Kediler

papuleoo

Tecrübeli Üye
Konu Sahibi
Reaksiyon puanı
11,282
Puanı
710
Bir aya yakındır köyde olduğum için devamlı hayvanlar ile ilgili konu açıyorum. Bu sefer tanıtacağım hayvan kedi.

Kedileri seçmemdeki amaç sahip olduğum üç hayvandan biri olan kedim Theddy. Benim forumdaki ilk avatarımda yanlış hatırlamıyorsam kediydi. Şimdi sıra teorik bilgilerde.

Kediler birçok belgesel, film hatta oyunlarda bile kendilerine yer edinmiştir. Mısır uygarlığında kedilerin kutsallığına inanılmış ve duvar çizimlerinde kedilere de yer verilmiştir. Üstelik ölen kediler mumyalanmıştır. Budist inanca göre ise ölen insanların ruhları tekrardan dirilirken yer edindiği bedenlerden biride kedi bedenidir.

Köpeklere göre sahiplerine itaat etmezler aksine sahipelerini kendilerine bakan kişiler olarak gören kedilerin seksene yakın ırkı vardır. Daha çok bilinenler; Kara Kedi, Tekir, Ankara Kedisi, Van Kedisi... Etobur olan kedilerin, sindirimi kolaylaştırmak için çim yediği de bilinmektedir. Evcilleştirilen kediler ev yemekleri dahil birçok yemek yiyebilir.

Damak tadı tatlıyı algılayamayan kedilerin öğretildiğinde birçok şeyi öğrendiği yapılan deneylerle ispatlanmıştır. Tuvalet eğitimi verilen bir kedi ilk denemeden sonra hızlı bir öğrenme gerçekleştirmiştir. Düşük frekanslı sesleri insanlara göre hadi iyi duyan kediler, sadece patiklerinden terler. Kediler bilinenin aksine kafalarının geçti her yerden geçemez çünkü kediler bıyıklarının geçtiği her yerden geçer ( köprücük kemikleri olmadığından) , ayrıca bıyıklar kedilerin dengede durmasını da sağlar.

Günün 2/3'sini uyuyarak geçiren kediler ( büyüme hormonu sadece uyurken salgılanır) , yine günün 1/3'ni kendilerini temizleyerek geçirirler. Kendi boyunun beş katı kadar sıçrayabilir ve insanların aksine renkleri ayırt edemeyen kedilerin, süt dişleri yoktur. Kediler genellikle miyavla sesini diğer kedilere değil insanlara yapar ( Bunu ses kaydı ile denedim gerçektende öyleymiş, hatta şaşırmıştım ).

Kedilerin de insanların parmak izi gibi burun izleri kendilerine özgüdür. Mavi gözlü kediler ise genellikle sağır doğarlar. Kediler bir ağaçtan yüzü aşağı bakarak inemez, çünkü pençeleri ters yöne doğrudur dolayısıyla geri geri inmesi gerekir.

Not : Kedi kapısını Isaac Newton icat etmiştir.

uploadfromtaptalk1438077222939.jpg

Son düzenleme:
Lo ndn kedine yabanci isim koydun :( Minnak veya minnosun neyi vardi :(

Çok sevdiğim hayvanlar. Gerçi ben her hayvanı çok severim ama kedilerin yeri biraz farklı, belki evimde 3 tane beslediğimdendir. :D
Üç mü 😱 çok iyiymiş ben bir ara geçici olarak komşunun üç yavru ve annelerine bakmıştım resmen işkenceydi :) işin çok zor :)

Bende ilişki durumdan sonra kedi almak istiyorum ama tüy döker onlar bide tuvalet egitimi nolcak 😱

Şu ana kadar beslediğim kedilerin sayısını unuttum çok severim kedileri. :D

Bende ilişki durumdan sonra kedi almak istiyorum ama tüy döker onlar bide tuvalet egitimi nolcak 😱

Tuvalet eğitimi işi çok zor değil ya. Bebek kediler zaten popolarına ıslak pamuk sürülünce çiş yapabiliyorlar anca. Yemek yedikten (ki yemekleri sütlü mama gibi bir şey) 3-4 dakika sonra tuvaletlerine koyunca tuvaletlerini de yapıyorlar, bu şekilde öğreniyorlar yani. Benimkiler böyle öğrenmişti en azından. :D

Aga tüy yöntemi çok basit eline alacaksın bulaşık eldiveni ( biraz ıslak olacak ) ve kedinin üzerinde git-gel yap iş tamamdır.

Tuvalet eğitimi işi çok zor değil ya. Bebek kediler zaten popolarına ıslak pamuk sürülünce çiş yapabiliyorlar anca. Yemek yedikten (ki yemekleri sütlü mama gibi bir şey) 3-4 dakika sonra tuvaletlerine koyunca tuvaletlerini de yapıyorlar, bu şekilde öğreniyorlar yani. Benimkiler böyle öğrenmişti en azından. :D
Ben şanslıymışım aldığımda zaten biliyordu :) ama zaten konuda yazdım bir iki tekrardan sonra hemen öğreniyorlar :) ama senin yöntemde iyiymiş :)