7 Yeni Dizi Geliyor!

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
64,928
Puanı
1,061
thumbnail_1424371415.jpg

Sezonun ortasına geldik bile. Bugüne kadar birçok proje yayına girdi, çoğu final yaptı veya yayından kaldırıldı. Bazıları çok iyi reytingler alarak sürpriz yaptı. Bazıları da orta diyebileceğimiz seviyedeki reytingleriyle yaşamını sürdürüyor. Ancak yakın zamanda yayına girmesi beklenen 7 yapım daha var. Bu yapımların hangi nedeniyle tutup tutmayacağını sizler için kaleme aldım. İyi okumalar.

54b8eb0d61361f2408c73cd5.jpg

KARA KUTU (Pana Film)
Kanal:
Kanal D
Oyuncular: Orhan Kılıç, Sümeyra Koç, Deniz Uğur, Kerem Alışık, Hazım Körmükçü, Hakan Eratik, Barış Bağcı, Sadi Celil Cengiz

Artıları:
+
Yapımcılığını Kurtlar Vadisi Pusu ile reyting listelerinin üst sıralarında yer alan ve aksiyon konusunda belli bir standart üstüne çıkabilen Pana Film'in üstlenmesi, yapımın en büyük avantajı sayılabilir.
+ Oyuncu kasdrosu ise böyle bir aksiyon dizisi için ünlü isimlerle dolu. Her bölümde konuk oyuncuların yer alacağı yapımın ilk bölümünde ise Şevval Sam ve Sadi Celil Cengiz'i konuk olarak izleyeceğiz.

Eksileri:
-
Pana Film, prestijli sayılabilecek bir yapım şirketi olsa da Kurtlar Vadisi haricinde ciddi anlamda pek dizi tutturamadı. Bu da dizi adına ciddi bir dezavantaj.
- Tanıtımların beklenilenin aksine pek iddialı değil. Fragmanların karışık bulunması da yayına başlamaya hazırlanan bir dizi için pek iyi bir şey sayılmaz.
- Aksiyon içerikli diziler, bu aralar eskisi kadar ilgi görmüyor. Mevcut yapımlardan bazılarının reytingleri düştü, bazıları ise sona ermek durumunda kaldı. Bu yüzden Kara Kutu'nun panelde kendine nasıl bir yer edineceği ise merak konusu.

513241.jpg-c_640_360_x-f_jpg-q_x-xxyxx.jpg

SERÇE SARAYI (Endemol & Bazı Filmler)
Kanal:
Star TV
Oyuncular: Songül Öden, Mert Fırat, Alican Yücesoy, Esra Dermancıoğlu, Selen Öztürk, Erkan Bektaş, İsmail Ege Şaşmaz, Serkan Ercan, Gülen Karaman, İlayda Alişan

Artıları:
+
Bir dizi için dünya satışları çok önemlidir. Bu yüzden Serçe Sarayı'nın elinde çok büyük bir avantaj var. Songül Öden, Ortadoğu'nun en sevilen oyuncularından biri. Bu da diziyi daha başlamadan 1-0 öne geçiriyor.
+ Türkiye'nin en büyük bağımsız şirketi olan Endemol, ilk dizisi Paramparça'yı tutturmayı başardı. Bazı Filmler ile ortak olarak yapılan dizi, bu yüzden bu yılın hitlerinden birisi olmaya aday.
+ Ünlü isimlerden oluşan oyuncu kadrosu. Songül Öden'in yanı sıra son dönemin en öne çıkan oyuncularından Mert Fırat ile Alican Yücesoy, birçok yapımda rol alan Esra Dermancıoğlu, Muhteşem Yüzyıl'ın Gülfem Hatun'u Selen Öztürk, genç kızların beğenisini kazanan İsmail Ege Şaşmaz gibi isimler nedeniyle izleyicinin ilgisini çekecek gibi görünüyor.
+ Özlenilen mahalle sıcaklığını ekrana taşıyan dizilerden biri olması da iyi bir yön.

