Muhteşem Yüzyıl: Kösem 1. Bölüm Yorumları

İlk bölümü nasıl buldunuz?

• Kullanılan toplam oy
    28
Dizi 50-55 dakika olsa ve Hülya Avşar olmasa, bir de ciddi olsa yani kadınlara yönelik olmasa birkaç bölüm şans verirdim. Adamlar da haklı, reyting için popülist olacaksın.

Eskiden tarihe ilgi duyardım ama o da söndü. Yönetimde olmadığım sürece bana ne 1.Ahmet dönemindeki entrikalardan, sorunlardan. 21.yy sorunları yetmezmiş gibi. Geçmişten ders almak gerek tabi ama bu şekilde değil.

vadi 22:45 bitti ayol 90 dakıka sürdü bu kösem maşallah star tvde yatıcak galiba 200 dakıka oldumu devamda ediyor hala :F:F:F

Dizi 50-55 dakika olsa ve Hülya Avşar olmasa, bir de ciddi olsa yani kadınlara yönelik olmasa birkaç bölüm şans verirdim. Adamlar da haklı, reyting için popülist olacaksın.

Eskiden tarihe ilgi duyardım ama o da söndü. Yönetimde olmadığım sürece bana ne 1.Ahmet dönemindeki entrikalardan, sorunlardan. 21.yy sorunları yetmezmiş gibi. Geçmişten ders almak gerek tabi ama bu şekilde değil.
kadınlar saltanatının zirve noktası 1.ahmed ve sonraki 25 yıl kadınlar ön planda olacak tabi:) zaten kösemin sarayda kaldığı 48-49 yılda 32 sadrazam 6 padişah değişmiş güçlü bir erkek figür yok dönemde:)

Riske görmemişler muhtsemin aynısını yapmışlar.

Burada kadınlar arasında taht kavgası anneler arasında (Hürrem ile mahidevran yerine ) ve doğal olarak valide sultan yine duruyor validelerle sarayın yönetiminde çalışacaklar ama valide sultan bu kez torununu kontrol ediyor

Hürrem gibi kösemi de yine zorla el koydular))) burası saçma tabi Osmanlı ailesi bilinen birini gelin olarak almaz öyle olsa Türk bir hatun bulur Hürremin hikayesi de uyduruk olsa daha gerçekçi

Ahmeti yine bol bol zehirleyecek ve öldürecek iç düşmani var.

Yapı olarak muhteşemsin aynısı olsa da burada kanuni gibi güçlü bir padişah yok ezik mi ezik bir padişah var. Kadınlar arasında kavga göreceğiz bol bol

İkinci hadikabi Osmanlı'nın yükseliş değil duraklama dönemi güçlü bir padişah Osmanlı'nın ihtişami yok

Kısacası ikinci Hürremi izletecekler tabiki bu seyirciyi sikacaktir .

Yapı olarak sağlam olduğu için illa tutacak ama asla My kadar olması ve sevilmesi imkansız.

İlk 1 saati izleyemedim daha doğrusu yetişemedim o yüzden yarım izlediğim için tam konuya odaklanamadım yinede bir şeyler yazayım.

İlk bölüm güzeldi kesinlikle ama MY'nin ilk bölümü kadar etki yaratmadı.

Artı ve eksi yönlerine gel gelelim.

+Müziklerin değişmemesi iyi bence.

-
Dekorlar aynı malesef. Biraz değişik olsaydı keşke.

+
Efektler iyi. Cidden boğaz manzarılı sahneler gerçekçiydi.

+
Ekin iyi tam ağırlığını koymuş. Aslıhan iyi hırsını ortaya koymuş. Esra Dermancıoğlu ( Aynı Mukaddes gibiydi. :F) iyiydi. Ekin'in dizide ki annesi iyiydi adını unuttum. :D

+-Hülya normal bence. O kadar iyi değildi sanki? bazen konuşurken tutukluk yaptı. :D

-Mete ve Kadir iyi değillerdi. :(

-Gel gelelim Anastasia'ya. Yaşının küçük olması sebebiyle tam kadınsı değildi. Meryem Uzerli hatırlarsanız Hürrem rolünde yaş olarak büyük oynamıştı o yüzden bir kadınsılığı vardı bu kız zaman zaman çocuksuluğu ortaya çıktı biraz mıymıntı bence. :(

Hürrem ilk bölümde bile farkını konuşturmuştu.

