Eşkıya IMDb Top 250'de!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@takas
bence ne desem katılmayacaksın en mantıklısı listeden 100 film izlemen. Eğer o zaman da bugün dediklerini dersen konuyu kapatır ve kabullenirim. :D

Bana göre listeye girmeyi hakeden taş çatlasın 5-6 Türk film vardır. @Maskeli Fedai ye soralım Kv.Irak cidden top 250 ye girmeyi hakediyor mu? :A

@takas
bence ne desem katılmayacaksın en mantıklısı listeden 100 film izlemen. Eğer o zaman da bugün dediklerini dersen konuyu kapatır ve kabullenirim. :D

Bana göre listeye girmeyi hakeden taş çatlasın 5-6 Türk film vardır. @Maskeli Fedai ye soralım Kv.Irak cidden top 250 ye girmeyi hakediyor mu? :A
Kurtlar Vadisi Irak yerli sinemamızda ki en önemli bir filmdir.Yabancılar konusunda onların dandik aksiyon filmlerini her türlü geçer aga top 250 ye girer bence neden olmasın.Ama şunu söylim Kurtlar Vadisi Irak hollywood filmlerini asratmayacak aksiyon sahnelerine sahiptir :)

Son düzenleme:
Eşkıya'yı baştan sona sanırım geçen yaz Show TV'de izlemiştim, gerçekten çok iyi bir filmdi ve geç de olsa Top 250'ye orta sıralardan girmeyi başarmış.

Kurtlar Vadisi Irak yerli sinemamızda ki en önemli bir filmdir.Yabancılar konusunda onların dandik aksiyon filmlerini her türlü geçer aga top 250 ye girer bence neden olmasın.Ama şunu söylim Kurtlar Vadisi Irak hollywood filmlerini asratmayacak aksiyon sahnelerine sahiptir :)
kesinlikle aga ya müthiş ötesi bi filmdi bu listede ki çoğu filmi açık ara ezer geçer

Başka izleyebilir niye izleyemesin. Ben mesela A Seperation izleyince İran sinemasına, 3 Idiots izleyince Hint sinemasına sıcak bakmaya başlamıştım. İkisini de daha çok bu listeden görüp izlemiştim sanırım. Şimdi Hint ve İran filmi karşıma çıkınca daha sıcak bakıyorum. Benim gibi düşünen binlerce kişi var dünyada. Mesela imdb'nin forumlarında bir adam Eşkıya'yı izleyip beğenmiş ve başka Türk filmi önerisi istemiş.

Oy verenler Amerikan insanı değil dünyanın her yerinden insanlar. Senin bu iddian Facebook, Twitter'ı sadece Amerikalılar kullanıyor demeye benziyor. :) Mesela Godfather'a Amerika'dan 188 bin kişi oy kullanmış ama Amerika dışından 602 bin kişi oy kullanmış.

Liste tabii ki fikir verilmesi için bakılır. Zaten sanat bu, nesnel olarak bakmaya imkan yok. Benim hiç sevmediğim sürüyle film var bu listede ama çoğunluğun beğenisine saygı duymak düşer. :)

Eşkıya dışında da listeye girmeyi hak eden filmlerimiz var bence de özellikle Babam ve Oğlum. Umarım o da girer günün birinde. :)
kurtlar vadisi ırak en müthiş yerli filmdir onun girmediği listeye inanmıyorum niye gimez amerikan düşmanlığı yaptı ondan girmez ve bu da objektiflik değildir :)
işte bu tür faktörler olduğu için inanmıyorum godfather dünyaca ünlü bi başyapıt normal bi durumdur

fikir vermesi dışında fazla abartılmaması gereken bi liste mesela kimine göre 150.sıradaki film 5.sıradaki filmden çok daha güzeldir bunlar normal şeyler

bunu bilmem ama şener şen kenan imirzalıoğlu kabadayı filmi bence son dönemlerin en iyi filmiydi yeşilçamın en iyi oyuncularından şenerşen ve günümüzün en iyi oyuncularından
kenan imirzalıoğlunu aynı filmde görmek harikaydı :love1::love1::love1::love1:

kesinlikle aga ya müthiş ötesi bi filmdi bu listede ki çoğu filmi açık ara ezer geçer

kurtlar vadisi ırak en müthiş yerli filmdir onun girmediği listeye inanmıyorum niye gimez amerikan düşmanlığı yaptı ondan girmez ve bu da objektiflik değildir :)
işte bu tür faktörler olduğu için inanmıyorum godfather dünyaca ünlü bi başyapıt normal bi durumdur

fikir vermesi dışında fazla abartılmaması gereken bi liste mesela kimine göre 150.sıradaki film 5.sıradaki filmden çok daha güzeldir bunlar normal şeyler
Valla Kurtlar Vadisi Irak konusuna girmeyim diyorum ama zorla çekiyorsun. :)

Filmi izlemediğimden değerlendiremem ama aksiyon filmleri genellikle itibarlı yerlerde pek kaale alınmazlar. Amerika'da da aksiyon filmleri ne ödüllerde pek varlık gösterir ne de bu listeye falan girer. Tabii çok istisnai örnekler haricinde.

Sen aksiyon filmlerini seven biriysen Kurtlar Vadisi Irak sana göre en iyi film olabilir. Bu normal, herkesin zevki senin gibi değil tabii. Kurtlar Vadisi Irak Türk sitelerinde bile genelde 6-7 civarı puan ortalamasına sahipken dünyaca ünlü itibarlı bir sitede tabii ki yer bulamaz. Amerika düşmanlığı yapıyorsa bile bundan Amerika'nın haberinin olduğunu sanmıyorum. :):)

Valla Kurtlar Vadisi Irak konusuna girmeyim diyorum ama zorla çekiyorsun. :)

Filmi izlemediğimden değerlendiremem ama aksiyon filmleri genellikle itibarlı yerlerde pek kaale alınmazlar. Amerika'da da aksiyon filmleri ne ödüllerde pek varlık gösterir ne de bu listeye falan girer. Tabii çok istisnai örnekler haricinde.

Sen aksiyon filmlerini seven biriysen Kurtlar Vadisi Irak sana göre en iyi film olabilir. Bu normal, herkesin zevki senin gibi değil tabii. Kurtlar Vadisi Irak Türk sitelerinde bile genelde 6-7 civarı puan ortalamasına sahipken dünyaca ünlü itibarlı bir sitede tabii ki yer bulamaz. Amerika düşmanlığı yapıyorsa bile bundan Amerika'nın haberinin olduğunu sanmıyorum. :):)
Öncelikle @Çiğdem- kabadayı çok vasat bi filmdi bana göre şener şen ve kenan var diye izledim ama beğenmedim pek çok basitti malesef senaryosu
Admin çektiğim bişey yok ki izlemedim diyosun işte ve emin ol filmi izleyen çoğu kişiye göre 10 üzerinden en kötü 9 luk bi film ve bu zamana kadar yapılmış Türkiye'de en pahalı ve kaliteli film
bu film zamanında birçok rekor kırmıştır küçümsenemeyecek ölçüde ve filmde oynayan hollywood oyuncuları amerikan düşmanı bi filmde oynadıkları için tepki çektler billy zane gibi
sitelerin puanlarını çok kaale almaya gerek yok kim oy kullanıyor belli değil :)
ki bu dizi veya genel olarak kurtlar vadisi kuru kuru bi aksiyon filmden çok daha öte senaryosuyla ön plandadır Irak filmi de aksiyonundan ziyade senaryosuyla dikkat çeker
son cümle hayal kırıklığı zaten vadiyi sevmediğini biliyorum ama bu kadar bilmediğini de bilmiyordum.

