Şuan Rüyada Olmadığınızı Kanıtlayabilir Misiniz?

Hayır ya. :X Ben sonuçta şunu merak ediyorum. Sonuçta kutsal kitapların hepsinde Cennet ve Cehennem belli başlı tasvir ediliyor bunu biliyoruz. Mesela Kur'an'da bu ormanlar, nehirler işte ne bileyim çeşit çeşit meyveler felan şeklinde ve birde tüm dilekler kabul oluyor... Yani tasvir edilen şeyler bu dünyada var zaten. O yüzden öldükten sonra ben bu tasvir edilen Cennet'e gitsem de Cennet'teymişim gibi hissedemem ki. Cennet çok daha farklı bir yer olmalı. Şu an teknoloji her geçen gün başını alıp giderken hangi insan bu Kur'an da tasvir edilen Cennet'e gidince Cennet'teymiş gibi hissedebilir? O yüzden öldükten sonra belkide ruhumuz bu dünyada yaşamaya devam edecek diye düşünüyorum. Cin ya da adını bilmediğimiz başka bir şey. Beden olarak değil ama ruh olarak bu dünyada yaşamaya devam edeceğiz belki de kıyamet kopana kadar...
Gece gece cin deme korkan felan olur neyinden korkuyorlarsa :F

Rüya da olmadığını kanitlasam Uyanıp normal hayatına mi Devam mi edecen))). Bırak uykuda düşünmeyi kafanı boşalt yarın yoksa yorgun kalkacaksın)))

n @dizi kolik öyle olmasının sebebi İslamiyet'in ilk doğduğu coğrafyadaki yaşam şartlarıdır. En mantıklısı da odur ve bu Kur'an'ın mantık konusunda nasıl ileride olduğunu gösterir. Şöyle ki Arabistan o dönemler yoldan çıkmış, ahlaksızlığın had safhada olduğu, bebeklerin diri diri gömüldüğü bir dönemdi ve bu yüzden Islah için o bölgeye inerek tüm dünyaya yayıldı. İnsanların İslama davet etmek ve cennetin faydalarını göstermek için de Arabistan'da hiç olmayan, insanların hayal ettiği mekanlar tasvir edildi. İşte baldan sütten akan nehirler vs.

Lakin tüm cennetin bunlardan ibaret olduğu belirtilmedi? Eğer tüm cennetin sadece çeşitli meyveler, tropikal ortamlardan ibaret olduğuna dair kesin bir ayet/hadisi örnek olarak gösterebilirsen o başka. Ama orda sadece çok küçük bir mekan tasvir edilmiş. Aynı şey cehennem için de geçerli. Bunu birçok İslam alimi de asırlardır belirtiyor zaten. :)

Ben bu konuda @beyazsoy'un fikrini merak ediyorum... ...
Haala mi ))) yukarda. Özet geçtim.. baştaki sayfada genişçe anlattım bu soru ıslam filozoflarınca yüzyıllar boyu tartışılmış mesele ... bunun cevabını asla bilemeyeceksin. Enistan dediği gibi uyanirsan uykuda olduğunu anlarsın. Onun için bunu düşünmek vakit kaybı

cennet/cehennem zaten bildiğimiz gibi yerler değil ama biz bu evren, beş duyuya ve belli başlı yaşam formlarına alışkın olduğumuzdan tamamen başka bir "yer" ancak benzetmelerle anlatılabilir. zaten kurandaki cennet, cehennem anlatımları oraları karşılamaz ancak temsil eder
Peki şunu söyleyeyim. Sonuçta herkes kendine göre mutlaka bu dünya hayatında bir sınavdan geçiyor ama herkes dikkat ettiyseniz eşit bir sınavdan geçmiyor. Kimi çok zenginken, kimi açlıktan ölebiliyor ve sürünebiliyor. Ama sonuçta bir sınav bu değil mi? Fakat biz bunu dine ve Allah'a bağlıyoruz. Fakat eşit olmayan bir sınavın sonucu ne kadar önemli olabilir ki? Keza erkeklere zina yapmasınlar diye Cennet'te huriler bahşediliyor ama kadınlara eğer isterlerse sadece eşleriyle birlikte olma hakkı veriliyor. Peki eşi olmadan ölenler ne olacak? Keza bu dünyada eşcinsellerde var ve onlar Cennet'te nasıl bir yaşam sürecekler?

Peki şunu söyleyeyim. Sonuçta herkes kendine göre mutlaka bu dünya hayatında bir sınavdan geçiyor ama herkes dikkat ettiyseniz eşit bir sınavdan geçmiyor. Kimi çok zenginken, kimi açlıktan ölebiliyor ve sürünebiliyor. Ama sonuçta bir sınav bu değil mi? Fakat biz bunu dine ve Allah'a bağlıyoruz. Fakat eşit olmayan bir sınavın sonucu ne kadar önemli olabilir ki? Keza erkeklere zina yapmasınlar diye Cennet'te huriler bahşediliyor ama kadınlara eğer isterlerse sadece eşleriyle birlikte olma hakkı veriliyor. Peki eşi olmadan ölenler ne olacak? Keza bu dünyada eşcinsellerde var ve onlar Cennet'te nasıl bir yaşam sürecekler?
Öbür dun yasa sınav sistemi olarak Çan eğrisi var)))) hiç bilen ile bilmeyen Bir olur mu yani imkanı olan daha çok sorumlu. Ve ilk onlar hesaba çekilecek

Zina konusunda katılıyorum zina günah olmasa daha mutlu olurdum :F

Bu arada erkeklere huri kadınlara gilman denen erkek hizmetçi varlıklar verilecek

n @dizi kolik öyle olmasının sebebi İslamiyet'in ilk doğduğu coğrafyadaki yaşam şartlarıdır. En mantıklısı da odur ve bu Kur'an'ın mantık konusunda nasıl ileride olduğunu gösterir. Şöyle ki Arabistan o dönemler yoldan çıkmış, ahlaksızlığın had safhada olduğu, bebeklerin diri diri gömüldüğü bir dönemdi ve bu yüzden Islah için o bölgeye inerek tüm dünyaya yayıldı. İnsanların İslama davet etmek ve cennetin faydalarını göstermek için de Arabistan'da hiç olmayan, insanların hayal ettiği mekanlar tasvir edildi. İşte baldan sütten akan nehirler vs.