Eksileri:
-
Yapımın Perşembe günleri ekrana gelmesi planlanıyor. Ancak Perşembe günü 2 kadın draması (Bedel, Asla Vazgeçmem vb.) birden var. Bu yüzden reytinglerde hak ettiğinden biraz daha az bir ilgiyle karşılaşabilir. Yine de söz konusu dizilerin reyting anlamında fazla öne çıkmadığını düşünürsek, durumu pek de kötü sayılmaz aslında.
- Hikaye biraz klişe sayılabilir. Aldatılan bir kadın ve eski çocukluk aşkının hikayesi, izleyiciye pek de farklı gelmeyebilir. Ancak senaryo iyi işlenirse reytinglerde iyi sonuçlar alması yüksek ihtimal.

thumbnail_1422443611.jpg

RACON: AİLEM İÇİN (TMC Film)
Kanal:
ATV
Oyuncular: Mehmet Aslantuğ, Hande Doğandemir, Seçkin Özdemir, Barış Arduç, Sarp Akkaya, Sezin Akbaşoğulları, Ekin Türkmen, Ecem Çalık

Artıları:
+
Hikayesi ilgi çekici. Yeraltı dünyasına bulaşmak zorunda kalan bir ailenin öyküsünün konu alındığı yapım, yine iyi işlenmesi durumunda başarılı bir yapım olarak öne çıkabilir.
+ Her dizi için aynı şeyi söylüyorum, ama burada kadro çok iyi. Hande Doğandemir, Seçkin Özdemir ve Barış Arduç gibi sosyal medyada çok konuşulan isimlerin yanı sıra Mehmet Aslantuğ, Sarp Akkaya, Sezin Akbaşoğulları gibi son dönemin en başarılı oyuncuları da kadroda yer alıyor.
+ TMC Film'in son yıllarda ekrana getirdiği dizilerden çoğu tutmamıştı. Ancak Aramızda Kalsın ve Gönül İşleri ile bu talihsizliği yok eden yapım şirketi, burada da turnayı gözünden vurabilir.

Eksileri:
-
Dizinin senaristi olması planlanan Kerem Deren'in yerini ikinci bölüm itibariyle başka senaristlere bırakması, dizi adına bir dezavantaj olabilir. Yerine gelen isimler iyi olsa da Deren'i aratma ihtimalleri de yok değil.
- Kara Kutu'da da dediğim gibi aksiyon içerikli diziler, son zamanlarda pek ilgi görmemeye başladı. Racon da genellikle aksiyon içerikli olduğu için bundan nasibini alabilir.

maral-en-guzel-hikayem-660x400.jpg

MARAL: EN GÜZEL HİKAYEM (İç Yapımlar)
Kanal:
tv8
Oyuncular: Hazal Kaya, Aras Bulut İynemli, Ceyda Düvenci, Bige Önal, Reha Özcan, Elvin Boran, Cankat Aydos

Artıları:
+
Hazal Kaya ve Aras Bulut İynemli'nin, gerçek hayatta da yakın arkadaş olmaları nedeniyle uyumlu bir çift olma ihtimali çok yüksek. Bu da izleyicinin dikkatini çeken en büyük etkenlerden biri.
+ Senaristler Kerem Çatay ile Pınar Bulut çifti, yönetmen ise Deniz Koloş. Bizce bir dizinin tutması için önem taşıyan isimler. Maral: En Güzel Hikayem de bu yüzden avantajlı olacak.

