4.BÖLÜM ‘HOUSE PARTY’
Tekrar merhaba, bu bölüm geçen bölüme göre biraz daha renkli oldu, umarım siz de beğenirsiniz. Geri dönüşünüz benim için çok önemli, lütfen yorumlarınızı esirgemeyin, iyi okumalar..
SAHNE: 1 MEKAN: CANSEL’İN EVİ / SALON
Cansel, Oktay ve Dory girişin hemen karşısındaki salondadır, Dory etrafı düzeltmekte, Oktay gitarını akort etmekte, Canselse sadece onların arasındaki muhabbeti dinlemektedir.
OKTAY: Pekala, bu gece çalacağım parça baya cool olacağa benziyor, gerçi ben baban olduğum sürece senin fazla sosyal bir insan olduğunu anlatmamıza gerek yok sanırım.
DORY: Tabi ki, ama anneden çok şey kaybedebilirsin tatlım, kendisi bu yakınlarda gelir mi acaba?
CANSEL: Bilmiyorum, ama rektörlük toplantısı bitmedikçe gelmez sanırım.
DORY (elini Oktay’ın omzuna atar) : Peki o zaman annen olmama ne dersin tatlım?
Oktay korkuyla önce Dory’ye sonra Cansel’e bakar.
CANSEL: Dory Tanrı aşkına, esmer bir baba ve zenci bir anneden sarışın bir çocuk çıkacak öyle mi? Gerçi bu Ebru Gündeş kliplerinde çok oluyor ama o zamanlar 90lardı ve insanların o yıllarda çaprazlama yönteminin ç’sinden haberi olduğunu düşünmüyorum… Neyse, ben odamdayım.
Merdivenlere yönelir ve odasına çıkar. MEKAN: CANSEL’İN ODASI
Cansel odasına girer, akvaryumdaki Lilian’a yönelir.
CANSEL: Biliyor musun Lilian, aslında hala babam ve Dory’nin aklına uymak doğru değilmiş gibi geliyor, neyse bakalım, Tanrı yardımcım olsun. Asilin gözünde 0’a yükseleceğim derken negatifliğimi daha da zorlamayayım da, çünkü bu fizik kurallarına aykırı olur. (Lego evini dolaba kaldırır.) Şunu da kaldırayım da… Bakarsın odaya falan girerler, biliyor musun, ansiklobedileri yatak odasına taşıdığım için üzgün değilim, hem de hiç. Hiç… (düşünceye dalar.)
SAHNE: 2 MEKAN: EV / SALON
Oktay gitarını kaldırır.
OKTAY: Benim bebek konsere hazır!
DORY (mutfaktan çıkar.) Ben de şu sürtüğe dersini vermek için güzel bir şey hazırladım! Serap mıydı her neyse işte…
OKTAY: (tek kaşını kaldırır) Ne gibi?
DORY: Su ısıtıcısının kablosunu kesip onu elektriğe kaptırmak gibi bir planım vardı da, ilk aşaması tamam!
CANSEL (merdivenlerden): Hey saçmalama! Öyle bir şey yapmayacaksın değil mi!
DORY: Güzelim, tabi ki hayır.
Cansel rahatlamış gibiyken zil çalar, yeniden heyecanlanır: Aman Tanrım!!
SAHNE: 3 CANSEL’İN EVİ / DIŞ GÖRÜNTÜSÜ, MÜZİK SESLERİ YÜKSELMEKTE
SAHNE: 4 CANSEL’İN EVİ / SALON
10 – 15 kişilik öğrenci grubu salonda.
Herkes parçasını bitiren Oktay’ı alkışlar. Dory Oktay’ın yanına gider, elini omzuna atar.
DORY: Pekala, yakışıklım benim, harikaydın hayatım!
Herkes Oktay’ı hayranlıkla izlerken Cansel halinden hoşnut gibidir.
Dory ve Oktay, Asil ve Serap’ı aralarına alır.
DORY: Ah, Cansel’in şu yurtdışı restlerine bayılıyorum doğrusu, ben Fransız olduğum halde benden çok gitmiştir oralara.
SERAP (şaşırmış): Ciddi misin? (Mualla anahtarıyla içeri girer, şaşırır.)
OKTAY: Evet, gelin size Cansel’in uçak bileti koleksiyonunu göstereyim.
MUALLA: Hey, parti vardı da neden haberim yok! Ayrıca uçak biletleri senin sanıyordum hayatım!
Serap sinsice güler.
MUALLA: Gelin size Cansel’in üniversiteye hazırlık setini göstereyim, kızım çok çalışırdı da, hatta evden hiç çıkmadı.
SERAP (sinsice gülerek peşine takılır.): Çok iyi olur.
Dory, hızlıca Mualla’nın peşinden giden Asil ve Serap’ı tutar.
DORY: Durun!! Gelin size onun kondom koleksiyonunu göstereyim.
MUALLA, ASİL VE OKTAY (şokta): NE?!!
DORY (Serap’a): Pekala… Neden gidip bir kahve almıyorsun tatlım.
SERAP: Çok iyi olur, Cansel’in muhabbeti bile sıkıcı zaten, sen de ister misin Asil?
ASİL: Olabilir.
Serap mutfağa kahve almaya giderken Cansel Dory’nin ısıtıcı planını hatırlamış gibi korkuyla Serap’ın önüne geçer.
CANSEL: Durr!! Ben alırım!
Serap’ın gitmesini engellemek için hızlıca mutfağa koşarken mutfağın önündeki paspasa basar basmaz düşer, Dory’nin Serap’ı rezil etmek için paspasın altına sürdüğü kayganlaştırıcı yanlış kişide işlemiş gibidir.
Dory, planının yanlış anlaşılmasından hoşnutsuzca gözlerini sıkıca kapatır, ardından herkes yerdeki Cansel’e kahkahalarla gülmeye başlar.
Asil hemen Cansel’in yanına koşar, eğilir.
ASİL: (gülen kalabalığa): Pekala tamam, bir şey yok, tamam… (bir anda haykırır) Kesin şunu!!
Kalabalık susar.
ASİL: Kalkabilecek misin?
CANSEL: Sanırım bileğimi incittim, biliyor musun bu bilek incinmesi konusunda en uygun kremi Japonlar üretiyor, ayrıca…
Cansel anlatmaya devam ederken Asil onu kucaklar, kaldırır ve merdivenlere yönelir.
Serap arkalarından kıskanç gözlerle onları izler.
SAHNE: 5 CANSEL’İN ODASI
Asil, Cansel’i yatırır.
ASİL: Daha iyi misin?
CANSEL: Sen beni bu kadar düşünür müydün ya? İlk kez rezil olmuyorum ama ilk kez bu kadar kolladın beni…
ASİL: Sır tutabilir misin? (cansel merakla başını sallar.) Lisede okulun müzik grubundaydım, elektrogitarım vardı tıpkı baban gibi. Bir konserde sahneden düşmüştüm ve bütün sınıf yarılarak gülmüştü. Senin gibi…
Cansel gülmemek için dudaklarını basıtırır.
ASİL: Bana bak, sakın gülme, bu kompleks peşimi hiç bırakmadı.
Cansel dudaklarını bastırarak başını kaldırır, Asil’le fazla yakınlardır.
CANSEL: Biliyor musun gülmeyi tutmak iyi değildir. (Cansel konuşurken Asil hayran gözlerle onu izler.) Bu konuda farklı görüşler var, pirzola yemiş gibi olursun diyen de var, ama ne saçma ya, o zaman hipopotam gibi…
Cansel’in konuşmasına fırsat vermeden elini Cansel’in saçlarına geçiren Asil dudaklarını Cansel’inkilere bastırır.
4.Bölümün Sonu
5.Bölüm Öngösterim
Okulun verdiği şantiye ödevinde beraber çalışan Asil ve Cansel, inşaatı durdurulmuş bir binayı görmek ve incelemek için terkedilmiş binaya gider, binanın yakınlarındaki kuyuda beklenmeyen bir şey olur ve Cansel çukurun içine düşer, bunu görmeyen Asil’in Cansel’in nerede olduğuna dair hiçbir fikri olmasa da Cansel, yüksek zekasıyla bu kuyudan çıkmak için çözümler geliştirecektir.
Lego Ev, sürprizlerle dolu 5.Bölümüyle Pazartesi forumda…
Okuduğunuz için teşekkür ederim…
Tekrar merhaba, bu bölüm geçen bölüme göre biraz daha renkli oldu, umarım siz de beğenirsiniz. Geri dönüşünüz benim için çok önemli, lütfen yorumlarınızı esirgemeyin, iyi okumalar..
SAHNE: 1 MEKAN: CANSEL’İN EVİ / SALON
Cansel, Oktay ve Dory girişin hemen karşısındaki salondadır, Dory etrafı düzeltmekte, Oktay gitarını akort etmekte, Canselse sadece onların arasındaki muhabbeti dinlemektedir.
OKTAY: Pekala, bu gece çalacağım parça baya cool olacağa benziyor, gerçi ben baban olduğum sürece senin fazla sosyal bir insan olduğunu anlatmamıza gerek yok sanırım.
DORY: Tabi ki, ama anneden çok şey kaybedebilirsin tatlım, kendisi bu yakınlarda gelir mi acaba?
CANSEL: Bilmiyorum, ama rektörlük toplantısı bitmedikçe gelmez sanırım.
DORY (elini Oktay’ın omzuna atar) : Peki o zaman annen olmama ne dersin tatlım?
Oktay korkuyla önce Dory’ye sonra Cansel’e bakar.
CANSEL: Dory Tanrı aşkına, esmer bir baba ve zenci bir anneden sarışın bir çocuk çıkacak öyle mi? Gerçi bu Ebru Gündeş kliplerinde çok oluyor ama o zamanlar 90lardı ve insanların o yıllarda çaprazlama yönteminin ç’sinden haberi olduğunu düşünmüyorum… Neyse, ben odamdayım.
Merdivenlere yönelir ve odasına çıkar. MEKAN: CANSEL’İN ODASI
Cansel odasına girer, akvaryumdaki Lilian’a yönelir.
CANSEL: Biliyor musun Lilian, aslında hala babam ve Dory’nin aklına uymak doğru değilmiş gibi geliyor, neyse bakalım, Tanrı yardımcım olsun. Asilin gözünde 0’a yükseleceğim derken negatifliğimi daha da zorlamayayım da, çünkü bu fizik kurallarına aykırı olur. (Lego evini dolaba kaldırır.) Şunu da kaldırayım da… Bakarsın odaya falan girerler, biliyor musun, ansiklobedileri yatak odasına taşıdığım için üzgün değilim, hem de hiç. Hiç… (düşünceye dalar.)
SAHNE: 2 MEKAN: EV / SALON
Oktay gitarını kaldırır.
OKTAY: Benim bebek konsere hazır!
DORY (mutfaktan çıkar.) Ben de şu sürtüğe dersini vermek için güzel bir şey hazırladım! Serap mıydı her neyse işte…
OKTAY: (tek kaşını kaldırır) Ne gibi?
DORY: Su ısıtıcısının kablosunu kesip onu elektriğe kaptırmak gibi bir planım vardı da, ilk aşaması tamam!
CANSEL (merdivenlerden): Hey saçmalama! Öyle bir şey yapmayacaksın değil mi!
DORY: Güzelim, tabi ki hayır.
Cansel rahatlamış gibiyken zil çalar, yeniden heyecanlanır: Aman Tanrım!!
SAHNE: 3 CANSEL’İN EVİ / DIŞ GÖRÜNTÜSÜ, MÜZİK SESLERİ YÜKSELMEKTE
SAHNE: 4 CANSEL’İN EVİ / SALON
10 – 15 kişilik öğrenci grubu salonda.
Herkes parçasını bitiren Oktay’ı alkışlar. Dory Oktay’ın yanına gider, elini omzuna atar.
DORY: Pekala, yakışıklım benim, harikaydın hayatım!
Herkes Oktay’ı hayranlıkla izlerken Cansel halinden hoşnut gibidir.
Dory ve Oktay, Asil ve Serap’ı aralarına alır.
DORY: Ah, Cansel’in şu yurtdışı restlerine bayılıyorum doğrusu, ben Fransız olduğum halde benden çok gitmiştir oralara.
SERAP (şaşırmış): Ciddi misin? (Mualla anahtarıyla içeri girer, şaşırır.)
OKTAY: Evet, gelin size Cansel’in uçak bileti koleksiyonunu göstereyim.
