolcuyu günümüz kaldırmıyor Oğuzhan alexleri

3. Şık tam komedi Selçuk ön libero yahu yanında melo ikili ön libero oynadı hep.

Beşiktaş da atibanin yanında veli oynadı(necip tam ön libero değil fiziki yapısı müsait değil) geçen sene liverpolu elediniz daha ne istiyorsun)))

Bu ikili ön libero Avrupa için şart

Büyük takım tek ön libero oynar. Avrupada bizimkiler ufak takım yalnız. Analarının liginde oynasınlar bir şey olmaz

Büyük takım tek ön libero oynar. Avrupada bizimkiler ufak takım yalnız. Analarının liginde oynasınlar bir şey olmaz
Celtic senden büyük takım mı? Sadece Avrupada değil ligde sonuncuyla da iki ön libero oynuyoruz. Kadıköy'de iki ön liberoyu kabul etmiyorum çok üst düzey bi takımla oynamıyorsak.

Yok abi hiç bir büyük takım böyle saçma sapan şekilde korkmaz korkamaz. Topal-Josef nedir Kadıköy'de lig sonuncusuyla maç yapsa yine Topal-Josef çıkıyor adam. Topal'ı kesemiyor Josef de kendi transferi aklı sıra ondan kesmiyor. Oynatsa Ozan Tufan'ı adam gibi girdiğimizden en az 3-4 atak daha fazla atağa girecez maç başı ama anlamıyor ki.
Fenerbahçe'nin kadrosu Beşiktaş ve Galatasaray'dan da çok önde. Bunun aksini kimse iddia edemez bunu objektif olarak vurgulamak lazım. Eğer Ersun Yanal olsaydı bu takımın başında ilk yarı bitmeden 5 fark atardı diğer takımlara.

Beşiktaş'ta da orta saha problemi yok kesinlikle katılmıyorum. Şöyle diyebilirsiniz tabii: ''Oğuzhan o bölgenin oyuncusu olarak yeterli mi?''

Onun riskini alıyorsun zaten. Ozi ligde 4 gol ve 5 asistle oynuyor. Arada adamını kaçırıp sana gol yedirttirebilir ama atıp ve attırdıklarına bakacaksın. Hem defans ve hem hücum yapan bu yaştaki adamlar 20 milyon Euro'dan başlıyor nerden bulacaksın? Türk futbolunda Emre Belözoğlu gibi adamlar kolay yetişmiyor.

Oğuzhan'ın oynatmayıp Necip'i oynatın diyenlere Allah akıl fikir versin. Necip 7 senedir Beşiktaş'ta sene de en fazla 1 gol atabiliyor. Daha nasıl faul yapılır onu bilmiyor. Atiba her maç 90 dakika oynuyor daha 1 sarı kart bile görmedi. Necip sonradan oyuna girdiği dakikalarda bile 4 sarı kart hakkını geçtiğimiz haftalarda doldurdu ve cezalı duruma düştü.

Dikkat edin bakın Ersan ve Necip her maç rakibine dan dun giriyor. Cesaretli bir hakem olsa her maç 10 kişi kalabiliriz. Buna Fenerbahçe'den Alves'i de örnek gösterebiliriz.