Ayağa Kalk Sakarya 1.Bölüm

Samanyolu24

Üye
Konu Sahibi
Reaksiyon puanı
586
Puanı
115
1.Sahne / Macit'in Mekanı

Sakarya Timinin baş belası,Türkiye düşmanı Macit, mekanında kendi odasında ayakta 7 kişinin resimlerine bakmaktadır.Bunlar Sakarya Timinin 7 onurlu savaşçısının resimleridir.Elindeki kalemiyle,Sakarya Timinin komutanı Yavuz'un resminin üstüne çarpı atar.Yavuz,Macit'in oğludur ama kendilerini adadıkları dava yüzünden birbirlerini silmişlerdir.Yavuz,babasının elinde yaklaşık 1 aydır esirdir ve Macit işkenceden Yavuz'u ölmekten beter etmiştir.
Macit - Başlarındaki it aynı zamanda öz oğlum az sonra 1 aydır kavuşamadığı arkadaşlarına videodan son bir bay bay yapacak,herkes onu öldü bilecek
Macit konuşurken odasının kapısı çalar.Gelen sağ kolu Matias'dır.
Matias - Efendim karınız Sultan hanımefendi geldi
Macit - Al içeri
Sultan içeriye girer.
Macit - Nasılsın sultanım
Sultan - Macit bana şu hain oğlumuz Yavuz'u gösterecek misin artık ?
Macit - Seni buraya onun için çağırdım zaten sultanım
Sultan - E hadi götür o zaman!
Macit,Sultan'ı Yavuz'u sakladığı yere indirir.Yavuz'un durumu perişandır,elleri kolları yukarı bir tahyata bağlı,her tarafından kanlar akmaktadır.Yavuz sesleri duyunca başını zorlanarak yukarı kaldırır,Sultan'ı görür şaşırmıştır ve zorlanarak konuşmaya başlar.
Yavuz - Anne! Senin ne işin var burada,bu şerefsizin yanında ne işin varrr!
Sultan - O benim kocam Yavuz,onun yanında olmayayım da kimin yanında olayım...
Macit güler.
Yavuz - Anne! Yoksa sende mi bu şerefsize...
Sultan,Yavuz'un sözünü keser.
Sultan - Evet Yavuz bende babana çalışıyorum
Yavuz - O benim babam değil,şu gördüklerimden sonra sende annem değilsin!
Sultan - Sen kendi kaderini kendin çizdin Yavuz,eğer bizimle olsaydın bu durumda olmazdınn!
Yavuz -Sizinle birlikte olmaktansa bu durumda olup şehit olmayı tercih ederim
Sultan - Demek öyle!
Sultan,Yavuz'a ayağıyla vurmaya başlar, Macit engeller.
Macit - Tamam artık merakını giderdiysen git,oğlumuz Yavuz'la güzel bir sahne çekeceğiz biz!
Sultan - Gitmeden önce söyleyeceğim son bir şey daha var sana Yavuz,belki kendi ölümün senin umrunda değil ama çok yakında kardeşin Sinan'da seninle aynı kaderi paylaşacak!
Yavuz - Kardeşime bir şey olursa,ben size öyle bir kader yaşatırım ki,bir an önce cehenneme gidip yanmak isterseniz!
Sultan - Görücez bakalım
Sultan odadan çıkar,daha sonra Macit kamerayı ayarlar ve silahını Yavuz'a doğrultur.

SAATLER SONRA...
2.Sahne / Deniz Kenarı

Sakarya Timinin tek kadın üyesi Elif, deniz kenarında taşların üzerinde tek başına oturmaktadır,gözlerinden yaşlar akmaktadır ve elinde bir fotoğraf vardır. Bu fotoğraf sevdiği adam Sakarya Timinin komutanı, 1 aydır bilmedikleri bir terör örgütü grubunun elinde olan ve hayatta olup olmadığını bilmeyen Yavuz'un fotoğrafıdır.
Elif - Nerdesin Yavuz nerdesin?
Elif Yavuz'un fotoğrafını kalbine götürür ve telsizine çağrı gelir.Çağrı,Yavuz'un kardeşi Sakarya Timinde görevli olan Sinan'dan gelir.
Sinan - Elif
Elif - Ne oldu Sinan?
Sinan - Hemen karargaha gel Elif,abimle ilgili bir şey bulduk
Elif - Abim mi dedin?
Elif hızlıca aracına atlayarak,karargaha gider.

