KISKAÇ
''adaletin olmadığı bir ülkede kaçış son durak'' bu dizi kadına şiddeti sosyal sorumluluk projesi olarak ele almıştır...
müzik:https:sezen aksu //www.youtube.com/watch?v=DmvfQOJtiOE
1.Bölüm
GÜN/DIŞ-İZMİR'DEN GÖRÜNTÜLER
İzmir'den görüntüler görürüz,saat kulesi göze çarpar...
GÜN/İÇ-NESRİN'İN EVİ-YATAK ODASI
nesrin kocasından sürekli dayak yiyen genç ve çok güzel bir kadındır... sabah işe gitmek için kalkar ve maklajını yapıyordur... gözlerinin morluğunu iş arkadaşları görmesin diye gözlük takar...
GÜN/İÇ-YİĞİT'İN VİLYASI-SABAH KAHVALTISI
yiğit genç ve yakışıklı aynı zamanda zengin biridir,bir süre önce uyuşturucu kullandığı için gözaltına alınmış ve serbest bırakılmıştır... babası cenk kahvaltı yapıyordur,yiğit yukarıdan iner...
yiğit:günaydın baba!... yiğit atıştılır...
cenk doğru düzgün kahvaltı yapsana olum!...
yiğit:ben çıkıyorum,görüşürüz...
cenk:yine o zibidi arkadaşlarınla takılacaksın dimi?
yiğit:bunları kaç defa konuşacağız baba...
cenk:yine o meleti kullanmıyorsun dimi? yiğit(sıkılarak)ben kaçtım...der ve çıkar...
GÜN/İÇ-HOLDİNG-ÇALIŞMA MASASI
nesrin çalıştığı şirkete gelmiştir ve masasına oturur:
nesrin:günaydın herkeze...
arkadaşı ayşe:günaydın!canım...
o sırada genel müdür gelir:nesrini görür görmez...
genel müdür:arkadaşlar günaydın! ya kızım yine mi gözlük...yine o kocan olacak ++++++++ dövdü dimi... ayşe:canım ya!elleri kırılsın...kurban olduğum allah cezasını vermiyor ki... polise gitsen polis bişey yapmıyor...ne olacak bu halin?boşansana,çekilir mi bu?
nesrin:boşanmaya çalışanların hali ortada,
ayşe:sende haklısın! nesrin'in diğer şiddet gören kadınlardan farkı modern ve okumuş olmasıdır,üniversite terk olup ailesi tarafından evlendirilmiştir...
GÜN/DIŞ-İZMİR EMNİYETİ
izmir emniyet müdürlüğünü dışardan görürüz...
GÜN/İÇ-İZMİR EMNİYETİ-SORGU ODASI
iki polis bir kadını hırpararak sorguluyordur...
polis:senin ailen yok mu?ne işin var kulüplerde lan! kadın ağlıyordur)bırakın beni..
diğer polis:şuna da bak hele,bide ağlıyor...
polis:boğazını sıkar... diğer poliste saldırmaya başlar: kadın ayağa kalkar karşı kormaya başlar,tekme atar... o sırada kemal komser içeri girer:
kemal görür görmez: kemal(sinirlenir)ne oluyor burada? çıkın dışarı!hemen... polisler dışarı çıkar... kemal kadına:tmm!geçti!geçti...derken sarılır...
GÜN/İÇ-ZEKİ AMİR'İN ODASI
zeki odasında otururken:kemal girer içeri..
kapı çalar:
zeki:gir!... kemal(sinirli)girer
zeki:ne oldu kemal!...
kemal:amir'im sorgu odasına girdim baktım,kadını almışlar resmen işkence yapıyorlar!...
zeki:abartma!sorgu odası değil mi!sorguluyorlardır...
kemal:bu 1 değil 2 değil,artık dur demeniz gerekiyor!...
zeki(gözlerini oynatır)sen bana işimimi öğretiyorsun!kemal komser...
kemal:ama amir'im!...
zeki:çık dışarı komser!...
kemal:çıkar...
GÜN/İÇ-BOWLİNG SALONU
yiğit'in arkadaşı ali bowling salonundadır,yiğit gelir...