Eksileri:
-
Kanal D, Star gibi kanallarda tutacağına emin olabileceğimiz dizinin bu süreci, tv8 gibi yeni yeni izlenmeye başlayan bir kanalda zaman alabilir. Yine de Survivor sayesinde daha fazla izlenmesi beklenen kanal, tanıtımları iyi yaparsa tutma ihtimali çok yüksek.
- Hikayenin bilindik olması nedeniyle bazı izleyicilerin diziden uzaklaşma olasılığı da var.

ayrılsak-da-beraberiz-2015-tv8-dizi.jpg

AYRILSAK DA BERABERİZ (Mint Productions)
Kanal:
tv8
Oyuncular: Mete Horozoğlu, Algı Eke, Hatice Aslan, Suzan Kardeş, Deniz Oral, Bülent Şakrak, Güneş Zavrak, Haluk Özenç

Artıları:
+
Algı Eke ve Mete Horozoğlu'nun başını çektiği bir kadroya kim hayır diyebilir ki? Dizinin en büyük avantajı, başarılı isimlerden oluşan oyuncu kadrosu kuşkusuz.
+ Eskiye dönüşün ilgi çektiği bir dönemde tutması muhtemel gibi görünüyor.

Eksileri:
-
Ne yazık ki dizi yayına dezavantajlı başlayacak. 1999-2004 arasında yayınlanan başarılı dizinin 2015 uyarlaması, bu dizi bolluğunda pek de ilgi çekmeyebilir.
- Bir de kanal faktörü var. ATV, FOX gibi daha büyük kanallarda tutma ihtimali daha fazla olan yapım, tv8'de olduğu için reytinglerde beklediğini bulamayabilir, ancak tanıtımlar iyi yapılırsa izlenme olasılığı da yok değil.
- Birol Güven'in eskisi kadar başarılı olamadığını göz önüne alırsak tek temennimiz, Ayrılsak da Beraberiz'i eline yüzüne bulaştırmaması.

thumbnail_1422964597.jpg

BEYAZ YALAN (NTC Medya)
Kanal:
Show TV
Oyuncular: Deniz Baysal, Kutsi, Ebru Aykaç, Ege Aydan, Çağlar Sayın, Onur Dikmen, Elif İskender

Artıları:
+
Konusunun ilginçliği için ilgi çekme ihtimali var. Birbirlerine tıpatıp benzeyen iki kızın yer değiştirme öyküsünün anlatılacağı yapım, insanların dikkatini çekme potansiyeline sahip.
+ Derin Sular ve Kayıp Şehir ile dikkat çeken, Kaçak Gelinler ile de gençlerin yeni gözdelerinden birine dönüşen Deniz Baysal'ı hayatının rolünde görmek isteyen insanlar da olacaktır elbet. Genç kızların eski sevgilisi olan Kutsi de Huzur Sokağı'ndan sonra burada da öne çıkabilir.

Eksileri:
-
Bu tür hikayelerin izleyici tarafından pek ilgi görmediğini sezonun ortalarına doğru son bulan Diğer Yarım'dan da anlayabiliriz. Bu yüzden aradan pek zaman geçmeden buna benzer bir başka hikayeyi ekrana sürmek, riskli görünüyor.
- Kadronun çok ilgi çekmemesi ve kanalın Show TV olması da dizi adına ciddi dezavantajlar.

fox-tvde-omrum-sensiz-bir-ciglik-dizisi-ne-zaman-basliyorc2f1515fa24ab17e8441.jpg

ÖMRÜM SESSİZ BİR ÇIĞLIK (Pastel Film)
Kanal:
FOX
Oyuncular: Tolga Sarıtaş, Leyla Feray, Fırat Tanış, Güven Hokna, Dila Danışman, Burak Sergen, Bülent Bilgiç, Eylem Yıldız, Özlem Başkaya, Özgül Kavruk, Serkan Şenalp

Artıları:
+
Yine aynı kanala yaptığı O Hayat Benim ile üst sıralardan inmeyen Pastel Film, bu diziye de avantajlı gelebilir.
+ Bu sezon yükselişe geçen FOX, düşük reytingler alan dizilerine bile adam akıllı finaller yaptıran, izleyicisine sadık bir kanal. Bu yüzden kanal seçimi de iyi görünüyor.

