RTÜK'ten Fox TV'ye Ceza!

mrt-06

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
60,858
Puanı
1,060
thumbnail_1426755732.jpg

Başrollerinde Didem Özkavukçu, Osman Karakoç, Olcay Kavuzlu, Berivan Edebali gibi oyuncuların yer aldığı "Unutma beni" dizisine RTÜK'ten ceza geldi!

Hafta içi her gün 14.30'da yeni bölümleri ile ekranlara gelen 7 sezondur kanalının gündüz kuşağında en çok izlenen yapımlarından biri olan Unutma Beni dizisinde bir oyuncak maymuna Ali isminin verilmesi sonrası Alevi vatandaşlar harekete geçirdi. RTÜK'e yoğun şikayette bulunan vatandaşlar Fox TV'nin binasının önünde de eylem yaptılar!

Yaşanan bu gelişmelerden sonra RTÜK Üyesi Ali Öztunç, sosyal medya hesabından açıklama yaptı ve ceza verildiği açıklandı:​
Fox Tv'de yayınlanan bir dizide, oyuncak ayıya Ali isminin verilmesine bugün ceza uyguladık. TV'de kimsenin inancına hakaret edilemez. Anadolu topraklarında ötekileştirilen Alevilere yönelik bir hakaret asla kabul edilemez. Bu konuda benim tavrım nettir. Bu arada bir düzeltme yapalım. Oyuncak ayı değil oyuncak maymuna ali isminin verilmesi ceza aldı.​
Dizideki o oyuncak;
b2b3daa0-72f6-4b8e-92d0-8d5b342e10a2.jpg

Çok zorlamışlar, o amaçla mı yapıldı sanki...

Eğer doğruysa çok yanlış bir karar olmuş. Öyle her şeye de ceza verilmemeli.

bu aleviler yemişler kafayı,ne alaka ya (benim ailemde alevi) ceza saçmalık zaten,dinci-gerici alevilik hortladı hayırlı olsun...

Eğer doğruysa çok yanlış bir karar olmuş. Öyle her şeye de ceza verilmemeli.
ben bu yüzden ateist oldum,ailem alevi alevilerde dinci olmuş,yazıklar olsun....

Son düzenleme:
Ceza çok saçma Ali ismi kasten yapılmış birşey değildiki Türker İlkay ın Alisine kasten öyle bi isim kondu. Çok saçma :)

Gereksiz bir ceza olmuş ama ateş olmayan yerden duman çıkmaz belki o oyuncağı abartmışlardır dizide :)

Ceza saçma da vatandaşın fox tv'nin önünde eylem yapması çok mu mantıklı?

Herkes kafasına göre konuşuyor. :):)

bu aleviler yemişler kafayı,ne alaka ya (benim ailemde alevi) ceza saçmalık zaten,dinci-gerici alevilik hortladı hayırlı olsun...

ben bu yüzden ateist oldum,ailem alevi alevilerde dinci olmuş,yazıklar olsun....
Bu tür küçük şeyler yüzünden din mi değiştirilir? İnsanlar ne zorluklar görüyor lakin ne dininden ne de görüşünden vazgeçiyor.

Neyse herkesin kararı kendini bağlar saygı duyarım umarım senin için iyi olan olur çünkü diyecek başka bir şey yok maalesef.