3.Sahne / Erman'ın Evi

Sakarya Timinin aksiyon dolu adamı Erman evinde gazete okumaktadır.Karısı Emine mutfakta yemek yaparken,oğlu Enes bilgisayar oynamaktadır.Kızı Aslı ise dışarıya çıkmıştır.Erman yemeğe düşkün bir adamdır ve gazetesini okurken burnuna güzel yemek kokuları gelir,mutfağa karısının yanına gider.
Erman - Emine ne bu etler kebaplar,yemeğe birini mi davet ettin benden habersiz
Erman yemeklerden almaya çalışır.
Emine - Erman dur canım akşama bu yemekler...Ee bir kişiyi ettim bu yemekler onun için sen geç içeri ben geliyorum söyleyeceğim sana

4.Sahne / Bir Kafenin Teras Katı

Sakarya Timinin bilgisayar işlerinde uzmanı Abdullah,sevdiği kız Selin ile birlikte bir cafede oturmaktadır.Abdullah,Selin'in ellerini tutar.
Abdullah - Artık beni ailenle tanıştırmayı düşünmüyor musun Selin ?
Selin bunları duyunca ellerini çeker ve yüzü asılır.
Abdullah - Ne oldu Selin ?
Selin'in aklına daha önceden ailesiyle yaşadığı bir olay gelir.
Flashbacke geçeriz.
Selin varlıklı bir ailenin kızıdır.Evde annesi Tülay ve babası Necati ile televizyonun karşısında meyve yemektedirler.
Selin - Anne,baba ben size bir şey söylemek istiyorum
Tülay - Söyle kızım dinliyoruz
Necati - Canım kızım söyle bakalım
Selin - Benim bir erkek arkadaşım var
Tülay - Ne güzel ne güzel kızım senelerden beri senden beklediğimiz haber
Necati - Kızım senin adına çok sevindim,artık evlenme vaktinde geldi...Ne iş yapıyor bu çocuk ?
Selin - Anlayışla karşıladığınız için çok teşekkür ederim canım ailem benim... Baba Özel Kuvvetlere bağlı bir timde görev yapıyor
Necati'nin yediği meyve boğazına takılır ve aniden ayağa sıçrar.
Necati - Ne!
Tülay - Necati sakin ol,ne güzel işte çocuk vatanını koruyor
Necati - Bu çocukla derhal konuşmayı bırak Selin,ben senin öyle biriyle evlenmene izin vermem!!
Selin - Ama baba niye ki? Mesleğinde ne var?
---Flashback sonu---
Selin - Abdullah şimdi bunun için daha erken değil mi ? Daha biz bile tam olarak birbirimizi tanıyamadık,aile tanışmasını biraz daha erteleyebiliriz
Abdullah - Eh haklısın aslında,senin dediğin gibi yapalım
Abdullah ve Selin birbirlerine bakarak,gülüşürler.Bu gülüşme Abdullah'ın telefonunun çalmasıyla bozulur.
Abdullah - Buyur Sinan
Sinan - Abdullah abi görev var hemen karargaha gelmen lazım
Abdullah - Hayırdır Sinan
Sinan - Yavuz abimle ilgili bir şeye ulaştık
Abdullah - Yavuz abim mi,nasıl iyi miymiş Sinan ?
Sinan - Abi bilmiyoruz işte,bir an önce gelirsen operasyon var,operasyonun sonunda abime ulaşabiliriz
Abdullah - Tamam ben hemen geliyorum Sinan hemen
Abdullah telefonu kapatır.
Selin - Ne oldu Abdullah ?
Abdullah - Sana Yavuz abimden bahsetmiştim ya Selin kayıp olan hani, onla ilgi bir ize ulaşmış bizimkiler hemen karargaha gitmem lazım
Selin - Ya ya çok sevindim Abdullah,bende kalkıyorum o zaman
Abdullah - Seni de bırakmak isterdim gitmek istediğin yere,ama çok acil çağırdılar beni de direk karargaha geçmem lazım
Selin - Yok canım sorun değil,ben arabamla geldim zaten