-Bence 150 dakika olması kötü olmuş. Muhteşem Yüzyılın ilk bölümü 90 dakikaymış ama bu dizi 150 dakika olunca ortaya bazen boş sahneler haliyle çıkıyor.

+Neyse güzel bir dizi bence Türkiye standartlarında üstün bir dizi. Keşke her dizimize bu kadar özen gösterilse.

@sokak sanati @xemrexxx @Almila @mrt-06 @Bully

İlk 1 saati izleyemedim daha doğrusu yetişemedim o yüzden yarım izlediğim için tam konuya odaklanamadım yinede bir şeyler yazayım.

İlk bölüm güzeldi kesinlikle ama MY'nin ilk bölümü kadar etki yaratmadı.

Artı ve eksi yönlerine gel gelelim.

+Müziklerin değişmemesi iyi bence.

-
Dekorlar aynı malesef. Biraz değişik olsaydı keşke.

+
Efektler iyi. Cidden boğaz manzarılı sahneler gerçekçiydi.

+
Ekin iyi tam ağırlığını koymuş. Aslıhan iyi hırsını ortaya koymuş. Esra Dermancıoğlu ( Aynı Mukaddes gibiydi. :F) iyiydi. Ekin'in dizide ki annesi iyiydi adını unuttum. :D

+-Hülya normal bence. O kadar iyi değildi sanki? bazen konuşurken tutukluk yaptı. :D

-Mete ve Kadir iyi değillerdi. :(

-Gel gelelim Anastasia'ya. Yaşının küçük olması sebebiyle tam kadınsı değildi. Meryem Uzerli hatırlarsanız Hürrem rolünde yaş olarak büyük oynamıştı o yüzden bir kadınsılığı vardı bu kız zaman zaman çocuksuluğu ortaya çıktı biraz mıymıntı bence. :(

Hürrem ilk bölümde bile farkını konuşturmuştu.

-Bence 150 dakika olması kötü olmuş. Muhteşem Yüzyılın ilk bölümü 90 dakikaymış ama bu dizi 150 dakika olunca ortaya bazen boş sahneler haliyle çıkıyor.

+Neyse güzel bir dizi bence Türkiye standartlarında üstün bir dizi. Keşke her dizimize bu kadar özen gösterilse.

@sokak sanati @xemrexxx @Almila @mrt-06 @Bully
hülya beklediğimden iyi çıktı :D dekıorları değiştirmeye gerek yok ayn ısaray yine de biraz değişiklik vardı

kızım sen gerçekten içiyormusun sağlıklı kafayla yazdığıdnan şüpeheleniyorum
:F:F:F
ay kavga çıkacak :oley:

Güzeldi bence, beğendim. Evet yer yer sıkıldım ama ilk bölüm, olur o kadar önümüzdeki bölümden itibaren temponun artacağını düşünüyorum.

Ekin Koç'u çok beğendim ben, rolün altından fazlasıyla kalkmış. Anastasia da iyiydi. Ekin'le de fena değiller. Ama Beren'im geleceği için Anastasia'ya fazla alışmasam iyi olacak. :A

Aslıhan Gürbüz de iyiydi, Mahidevran Sultan'ımı hatırlattı bana. :( Ay o küçük Mustafa da çok tatlı maşallah isminden dolayı hemen ısındım zaten. :bhr: Abisi sonradan katline ferman vermeyeydi iyiydi. ss

Hülya Avşar da Safiye Sultan'ı gayet iyi canlandırmış, ilk bölümde baya yer vermişler Hülya'ya. Handan'ı sevmedim. ss

Mete Horozoğlu, Kadir Doğulu ve Berk Cankat fena değillerdi ama Erkan olmamış sanki o role. :( Yüzü komediye daha çok yatkın öyle ciddi bir role pek olmamış sanki bilemedim. Adama bakınca gülesim geliyor benim yani. :F

Son olarak ekibe tebrikler. Büyük emek vermişler. Çekim kalitesi de muazzamdı. İnşallah bu büyük emeklerin karşılığı alınır.