5 Nisan 2011 Salı Reyting Sonuçları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bu Salı hangi yapımları izlediniz ?

• Öyle Bir Geçer Zaman Ki (Kanal D)

Oy: 2 40.0%
  • Telefondaki Yabancı - Sinema (Kanal D)

Oy: 0 0.0%
  • Bitmeyen Şarkı (ATV)

• Yahşi Cazibe - Tekrar (ATV)

• Papatyam (Star)

Oy: 1 20.0%
  • Hayatım Dizi (Star)

• Wipe Out Türk - Yunan (Show)

• Canlı Para (Show)

Oy: 2 40.0%
  • Çakıl Taşları - Tekrar (Fox)

• Halil İbrahim Sofrası (TRT 1)

• Kayıp Aranıyor (TRT 1)

• Diğer (Lütfen belirtin.)

• TV izlemedim

• Kullanılan toplam oy
    5
  • Anket kapatılmış .
bence reklamlar kısa olduğu için seyirci kanalı değiştirmiyo kaçırmıyım diye ondan öyle olmuuş olabilir

Arkadaşlar reyting sıralamasında süre ile sıralamada ki yer ilişkisi nedir? Mesela bazen 12 dakikalık günün olayı haberleri, 2 saatlik bir dizinin üzerinde olabiliyor. Bunu nasıl açıklamak gerek?

Reklamların kısalması etkili olmuştur. Reklamların kanal sıralamasını yansıyıp yansımadığı konusunda kesin bir bilgim yok ama bence reklamların reytingleri de yansıyordur kanal sıralamalarına.

Reklam daha kısa olunca sizin de dediğiniz gibi reklamlar daha çok izlenmiştir. Durum böyle olunca da kanal sıralamasındaki reyting artmıştır. Aynı şeyi büyük ihtimal yarın Muhteşem Yüzyıl için de görürüz.

ATV Tövbeler Tövbesi'ni gözden çıkardı. Öyle olmasa niye Salı'ya almayı düşünsün ki? Akıbetini bilmiyorum ama... Bitmeyen Şarkı salı 23.00 olsa başarılı olur muydu acaba? En azından her iki kategori de de ilk 10 girerdi bence. 4 rating falan alabilirdi... Ayrıca Öyle Bir Geçer Zaman Ki'nin AB reytingi artmış. Yoksa yanlış mı biliyorum. Papatyam'ı tebrik etmek gerek... Sabit bir izleyicisi var diye düşünüyorum... Ayrıca Tövbeler Tövbesi perşembe 23.00 yapabilirler belki... Ama o dizi tutmaz fikrimce... Hayranları darılmasınlar. Güzel bir dizi ama " yetersiz ve ilgi çekici değil ". Bu şahsi görüşüm. Ayrıca ATV'nin yabancı sineması 2 kategori de de ilk 5'e girerek büyük bir başarı yakalamış... ATV'nin yerinde olsam salı 20.00 Çocuklar Duymasın yaparım 1 saat özet yayınlarım. O 23.00'te bitince de Bitmeyen Şarkı yaparım. Böylece ATV 2.liği alır belki ama düşük ihtimal... Ama Çocuklar Duymasın cuma olmasın. Cuma 20.00 Her Şeye Rağmen 22.00 Gönülçelen olsaydı daha iyi olurdu. Bitmeyen Şarkı'nın yeri iyiydi. Niye değişti anlayamadım... ATV dizilerini iyi kullansa çok daha güzel bir sezon geçirirdi... O kadar çok güzel yöntem vardı ki... Ama ATV en kötüsünü seçti...

Anketlerde bir sorun var... İddiasına girerim... Bu sitedeki çoğu kişi Çakıl Taşları dizisinin tekrarını izlemiş olamaz. Birisi sürekli tıklıyor. Ya da birisinin bir sürü üyeliği var.

Adminim konuyla alakasız ama burada görürsün diye soruyorum... Her Şeye Rağmen'in cuma 22.15'te kalıcı olması için 40-45 bölüm en azından kaç reyting alması gerekir? Bir rakam verebilir misin? 5 mi 6 mı yoksa 7'yi geçmeli mi? Bir de kaçıncı olması yeterlidir? Sen bilirsin üstad.