Eksileri:
-
Tolga Sarıtaş ve Leyla Feray, kendilerini ispatlamış isimler olmalarına rağmen başroller için riskli görülebilir. Ama bunu ancak dizinin detayları iyice belli olduğuna görebiliriz.
- Dizinin adı pek de iyi sayılmaz, konusu da klişe görünüyor. Bu da izleyicinin diziyi pas geçmesine neden olabilir.

Son düzenleme:
eline sağlık:)
serçe sarayından ümitliyim perşembe güçlü drama yok şu anlık
maral çok iyi olmasa da tv8 i idare ettirir:)
beyaz yalandan ümidim yok iyi başlasa bile sonu kötü olici gibi
racondan beklenti yüksek ama atv de tutması için erkek izleyiciye yönelik olması lazım
ömrüm sesszi bir çığlık kadın izleyiciye hitap ediyorsa foxta tutmaması için bir neden yok
kara kutu dan ümidim yo kvadinin peşine yayınlanırsa anca tutar
ayrılsak da beraberiz de pek ümitli değil ama tv8 için reyting kriteri ne ka bilmiyiz tabi
bu arada kerem çatay değil kerem deren:X

eline sağlık:)
serçe sarayından ümitliyim perşembe güçlü drama yok şu anlık
maral çok iyi olmasa da tv8 i idare ettirir:)
beyaz yalandan ümidim yok iyi başlasa bile sonu kötü olici gibi
racondan beklenti yüksek ama atv de tutması için erkek izleyiciye yönelik olması lazım
ömrüm sesszi bir çığlık kadın izleyiciye hitap ediyorsa foxta tutmaması için bir neden yok
kara kutu dan ümidim yo kvadinin peşine yayınlanırsa anca tutar
ayrılsak da beraberiz de pek ümitli değil ama tv8 için reyting kriteri ne ka bilmiyiz tabi
bu arada kerem çatay değil kerem deren:X
Teşekkürler. Kerem Çatay,Racon'dan ayrılan senarist, Kerem Deren de eşiyle birlikte Maral'ı yazan kişi değil mi? Yoksa tam tersi mi? :X

racon - maral & ayrılsakta beraberiz'i izleyeceğim.

racon her ne kadar iddalı kadrosuyla öne çıksada bu tarz mafya (aksiyon) dizilerin tutmama ihtimali yüksek. şu an atv'nin yayın durumuna bakarsak; pazartesi, cuma, cumartesi'ye dokunmaz. salı en riskli günü. pazar ise boş. ama bu dizi pazar günü iş yapmaz. salı günü ise rakipler inanılmaz zorlaştı artık. çarşamba olursa tutma ihtimali yüksek. perşembe'de iş yapabilir ama bedel fena gitmiyor o gün. kara para aşk'ta, sevdam alabora'ya göre daha iyi gidiyor şu durumda salı'ya gelebilir ama tutuması zor diyorum.

maral & ayrılsakta beraberiz için tahmin etmekte zorlanıyorum. kaçak gelinler'e denk gelmiştim. kanala dizi yakışmıyor sanki. sabahtan akşama kadar yarışma programlarıyla dolu bir kanal olduğu için dizi izlerken garipsedim belkide. zamanla alışırız ama iki dizide zor tutunur. maral biraz önde. dizi çarşamba, perşembe yada cuma olacak. cuma günü diğer iki güne göre daha iyi oranlar alır bence. gençlik dizisi olarak medcezir var ama çok ciddi izleyici kaybetti bu güne maral gelirse en azından 3'ün üstünde izlenir gibi düşünüyorum.

ayrılsak beraberiz ise çarşamba olursa kanalını idare edicek oranlar alabilir. sonuçta bilinen bir dizi ve kadrosuda oldukça sağlam. perşembe kocamın ailesi varken izleyici çekemez bence.