Yiğit:günaydın abicim!nbr...
ali:sanada günaydın!senden nbr..
yiğit:ederle işte her zaman ki gibi...
ali:sıkma canını...
yiğit:sen napıyorsun!kızlar felan...
ali:her zaman ki gibi işte...
yiğit bowlig sopasını eline alır ve topları atarken... yiğit:çapkınlığa devam diyorsun yani...
atar... bir taşla iki kuş...
ali:yine forumdayız...
GECE/İÇ-NESRİN'İN EVİ-SALON
nesrin işten eve gelir ve kocası evdedir... nesrin kapıdan girer:
kadir:maaşını aldın mı?
nesrin:maaş felan yok!
kadir(bağırarak)ne demek yok,bana para lazım! nesrin'in çantasını karıştırmaya başlar...
nesrin:bırak çantamı...derken kadir tokatı atar ve nesrin koltuğa yığırır...
nesrin:aaa! kadir nesrine saldırırken!...nesrin tekme atar ve evden kaçar... kadir (arkasından)nasıl olsa eve geleceksin o.....
GECE/DIŞ-İZMİR'DEN GÖRÜNTÜLER
izmirden görüntüler görünür...
GECE/İÇ-BAR-SERVİS'İN YANI
nesrin barda oturmuş içiyordur... adeta kaderine isyan ederek... o sırada yiğit'te oradadır ve nesrine gözü takılır... viskiyi 1,2,3...derken... yiğit yanına yaklaşır ve:
yiğit durun!daha fazla içmeyin!isterseniz...
nesrin:sana ne be!...der parayı verir ve bar'dan çıkıyordur...
yiğit'te arkasından çıkar...
GECE/DIŞ-BAR'IN ÖNÜ
yiğit durun lütfen!benden size zarar gelmez... nesrin(ağlarayak) yere kapaklanır!
nesrin:sen bana yardım edemezsin!
yiğit:bana anlatabilirsiniz!sizi bu hale getiren nedir?
nesrin:hayat!beni bu hale hayat getirdi...kocası tarafından hergün şiddet gören bir kadının halini anlayabilir misin?sen...
yiğit polis var!hukuk var!
nesrin(alay ederek)polis!hukuk!hangisi bu zamana kadar kadınları koruyabilmiş ki? polis ne yaptı bu zamana kadar?koruyabildi mi?devlet korudu mu?
yiğit peki!neden evlendiniz böyle birisiyle?
nesrin:ailem istediği için,evt belki diğer kadınlardan farkım okumuş,eğitimli olmam ama yinede karşı koyamadım...
nesrin ayağa kalkar:
yiğit:yine o eve mi gideceksiniz? ben buna izin veremem?
nesrin:ne yapmam gerekiyor peki!başka çarem mi var?
yiğit(gülümseyerek)evet var,yanlış anlamaşsanız bi süre sizi otele yerleştirsem...sonrasına bakarız...
GECE/DIŞ-İZMİR'DEN GÖRÜNTÜLER GECE/İÇ-NESRİN'İN EVİ
kadir telefonda nesrini arıyordur...ancak nesrin telefonunu kapatmıştır... kadir(sinirlenir)açsana lan şu telefonunu o.......
GECE/İÇ-OTEL-RESEPSİYON
nesrin ve yiğit otele gelmişlerdir,nesrin biraz daha iyidir...
yiğit:bi oda lütfen!...
anahtarı alır adam:numara 99 yiğit:teşekkürler...
beraber odaya çıkıyorlardır...
GECE/İÇ-OTEL ODASI
nesrin ve yiğit odaya girer: yiğit:evet buyrun bakarım!adınız neydi?
nesrin:nesrin!
yiğit:nesrin hanım!bende yiğit bu arada...
nesrin yatağa oturur: nesrin:teşekkürler gerçekten çok sağolun...
yiğit:önemi yok!... neyse ben artık gidiyorum,kendinize dikkat edin!...görüşürüz nesrin:iyi geceler... yiğit sanada...der ve çıkar... nesrin etrafa bakarken(gülümser)
Sezen Aksu - Ünzile (1986)
Söz : Aysel Gürel Müzik : Onno Tunç Düzenleme : Onno Tunç Ünzile insan dölü On kardeş beşi ölü Büyüdükçe un ufak ve Gelir de görücü İnci gibi dişi Görücü bil...
youtube.com
Senaryo dizimedya
Yöneten:vadikızı
''adaletin olmadığı bir ülkede kaçış son durak'' bu dizi kadına şiddeti sosyal sorumluluk projesi olarak ele almıştır...
müzik:https:sezen aksu //www.youtube.com/watch?v=DmvfQOJtiOE
1.Bölüm
GÜN/DIŞ-İZMİR'DEN GÖRÜNTÜLER
İzmir'den görüntüler görürüz,saat kulesi göze çarpar...
