Emmy Ödüllerinde Tarihi Yenilikler

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
51,381
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
thumbnail_1424460745.jpg

Televizyonun en önemli ödüllerinde bu yıldan itibaren doğan ihtiyaçlar sebebiyle çok önemli yenilikler uygulanacak.

İşte o yenilikler:

• Komedi ve drama kategorilerinde artan aday adayı sayısı nedeniyle 6 olan aday sayısı 7'ye çıkarıldı.
  • Bundan böyle 30 dakikadan az süreye sahip olan diziler komedi, 30 dakikadan fazla süreye sahip diziler drama olarak değerlendirilecek. 30 dakikadan uzun süreye sahip diziler komedi olarak başvurmak isterlerse bu karar bir komiteden geçecek. (Bu değişiklikle Orange Is the New Black, Shameless ve Jane the Virgin'in komedi kategorisinde yarışmasının önü tıkandı.)
  • Her sezon farklı oyuncularla, farklı konularla devam eden diziler drama veya komedi kategorisinde yarışamayacak. Mini dizilerin adı limitli dizi olarak değiştirildi. (Artık True Detective drama yarışamayacak.)
  • Bir oyuncunun konuk oyuncu kategorisinde yarışabilmesi için artık o sezonki bölümlerin en fazla %50'sinde oynama şartı aranacak. (Shameless'tan Joan Cusack gibi neredeyse her bölüm gözüken oyuncular artık konuk oyuncu olarak değerlendirilemeyecek.)
Bu yeniliklere ek olarak oylamalar kolaylaştırıldı ve artık daha fazla Televizyon Akademisi üyesi Emmy ödüllerinde oy kullanabilecek...

Bayıldım, bayıldım. Kurallar tam bir harika. Sanki beynimi okuyup yapmışlar kuralları. :Z

Gerçek komedilere gün doğdu. Episodes, Mom gibi diziler artık daha fazla değer görebilecek. (Gerçi tek Orange dev bir etki yapmayacak ama aynı zamanda sayının 7'ye çıkması çok güzel oldu)

Yeni kurallar bence de iyi sayılır. Ama 2. kural olmasa da olurmuş, bana biraz gereksiz geldi. Bakalım bu yılki törende nasıl sürprizler göreceğiz? Hayırlısı olsun diyelim. :)

Yeni kurallar bence de iyi sayılır. Ama 2. kural olmasa da olurmuş, bana biraz gereksiz geldi. Bakalım bu yılki törende nasıl sürprizler göreceğiz? Hayırlısı olsun diyelim. :)
En tartışmalı kural o zaten ama olması şarttı. Mesela Orange Is the New Black ile Mom'ı aynı dalda yarıştırmak çok saçmaydı. Özellikle yönetmenlik, senaryo gibi açılardan iki diziyi karşılaştırmak elmayla armutu karşılaştırmak gibiydi. Televizyon Akademisi'nin de benim gibi düşünmesine çok sevindim. Yarış çok karışacak bu sene. :) Tek üzüldüğüm nokta William H. Macy olacak. Umarım dramadayken de aday olabilir. :(

En tartışmalı kural o zaten ama olması şarttı. Mesela Orange Is the New Black ile Mom'ı aynı dalda yarıştırmak çok saçmaydı. Özellikle yönetmenlik, senaryo gibi açılardan iki diziyi karşılaştırmak elmayla armutu karşılaştırmak gibiydi. Televizyon Akademisi'nin de benim gibi düşünmesine çok sevindim. Yarış çok karışacak bu sene. :) Tek üzüldüğüm nokta William H. Macy olacak. Umarım dramadayken de aday olabilir. :(
Aslında Orange Is the New Black iyi bir dizi, ama dramada olması işi birazcık zorlaştırabilir. Yine de Breaking Bad gibi güçlü bir rakibin gitmesiyle ve artık 7 aday olacak olmasıyla ona ve türdeşlerine de yer açılabilir. :)

Aslında Orange Is the New Black iyi bir dizi, ama dramada olması işi birazcık zorlaştırabilir. Yine de Breaking Bad gibi güçlü bir rakibin gitmesiyle ve artık 7 aday olacak olmasıyla ona ve türdeşlerine de yer açılabilir. :)
Zorlaşsın yani kolaya kaçmakla olmaz. :) En başından zaten kendileri de drama olduklarını kabul ettiler ama Altın Küre'de geçen sene sadece 1-2 adaylıkta kalınca (galiba sadece Taylor Schilling aday olmuştu) yarıştan çekinip komediye kaydılar. Bence bu haksızlıktı. Dramada 7 adaylı sistemde en azından birkaç kategoride yer bulur.

Aslında drama kategorisi baya zayıfladı dediğin gibi Breaking Bad'in gidişiyle. True Detective de gitti.

Daha geçen akşam Emmy tahminlerim için ön liste hazırlıyordum dramadan 12 tane dizi çıkarabildim ama komediden 18 tane dizi çıkarmıştım. Şimdi bu sayı 15-15 veya 14-16 olarak dengelenecek. (Jane the Virgin'in durumuna göre)

Daha çok çok erken belki ama tahmin listesi yapamadan duramayacağım bu kurallar üzerine. (Zaten Oscar biter bitmez blogda yayınlayacaktım, biraz öne almış olayım. :D)

Drama

1House of Cards
2Game of Thrones
3Mad Men
4Better Call Saul
5Downton Abbey
6The Good Wife
7Orange Is the New Black

Alternatifler: Bloodline, The Affair, The Knick, Ray Donovan, Homeland, Boardwalk Empire, The Americans...

