Atatürk'ün İleri Görüşlülüğü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xemrexxx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

xemrexxx

Konu Sahibi
Süper Favori Üye
Reaksiyon puanı
159,443
Puanı
1,060
Forumumuz tarihçi dolu ama tarih bölümü bomboş gibi ( @denizz19 a bir gönderme) Neyse düşük çenemi bu bölüme yönlendirmeye karar verdim, konumuz Atatürk ve ileri görüşlü olması.

Resmi tarih kaynaklarına göre Atatürk'ün ileri görüşlülüğ tartışılmazdır.Ancak aktarılan birçok olay gerçek dışıdır. Bunlardan biri de Atatürk'ün 2.Dünya Savaşı'nı önceden öngörmesidir.

1932 yılında ABD Genelkurmay Başkanı Mac Arthur ile ile görüşen Mustafa Kemal Atatürk bu görüşmede Hitler'in savaş peşinde olduğunu,bir savaşın çıkacağını ve Mussolini'nin Sezar rolü üstlenmeye hevesli olduğunu söylemiş.

Ancak hem tarihçi Cemil Koçak'ın yayınladığı cumhurbaşkanlığı kayıtları hem de ABD genelkurmay kayıtlarına göre Atatürk 10 yıl içinde bir savaş ihtimali olmadığını söylemiştir.

@destere @Çiğdem- @beyazsoy @cookies @yatutarsa @sokak sanati @Tolstoyevski

İleri görüşlülük ayrı kahinlik ayrı napsın adam her şeyi bilse bambaşka biri olurdu zaten. :)

Ancak hem tarihçi Cemil Koçak'ın yayınladığı cumhurbaşkanlığı kayıtları hem de ABD genelkurmay kayıtlarına göre Atatürk 10 yıl içinde bir savaş ihtimali olmadığını söylemiştir.
Bu kısma inanmıyorum ben @xemrexxx sende o devirde yaşasan az çok bilirdin bir savaşın çıkacağın ki Atatürk ileri görüşlülüğü ve askeri başarıları var bugüne kadar :X

Onu ATATÜRK yapan özelliklerinden biri de budur kuşkusuz. Ne kadar gurur duysak az. :)

atamız çok ileri görüşlü biriydi gerçekten,onu saygı değer yapan özelliklerinden bir tanesiydi
mustafa kemal'in askerleriyiz!

bnm zamanımda yoktu son 4 yılda geldiyse bilemem :X
Sen zaten sene 1968 lerde okumuştun )))

Atatürk ileri görüşlü bir kişiliğe sahipti ,Boşuna Atamız demiyorum ama desteklediğim ve desteklemediğim yönerli vardır tartışılır, Bu herkes için herkese delicesine bağlanmak imkansız olsa gerek ...

Atatürk'ün Genclige Hitabesi diyorum, günümüz ile karsilastirin diyorum, baska da bir sey demiyorum. :)