AYAĞA KALK SAKARYA 4.BÖLÜM
1.Sahne / Necati'nin Çiftliği
Macit,Necati ve Cengiz çiflikte toplanmış, toplantıya başlamışlardır. Sakarya Timi'de dışarda,çiftliği gören uzak bir yerden böcek sayesinde onları dinlemektedirler.
Macit - Cengiz,takip falan edilmedin değil mi?
Cengiz - Hayır efendim
Macit - Tamam o zaman toplantıya başlayabiliriz
Sakarya Timi dinlemeye devam etmektedir.
Yağız Ali - Toplantı başlıyor
Erman - Bakalım neler konuşacak şerefsizler
Abdullah - Sessiz olun arkadaşlar
Çiftlikte tam toplantı başlayacak iken Asgar içeriye girer ve Macit'in kulağına bir şeyler söyler.
Macit - Tamam Asgar,sen ne yapacağını biliyorsun...Biz burdan ayrılıyoruz
Necati - Ne oldu Macit bey
Macit - İkinizden biri takip edilmiş, adamlar dışarıda...Şimdi herkes kendi araçlarıyla buradan kaçacak, bizimkiler onları oyalarken kaybolun ortalıktan...Toplantı için sizleri tekrar bilgilendireceğim
Cengiz - Tamam efendim
2.Sahne / Erman'ın Evi
Erman'ın karısı Emine ve kızı Aslı evlerinde oturmuş konuşmaktadırlar.
Aslı - Anne,babamla artık tanıştırmalıyım Emre'yi
Emine - Kızım baban eve gelmiyor ki nasıl tanıştıracaksın? Bundan başka bir sorun daha var tabi,nasıl tanıştıracağız biliyorsun böyle şeylere karşı
Aslı - Anne,babam da tanıdıkça sevecektir Emre'yi
Emine - Sorun o değil ki, baban nikah kıymadan bir erkekle dolaşmanı istemiyor
Aslı - O zaman bizde nikah için tüm hazırlıklarımızı tamamlayalım, babamla öyle tanıştıralım Emre'yi
(Emine biraz düşünür ve güler)
Emine - Sen bana bırak ben ne yapacağımızı buldum
3.Sahne / Necati - Tülay'ın Evi (Selin'in Odası)
Selin odasında,elinde telefon ile yatmaktadır. Abdullah'ı bir çok kez aramış ama ulaşamamıştır.
Selin - İnşallah iyisindir Abdullah
Tülay,odanın kapısını çalar.
Tülay - Kızım gelebilir miyim?
Selin - Gel anne
(Tülay içeri gelir ve bir sandalye alarak Selin'in yanına oturur)
Tülay - Kızım iyi misin?
Selin - İyiyim anne ne oldu?
Tülay - Değilsin kızım ben senin annenim ve senin iyi olmadığını anlıyorum, babanın o sözlerinden sonra sürekli böylesin
Flashbacke geçeriz.
Necati - Kızım senin adına çok sevindim,artık evlenme vaktinde geldi...Ne iş yapıyor bu çocuk ?
Selin - Baba Özel Kuvvetlere bağlı bir timde görev yapıyor
Necati - Ne! Bu çocukla derhal konuşmayı bırak Selin,ben senin öyle biriyle evlenmene izin vermem!!
Flashback sonu
Selin - Babam niye karşı çıktı anne, ne var ki mesleğinde
Tülay - Ben babanla konuştum,onun yaptığı çok tehlikeli bir meslek ve senin yalnız kalmanı istemiyor
Selin - Bunun önemi yok ki anne, biz birbirimizi seviyoruz
Selin konuşmasına devam edecekken kapı çalar. Tülay kapıyı açar ve yüzü maskeli iki kişi içeriye dalar.
Tülay - Siz kimsiniz be!
Maskeli kişiler,Tülay'ı etkisiz hale getirerek Selin'e doğru gider. Selin sesleri duymuştur.
Selin - Allah'ım ne oluyor!
4.Sahne / Necati'nin Çiftliği
Macit,Necati ve Cengiz kamptan uzaklaşmış,Asgar'ın adamları ve Sakarya Timi arasında çatışma çıkmıştır.
Erman - Adamları yine kaçırdık elimizden
Abdullah - Bu önemli değil Erman, Elif varken daha çok fırsatımız olacak
Ömer - Ama tabi burdan çıkabilirsek
Abdullah - Ömer, nasıl nişancısın kardeş sen indirsene ağır silahlıları, başımızı çıkaramıyoruz lan!
Ömer - Abi biraz aksiyon olsun diye indirmiyorum, biliyorsun Erman abi aksiyonu sever
Erman - Severim severim Ömer'de, biraz daha indirmezsen şunları son aksiyonumuz olacak bu
Ömer - Tamam abi tamam başlıyorum
Asgar ateş ederken telefonu çalar.
Macit - Asgar biz uzaklaştık, siz de çekilin artık
Asgar - Tamam efendim
(Asgar telefonu kapattıktan sonra adamlarına emir verir)
Asgar - Füze ve bombaları atıp uzaklaşıyoruz!
Asgar'ın emrinden sonra 3 roketçi time hedef alır ve 2 kişide bombaların pimini çekerek atar.