5.Sahne / Erman'ın Evi

Emine,işlerini bitirdikten sonra Erman'ın yanına gider.
Emine - Erman, bu yemeğe davet ettiğin kişi kim dedin ya?
Erman - Kim hanım
Enes'te bu konuşmaları görmüş ve odasının kapısının arasında Erman ile Emine'yi izlemektedir.
Enes - Oha kim acaba ? Annem söylenmekte zorlandığına göre ve bana bile de söylemediyse gerçekten önemli biri,neyse dinleyelim bakalım
Emine ile Erman konuşmaya devam eder.
Emine - Bizim Aslı var ya
Erman - Evet
Emine - Nasıl desem şimdi ? Bir dakika önce kızmayacağına söz ver
Erman - Kızılmayacak bir şeyse kızmayız Emine
Emine - Herkes için kızılmayacak bir şey ama işin içinde sen olduğun için sana anormal gelebilir
Eneste heyecanla izlemektedir.
Enes - Eyvah eyvah yoksa ablamın erkek arkadaşı falan mı,eğer öyle bir şeyse babam sinirinden kudurur vallahii
Emine konuşmasına devam eder.
Emine - İşte onun bir er..
Emine konuşmasına devam bitiremeden Erman'ın telefonu çalar.
Erman - Buyur Sinan
Sinan - Erman abi hemen karargaha gelmen lazım operasyon var
Erman - Tamam 10 dakikaya ordayım Sinan
Erman telefonu kapatır.
Erman - Artık Emine siz davetlinizle beraber yersiniz yemeği,bana yine görev çıktı
Enes - Has be nerden çıktı şimdi bu görev

6.Sahne / Yağız Ali'nin Evi

Sakarya Timinin başka bir görevlisi Yağız Ali evde bilgisayar karşısında oturmuş bir idda sitesinden maç sonuçlarını takip etmektedir. Yağız Ali şans oyunlarına çok düşkünüdür,ama şansı hiç yaver gitmiyordur.
Yağız Ali - Şaka maka ama bu sefer paralar geliyor gibi,maçın bitmesine son 5 dakika kaldı rakip takım gol atamazsa gelsin paracıklar! Heyt be Yağız Alii!
Bu kezde Yağız Ali'nin telefonu çalar,arayan Burak'tır.

7.Sahne / Necati'nin Deposu

Eski bir depoda elleri silahlı bir kaç adam nöbet tutmaktadır,diğerleride kendi hallerindedir ve biri merdivenlerden yukarı çıkar.Bir odaya girer ve arkası dönük sandalyede oturan biri vardır.
-Necati Bey
Necati döner,Necati Abdullah'ın sevdiği Selin'in babasıdır.
Necati - Ne var?
-Macit Bey'in adamı geldi
Necati - Al içeri
Matias içeri girer.
Matias - Macit Bey size bir CD gönderdi,bu CD'yi...
Necati - Tamam tamam telefonda detayları konuştuk
Matias - Operasyonun gerçekçi olmasını istiyor
Necati - Sıkıntı yok Matias, sen gidebilirsin

8.Sahne / Karargah - Toplantı Odası

Sakarya Timi, toplantı odasında toplanmıştır.Generali beklemektedirler.
Elif - Sinan neye ulaştık Yavuz ile ilgili
Sinan - Elif bilmiyorum,general sizi hemen toplamamı istedi benden banada bir şey söylemedi
Ömer (Timin keskin nişancısı) - İnşallah sonucunda Yavuz abime ulaştıracak bir şeydir
Herkes 'inşallah' der.
Ferhat General gelir,tim ayağa kalkar.
Ferhat - Rahat çocuklar, hepinizi sevindirecek bir haberim var...Uzun süredir aradığımız Yavuz ile ilgili bir şeye ulaştık.

9.Sahne / Necati'nin Deposu

Sakarya Timi operasyondadır,deponun etrafını sarmışlardır.Nöbetçileri sessizce indirerek içeri girerler.İçerde çatışma çıkar,tim tüm teröristleri temizler. Necati depodan daha önceden çıkıp bir evin çatısından dürbünle olanları izlemektedir.
Necati - Şimdi hepinizi burda gebertirdim, ama Macit Bey'in planını dağıtamam
Tim,depoda arama yapmaktadır.Yavuz ile ilgili hiç bir şeye ulaşamamışlardır.Elif delirmiştir.
Elif - Hani,Yavuz'la ilgili bir şey vardı hani hanii!
O arada Sinan bir dolabın içinde arama yapmaktadır.Abdullah ise dışarıda nöbette kalmıştır.
General Ferhat telsizden çağrı yapar.
Ferhat - Arkadaşlar bir şey bulabildiniz mi ?
Ömer - Hayır komutanım bir şey yok şu an
Sinan - Komutanım, bir CD var burada üstünde Yavuz yazıyor