Komedi

1Modern Family
2Veep
3Louie
4The Big Bang Theory
5Silicon Valley
6Transparent
7Brooklyn Nine-Nine

(Transparent da aslında komedi değil dramaya daha yakın da neyse)

Alternatifler: Girls, Episodes, Mom, Jane the Virgin (kabul edilirse), Parks and Recreation, Grace and Frankie, Unbreakable Kimmy Schmidt, Last Man on Earth, Happyish...

Zorlaşsın yani kolaya kaçmakla olmaz. :) En başından zaten kendileri de drama olduklarını kabul ettiler ama Altın Küre'de geçen sene sadece 1-2 adaylıkta kalınca (galiba sadece Taylor Schilling aday olmuştu) yarıştan çekinip komediye kaydılar. Bence bu haksızlıktı. Dramada 7 adaylı sistemde en azından birkaç kategoride yer bulur.

Aslında drama kategorisi baya zayıfladı dediğin gibi Breaking Bad'in gidişiyle. True Detective de gitti.

Daha geçen akşam Emmy tahminlerim için ön liste hazırlıyordum dramadan 12 tane dizi çıkarabildim ama komediden 18 tane dizi çıkarmıştım. Şimdi bu sayı 15-15 veya 14-16 olarak dengelenecek. (Jane the Virgin'in durumuna göre)

Daha çok çok erken belki ama tahmin listesi yapamadan duramayacağım bu kurallar üzerine. (Zaten Oscar biter bitmez blogda yayınlayacaktım, biraz öne almış olayım. :D)

Drama

1House of Cards
2Game of Thrones
3Mad Men
4Better Call Saul
5Downton Abbey
6The Good Wife
7Orange Is the New Black
Alternatifler: Bloodline, The Affair, The Knick, Ray Donovan, Homeland, Boardwalk Empire, The Americans...

Komedi

1Modern Family
2Veep
3Louie
4The Big Bang Theory
5Silicon Valley
6Transparent
7Brooklyn Nine-Nine
(Transparent da aslında komedi değil dramaya daha yakın da neyse)

Alternatifler: Girls, Episodes, Mom, Jane the Virgin (kabul edilirse), Parks and Recreation, Grace and Frankie, Unbreakable Kimmy Schmidt, Last Man on Earth, Happyish...
Yine de daha kesin tahminler yapabilmek için ilerleyen ayları beklemek daha doğru olacaktır. Çoğu kategorinin aday adayları değişmeye müsait gibi görünüyor çünkü. :)

Yine de daha kesin tahminler yapabilmek için ilerleyen ayları beklemek daha doğru olacaktır. Çoğu kategorinin aday adayları değişmeye müsait gibi görünüyor çünkü. :)
Tabii ki öyle zaten yazdığım dizilerin bazıları yayınlanmadı ama aşağı yukarı böyle bir şeyler olur. :)

Şahsen Boardwalk Empire, Episodes ve Mom'ın bu durumdan yararlanıp en iyi dizi kategorilerine aday olmalarını isterdim. :)

komiteye başvuru şartı konmuş yani aslında bence değişen bişey yok? komite başvuruları geçmiş yıllara göre değerlendirir hukuktaki içtihatlar gibi bu da :) shameless ve orange ın komedide yarışması genel bir kural olacaktır :)
Bu kuralı Orange ve Shameless'a karşı koydukları çok açık bence, kabul edeceklerini hiç sanmam. :):)

Tam benim gibi yapmışlar. Ben de kendi dizilerimi gruplandırırken 30 dakika ve altıysa komedi, üstüyse drama yapıyorum. :):)

Bu kuralı Orange ve Shameless'a karşı koydukları çok açık bence, kabul edeceklerini hiç sanmam. :):)

Tam benim gibi yapmışlar. Ben de kendi dizilerimi gruplandırırken 30 dakika ve altıysa komedi, üstüyse drama yapıyorum. :):)
Muhteşem yüzyıl pakistanda 15 er dakika şeklinde yayınlanıyormuş ozan :) @xemrexxx öyle söylüyor? eğer senin dediğin şekilde değerlendirecek olurlarsa pakistanlıların MY yi komedi diye izlemeleri lazım :))

Muhteşem yüzyıl pakistanda 15 er dakika şeklinde yayınlanıyormuş ozan :) @xemrexxx öyle söylüyor? eğer senin dediğin şekilde değerlendirecek olurlarsa pakistanlıların MY yi komedi diye izlemeleri lazım :))
Pakistan dizilerini izlemediğim için beni ilgilendirmiyor. :):)

sen daha uyumadınmı ? :)) sanırım senin açından oscar törenleri ve benzeri ödül törenlerinin olduğu geceler hariç rekor sayılır bu :))
Uzun zamandır kalmıyordum doğru. :) Birikmiş son film yorumlarımı yazdım da blogda, tahmin ettiğimden uzun sürmüş saati şimdi fark ettim. :):)

Güzel kararlar çıkmış. özellikle 1 v 4. karar baya iyi 2'de güzel. Ama 3. seçenek pek hoşuöa gitmedi. True Detective o kategoride yarışmayı hekeden bir dizi.:(