23 Ağustos 2015 Pazar Reyting Sonuçları

Anlamadığım bir şey var masraf artınca dizi kaliteli mi oluyor ?
The Walking Dead ve Baba Candır arasındaki fark diyorum.
Yabancılar her geçen gün kaliteli işler ortaya koyuyor ama türkler hep yani olmuyor böyle.
Adamlar The Flash, Supergirl gibi iddialı dizilerle yükselirken biz düşüyoruz.
Kalite anlayışım ise bir dizinin tutması falan değil.İyi oyuncular,iyi mekanlar,iyi senaryo ve iyi oyunculuklar.

Yabancılar her geçen gün kaliteli işler ortaya koyuyor ama türkler hep yani olmuyor böyle.
Kalite anlayışım ise bir dizinin tutması falan değil.İyi oyuncular,iyi mekanlar,iyi senaryo ve iyi oyunculuklar.
Allah aşkına Baba Candır ve The Walking Dead gibi birbiriyle uzaktan yakından alakası olmayan iki diziyi nasıl kıyaslayabiliyorsun? Baba Candır'ın masrafı düşük olabilir, ama marifet az bütçeyle iyi reytingler almakta. Mesela günlük dizilerin her gün ilk 10'a girmesi gibi.

Şimdi gelelim, Baba Candır ve TWD'yi kıyaslamana. Şimdi bu ülkede senin dediğin tarzda diziler yapılsa kesinlikle tutmaz. Kaliteli olabilirler, ama Türk halkı tarafından ilgi görmez. İnsanlar kendilerinden bir şeyler bulduğu dizileri seviyor. Baba Candır da sıcak, samimi ve eğlenceli bir aile dizisi. Oyunculukları ve senaryosu da güzel. Bence yanılıyorsun.

Allah aşkına Baba Candır ve The Walking Dead gibi birbiriyle uzaktan yakından alakası olmayan iki diziyi nasıl kıyaslayabiliyorsun? Baba Candır'ın masrafı düşük olabilir, ama marifet az bütçeyle iyi reytingler almakta. Mesela günlük diziler pek masrafı olmamasına rağmen çok iyi reytingler alabiliyorlar.

Şimdi gelelim, Baba Candır ve TWD'yi kıyaslamana. Şimdi bu ülkede senin dediğin tarzda diziler yapılsa kesinlikle tutmaz. Türk halkı kendilerinden bir şeyler bulduğu dizileri seviyor. Baba Candır da sıcak, samimi ve eğlenceli bir aile dizisi. Oyunculuklar ve senaryosu da güzel. Bence yanılıyorsun.
Demek istediğimi anlamıyorsun. Baba Candır hiçbir şekilde yurt dışına satılamaz. Ayrıca bu aldığı oranlar boş günden kaynaklanıyor.Rakipleri gelince final yapar bence.

Yildirimim doğrusunda onlar fantastik ya da dönem işi projeleri. Hani suna katılıyorum türkler daha büyük bütçelerle daha değişik ve dev projeler uretmeli.ama babacandırin masrafı ne ki dersen bende Amerika daki komedi dizileri kadar derim. Amerika daki komedi dizileri de ahim şahım bütçe kullanmıyor herhalde.buna gerek de yok zaten. Her tur dizi olmalı. Biz son yıllarda dönem projelerini geliştirdikleri ama fantastik yahut bilimkurgu boyutunda dizimiz yok tabi.oralarda gelişmemiz lazım.ama komedide olmalı ,dramda olmalı. Bunlarda tabu dusuk bütçeli oluyor haliyle.

Yildirimim doğrusunda onlar fantastik ya da dönem işi projeleri. Hani suna katılıyorum türkler daha büyük bütçelerle daha değişik ve dev projeler uretmeli.ama babacandırin masrafı ne ki dersen bende Amerika daki komedi dizileri kadar derim. Amerika daki komedi dizileri de ahim şahım bütçe kullanmıyor herhalde.buna gerek de yok zaten. Her tur dizi olmalı. Biz son yıllarda dönem projelerini geliştirdikleri ama fantastik yahut bilimkurgu boyutunda dizimiz yok tabi.oralarda gelişmemiz lazım.ama komedide olmalı ,dramda olmalı. Bunlarda tabu dusuk bütçeli oluyor haliyle.
O konuda haklısın. Ben diziyi kötülemiyorum sadece ortaya daha iddialı diziler koyarak yurtdışına diziler satılabilir.

Demek istediğimi anlamıyorsun. Baba Candır hiçbir şekilde yurt dışına satılamaz. Ayrıca bu aldığı oranlar boş günden kaynaklanıyor.Rakipleri gelince final yapar bence.
Her dizi yurt dışına satılmak için yapılmıyor zaten. Kaldı ki hiçbir komedi dizimiz henüz yurt dışına satılmadı, daha çok dramlarımız ilgi görüyor. Ayrıca 3 dizinin olduğu bir güne "boş" demek hata olur.

Ben de sektörün gelişmesini çok isterim, ama tutmayacağı bilindiği için kimse yanaşmıyor farklı yapımlara.

Her dizi yurt dışına satılmak için yapılmıyor zaten. Kaldı ki hiçbir komedi dizimiz henüz yurt dışına satılmadı, daha çok dramlarımız ilgi görüyor. Ayrıca 3 dizinin olduğu bir güne "boş" demek hata olur.
Ya 3 dizinin olduğu gün mü?
Hepsi düşük oranlar alıyor.Nerede Küçük Gelin nerede O Hayat Benim.

O konuda haklısın. Ben diziyi kötülemiyorum sadece ortaya daha iddialı diziler koyarak yurtdışına diziler satılabilir.
Ben seni anladım. Ama biraz yanlış anlattın kendini ilk yorumda. Bizde babacandır fanları olarak atladik ustune tabi. Dizimiz laf soyletmeyiz. :) ayrıca babacandır dışarı satılmaz demisinde elifi sattı bu ülke:).keza babacandır çok izlenen bir Kore dizisinin uyarlaması. Bize satılmış yanı biz niye satamayalim:)

Ben seni anladım. Ama biraz yanlış anlattın kendini ilk yorumda. Bizde babacandır fanları olarak atladik ustune tabi. Dizimiz laf soyletmeyiz. :) ayrıca babacandır dışarı satılmaz demisinde elifi sattı bu ülke:).keza babacandır çok izlenen bir Kore dizisinin uyarlaması. Bize satılmış yanı biz niye satamayalim:)
@Aseret in dediği doğru.Komedi dizileri yurt dışına satılmıyor ki Elif dizisi dram.

İkisi de eski gücünde değil, güçlü bir rakip gelse darmadağın olurlar. Sadece Baba Candır'a çamur atman gereksiz bir hareket, onu söylüyorum.
Çamur atmıyorum. Daha iddialı yapılabilir diyorum.
Erler film mesela. Hep aynı terhane. Cennet Mahallesini almış Akasya Durağına çevirmiş onu da Küçük Ağaya. Yani iyice saçmalık.

Baba Candır'ın yükselişine sevindim yakında AB'de 4'ü görür her bölüm daha güzel olacakmış, Kore dizisini izleyenleri referans alarak söylüyorum :)
Yaz'ın Öyküsü için üzüldüm pek devam edeceğe benzemiyor o kaliteli oyunculuklara yazık olacak.

Baba Candır'ın yükselişine sevindim yakında AB'de 4'ü görür her bölüm daha güzel olacakmış, Kore dizisini izleyenleri referans alarak söylüyorum :)
Yaz'ın Öyküsü için üzüldüm pek devam edeceğe benzemiyor o kaliteli oyunculuklara yazık olacak.
Ben kitlesini izlemedim ama turk versiyonu izleyen biri olarak söylüyorum aynen öyle.her bölüm bir tik yukarı çıkıyor. Sen izledin mi hiç?

Ben kitlesini izlemedim ama turk versiyonu izleyen biri olarak söylüyorum aynen öyle.her bölüm bir tik yukarı çıkıyor. Sen izledin mi hiç?
Ben değil ablam izlemiş :F Gittikçe güzelleşecek diyor zaten çok uzun soluklu bir diziymiş 40'dan fazlaymış sanırım o yüzden senaryo sıkıntısı büyük ihtimal olmaz :)
Bu arada izlemek istersen site önerebilirim bakmıştım öylesine.

Ben değil ablam izlemiş :F Gittikçe güzelleşecek diyor zaten çok uzun soluklu bir diziymiş 40'dan fazlaymış sanırım o yüzden senaryo sıkıntısı büyük ihtimal olmaz :)
Yok şimdilik turk versiyon güzel.sıkıcılaşirsa orjinale gecerim. Sende bir şans ver bence diziye.

Orijinal dizi Kore'de 42 reyting alarak final yapmış, bu da küçük bir bilgi olsun. :)

Son düzenleme:
Yaz'ın Öyküsü bu sonuçları hak etmiyor kesinlikle ama harcanacak ne yazık ki yapacak bir şey yok. Sonuna kadar izlemeye devam. :)

Vazgeçtim sen site oner bana.ilk 4 bölümü izlicem.oyunculukları karşılaştırmak ve türklerin diziye neler kattığını görmek için.