14. Avusturya

Çok sıkıcı.

2.5/10

1980'li yıllarda bir defa katılmış sonra çekilmiş. Zaten Kuzey Afrika ve Doğu Akdeniz ülkeleri yarışmaya katılabilir. Lübnan da katılmak için başvurmuş sonra vazgeçmiş diye okumuştum bir defasında.

Normalde EBU üyeleri ama İsrail'in varlığından ötürü yarışmaya katılmıyorlar diye biliyorum ben de.

Yunanistan

Maria Elena. Güzel isim. Güzel kadin. :D
Kadin profesör, üc cocuk annesi, aslen kibrisliymis. :D

Yunanistan bu sene kadinin güzelligine oy alir gibime geliyor. Sarki pek de ahim Sahim sayilmazdi. Kadin'in sesi güzeldi ama.

6/10

1980'li yıllarda bir defa katılmış sonra çekilmiş. Zaten Kuzey Afrika ve Doğu Akdeniz ülkeleri yarışmaya katılabilir. Lübnan da katılmak için başvurmuş sonra vazgeçmiş diye okumuştum bir defasında.
2014'te katılmak istemişler ama ret cevabı almışlar.

Normalde EBU üyeleri ama İsrail'in varlığından ötürü yarışmaya katılmıyorlar diye biliyorum ben de.
Bence daha çok batı ülkeleri olduğu için arablar kendileri istemiyor yani İsrail ile pek alakası yoktur. Hem LGBT'in bu kadar güçlü olduğu bir yarışma.

Yunanistan, her sene favorilerden olup iyi şarkılar çıkarırlardı ama son dönemde düşüşte onlarda. Bu da ortalama bi şarkı.

Şarkı: 5/10
Sahne: 6/10

Total: 5.5/10

Bence daha çok batı ülkeleri olduğu için arablar kendileri istemiyor yani İsrail ile pek alakası yoktur. Hem LGBT'in bu kadar güçlü olduğu bir yarışma.

Bende İngilizce bir Eurovision kitabı var, orada öyle yazıyordu nedenini. Fas'ın katıldığı zaman LGBT bu kadar güçlü değildi, ama şimdi katılmamaları için bir neden bence de.

15. Yunanistan

Yunanlara haraketli parçalar yakışıyor. Bu yıl beğenmedim.

4/10

Yarın sınavım var son bi tekrar yapmam lazım, Azerbaycan çıkana kadar, arkaplanda mute şeklinde izleyeceğim.

Şarkıları dinleye dinleye dikkatimi veremiyorum derse. Allah bilir sabahtan beri haksızlık yaptıklarım oldu. :F

Karadağ, sevdiğim bir şarkı özellikle müzik çok iyi.

Şarkı:8/10
Sahne: 7/10

Total: 7.5/10