GÜN/İÇ-NESRİN'İN EVİ-YATAK ODASI
nesrin kocasından sürekli dayak yiyen genç ve çok güzel bir kadındır... sabah işe gitmek için kalkar ve maklajını yapıyordur... gözlerinin morluğunu iş arkadaşları görmesin diye gözlük takar...
GÜN/İÇ-YİĞİT'İN VİLYASI-SABAH KAHVALTISI
yiğit genç ve yakışıklı aynı zamanda zengin biridir,bir süre önce uyuşturucu kullandığı için gözaltına alınmış ve serbest bırakılmıştır... babası cenk kahvaltı yapıyordur,yiğit yukarıdan iner...
yiğit:günaydın baba!... yiğit atıştılır...
cenk doğru düzgün kahvaltı yapsana olum!...
yiğit:ben çıkıyorum,görüşürüz...
cenk:yine o zibidi arkadaşlarınla takılacaksın dimi?
yiğit:bunları kaç defa konuşacağız baba...
cenk:yine o meleti kullanmıyorsun dimi? yiğit(sıkılarak)ben kaçtım...der ve çıkar...
GÜN/İÇ-HOLDİNG-ÇALIŞMA MASASI
nesrin çalıştığı şirkete gelmiştir ve masasına oturur:
nesrin:günaydın herkeze...
arkadaşı ayşe:günaydın!canım...
o sırada genel müdür gelir:nesrini görür görmez...
genel müdür:arkadaşlar günaydın! ya kızım yine mi gözlük...yine o kocan olacak ++++++++ dövdü dimi... ayşe:canım ya!elleri kırılsın...kurban olduğum allah cezasını vermiyor ki... polise gitsen polis bişey yapmıyor...ne olacak bu halin?boşansana,çekilir mi bu?
nesrin:boşanmaya çalışanların hali ortada,
ayşe:sende haklısın! nesrin'in diğer şiddet gören kadınlardan farkı modern ve okumuş olmasıdır,üniversite terk olup ailesi tarafından evlendirilmiştir...
GÜN/DIŞ-İZMİR EMNİYETİ
izmir emniyet müdürlüğünü dışardan görürüz...
GÜN/İÇ-İZMİR EMNİYETİ-SORGU ODASI
iki polis bir kadını hırpararak sorguluyordur...
polis:senin ailen yok mu?ne işin var kulüplerde lan! kadın ağlıyordur)bırakın beni..
diğer polis:şuna da bak hele,bide ağlıyor...
polis:boğazını sıkar... diğer poliste saldırmaya başlar: kadın ayağa kalkar karşı kormaya başlar,tekme atar... o sırada kemal komser içeri girer:
kemal görür görmez: kemal(sinirlenir)ne oluyor burada? çıkın dışarı!hemen... polisler dışarı çıkar... kemal kadına:tmm!geçti!geçti...derken sarılır...
GÜN/İÇ-ZEKİ AMİR'İN ODASI
zeki odasında otururken:kemal girer içeri..
kapı çalar:
zeki:gir!... kemal(sinirli)girer
zeki:ne oldu kemal!...
kemal:amir'im sorgu odasına girdim baktım,kadını almışlar resmen işkence yapıyorlar!...
zeki:abartma!sorgu odası değil mi!sorguluyorlardır...
kemal:bu 1 değil 2 değil,artık dur demeniz gerekiyor!...
zeki(gözlerini oynatır)sen bana işimimi öğretiyorsun!kemal komser...
kemal:ama amir'im!...
zeki:çık dışarı komser!...
kemal:çıkar...
GÜN/İÇ-BOWLİNG SALONU
yiğit'in arkadaşı ali bowling salonundadır,yiğit gelir...