BÖLÜM SONU
1.Sahne / Necati'nin Çiftliği
Macit,Necati ve Cengiz çiflikte toplanmış, toplantıya başlamışlardır. Sakarya Timi'de dışarda,çiftliği gören uzak bir yerden böcek sayesinde onları dinlemektedirler.
Macit - Cengiz,takip falan edilmedin değil mi?
Cengiz - Hayır efendim
Macit - Tamam o zaman toplantıya başlayabiliriz
Sakarya Timi dinlemeye devam etmektedir.
Yağız Ali - Toplantı başlıyor
Erman - Bakalım neler konuşacak şerefsizler
Abdullah - Sessiz olun arkadaşlar
Çiftlikte tam toplantı başlayacak iken Asgar içeriye girer ve Macit'in kulağına bir şeyler söyler.
Macit - Tamam Asgar,sen ne yapacağını biliyorsun...Biz burdan ayrılıyoruz
Necati - Ne oldu Macit bey
Macit - İkinizden biri takip edilmiş, adamlar dışarıda...Şimdi herkes kendi araçlarıyla buradan kaçacak, bizimkiler onları oyalarken kaybolun ortalıktan...Toplantı için sizleri tekrar bilgilendireceğim
Cengiz - Tamam efendim
2.Sahne / Erman'ın Evi
Erman'ın karısı Emine ve kızı Aslı evlerinde oturmuş konuşmaktadırlar.
Aslı - Anne,babamla artık tanıştırmalıyım Emre'yi
Emine - Kızım baban eve gelmiyor ki nasıl tanıştıracaksın? Bundan başka bir sorun daha var tabi,nasıl tanıştıracağız biliyorsun böyle şeylere karşı
Aslı - Anne,babam da tanıdıkça sevecektir Emre'yi
Emine - Sorun o değil ki, baban nikah kıymadan bir erkekle dolaşmanı istemiyor
Aslı - O zaman bizde nikah için tüm hazırlıklarımızı tamamlayalım, babamla öyle tanıştıralım Emre'yi
(Emine biraz düşünür ve güler)
Emine - Sen bana bırak ben ne yapacağımızı buldum
3.Sahne / Necati - Tülay'ın Evi (Selin'in Odası)
Selin odasında,elinde telefon ile yatmaktadır. Abdullah'ı bir çok kez aramış ama ulaşamamıştır.
Selin - İnşallah iyisindir Abdullah
Tülay,odanın kapısını çalar.
Tülay - Kızım gelebilir miyim?
Selin - Gel anne
(Tülay içeri gelir ve bir sandalye alarak Selin'in yanına oturur)
Tülay - Kızım iyi misin?
Selin - İyiyim anne ne oldu?
Tülay - Değilsin kızım ben senin annenim ve senin iyi olmadığını anlıyorum, babanın o sözlerinden sonra sürekli böylesin
Flashbacke geçeriz.
Necati - Kızım senin adına çok sevindim,artık evlenme vaktinde geldi...Ne iş yapıyor bu çocuk ?
Selin - Baba Özel Kuvvetlere bağlı bir timde görev yapıyor
Necati - Ne! Bu çocukla derhal konuşmayı bırak Selin,ben senin öyle biriyle evlenmene izin vermem!!
Flashback sonu
Selin - Babam niye karşı çıktı anne, ne var ki mesleğinde
Tülay - Ben babanla konuştum,onun yaptığı çok tehlikeli bir meslek ve senin yalnız kalmanı istemiyor
Selin - Bunun önemi yok ki anne, biz birbirimizi seviyoruz
Selin konuşmasına devam edecekken kapı çalar. Tülay kapıyı açar ve yüzü maskeli iki kişi içeriye dalar.
Tülay - Siz kimsiniz be!
Maskeli kişiler,Tülay'ı etkisiz hale getirerek Selin'e doğru gider. Selin sesleri duymuştur.
Selin - Allah'ım ne oluyor!
4.Sahne / Necati'nin Çiftliği
Macit,Necati ve Cengiz kamptan uzaklaşmış,Asgar'ın adamları ve Sakarya Timi arasında çatışma çıkmıştır.
Erman - Adamları yine kaçırdık elimizden
Abdullah - Bu önemli değil Erman, Elif varken daha çok fırsatımız olacak
Ömer - Ama tabi burdan çıkabilirsek
Abdullah - Ömer, nasıl nişancısın kardeş sen indirsene ağır silahlıları, başımızı çıkaramıyoruz lan!
Ömer - Abi biraz aksiyon olsun diye indirmiyorum, biliyorsun Erman abi aksiyonu sever
Erman - Severim severim Ömer'de, biraz daha indirmezsen şunları son aksiyonumuz olacak bu
Ömer - Tamam abi tamam başlıyorum
Asgar ateş ederken telefonu çalar.
Macit - Asgar biz uzaklaştık, siz de çekilin artık
Asgar - Tamam efendim
(Asgar telefonu kapattıktan sonra adamlarına emir verir)
Asgar - Füze ve bombaları atıp uzaklaşıyoruz!
Asgar'ın emrinden sonra 3 roketçi time hedef alır ve 2 kişide bombaların pimini çekerek atar.
BÖLÜM SONU