Osmanlıca yada Osmanlı Türkçesi Zorunlu Ders Olmalı Mı?

Osmanlıca yada Osmanlı Türkçesi Zorunlu Ders Olmalı Mı?

• Evet, kesinlikle.

Oy: 1 10.0%
  • Hayır, seçmeli ders yeterli olur.

Oy: 6 60.0%
  • Hayır, hiç gerek yok

Oy: 3 30.0%
  • Fikrim yok

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    10

EFE UYSAL

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
26,899
Puanı
1,051
Ben:Bence seçmeli ders olmalı isteyen okusun isteyen okumasın,Osmanlı'nın torunlarıyız,Osmanlı'nın soyundan geliyoruz,ben de öğrenmek istiyorum.:)
Sizce Osmanlıca yada Osmanlı Türkçesi zorunlu ders olmalı mı?

Son düzenleme:
Bence böyle bir zorunluluk olmamalı.
Seçmeli Dersler içinde okumak isteyen seçsin, istemeyene zorla Osmanlıca vermek olmaz. Okumak, öğrenmek isteyen kendi isteğiyle seçmeli.

İlerisi için çok da gerekli olmayacak bir şey bu, hem istemeyenler neden öğrensin ki? Ayrıca bir sürü ders var zaten. Bence de seçmeli olması lazım... :)

bende ingilizce öğrenmek istemiyorum diyelim ne olacak zorla mı öğrenecem
zorunlu ders ama :)

bu arada bu osmanlıca meselesi ne oldu zorunlu ders oldu mu olmadı mı @EFE UYSAL

yav kardeşim ilkokulda lisede ders seçme gibi bişey yoktu ki bu seçmeli olayını anlamış değilim
kimse sana ders seçtirmiyor ki dersin ismi seçmeli diye geçiyor ama herkes görmek zorunda öyle değil mi?

ben hiç ilkokul lisede ders seçtiğimi hatırlamıyorum seçmeli de olsa herkes görmek zorundaydı

Seçmeli olmasında fayda var :) Fakat gereksiz bir ders değil...

Seçmeli olursa seçen olmaz...

Zorunlu olursa istemeyen olur...

Lise de zaten ders seçilme olayı yok okula gidiyorsun ders hazır olarak karşına geliyor. Ben bunu istiyorum bunu istemiyorum diye bir alternatif yok bu açık ve net neyini tartışıyoruz.
Bu mantıkla gidilirse neden çoğu okullarda fransaca almanca ve ingilizce var neden bunları isteyen seçemiyor 😉 ben istemiyorum deme şıkkı var mı? Benim okuduğum okullarda yoktu ve de yoktur.

Aslında öğrencilerin seçme hakkı var ama bizim okullarda kimse uğraşmıyor kafalarına göre takılıyor okul yönetimi.

Seçmeli olmalı. Ama okullar seçtirmiyor tabi bu da ayrı bir konu.​
Aynen katılıyorum.:)