Yiğit:günaydın abicim!nbr...
ali:sanada günaydın!senden nbr..
yiğit:ederle işte her zaman ki gibi...
ali:sıkma canını...
yiğit:sen napıyorsun!kızlar felan...
ali:her zaman ki gibi işte...
yiğit bowlig sopasını eline alır ve topları atarken... yiğit:çapkınlığa devam diyorsun yani...
atar... bir taşla iki kuş...
ali:yine forumdayız...
GECE/İÇ-NESRİN'İN EVİ-SALON
nesrin işten eve gelir ve kocası evdedir... nesrin kapıdan girer:
kadir:maaşını aldın mı?
nesrin:maaş felan yok!
kadir(bağırarak)ne demek yok,bana para lazım! nesrin'in çantasını karıştırmaya başlar...
nesrin:bırak çantamı...derken kadir tokatı atar ve nesrin koltuğa yığırır...
nesrin:aaa! kadir nesrine saldırırken!...nesrin tekme atar ve evden kaçar... kadir (arkasından)nasıl olsa eve geleceksin o.....
GECE/DIŞ-İZMİR'DEN GÖRÜNTÜLER
izmirden görüntüler görünür...
GECE/İÇ-BAR-SERVİS'İN YANI
nesrin barda oturmuş içiyordur... adeta kaderine isyan ederek... o sırada yiğit'te oradadır ve nesrine gözü takılır... viskiyi 1,2,3...derken... yiğit yanına yaklaşır ve:
yiğit durun!daha fazla içmeyin!isterseniz...
nesrin:sana ne be!...der parayı verir ve bar'dan çıkıyordur...
yiğit'te arkasından çıkar...
GECE/DIŞ-BAR'IN ÖNÜ
yiğit durun lütfen!benden size zarar gelmez... nesrin(ağlarayak) yere kapaklanır!
nesrin:sen bana yardım edemezsin!
yiğit:bana anlatabilirsiniz!sizi bu hale getiren nedir?
nesrin:hayat!beni bu hale hayat getirdi...kocası tarafından hergün şiddet gören bir kadının halini anlayabilir misin?sen...
yiğit polis var!hukuk var!
nesrin(alay ederek)polis!hukuk!hangisi bu zamana kadar kadınları koruyabilmiş ki? polis ne yaptı bu zamana kadar?koruyabildi mi?devlet korudu mu?
yiğit peki!neden evlendiniz böyle birisiyle?
nesrin:ailem istediği için,evt belki diğer kadınlardan farkım okumuş,eğitimli olmam ama yinede karşı koyamadım...
nesrin ayağa kalkar:
yiğit:yine o eve mi gideceksiniz? ben buna izin veremem?
nesrin:ne yapmam gerekiyor peki!başka çarem mi var?
yiğit(gülümseyerek)evet var,yanlış anlamaşsanız bi süre sizi otele yerleştirsem...sonrasına bakarız...
GECE/DIŞ-İZMİR'DEN GÖRÜNTÜLER GECE/İÇ-NESRİN'İN EVİ
kadir telefonda nesrini arıyordur...ancak nesrin telefonunu kapatmıştır... kadir(sinirlenir)açsana lan şu telefonunu o.......
GECE/İÇ-OTEL-RESEPSİYON
nesrin ve yiğit otele gelmişlerdir,nesrin biraz daha iyidir...
yiğit:bi oda lütfen!...
anahtarı alır adam:numara 99 yiğit:teşekkürler...
beraber odaya çıkıyorlardır...
GECE/İÇ-OTEL ODASI
nesrin ve yiğit odaya girer: yiğit:evet buyrun bakarım!adınız neydi?
nesrin:nesrin!
yiğit:nesrin hanım!bende yiğit bu arada...
nesrin yatağa oturur: nesrin:teşekkürler gerçekten çok sağolun...
yiğit:önemi yok!... neyse ben artık gidiyorum,kendinize dikkat edin!...görüşürüz nesrin:iyi geceler... yiğit sanada...der ve çıkar... nesrin etrafa bakarken(gülümser)
Sezen Aksu - Ünzile (1986)
Söz : Aysel Gürel Müzik : Onno Tunç Düzenleme : Onno Tunç Ünzile insan dölü On kardeş beşi ölü Büyüdükçe un ufak ve Gelir de görücü İnci gibi dişi Görücü bil...
youtube.com
Senaryo dizimedya
Yöneten:vadikızı