Ayrılsak da Beraberiz'i merak eden birini görmek güzel. Herkes tutmayacağını söylüyor, ama bir sürpriz de olabilir.
Survivor'ın başlaması büyük artıları olacak. Reklamını iyi yaparlarsa tutacaktır bence. Birde senaryo iyi olmalı.TV8 kısaca Survivor'dan sonra iyice kendine gelecek bence :)

Öncelikle bu dizilerin içinden Serçe Sarayı ve Ayrılsak da Beraberiz'i izlemeyi düşünüyorum. :)

Kara Kutu tutmayacak gibi. Pana Film doğru düzgün dizi tutturamadı. Kanal D'nin ise boş bir günü yok.

Serçe Sarayı bu 7'li arasında en tutacağına inandığım iş. Kadro çok iyi, reytinglerde de iyi gidecektir kuşkusuz.

Racon'un tutacağına inanıyordum önceleri, ama şimdi tutmama ihtimali yüksek. Denildiği gibi bu tür aksiyon dizilerinin pek ilgi görmemesi nedeniyle hayal kırıklığı yaratabilir.

Söylendiği gibi Maral ve Ayrılsak da Beraberiz'in de Survivor nedeniyle iyi reklam yapılacağı için tutma ihtimali var. Maral bir adım daha önde gibi, ama belli olmaz. Ayrılsak da Beraberiz, umarım Algı Eke için tutar.

Beyaz Yalan da hayal kırıklığı olacak gibi. Show fazla beklenti içine girmesin. Ömrüm Sessiz Bir Çığlık da tutabilir gibi geldi bana, ama ismini değiştirse iyi olur.

Şimdilik Algı Eke için Ayrılsak da Beraberiz'i izleyeceğim gibi görünüyor. Ama Kara Kutu da ilgimi çekmedi değil.

Bu arada Ayrılsak da Beraberiz sanki Çarşambaları yayınlanacakmış gibi geliyor bana da. Her ne kadar tutmayacağını düşünsem de, tutsun istiyorum. :)

Şimdilik Algı Eke için Ayrılsak da Beraberiz'i izleyeceğim gibi görünüyor. Ama Kara Kutu da ilgimi çekmedi değil.

Bu arada Ayrılsak da Beraberiz sanki Çarşambaları yayınlanacakmış gibi geliyor bana da. Her ne kadar tutmayacağını düşünsem de, tutsun istiyorum. :)
Hangi gün yayınlanırsa yayınlansın, internetten izleyeceğim gibi. Tutmasını istiyorum ben de. Kadro çok iyi çünkü. :)

Fox taki dizi - serce sarayi - racon tutarsa tutar diğerlerinden anca maral tutabilir o kadar :)
Hic birini izlemiycem ama ozellikle serce sarayi persrmbe yayınlanirsa butun sirlari ortstya cikan kocamin ailesini ( bu aksam ailesini ogreniyor ) yer bitirir gibi ve en az 1 grupta zirvede yer alır :)

Maral'ı Hazal için izlerim. :Z
Racon'un da kadrosu iyi duruyor, ilk bölüme bakarım.
Serçe Sarayı'ndan da ümitliyim

raconu kerem deren yazsa kesin tutardı ama şu haliyle tutar mı bilemem haricinde ilgi mi çeken bir dizi yok :D

Racona bir goz atarim.Kerem Deren 1 bolumu yazmis.Keremin aslinda reyting patlatan bir Ezeli oldu gerci o da 2 sezonda dustu

Tolganin dizisinide izlerim.Seviyorum bu cocugu)

racon atv'de olduğu için tutabilir,atv bu tür projeleri tuttuluyor genelde,büyük yalan klişe gibi tutmaz,oyuncu kadrosuda parlak değil zaten,kara kutu pana'nın hezimetine uğrar,serçe sarayı kanal konusundan tutma ihtimali yüksek,star tv bu sezon özellikle neredeyse her dizisini tuttuluyor,ayrılsakta beraberiz özlenmişti,oyuncu kadrosu'da iyi,zaten birol güven varsa ab kesin tutar...