-Amerika birleşik devletlerinin 230 yıllık tarihinde meclisinde tartışılan ilk film olduğunu ve dönemin abd dışişleri bakanı condonanze rice ye hakkında soru önergesi verildiğini okuyacaksınız.Tarihte ilk kez bir bakana bir film yüzünden hesap soruluyor.(Kurtlar Vadisi Irak)

-ABD Kongresi'nde Kurtlar Vadisi Irak filmi tartışıldı.

http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=4056390
http://www.turkboard.com/abd-kongresinde-kurtlar-vadisi-irak-filmi-tartisildi-vt61316.html
http://www.frmtr.com/genel/308346-k...d-den-elestiri-onlar-once-kendine-baksin.html
http://www.dunyabulteni.net/index.php?aType=haber&ArticleID=2035

-ABD'li general Vadi'ye Tepkili

http://www.milliyet.com.tr/2006/02/10/dunya/axdun01.html

-Kurtlar Vadisi ABD raporuna girdi

http://www.haber7.com/amerika/haber/784225-kurtlar-vadisi-abd-raporuna-girdi

Filmle ilgili rastgele bir yorum gördüm;

Ben bugun filme gittim ve su sonucu cıkardım artık amerikan filmi izlemicem eksikler olsada hollywoodu aratmıyor.2.bolumu çok begenmesemde herşey gerçeklere uygun büyük ihtimalle gerçek yapılmış.Patlama sahneleri çatışma sahneleride çok güzel.Amerikada bunun 20 katı bütçeyle bundan daha iyi çatışma sahnesi yapamazdı. Kurtlar Vadisi Irak efsaneler arasına gireceğine inanıyorum Türk sinemasında bir çağ açaçaklar gibi duruyor.

KISA KISA KV IRAK;

- Kopya sayısı (479 kopya).
- Ön bilet satışı (İlk on beş gün için bilet bulunmuyor.)
- Gösterilen salon sayısı (270 merkezde 479 salon.)
- En kalabalık set (3000 figüran), set ekibi ve oyuncular.
- Farklı ülkelerden yabancı oyuncu sayısının çokluğu.
-Canlı bombanın kendini havaya uçurduğu sahnede 6 kamera kullanılması.
- 10 milyon dolar bütçe ile en pahalı bütçeli Türk filmi oluşu.
- En çok ve özgün özel efekt (special effect) kullanılan Türk filmi olması.
- Senaryonun yazılmaya başlamasından seyirci önüne çıktığı güne kadarki sürenin kısalığı (6 ayda bitirildi).
- Hollywood’dan dublör getirtilen ilk Türk filmi olması.
- Türkiye dışında; Almanya, Belçika, Hollanda, Avusturya, İngiltere, Danimarka, İsviçre ile Rusya, Mısır, Suriye, Kırgızistan, Kazakistan, Amerika ve Avustralya’da gösterilecek olması.
- Filmde 3391 kostüm kullanılması.
- Türkçe, İngilizce, Arapça ve Kürtçe olmak üzere filmde 4 ayrı lisan konuşulması

-Zamanın gişe rekorunu kırması ve Abd dahil birçok ülkede büyük ses getirmesi..

SON OLARAK @OzaN bunlar yeterli değilse örnekleri çoğaltabilirim haberleri yok dediğin film veya diziyi çok iyi bildiklerine emin olabilirsin :) aynı şey israil içinde fazlasıyla geçerlidir :)

Öncelikle @Çiğdem- kabadayı çok vasat bi filmdi bana göre şener şen ve kenan var diye izledim ama beğenmedim pek çok basitti malesef senaryosu
Admin çektiğim bişey yok ki izlemedim diyosun işte ve emin ol filmi izleyen çoğu kişiye göre 10 üzerinden en kötü 9 luk bi film ve bu zamana kadar yapılmış Türkiye'de en pahalı ve kaliteli film
bu film zamanında birçok rekor kırmıştır küçümsenemeyecek ölçüde ve filmde oynayan hollywood oyuncuları amerikan düşmanı bi filmde oynadıkları için tepki çektler billy zane gibi
sitelerin puanlarını çok kaale almaya gerek yok kim oy kullanıyor belli değil :)
ki bu dizi veya genel olarak kurtlar vadisi kuru kuru bi aksiyon filmden çok daha öte senaryosuyla ön plandadır Irak filmi de aksiyonundan ziyade senaryosuyla dikkat çeker
son cümle hayal kırıklığı zaten vadiyi sevmediğini biliyorum ama bu kadar bilmediğini de bilmiyordum.

