Teknoloji Siri

mrt-06

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
59,941
Puanı
1,061

Iphone ve Ipad kullanıcıları arasında oldukça popüler olan "Siri", yakın zamanda gelen Türkçe desteği ile de Türkiye'de ilgi görmeye devam ediyor.

Komutlara göre sesli ve mesaj olarak cevap veren "Siri" telefon kullanıcısına her türlü konuda yardımcı oluyor. Her güncelleme ile daha da gelişen Siri, İOS kullanıcılarına akıllı ve hayat kolaylaştıran asistanlık görevini üstleniyor.

reklamona_siri_turkce.jpg

turke-siri-nasil-kullanilir.jpg

Bir 'Samantha' değil. İnsan düzeyinde olmayıp daha çok ezberci bir algoritma oluşumu. Ben istiyorum ki insandan bile daha zeki olsun, Samantha gibi canlı yapay zeka olsun. Zamanla yapay vücutlara da aktarıldı mı gün gelecek insandan farkı olmayacak görünüş ve davranış açısından. Umarım görebiliriz o günleri.

Bir 'Samantha' değil. İnsan düzeyinde olmayıp daha çok ezberci bir algoritma oluşumu. Ben istiyorum ki insandan bile daha zeki olsun, Samantha gibi canlı yapay zeka olsun. Zamanla yapay vücutlara da aktarıldı mı gün gelecek insandan farkı olmayacak görünüş ve davranış açısından. Umarım görebiliriz o günleri.
Filmi diyorsan bir haber oldum, Siri'nin yaratıcılarından bir adam Samantha için imkansız değil yapılabilir demiş ama beklemeyin demiş. Garip bir açıklaması vardı. :D

Bu arada yapay zeka hakkında daha yeni bir film izledim "Ex Makina" diye, şuan öyle robotlar üretiliyor mu yani o filmdeki gibi değil ama onun kadarı yapılıyor mu? (b)

@yatutarsa sen de okulunu bitir de yap böyle şeyler. :))

Filmi diyorsan bir haber oldum, Siri'nin yaratıcılarından bir adam Samantha için imkansız değil yapılabilir demiş ama beklemeyin demiş. Garip bir açıklaması vardı. :D

Bu arada yapay zeka hakkında daha yeni bir film izledim "Ex Makina" diye, şuan öyle robotlar üretiliyor mu yani o filmdeki gibi değil ama onun kadarı yapılıyor mu? (b)

Ben Şiri diye bir program yapmayı düşünüyorum :)

O film süperdi :love1:

@Tolstoyevski üretilebilirmi cidden :)