10.Sahne / Selin'in Arabası

Selin arabasıyla evine dönmektedir.Arabada yüzü asıktır ve aklına sürekli babasının sözleri gelmektedir.
--Bu çocukla derhal konuşmayı bırak Selin,ben senin öyle biriyle evlenmene izin vermem!!--
Selin - Ben kaç yaşına geldim ki hem niye babamın sözüne göre hareket ediyorum, artık kendi yaşantımı kendim çizecebilirim
Selin sinirlerine hakim olamamaktadır ve farkına varmadan ışıklara yaklaştığı anda gaza basmaktadır.Bir anda ışıkları fark eder,kırmızı yanar ve yan yoldan da bir tır yola çıkar.

11.Sahne / Necati'nin Deposu

Sinan CD'yi orada bulduğu bir leptoba takar.Abdullah ise etrafı gözetlerken onları izleyen Necati'yi görür.
Abdullah - Bu bizi mi izliyor lan orada
Abdullah eve doğru koşar.
Necati - Allah kahretsin beni farketti
Necati'de çatıdan inip,ordan uzaklaşmaya başlar.Abdullah peşindedir.
Abdullah - Dur lan dur
Necati koşarken bir eve sığınır ve ortalıktan kaybolur.
Necati - İzimi kaybettirdim galiba
Necati tam saklandığı yerden çıkarken,Abdullah kafasına silahı dayar.
Abdullah - Lan bizi niye izliyordun?
Necati - Şey şey ben
Abdullah - Ney lan ney! Kimin köpeğisin konuş!
Abdullah'ın telefonu çalar.
Abdullah - Alo kimsiniz
Selin'in kaza haberi Abdullah'a ulaşmıştır.
Abdullah - Aman Allah'ım,durumu iyi mi bir şey söyleyin
-Durumu maalesef ağır,telefonunda kayıtlı kişiler arasında ilk siz vardınız sizi aramak istedik
Abdullah - Tamam tamam çok iyi yapmışsınız,ben hemen geliyorum
Abdullah,Necati'nin sırtına vurur ve onu bayıltır.Ana yolda taksi bulmaya doğru koşarken telefondan Erman'ı arar.
Abdullah - Alo Erman,benim çok önemli bir işim çıktı..Deponun 2 sokak ilerisinde bu şerefsizlere çalıştığını tahmin ettiğim birini bayılttım alın onu
Erman - Alırız alırız da,senin bundan daha önemli olan işin ne
Abdullah telefonu kapatmıştır.
Erman - Allah hayırlara çıkarsın
Erman,Abdullah'ın tarif ettiği yere doğru gider ama orada kimseyi bulamaz.
Erman - Eee kimse yok burada,bu Abdullah'ta bir şeyler ama görücez bakalım

12.Sahne / Necati'nin Deposu

Erman ve Abdullah dışında tüm tim leptopun karşısına geçmiş izlemektedir.Video başlar,tim Yavuz'un durumunu görür.
Sinan - Abime ne yapmışlar böyle?
Macit videoda gözükür.
Sinan - Ulann!
Ömer - Yine bu herif çıktı işin içinde
Macit silahını Yavuz'a dayar.
Elif - Hayırrr!
Macit Yavuz'a 3 el ateş eder.Tüm tim hüzne boğulur.
Elif - Yavuzzzz
Sinan - Abii
Kamera tüm timi gösteren bir açıdan alır ve ekran donar.

BÖLÜM SONU

İlk bölüm olmasından dolayı biraz uzun olmuş ama karekter tanıtımları ve olayların birbirine iyi bağlanması okuyanı sıkmıyor. Ben beğendim eline sağlık aga :) @Samanyolu24

Bu arada rolümde aşk olmasa da olurdu ama olsun güzel rol vermişsin.