-ABD Kongresi'nde Kurtlar Vadisi Irak filmi tartışıldı.

http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=4056390
http://www.turkboard.com/abd-kongresinde-kurtlar-vadisi-irak-filmi-tartisildi-vt61316.html
http://www.frmtr.com/genel/308346-k...d-den-elestiri-onlar-once-kendine-baksin.html
http://www.dunyabulteni.net/index.php?aType=haber&ArticleID=2035

-ABD'li general Vadi'ye Tepkili

http://www.milliyet.com.tr/2006/02/10/dunya/axdun01.html

-Kurtlar Vadisi ABD raporuna girdi

http://www.haber7.com/amerika/haber/784225-kurtlar-vadisi-abd-raporuna-girdi

Filmle ilgili rastgele bir yorum gördüm;

KISA KISA KV IRAK;

SON OLARAK @OzaN bunlar yeterli değilse örnekleri çoğaltabilirim haberleri yok dediğin film veya diziyi çok iyi bildiklerine emin olabilirsin :) aynı şey israil içinde fazlasıyla geçerlidir :)
O olayı ben de gördüm ama mecliste olan bir şey, pek önemli bir şey değildir diye düşündüm. Fakat haklısın şimdi baktım Amerikalılar da izlemiş filmi. İzleyeceğim filmi ama beklentim epey düşük. :)

O olayı ben de gördüm ama mecliste olan bir şey, pek önemli bir şey değildir diye düşündüm. Fakat haklısın şimdi baktım Amerikalılar da izlemiş filmi. İzleyeceğim filmi ama beklentim epey düşük. :)
ya arkadaş senin gibi bi adam nasıl bu kadar ön yargılı olur vallahi bazen bana diyolar ben senin yanında demokratik özgür bi birey oluyorum :kiki: kafadan bitirmeye hazırsın iyi bakarsan iyi görürsün bu kadar düşman olma bizim malımız sahip çık :D
amerikalılar izlemeyi bırak tartışma konusu yaptılar diyorum neler yaptılar bunlar sadece gösterme amaçlı araştırırsan neler göreceksin
neyse İnşallah atlamadan sonuna kadar izlersin o zaman yorumunu çok merak ediyorum

yine mi kvp tartışması ne ka boşş tartışıyonuz :X kvp ciler kvp üstünd bişşi yok :X hatta kvp filmleri x men filmlerinden daha iyi bile derler (bu örnek nedeniyle sabaha kadar kafama yıldırım düşer:()

ya arkadaş senin gibi bi adam nasıl bu kadar ön yargılı olur vallahi bazen bana diyolar ben senin yanında demokratik özgür bi birey oluyorum :kiki: kafadan bitirmeye hazırsın iyi bakarsan iyi görürsün bu kadar düşman olma bizim malımız sahip çık :D
amerikalılar izlemeyi bırak tartışma konusu yaptılar diyorum neler yaptılar bunlar sadece gösterme amaçlı araştırırsan neler göreceksin
neyse İnşallah atlamadan sonuna kadar izlersin o zaman yorumunu çok merak ediyorum
Aga Irak filminin çevirme sahnesi bile çoğu filmi ezer geçer :)

Kurtlar Vadisi Irak ile ilgili yorumlar

ıllar geçmesine rağmen türk sinema sektörünün en başarılı aksiyon filmidir gözümde.Bence filmin en büyük artısı dönemini iyi yansıtmasının dışında sanki film değilde gerçekten oradaymış gibi hissettirmesi.Çatışma sahneleri üst seviye olmasada bizim sinema sektörümüz için büyük bir gelişme ve en acısıda 8 yıl geçmesine rağmen hala seviye atlayamamız.Amerikan film sektörünü bilen biri olarak,biraz lojistik destekle bu ekibin çok rahat bir biçimde hollywood veya dünya sinemasında yer edinceğini düşünüyorum.Dram ögeleri filmde yerinde ve etkileyici bir biçimde kullanılmış,zikir ve canlı bomba sahneleri zor unutulcak cinstendi

