Bi konuşmak lazım! Final konuk:pompy

anket

• 3

Oy: 0 0.0%
  • 4

• 5

• 6

• 7

• 8

• 9

• Kullanılan toplam oy
    2
  • Anket kapatılmış .

dizimedya

Banlı
Konu Sahibi
Reaksiyon puanı
721
Puanı
155
Bİ KONUŞMAK LAZIM!
Konuk: @pompy
bi konuşmak lazım! dan herkeze merhaba...
bugün gündemimizde ''türkiye'de özgürlükler''konusu var!
özgürlüklerimiz ksıtlanıyor mu? kısıtlandı mı? bunları konuğumuzla konuşacağız
konuğumuz sizinde çok yakından tanıdığı ünlü senarist ali ozan özener

ali ozan:
özeren...

çok pardon! özeren...öncelikle size bir sorum olacak,siz türkiye'nin özgürlük tablosu hakkında ne düşünüyorsunuz?

ali ozan:
berbat ötesi,resmen bir diktatörlük var şuan türkiye'de ve bu diktatörlük iç güvenlik denen bir yasa ile daha da meşru kılınmaya çalışılıyor!

iç güvenlik yasası demişken,size göre hiç mi iyi tarafı yok?mesela:molotof atanın cezalandırılması gibi...

ali ozan:
molotof atanları durdurmak için polisin havaya ateş etmesi yeter zaten,bu yasa ile insanlar hedef alınacak ve vur emri verilmesi demektir bu...

peki! bir tablomuzu verelim arkadaşlar...
üst başlık
türkiye
alt başlık
özgürlükler!
1.medya,basın özgürlüğü: hiç yok!
2.düşünce özgürlüğü: kısıtlı!
3.eylem,protesto hak ve özgürlükleri: yok!
4.sanatsal özgürlükler: yok denecek kadar az!
işte bu türkiye'nin vahim tablosu!
peki! hangi özgürlüklerimiz tam anlamıyla var dersek! günah işleme özgürlüğümüz...

bunu bir milletvekili nasıl açıklar?bu nasıl bir zihniyettir efendim!

ali ozan:
gerçekten çok vahim! bir cümle,diyecek söz bulamıyorum...

peki! medya neden bu kadar yandaşlaştı,basın özgürlüğü neden yok?

ali ozan:
çünkü! korkuyorlar,örneğin: benim konumum açısından söyleyelim,bir dizi yapınca muhalifseniz eğer yayından kaldırıyor!

evt! aslında örnek verecek olursan,behzat ç,olacak o kadar zamanında zorunlu hükümetin isteği üzerine kaldırıldılar,aslında buda bir sanat'ın sansürlenmesi bana göre,sonuçta bir senaryo ve dizi,ortada bir sanat var! sen tutuyorsun baskı ile yayından kaldırıyorsun...
bu arada seyircilerimiz bize twitter'dan bu konudaki düşüncelerini #türkiyedeözgürlükler hastag'i paylaşabilir...
gelerim,sanatın son dönemde sansürlere maruz kalmasına,örneğim: pek çok tiyatro oyuncusu birçok oyunun sansürlendiği açıklamaları yapıyor,siz nasıl bakıyorsunuz?türkiye'de sanat nereye gidiyor?

ali ozan:
evt! büyük ölçüde sansür var,çünkü sanat düşünceli ortaya koyduğu için iktidar tarafından hedef haline getirilmiştir,pek çok oyun bu yüzden sansürleniyor,iktidar'ın istediği oyunlar oynatılıyor!

peki! @Yiğitt demişki
#türkiyedeözgürlükler her zaman ama her zaman kısıtlı,bazen özgür bir ülke olduğumuzdan şüphe duyuyorum...
böyle'de bir serzenişi var! izleyicimizin...
ayrıca #sansürehayır hastag'i ilede bize yazabilirsiniz...bu tablo'da olmayan birşey daha var,internetimiz mesela özgürce düşüncelerimizi paylaşabileceğimiz belki de birtek bu mecra var! sosyal medya twitter ve youtube geçen yıl kapatılmıştı bilindiği gibi,tepkiler sonucu açıldı felan,bu özgür bir ülke'de olmaması gereken bir durum değil mi?

ali ozan:
koltuğunu kaybetmemek için malum zat'ın yaptığı bir diktatörlük girişimiydi bu,yane biz buna sosyolojide bi nevi diktatörlük hastalığıda diyebiliriz...

peki! çok teşekkürler programımıza keyif verdiniz...

ali ozan:
ben teşekkür ederim!...

evet! programımız bitti,görüşmek üzere,hoşçakalın...

Her gün erdogana hakaret eden bir sözcü gazetesinin çıktığı bir ülkede basın ozgurlugu yok demek dikatatorce bir yorum bence)))

Türkiye de çıkan gazetelerin trajlarina bakınca %66 si muhalif bu nasıl diktatörlük nasıl düşünce özgürlüğu kısıtlılığı))

Herkes istediği filmi çekiyor diziyi çekiliyor sanatçılarin çoğu twitterda erdogana küfür hakaret . hala özgür değiliz diyorsanız iyiki 28 şubatta başörtülü olmadiniz)))

Behzat ç 2 reytinge rağmen 3 sezon sürdü be hangi diziye star bu kadar dayanmış insaf be

Görüşlerine katılmasam bile benim için görüş yani,program akıcı olmuş ,güzel kısaca .