Muhteşem Yüzyıl: Kösem 1. Bölüm Yorumları

İlk bölümü nasıl buldunuz?

• Kullanılan toplam oy
    28
ekşiciler hep böyledir :) yorumları oku ya karısı ya annesi izlerken denk gelmişlerdir genelde dizilere daha izlediklerini kabul etmiyorlar:F

şu 19 şehzadenin ölümü gösterilseydi keşke :A bu arada yılmaz şahin fazla game of thrones izliyor gibi :F
Olur mu o zaman dizi suclu olur :D Cunku onlar öldürebilir ama dizide gösterilemez :D Izlesin de ufku acilsin biraz :(

ay zaten küçük musti yeterince ağlatıyor fazlasına gerek yok :T nerede my deki darbeci melun musti nerede buradaki şirin musti :T
Icim parcalandi Mustafa'nin sahnelerinde hele fragman :T Bak simdi bile gozlerim doldu :( Ahmed'le bakistiklari oyun oynadiklari sahnede cok tatliydi. Mustafa'm iste be hepsi muthis :D

Bu arada Ekin gerçekten çok sağlam oynamış. 13 yaşında çocuk olabildi ise daha bu çocuğu kimse tutamaz.:X

Ben beğenmedim. :A Zaten yorumlar çok zıt Ekin için ya çok beğenilmiş ya hiç beğenilmemiş. :F

Beğenmeyenler Süleyman beklediği için beğenmedi bence. Süleyman ile alakası yok karakterin.:X Yukarda @*YıldırıM* 'da demiş Halit be güzel yaptı Mustafa ne güzel yaptı yeni ceri konuşmasını diye hatta sende dedin düz okuyor diye ama bir çocuğu canlandırıyor. Bence masumiyet ön plana çıkmalı ki konuşmalar olsun replikler olsun bunu becermiş Yılmaz Ekinde tam uygun okumuş.:D

Beğenmeyenler Süleyman beklediği için beğenmedi bence. Süleyman ile alakası yok karakterin.:X Yukarda @*YıldırıM* 'da demiş Halit be güzel yaptı Mustafa ne güzel yaptı yeni ceri konuşmasını diye hatta sende dedin düz okuyor diye ama bir çocuğu canlandırıyor. Bence masumiyet ön plana çıkmalı ki konuşmalar olsun replikler olsun bunu becermiş Yılmaz Ekinde tam uygun okumuş.:D
işte bunlar hep cahil :A

Doğru diyorsun aslında, mesela Süleyman oğlundan tut en yakın arkadaşına kadar öldürdü hepsinin ölümünü gördü delirmedi. :F Yaş faktörü önemli. .ss

Hastalandı oda.:X
Muhtafaya baksana küçücük yaşta anasından ayrıldı, Ortada öleceğine dair dedikodular var yada bir sürü oyun bir de dönem karışık çocukta sağır kör değil görüyordur:( <Bunlar insanda korku yaratır valla ben Şehzade olmak isterdim ama bunları düşününce iyiki anamın oğluyum dedim.:F

Hastalandı oda.:X
Muhtafaya baksana küçücük yaşta anasından ayrıldı, Ortada öleceğine dair dedikodular var yada bir sürü oyun bir de dönem karışık çocukta sağır kör değil görüyordur:( <Bunlar insanda korku yaratır valla ben Şehzade olmak isterdim ama bunları düşününce iyiki anamın oğluyum dedim.:F
Ben akıl sağlığından bahsediyorum tabiiki o kadar vahşete bir yerinden bir şey çıkması lazımdı. :F

Hahah. :F "1. Umut" Şehzadeliyi geç Osmanlı'nın çöküş döneminde birde tahta çıktığını düşünsene. Sen bence Venedik'e falan kaçardın. :A

Ben akıl sağlığından bahsediyorum tabiiki o kadar vahşete bir yerinden bir şey çıkması lazımdı. :F

Hahah. :F "1. Umut" Şehzadeliyi geç Osmanlı'nın çöküş döneminde birde tahta çıktığını düşünsene. Sen bence Venedik'e falan kaçırdın. :A

Sahiplenme duygusu ağırdır bende o sebeple seversem öyle bir şey yapmazdım.:F Ama bir çoğundan daha stratejik davranırdım ve Osmanlı hala ayakta olurdu.:A

Valla şunu da söyleyeyim tarihi dizilerde kadın oyuncular da önemli. Mesela sen Meryem'i sevmiyorsun ama Hürrem'i çok iyi canlandırmış. Kösem'i izledikten sonra daha iyi anladım.

@xemrexxx :A

muhteşem yüzyıl'ı baştan sona izlemiş birisi olarak, elbette hemen ilk bölümünü izlediğim dizi biçimidir. geçen zaman içinde, trt'nin dizi işine el atmasının da büyük pay sahibi olduğu bir beklenti yükselişini izlerken farketmiş bulunmaktayım. zira bu dizi kelimenin tam anlamıyla berbat bir yapımdır. inceleyelim:

öncelikle dizi akmıyor. ne kadar uğraşılsa da dramatik bir atmosferi de yok. hem aksiyon hem de dramatizasyon eksikliği, diziyi izlenilmez kılmaktadır. bu kadar sıkıcı bir dizinin senaryosuna büyük umutlar bağlanıldığı, malum medyanın verdiği tepkilerden belli oluyor. kronik osmanlı düşmanlığını, ilkokuldayken öğretilen 'beyinsiz ve sapık padişahlar' masallarını en saf haliyle diziye dökerek yaşatmaya çalıştıkları açıkça görülüyor. ancak hürrem'li muhteşem yüzyıl'daki - hunharca harcanmasına rağmen - mükemmel malzemenin bu hikayede bulunmadığını ilk bölümden anlayabiliyoruz. özellikle kadınları çeken dramatik ve aşklı hürrem versiyonunda, hürrem'in albenisi 'koskoca cihan padişahı, kudretli kanuni sultan süleyman'ı kendine bağlayan kadın' olmasından kaynaklanmıştır. sümsük bir oğlan çocuğunu parmağında oynatınca 'woaa ne süper, ne güçlü kadın şu kösem' izlenimi doğacağını sanmıyorum. bunun için yapımcıların içlerindeki derin osmanlı hıncını bir kenara bırakıp, sultan ahmet'i gerçekte olduğu gibi güçlü karakterli ve basiretli bir yönetici olarak göstermeleri, dizinin hezimete uğramasına belki engel olacaktır.

dizinin en büyük talihsizliği ise, ilk muhteşem yüzyıl çekildiği zamandaki o sektör bekaretinin artık bulunmamasıdır. muhteşem yüzyıl bittikten sonra trt tarafından kaç tane uzun ve kısa, yakın ve uzak tarihi anlatan dizi çekildiğini hatırlamıyorum bile. hepsi de muhteşem yüzyıl'a hemen hemen her konuda 10 basacak dizilerdir. hele ki diriliş ertuğrul diye bir gerçeklik varken, dünya standartlarında dizilerin ülkemizde de yapılabileceği kanıtlanmışken, muhteşem yüzyıl'ın b.ktan görselliğinin, b.ktan senaryosunun ve özellikle de b.ktan dövüş sahnelerinin artık iş yapmayacağının yapımcılar tarafından henüz kavranamamış olduğu görülüyor. adamlar kaç yıl geçmesine rağmen kendilerini o kadar geliştirmemişler ki, o berbat istanbul animasyonlarında bile en ufak bir değişiklik yapmadan direkt diziye koymuşlar. ancak en azından az buçuk kavradıkları bir şey var: gözlerini karartıp diziyi çarşamba akşamına koymak gibi bir gerzeklik yapmamışlar. eh, bu da kendilerine tam güvenemediklerinin bariz bir kanıtı.

özet olarak, muhteşem yüzyıl'ın esas versiyonu için kurulmuş setleri, dikilmiş kostümleri ve bestelenmiş müzikleri kullanarak bedavadan daha fazla para kazanmak için yola çıkıp; sanırım son yıllarda hükümetten dolayı daha da baskınlaşıp ekibi tamamen delirtmiş osmanlı nefretine son bir kez asılıp vuruşarak ölmeye karar veren bir zihniyetin kolpacı dizisidir. ilerleyen bölümlerde reytinglerde çakılacak bile olsa, en azından sezonun sonuna kadar muhakkak devam ettirileceği öngörülebilen dizi ise bu başlığın konusudur
kısaca diziyi sevmedim diyebilirdin bir kamyon yazıya gerek yoktu :) sanada yazık kaç saatini aldı acaba :))

Yok sözlük yorumu :A
dedim maskeli kendini aşmış ama demekki hazırı çaldın :)

Aslıhan Gürbüz ve Tülin Özen ikisi de renkli gözlü diziye cuk oturmuş ama çoluk çocuk sahibi olmuşlar bize gelmez yani. İçlerinden tek bekar olan Gülcan Arslan var onu da yamuk ağızlı olduğu için ben beğenmiyorum. :) Giray Han kardeşlerden Kadir Doğulu'ya gıcık oluyorum ben, Ulan İstanbul'da ki çocuk fena değildi. Nadir Sarıbacak'ı beğenmemişsin ama kendisi çok iyi oyuncudur, tutukluğunu ilk bölüm olduğu için mazur görmek lazım. Şu Rum kızında gece gece aklım kaldı at gibi hatundu Ahmed nasıl geri çevirdi. Tarihte kendisini sevdiği kıza saklayan padişah var mıdır (Ben duymadım) olacak iş değil. :) Ahmed'in yancısı Derviş Mustafa tam karizmaydı. Bir Pargalı çıkmaz ama iş görür bence. Esra Dermancıoğlu da ilk bölümden nefret ettirdi kendisinden, elleri kırılasıca nasıl vurdu Anastasia'ma. :( Son olarak umarım Anastasia ayrılmaz kadrodan, Beren Saat'i ben şahsen Ahmed ile düşünemiyorum. :)
nadir sarıbacak sanırım bülbülden bahsediyorsun onun istanbulun altınlarındaki performansıyla burdaki performansı arasında dağlarca fark var burda hiç renkli bir karakter olmamış ? çok silik duruyor
zülfikar tam rolüne oturmuş
esra dermancıoğlu çok şey katmıştı diziye bence :) ondan nefret etmiyorum anastasia ya eğitim veriyor o yüzden olacak o kadar sertlik :)
boşuna umutlanma bende anastasia yı sevdimde beren saat i dörtgözle bekliyoruz ondan sonra kimse tutamaz kösemi bereni bihter ken biliyoruzkli sert ve otoriter kadın kimliğine cuk oturur zaten berenin altından kalkamayacağı rol yok ama burdaki rolde tam berenlik daha biz onun boncuklu ibrahim li dönemlerini göreceğiz :)

Son düzenleme:

Forum İstatistikleri

Konular
176,546
Üyeler
8,565
Son Üye
excelancy