Oyuncu kadrosu zengindi.Billy Zane gibi ismi olan birini oynatmak çok akıllıca,performansıda ders vericiydi.Bu filmden bir sene öncesinde Ridley Scottun cennetin krallığı filminde Selahaddin Eyyübi rolünde büyük beğenimi kazanan Ghassan Massoud filmin bana göre en büyük artısıydı,kemik kadro hakkında fazla yorum yapmaya gerek yok

Puanım 10/8.0

Çok Profesyonel ve Gerçekçi bir film çıkarılmıştı. Çok beğenmiştim. Filistin bu kadar iyi değildi daha profesyonel bir şekilde devamını bekliyoruz, daha profesyonel diyorum çünkü Kurtlar Vadisi isterse neler yapabileceğini bize gösterdi.

Irakta yapılan insan ticaretini anlatan en iyi film zaten aksiyon olarak bakarsak bu film diğer türk filmleri içinde bir istisnadır kesinlikle

Enfes bir film'di. Ben hiç bir filmde böyle minare patlaması görmedim.

Türkiye'nin şu ana kadar yapılmış en iyi aksiyon sahnelerinin bulunduğu bu filmlere sahip çıkmamız gerekiyor ben seviyorum 10/8.5

Kurtlar vadisi dizisini izlemiyorum. Daha doğrusu eskiden izliyordum fakat şimdi izlemiyorum. Bu filmi ilk çıktığı yıllarda izlerken yaşadığım duyguyu şimdi de izlediğimde yaşıyorum değişen hiçbir şey yok. İşkence sahneleri olsun, amerikalı askerler olsun, savaş sahneleri falan olsun sanki gerçekmiş gibi hissetirdi o duyguyu verdi bu film bana. Polatın söylediği söz gerçekten tüylerimi diken diken etmişti : '' Ben siyasi parti lideri değilim. Diplomat yada Askerde değilim. Aynen seninde dediğin gibi ben Türküm ! Ve bir Türkün başına çuval geçirecek adamın ben Dünyasını başına yıkarım !''

Çok büyük bir yapım. Kurtlar Vadisi gibi Türkiye'nin başyapıt olan bir dizisine yakışacak bir başyapıt olmuş bu film. Benim puanım 8.0/10

4 Temmuz 2003 Çuval olayı takriben gelişen olaylar konu almasıyla medyayı uzun süre meşgul eden ve 1 ay gibi sürede 4 milyonu üzeri gişe yaptı.Bu olayların canlı şahidi olan ütğm.Süleymanın gönderdiği mektup üzerine Polat alemdsar admları Irak'a Bu oayın hesabını sormaya giderler.Canlı Bomba sahnesi ile akıllara kazınan efsane film 8,7/10

Konusu itibarıyla dışişleri bakanı Condoleezza Rice'a Amerikan Hükûmetinin uluslararası tutumu ve dünya tarafından nasıl görüldüğüne dair sözlü soru önergesi verdirten,bir çok avrupa sineması tarafında ambargo uygulanan,yahudi lobisi gibi kuruluşlar tarafından filmde rol almayı kabul etmiş olan iki tanınmış Amerikalı oyuncuyu (Billy Zane ve Gary Busey) yerden yere vuran bir film başarılı değil çok başarılıdır.Mesaj gidiceği yere gitmiştir.
Diğer taraftan 14 milyon dolar bütçesiyle Türkiyede çekilmiş en yüksek maliyetli 2.film.İnce siyaset yapmaktan kaçınarak irili ufaklı herşeyden bahsetmesi,insani değerler yansıtarak dozunda dram yapması,gayet yerinde aksiyon sahneleriyle uzun süre hafızalardan silinmeyecektir.Oyuncu ve yönetmen performansı çok iyiydi.Zikir sahnesi tüylerimi diken diken etti.Bu film 4 başarılı dizi sezonundan sonra çekilse bile film çok ayrı bir yerdedir gözümde.Arşivlik.İyi seyirler

@OzaN

Son düzenleme: