@RüzgarGülü ölmüş adamın enerjisi, bilinci yeni doğmuş bebeğe karışmış olabilir ve ı belli bir uyarıcı tarafından uyarılmağı sürece hatırlamaz. Ta ki uyarılana dek, 7 yaşında yani. Bu konu çok derin aslında özelikle bilinç karışıklığı, enerjş aktarımı filan. Aynı şekilde komadan uyanmış insanların hiç konuşmadığı , bilmediği dili birden şakır şakır konuştuğu haberini duymuşsunuzdur. Işte o tip olaylar için de bilinç ve beyindeki elektrik sinyallerinin başkalarınınkine yanlışlıkla (veya değil) birbirine karışmasıyla alakalı olduğu düşünülüyor. Fringe'de bu olaylara değinilmişti izleyenler bilir
@xemrexxx
@34rcp44
"Bir saat tefekkür bazen bir sene ibadetten daha hayırlıdır”(Suyutî, Camiu’s-sağir, 2/127; Aclûnî, I/310
Allah bize düşünüp sorgulayalım diye akıl vermiş yoksa diğer canlılardan farkımız kalmazdı.
İkincisi her şeyin aşırısı olduğu gibi ibadetin, dinin de aşırı zarar ve yasaktır. Kaçınılmalıdır.
Üçüncüsü ve en önemlisi, insanların bu tip konular hakkında kafa yorarak gerçeğe, Allah'a ulaştığı çok sık görülen bir durum. İnsanın akıl ve mantık yoluyla doğruyu bulması ve ona inanması, doğma büyüme sorgusuz sualsiz kabul etmesinden daha hâyırlıdır. Hz.İbrahim de ailesinden çevresinden söylenen inançları sorgulamış ve en doğruyu Allah yolunda bulmuştur.
Yani belki de bu tip konular üzerinde düşünerek imanını güçlendirecek ve Allah'a olan bağlılığını artıracak ve ibadete başlayacak bir adama engel olup, hayır düşünmeyin diyerek imanının güçlenmesine engel olman sence de büyük günah olmaz mı?
@xdragxx paralel evren-ler mevzusu hakkında kesin bir şey diyemem. Ama Kur'an'da 18.000 alem olduğu belirtilmiş (
“ rabbul alemin”)
Yani bu olmayacağı anlamına gelmediği gibi İslamiyet ile ters de düşeceği anlamına gelmez. Eğer başka evrende benden bir kopya varsa ve adımız, ailemiz, düşünsel yapılarımız aynıysa bu kesinlikle tesadüf değildir,, bir Yaratıcının eseridir.
Ancak ben paralel evren-ler olayını bilimsel felsefe olarak gördüğüm için hiç gerçekçi bulmuyorum. Bana göre de saçma geliyor. Ama ilgi çekici özellikle Fringe resmen paralel evren üzerine kurulu.