Lakin tüm cennetin bunlardan ibaret olduğu belirtilmedi? Eğer tüm cennetin sadece çeşitli meyveler, tropikal ortamlardan ibaret olduğuna dair kesin bir ayet/hadisi örnek olarak gösterebilirsen o başka. Ama orda sadece çok küçük bir mekan tasvir edilmiş. Aynı şey cehennem için de geçerli. Bunu birçok İslam alimi de asırlardır belirtiyor zaten. :)
Tabi ki kesin o sınırlar içinde olmadığını, sadece tasvir edilen kısmını yazdım. Fakat o dönem için belki ilgi çekici olabilir ama Kur'an her zamana ve herkese hitap etmeyi amaçlıyorsa bu tasvir edilen Cennet şu an günümüz içerisinde de ilgi çekici merak uyandırıcı bir şekilde olmalıydı. Yanılıyor muyum?

Haala mi ))) yukarda. Özet geçtim.. baştaki sayfada genişçe anlattım bu soru ıslam filozoflarınca yüzyıllar boyu tartışılmış mesele ... bunun cevabını asla bilemeyeceksin. Enistan dediği gibi uyanirsan uykuda olduğunu anlarsın. Onun için bunu düşünmek vakit kaybı
Peki paralel evren?

evet herkes eşit bir sınavdan geçmiyor ama bu adaletsizliği göstermez çünkü her zaman eşitlik = adalet değildir. cennetteki huriler konusu ise çarpıtılmış, bir konu. insan ölümden sonra "yeni bir yaratılışla" yaratılacak bu yaratılışta cinselliğin olacağı ne malum ki bir de onu karşılamak için huriler verilsin. mesela bak duhan suresinde (44. sure) 51. ayetinden itibaren cennet tasvirleri yapılır, iyi işler yapanlara verilecek ödüllerden bahsedilir 51,52,53,55,56 da tüm cennetliklere verileceği anlaşılan nimetlerden bahsedilirken hurilerden bahsedilen 54. sure birden sadece cennetteki erkeklere verilecek denir.benim artık gözlerimden uyku akıyor pek bir şey diyemeyeceğim internette biraz araştırma yapabilirsin bu konuda :)

Öbür dun yasa sınav sistemi olarak Çan eğrisi var)))) hiç bilen ile bilmeyen Bir olur mu yani imkanı olan daha çok sorumlu. Ve ilk onlar hesaba çekilecek
Tamam işte eşit bir sınavdan geçilmiyor. Eşit bir sorgudan da geçilmiyor. Eşit olan ne var?

Bu arada erkeklere huri kadınlara gilman denen erkek hizmetçi varlıklar verilecek
Bunu bilmiyordum. Teşekkür ederim. :)

Gece gece herkes baya bir aktif maşallah :D hep böyle olsa keşke :D
Ay RüzgarGülü. :X

Peki paralel evren?
Paralel evren olmam ihtimali ıslami kaynaklarda. Pek yok. Güneş vs. Gibi gök cisimlerimde farklı varlıkların yaşayacağı tartışılmış çünkü Allah bunları boşuna yaratmamistir düşüncesi hakim. Şöyle düşünelim her birimizden paralel evrenlerde biri yaşasa. Bunlardan Biri paralel evrende günah islese. allah kimi cezalandıracak. Şimdi))))

@dizi kolik bence hâlâ ilgi çekici. Çok sevdiğin bir yemeği istediğin kadar yediğini düşün, midende bir sınır olmadan veya kendi dünyanı oluşturduğunu.

Her şeyden önce dünyavi duyular mantığıyla cennetteki verilecekleri düşünmek mantıklı değildir. Orda adını hiç bilmediğimiz, rengini hiç görmediğimiz, tadını hiç tatmadığımız ve kokusunu hiç koklamadığımız nimetler verilecek dense yani 5 duyu organı ile algılanamayacak şeyler. Sence insanlar ne anlar?

evet herkes eşit bir sınavdan geçmiyor ama bu adaletsizliği göstermez çünkü her zaman eşitlik = adalet değildir. cennetteki huriler konusu ise çarpıtılmış, bir konu. insan ölümden sonra "yeni bir yaratılışla" yaratılacak bu yaratılışta cinselliğin olacağı ne malum ki bir de onu karşılamak için huriler verilsin. mesela bak duhan suresinde (44. sure) 51. ayetinden itibaren cennet tasvirleri yapılır, iyi işler yapanlara verilecek ödüllerden bahsedilir 51,52,53,55,56 da tüm cennetliklere verileceği anlaşılan nimetlerden bahsedilirken hurilerden bahsedilen 54. sure birden sadece cennetteki erkeklere verilecek denir.benim artık gözlerimden uyku akıyor pek bir şey diyemeyeceğim internette biraz araştırma yapabilirsin bu konuda :)
Evet. Demekki Kur'an da kararsız kalmış kadınlara bu konuda birileri verilip verilmeyeceğine dair. @beyazsoy :)