MUALLA: Hey, parti vardı da neden haberim yok! Ayrıca uçak biletleri senin sanıyordum hayatım!
Serap sinsice güler.
MUALLA: Gelin size Cansel’in üniversiteye hazırlık setini göstereyim, kızım çok çalışırdı da, hatta evden hiç çıkmadı.
SERAP (sinsice gülerek peşine takılır.): Çok iyi olur.
Dory, hızlıca Mualla’nın peşinden giden Asil ve Serap’ı tutar.
DORY: Durun!! Gelin size onun kondom koleksiyonunu göstereyim.
MUALLA, ASİL VE OKTAY (şokta): NE?!!
DORY (Serap’a): Pekala… Neden gidip bir kahve almıyorsun tatlım.
SERAP: Çok iyi olur, Cansel’in muhabbeti bile sıkıcı zaten, sen de ister misin Asil?
ASİL: Olabilir.
Serap mutfağa kahve almaya giderken Cansel Dory’nin ısıtıcı planını hatırlamış gibi korkuyla Serap’ın önüne geçer.
CANSEL: Durr!! Ben alırım!
Serap’ın gitmesini engellemek için hızlıca mutfağa koşarken mutfağın önündeki paspasa basar basmaz düşer, Dory’nin Serap’ı rezil etmek için paspasın altına sürdüğü kayganlaştırıcı yanlış kişide işlemiş gibidir.
Dory, planının yanlış anlaşılmasından hoşnutsuzca gözlerini sıkıca kapatır, ardından herkes yerdeki Cansel’e kahkahalarla gülmeye başlar.
Asil hemen Cansel’in yanına koşar, eğilir.
ASİL: (gülen kalabalığa): Pekala tamam, bir şey yok, tamam… (bir anda haykırır) Kesin şunu!!
Kalabalık susar.
ASİL: Kalkabilecek misin?
CANSEL: Sanırım bileğimi incittim, biliyor musun bu bilek incinmesi konusunda en uygun kremi Japonlar üretiyor, ayrıca…
Cansel anlatmaya devam ederken Asil onu kucaklar, kaldırır ve merdivenlere yönelir.
Serap arkalarından kıskanç gözlerle onları izler.
SAHNE: 5 CANSEL’İN ODASI
Asil, Cansel’i yatırır.
ASİL: Daha iyi misin?
CANSEL: Sen beni bu kadar düşünür müydün ya? İlk kez rezil olmuyorum ama ilk kez bu kadar kolladın beni…
ASİL: Sır tutabilir misin? (cansel merakla başını sallar.) Lisede okulun müzik grubundaydım, elektrogitarım vardı tıpkı baban gibi. Bir konserde sahneden düşmüştüm ve bütün sınıf yarılarak gülmüştü. Senin gibi…
Cansel gülmemek için dudaklarını basıtırır.
ASİL: Bana bak, sakın gülme, bu kompleks peşimi hiç bırakmadı.
Cansel dudaklarını bastırarak başını kaldırır, Asil’le fazla yakınlardır.
CANSEL: Biliyor musun gülmeyi tutmak iyi değildir. (Cansel konuşurken Asil hayran gözlerle onu izler.) Bu konuda farklı görüşler var, pirzola yemiş gibi olursun diyen de var, ama ne saçma ya, o zaman hipopotam gibi…
Cansel’in konuşmasına fırsat vermeden elini Cansel’in saçlarına geçiren Asil dudaklarını Cansel’inkilere bastırır.
4.Bölümün Sonu
5.Bölüm Öngösterim
Okulun verdiği şantiye ödevinde beraber çalışan Asil ve Cansel, inşaatı durdurulmuş bir binayı görmek ve incelemek için terkedilmiş binaya gider, binanın yakınlarındaki kuyuda beklenmeyen bir şey olur ve Cansel çukurun içine düşer, bunu görmeyen Asil’in Cansel’in nerede olduğuna dair hiçbir fikri olmasa da Cansel, yüksek zekasıyla bu kuyudan çıkmak için çözümler geliştirecektir.
Lego Ev, sürprizlerle dolu 5.Bölümüyle Pazartesi forumda…
Okuduğunuz için teşekkür ederim…