Kurtlar Vadisi Pusu | Genel Sohbet

Tamda şu dönemde vadinin o 'üçüncü' gözüne ve muhteşem yorumuna, analizine ihtiyac vardı. O değil bizimkiler acaba eşkıya'da bu olanlara arada değiniyorlar mı merak ediyorum.. değinmiyorlarsa nasıl başarabiliyorlar acaba.. 🙂 Raci kesin demiştir şimdi yine memleket meselesine girersek işin içinden çıkamayız.. en iyisi bu sefer uzak durmak. ;-)

eşkiyada bu olanlara değinmiyorlar tamamen mafya olayları var

Bu tur soylemlere mesafeliyim duygular aklin onune gecmemeli
aga ustanın 10.yılda söylediği ve benimde hem çok beğendiğim hemde katıldığım bir söz vardır; Bizim imanımız aklımızdan önce gelir
o yüzden mesafeli değilim hatta savaşsa savaş çakal çukala boyun eğmeyelim istiyorum

aga ustanın 10.yılda söylediği ve benimde hem çok beğendiğim hemde katıldığım bir söz vardır; Bizim imanımız aklımızdan önce gelir
o yüzden mesafeli değilim hatta savaşsa savaş çakal çukala boyun eğmeyelim istiyorum
Herşeyin zamani var aga ben populist soylemlere karsiyim gunumuzde her an savasin icindeyiz zaten yontemler cok farkli Turkiye masa basinda bu oyunlari bozacak gucte oldugu surece sikinti olmaz zaten ulkelerde boyle bir savasa girmez oda baska mevzu

Abdülhey 3
a299c40b455ed7bfb47875961b2311f8.jpg

Son düzenleme:
harbiden uzun saçlı birini görünce direk abdül aklıma geliyor efsanemiz

2016'ya gireceğiz ama herkes tutturmuş racon, mafya geri dönsün. Yahu Polat Alemdar mafyayı çökerteli yıllar oldu. Ne mafyası? Benim de diziyle ilgili eleştirilerim var ama yeniden mafyaya dönmeleri saçma olur. Pusu'nun 1. bölümünden itibaren taşeron dönemi bitti vadide. O çok sevdiğimiz İskender Büyük döneminde de yoktu. Sadece ATV'de bir dönem ihtiyarların Polat'ı yer altına itmesi sonucu canlandı ama 1 yıl Ersoy, Polat çatışması izledik. Güzel miydi? Evet ama bu dönemde olmaz artık. Mesela Gürkan Uygun 9 yıl sonra niye ayrıldı diziden? Sıkıldım dedi. Konsept aynıydı çünkü. TNT kanalındaki dönem hariç 8 sezon boyunca güzeldi ama TNT kanalındaki sezonda inanın çok daha sıkıcı bölümler vardı. Ancak o yılda da gündem yansıtıldı vadiye. Polat ile örgütün müzakere masasına oturması gibi. Neyse. Benim eleştirilerime gelecek olursak... Vadide kimsenin oyunculuğunu eleştiremem. Kenan Çoban ve Erhan Ufak başta olmak üzere bugün hala unutulmayan Abdülhey, Güllü karakterlerine can verenler sokaktan geçerken diziye katıldı. Tabi 13 yıllık dönemde çok fazla usta oyuncu gördük ama Polat'ın ekibinde hiçbir zaman Memati dışında oyunculuk yeteneği sağlam olan kimse yoktu. Ancak hepsi de sevildi. Nevzat, Pürmüz... Bunlar usta oyuncular mı? Değil ama sevildiler. Karaktere can veren senaristlerdir. Senaristlerin yaratıcılığı, replik zekasıdır. Ancak senaristlere sağlam eleştiri gerekiyor. Şu anki senaristlerin can çekiştiği ortada. 2 yıldır karakter yaratma çabasından bölümleri heyecanlandırmayı unutuyorlar ve mecburen karakterlerin hikayelerini bağlamaya çalışıyorlar. Bölümler bu yüzden sıkıcı geliyor. Tavsiyem şu: Polat'ın ekibini madem ofiste tutuyorsunuz. Ara ara nostalji diyaloglar serpiştirin. Nasıl mı? Polat ile Güllü otursun ve eskileri yad etsinler. O anda da sahneler gösterilsin. Pusat da gelsin. 13 yıllık bir dizi bu. Şu anki senaristler karakter yaratmak ve o karakterin hikayesini bağlamak için kıvranacağına dizinin geçmişini her bölüm ufak ufak bize göstersinler eminim herkes mutlu olacaktır. BU ARADA YUSUF DEĞİL DE ASIL KARDEŞİNİ ÖLDÜRSELER DE ONDAN KURTULSAK! ÖLDÜRECEKLERİNE BİR DE AYAĞA KALDIRDILAR :) Yusuf en azından çatışıyor, kavga ediyor, arada orayı burayı basıyor. Kardeşi tam bir ruh! BEĞENİLMEYEN ASYA (ZEYNEP) KARAKTERİ NASIL CANLANIR BİLİYOR MUSUNUZ? ASYA, Gölge'ye; OĞLU DA BABASINA SIRT ÇEVİRİP POLAT'IN EKİBİNE KATILIR, HEPSİ bir yandan Gölge'ye, bir yandan Fehmi'ye karşı karşı savaşırlarsa süper olur. ELDEKİ MALZEME EN İYİ BU ŞEKİLDE KULLANILIR. Tabi biraz şu kadına senaristlerin renk katması lazım. Biz Polat'ın ekibindeki esprili sahneleri özlüyoruz. Az biraz gevşetin ofisin havasını. Hüsnü'yü de çıkarın hastaneden, çağırın ofise. 11. yılda KGT ile internet cafe'ye, şimdi de devlet dairesine çevirdiniz. Yılların anısı var o ofiste. Eskileri yad edin, laflayın. Herkes derin dondurucuya girmiş gibi. 13 yıldır izliyoruz. İzlemeye de devam edeceğiz. Vadi bu. Başka bir şeye benzemez :)

YOUTUBE da gördüm ve çok hoşuma gitti. Dediklerinin hemen hemen hepsine katılıyorum

Son düzenleme:
artık şununu beynimizin bi köşesine yazalım arkadaşlar nekadar iyi bölümler izlesekte bu senaristlerin çok ciddi derecede mantık hatası taşıyan çelişkileri var ve şu acı bi gerçekki senaryoyu yazanlar vadiyi 2 3 senelik bir dizi sanıp öyle senaryo oluşturuyo vede kopukluklar çelişkiler ardı ardına geliyo uzun lafın kısası sağlam senarist bulamazsak vadimizin bundanda beter bölümlerini izlicek demedi demeyin..

artık şununu beynimizin bi köşesine yazalım arkadaşlar nekadar iyi bölümler izlesekte bu senaristlerin çok ciddi derecede mantık hatası taşıyan çelişkileri var ve şu acı bi gerçekki senaryoyu yazanlar vadiyi 2 3 senelik bir dizi sanıp öyle senaryo oluşturuyo vede kopukluklar çelişkiler ardı ardına geliyo uzun lafın kısası sağlam senarist bulamazsak vadimizin bundanda beter bölümlerini izlicek demedi demeyin..
aga herşeyi bi kenra bıraktım dediğin gibi sanki 2-3 yıllık dizi eskileri silmişler ben bunu kabullenemiyorum flashbackler bile son 2 yıldan

aga herşeyi bi kenra bıraktım dediğin gibi sanki 2-3 yıllık dizi eskileri silmişler ben bunu kabullenemiyorum flashbackler bile son 2 yıldan
aga bu hataları kabullenmemek için çocuk olmak gerekir çok karmaşık bi sistem senaryo döngüsü içindeler bunu hiç abartmadan söylüyorum bazı sahneler sırf zaman doldurmak için gelişi güzel yazılmış hiç bir amacı yok bu bölüm tamam süha babanın vefatı yüzünden aksaklıklar olabilir ama senin elinde seyircinin dört gözle beklediği adamlar var pusat tilki rascoln bunların üzerine bir senaryo yaz ama yok cahitin akrabaları parayı yesin yusufa kurcaz bölümleri yeminlen gelen gideni aratıyo akifi daha çok seviyorum bu adamı görünce.

Son düzenleme:
aga bu hataları kabullenmek için çocuk olmak gerekir çok karmaşık bi sistem senaryo döngüsü içindeler bunu hiç abartmadan söylüyorum bazı sahneler sırf zaman doldurmak için gelişi güzel yazılmış hiç bir amacı yok bu bölüm tamam süha babanın vefatı yüzünden aksaklıklar olabilir ama senin elinde seyircinin dört gözle beklediği adamlar var pusat tilki rascoln bunların üzerine bir senaryo yaz ama yok cahitin akrabaları parayı yesin yusufa kurcaz bölümleri yeminlen gelen gideni aratıyo akifi daha çok seviyorum bu adamı görünce.
aga akifi özledim ya keşke ölmeseydi :D sevilen kim varsa pasif sevilmeyen kim varsa aktif bu iş nasıl olacak bilemiyorum

aga akifi özledim ya keşke ölmeseydi :D sevilen kim varsa pasif sevilmeyen kim varsa aktif bu iş nasıl olacak bilemiyorum
hiç sorma aga tam seviniyoruz aha istediğimiz oluyo sevilmeyen karakterler çıkıyo diye ama hoop hemen dakkasında daha beterini çıkarı sağolsun bizim pana ekibi :D

hiç sorma aga tam seviniyoruz aha istediğimiz oluyo sevilmeyen karakterler çıkıyo diye ama hoop hemen dakkasında daha beterini çıkarı sağolsun bizim pana ekibi :D
senaristleri 2 bölüm önce epey övmüştüm ama artık anladım ki bunların çapları belli tilki geçen bölüm 1 saniye süre almadı

Arkadas bugun bolumu izlerken ben aradan sordum Yusuf,Zeynep arasinda ne olabilir diye kardesidir dedi bolumun sonunda annesi oldugunu duyunca sinifi ayaga kaldirdi :D Cidden buyuk mantik hatasi. Yusuf 26-27 yaslarinda Zeynep 40 yaslarinda. Bu kizla Fehmi ne zaman Yusufu yapmislar ergenlik caginda mi ?

Arkadas bugun bolumu izlerken ben aradan sordum Yusuf,Zeynep arasinda ne olabilir diye kardesidir dedi bolumun sonunda annesi oldugunu duyunca sinifi ayaga kaldirdi :D Cidden buyuk mantik hatasi. Yusuf 26-27 yaslarinda Zeynep 40 yaslarinda. Bu kizla Fehmi ne zaman Yusufu yapmislar ergenlik caginda mi ?
yaş o kadar sorun değil defne samyelinin yaşı 43-44

@takas sen bolum yorumunu yapmadin mi ben mi gormedim :X
yaptım aga en son bi yorum yazmıştım çok kötü değil çok iyi de değil normal bi bölümdü ama yusuf olayını çok abartıyolar aga

yine vadi türkülerine daldım çıkamıyorum ne müthiş ne mükemmel eserler vadinin halka armağanları adeta
youtube da da onlarca kez silinmelere bin farklı adresten paylaşılmalara rağmen rekor izlenmeler var

yaptım aga en son bi yorum yazmıştım çok kötü değil çok iyi de değil normal bi bölümdü ama yusuf olayını çok abartıyolar aga

yine vadi türkülerine daldım çıkamıyorum ne müthiş ne mükemmel eserler vadinin halka armağanları adeta
youtube da da onlarca kez silinmelere bin farklı adresten paylaşılmalara rağmen rekor izlenmeler var
Bu Gokhan Kirdar muzikleri kendiyle beraber mezara gomecek en buyuk korkularimdan biri bu yazil ediyor efsane muziklere

"2015'te Polat Alemdar'a gidecek."

Eğer bu detayı atlarlarsa dizi bitmiş demektir. Pek çok Vadici 10 yıldır bu detayı bekliyor inşallah Cahit hatırlıyordur :F