normalde dizilerin tutup tutmaması halkın zevkiyle alakalı halkın büyük çoğunluğunun zevki uyuşmamışsa düşebilirde çıkabilirde zaten bu tarz düşmelere çıkmalara kimsenin itirazıda olmaz ? nasıl olmaz normal ülkelerde olmaz nasıl olmaz tüm kurumların tarafsız olduğu ülkelerde olmaz bizim gibi ülkelerde ise öyle garabet bir demokrasinin olduğu yerlerde ise itiraz olur çünkü artık öyle bir durum olmuşki hiçbir kuruma güven kalmamış kurumlar kim baştaysa onun borazanı oldukça böyle aklı başında yorumlarla tek tek dizilerin düşüş ve çıkış sebebini oyunculara konuya balamak mantıksız bir uğraş sabaha kadar tartışsakta bu konuda anlaşamayacağımız kesin ? bir kere reyting sisteminde etkilenme olumlu veya olumsuz var diziler açısından trt 1 in reytinglerindeki fırlayışı sadece dirilişin başarısı olarak görmekte olaya at gözlükleriyle bakmakla eşdeğer ?
bir zamanlar stv yayınları yükselirken paralel diye ciyaklayanların şimdi reytinglerde düzelme var demesi hiçbir mantığa sığmaz zaten ?
onun için dizilere reyting açısından değilde kendi bildiğimiz açıdan bakalım olmuşmu olmamışmı diye reytingleri bir tarafa bırakalım ?
konuya gelelim, demişsinki yükseliş dönemleri konuları daha çok tutuyor çünkü halkımız pohpohlanmayı istiyor hep başarılarımızı görmek istiyor hep sevinç naraları atmak istiyor, muhteşem yüzyıl ve dirilişin başarısını bu şekidle açıklamışsın ? öyle olsaydı tutan dizilerdeki dram acı ve eziyetin bu kadar bol olmasını nasıl açıklayacaksın madem hep zafer ve mutluluk isteyen bir halk varda peki neden onca ağlak sızlak dizi reytinglerde rekor kırar onu açıklayamazsın bu mantıkla ??
oyunculara gelince oyuncular konusunda belki bir iki oyuncu olmamış diyebilirsin onun haricinde hepsi muhteşem oynuyor ben kötü oyuncu göremedim
dediklerinden tek bişeye katılıyorum kösem in muhteşemin devamı gibi oluşu olumsuz olarak etkilemiş olabilir diziyi aynı şeyi daha ben 6 ay önceden söylemiştim benzer bir dizinin kısa zaman sonra ortaya çıkması diziyi olumsuz etkileyecektir ? birkere hep bir karşılaştırma olacak kafalarda ? konu olarak benzer dizilerin peşpeşe gelmesini bende hiçbir zaman kabul etmedimde genelde tutan şeylerin peşinden aynı tür üstünde devam etme hastalığı var yapımcılarda ..
beren için yazdıklarına gelince külliyen yanlış? beren ölü diziyi 8 reytinge çıkarır tek başına ? türkiyedeki en kaliteli kadın oyuncu şu zamanda bunu çokda iyi bildiğine eminim ama dilin varmıyor söylemeye ? orda burda iktidarın dolduruşuna gelmiş kurumların kitlelerin kadını karalama kampanyası yeni değil onların eleştirisi kadının oyunculuğu değil dünya görüşü, o yüzden çamur atıp duracakalardır sende onlara eşlik edebilirsin özgürce
altın çamura düşsede altındır değerinden kaybetmez değer kaybedenler çamur atanlar olacaktır
zaten beren için yazdıklarında objektif yorumda beklemediğim için o kısımları dikkate almayacağım bundan sonraki yorumlarında
)