Daha önce konuşmuştuk bu konuyu. 5-6 reyting alması yeterli olacaktır büyük olasılıkla. Yine de belli olmaz. Cuma gününü beklemek gerek..

Oylama konusunda şaşılacak bir durum yok. Çakıl Taşları fanları dizilerine destek olmaya çalışıyorlar :) Siteye girişlere baktığımda Çakıl Taşları ile ilgili arama yapıp giren çok kişi var bugün...

Konuşmuştuk tabii... Ama şöyle bir rakam istemiştim net olarak. Sağol, yordum seni de adminim... Bu kadar yüksek sayıda fanı olan ve anketlere göre bu kadar fazla izlenen bir yapımın reytinglerde ilk 60'a girememesi ilginç... Ama anketler hep doğru sonuç verecek diye bir şey de yok... Ezel dizisinin internet ortamındaki sevenlerine bakıldığında ezelin pazartesi günü Öyle Bir Geçer Zaman Ki kadar reyting alması gerek:) (!) Cuma gününde 3-5 arası reyting alırsa Her Şeye Rağmen biter, 5'i geçerse devam eder diyorsun yani... Sağol adminim tekrardan.

ÖBGZ kanalların dizi izlenme açısından önemini ortaya koyuyor. ÖBGZ ATV' de yayınlansaydı 7-8, Star' da yayınlansaydı 4-5, STV' de yayınlansaydı 2-3 reyting ancak alırdı ama Kanal D' de yayınlanınca 25 reyting üstü bile alabiliyor. Kanalın önemi dışında yeni yüzlerin yer alması ve dramda izlenir kılıyor diziyi. Diğer kanallarda yayınlanan muadil dizilere bakacak olursak kanalın önemini daha iyi anlıyoruz. Akasya Durağı' da bir başka örnek buna. Bir başka kanalda yayınlansaydı belki 4. bölümde kaldırılırdı ancak şimdi 100 küsür bölüm oldu.
Stv öle dizileri yayınlamıyo kardeşim Stv de yayınlansa felan demene gerek yoktu!..

ATV Tövbeler Tövbesi'ni gözden çıkardı. Öyle olmasa niye Salı'ya almayı düşünsün ki? Akıbetini bilmiyorum ama... Bitmeyen Şarkı salı 23.00 olsa başarılı olur muydu acaba? En azından her iki kategori de de ilk 10 girerdi bence. 4 rating falan alabilirdi... Ayrıca Öyle Bir Geçer Zaman Ki'nin AB reytingi artmış. Yoksa yanlış mı biliyorum. Papatyam'ı tebrik etmek gerek... Sabit bir izleyicisi var diye düşünüyorum... Ayrıca Tövbeler Tövbesi perşembe 23.00 yapabilirler belki... Ama o dizi tutmaz fikrimce... Hayranları darılmasınlar. Güzel bir dizi ama " yetersiz ve ilgi çekici değil ". Bu şahsi görüşüm. Ayrıca ATV'nin yabancı sineması 2 kategori de de ilk 5'e girerek büyük bir başarı yakalamış... ATV'nin yerinde olsam salı 20.00 Çocuklar Duymasın yaparım 1 saat özet yayınlarım. O 23.00'te bitince de Bitmeyen Şarkı yaparım. Böylece ATV 2.liği alır belki ama düşük ihtimal... Ama Çocuklar Duymasın cuma olmasın. Cuma 20.00 Her Şeye Rağmen 22.00 Gönülçelen olsaydı daha iyi olurdu. Bitmeyen Şarkı'nın yeri iyiydi. Niye değişti anlayamadım... ATV dizilerini iyi kullansa çok daha güzel bir sezon geçirirdi... O kadar çok güzel yöntem vardı ki... Ama ATV en kötüsünü seçti...

Bahsettiğin film Kanal D'nin. ÖBGZ'nin arkasından gelen işler genelde başarılı oluyor... ÖBGZ'nin A/B'de reyting arttırdığı doğru,totalde ise küsurat bazında düşüş var...