Aktarma ne? Akbil nerden alınıyor?
Atıyorum otobüsle bir yere gittikten sonra yolculuğuna metroyla devam edersen aktarma yapmış olursun. Ama aktarma indirimi belli bir süre için geçerli, 1 saat içinde birden fazla toplu taşıma aracına binersen fiyat düşüyor diye biliyorum. Normal İstanbulkart da İETT bayilerinde satılıyor, Sultanahmet çevresindeysen satan bir yer bulursun muhakkak.
Bir günü Sultanahmet ve çevresine ayrabilirsin; yani Sultanahmet Camii, Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı, Topkapı Sarayı vs. onları gezebilirsin. Bir gün de Beşiktaş - Sarıyer sahili boyunca gezebilirsin. Nişantaşı ve Cihangir'e gideceğim diyorsan mutlaka İstiklal Caddesi'ne de git bence, İstiklal'in arkası Cihangir zaten. Taksim'den metroya binip Osmanbey durağında inersen de Rumeli Caddesi, yani Nişantaşı'na gelirsin. Anadolu Yakası'nda da görülecek bir tek Kadıköy, Üsküdar ve Beykoz var. Onun harici genelde hep yerleşim yeri. Onun haricinde yine Avrupa Yakası'nda Haliç ve çevresini de gezebilirsin, Rahmi Koç Müzesi, Miniatürk gibi müzeler orada.
Ben alışveriş merkezi gezeceğim dersen de, Şişli - Levent arasında bir sürü alışveriş merkezi var: Cevahir, Zorlu Center, Kanyon, Metrocity, Özdilek vs. Beşiktaş'tan Sarıyer minibüsüne binersen İstinye Park'a gidebilirsin. Zaten en meşhur AVM'ler bunlar İstanbul'da. Diğerlerinin ulaşımı biraz zorlayabilir.
Otelin Sultanahmet'te olacağı için genel olarak otobüs, metro ve tramvay kullanacaksın. Anadolu Yakası'na geçersen de Marmaray veya vapurla geçebilirsin. Zorunlu olmadığın sürece metrobüs kullanmayacağını varsayıyorum, zaten bence uzak dur. Metrobüsle yaptığın tek bir yolculuk seni İstanbul'dan soğutmaya yetebilir, o derece kalabalık. Benim Avcılar'dan Uzunçayır'a kadar (yaklaşık 40 - 45 dakika) tutunmadan gitmişliğim var.
Bunun haricinde Kanal D binasına gidip orayı yakma planların varsa, Kanal D binası Basın - Ekspres Yolu diye bilinen bir yol var onun üzerinde. Atatürk Havalimanı'na yakın sayılır. Ama o taraflara yolunun düşmemesini öneririm, birisi de demiş zaten Bağcılar - Esenler tarafına gitme diye. Ben de artı olarak Esenyurt'a sakın yolun düşmesin diyorum, düşeceğini de sanmam gerçi.