İlk bölüm olmasından dolayı biraz uzun olmuş ama karekter tanıtımları ve olayların birbirine iyi bağlanması okuyanı sıkmıyor. Ben beğendim eline sağlık aga :) @Samanyolu24

Bu arada rolümde aşk olmasa da olurdu ama olsun güzel rol vermişsin.
sağol aga,evet ilk bölüm karakterleri tanıttığım için uzun oldu diğer bölümler kısalacak
rolünü arttırmak için aşkta eklemek istedim

cnm çok uzunmuş şimdi survivor sonucları açıklanıcak akşama bakarım senaryoya 🙂🙂🙂

kvp-medya vardı belki sende biliyorsundur oda butür senaryolar yzıyordu hepsindede başroldum ben varsam ilgi görüyor evet :A:A:A
kvp medya ile aramız iyiydi :) iyi hatırlıyorum sende çoğu dizisinde başroldun :) onun dizilerini beğendiğini bildiğim için buraya etiketledim artık okuduğunda yorumunu bekliyorum :)

@Samanyolu24 aga aşkta olsun sorun değil zaten bu tür senaryolar hoşuma gidiyor.

kvp medya ile aramız iyiydi :) iyi hatırlıyorum sende çoğu dizisinde başroldun :) onun dizilerini beğendiğini bildiğim için buraya etiketledim artık okuduğunda yorumunu bekliyorum :)

@Samanyolu24 aga aşkta olsun sorun değil zaten bu tür senaryolar hoşuma gidiyor.
bu üyde kvp-medya ile çok benziyorlar oda butür enaryolar yzıyordu şevkat tepe samanyolu dizilerine ilgiliydi hatta kvp-medyanında ilk nicki samanyolu nickiydi :F:F:F

Aga şöyle diyeyim sana şu an ikimizin ortak izlediği dizileri sen yokken ben ile o konuşurduk mesela ekip 1, sungurlar bu dizilerin yorum konusundaki eski mesajlara bak dediğimi çok iyi anlarsın ayrıca o da dizi yazardı onun yazdığı dizileri de oku işine yarar çünkü dizilerinizin çok ortak noktası var :) bundan başlayabilirsin :) başka ayrıca bir hilal uğruna diye dizisi de vardı ona da baksan iyi olur.
https://fav10.net/index.php?threads/212944/

O bizim canımız her şeyimiz bi tanemiz nar tanemiz nur tanemiz miski amberimiz sultanımız aksiyoncumuz beybitomuz canitomuz kas hayvanımız yani kısaca o bizim biricik arkadaşımız dimi @papuleoo @Çiğdem- :)
İşte tanım böyle olur kesinlikle o bizim her konuda değer verdiğimiz bir üyeydi üstelik samimi ve içtendi :) gidiş o gidiş üstelik bomba dizisinin her halde elde kalan bölümleri de vardı ama yayınlanmadan gitti :( en son konuşmamızda uzun bir ara vereceğim diyordu ama bu kadar uzun olacağını düşünmemiştim.

Aga şöyle diyeyim sana şu an ikimizin ortak izlediği dizileri sen yokken ben ile o konuşurduk mesela ekip 1, sungurlar bu dizilerin yorum konusundaki eski mesajlara bak dediğimi çok iyi anlarsın ayrıca o da dizi yazardı onun yazdığı dizileri de oku işine yarar çünkü dizilerinizin çok ortak noktası var :) bundan başlayabilirsin :) başka ayrıca bir hilal uğruna diye dizisi de vardı ona da baksan iyi olur.
https://fav10.net/index.php?threads/212944/

İşte tanım böyle olur kesinlikle o bizim her konuda değer verdiğimiz bir üyeydi üstelik samimi ve içtendi :) gidiş o gidiş üstelik bomba dizisinin her halde elde kalan bölümleri de vardı ama yayınlanmadan gitti :( en son konuşmamızda uzun bir ara vereceğim diyordu ama bu kadar uzun olacağını düşünmemiştim.
eski bir forum üyesi yani,tamam bir ara incelerim senaryolarını bu forumda çok aksiyon dizisi yazan var galiba
kvpmedyada ikimizle aynı özellikleri taşıyor nerdeyse,şimdi nerde

O bizim canımız her şeyimiz bi tanemiz nar tanemiz nur tanemiz miski amberimiz sultanımız aksiyoncumuz beybitomuz canitomuz kas hayvanımız yani kısaca o bizim biricik arkadaşımız dimi @papuleoo @Çiğdem- :)
hmm, senaryoyu okudun mu?

eski bir forum üyesi yani,tamam bir ara incelerim senaryolarını bu forumda çok aksiyon dizisi yazan var galiba

Aga 3-4 ay oldu foruma girmeyeli :( girse iyi anlaşırsınız bakalım belki yakında girer diyeceğim ama okullar tatil olduğunda bile girmeyince benim pek umudum kalmadı.

Son düzenleme:

Okudum :)
Kvpmedyanin yazdıklarını andiriyor :)
Sevdim :)