Hadise 'Saçımı 10 Günde 1 Yıkıyorum'

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aynen @hayret bi şey'in dediği gibi bakımlarını yapıyordur yoksa kepeklenir beyler. Bir çok yerde okumuştum saçınızı mümkün olduğunca az yıkayın hatta 2 haftada 1 yıkayın çünkü şampuanlar saça zarar verir ve daha erken dökülmesine neden olur diyorlar. Ama tabii ki alternatif yolu var 2-3 günde 1 şampuanla yıkamazsın da başka bir şekilde yıkanıyordu galiba nasıl bi alternatifi vardı hatırlamıyorum.

Aynen @hayret bi şey'in dediği gibi bakımlarını yapıyordur yoksa kepeklenir beyler. Bir çok yerde okumuştum saçınızı mümkün olduğunca az yıkayın hatta 2 haftada 1 yıkayın çünkü şampuanlar saça zarar verir ve daha erken dökülmesine neden olur diyorlar. Ama tabii ki alternatif yolu var 2-3 günde 1 şampuanla yıkamazsın da başka bir şekilde yıkanıyordu galiba nasıl bi alternatifi vardı hatırlamıyorum.
Saç dökülecekse tutamazsın zaten, saç ektirme'den başka çare yok. Şampuanlar da ilaçlar da kar etmiyor. Özellikle de genetik dökülmelerde. :)

Saç dökülecekse tutamazsın zaten, saç ektirme'den başka çare yok. Şampuanlar da ilaçlar da kar etmiyor. Özellikle de genetik dökülmelerde. :)
Orası öyle ama bazıları fazla şampuan kullanımı dökülmesini hızlandırır diyorlar.

Orası öyle ama bazıları fazla şampuan kullanımı dökülmesini hızlandırır diyorlar.
Aynen ben de duydum onu ama doğru mu bilmiyorum. Her saç tipi aynı değil, bazı saçlar 1 günde hemen yağlanır. Onlar yıkamasın da ne yapsın? :D

Aynen ben de duydum onu ama doğru mu bilmiyorum. Her saç tipi aynı değil, bazı saçlar 1 günde hemen yağlanır. Onlar yıkamasın da ne yapsın? :D
Çoğu şampuan saç tellerini kaplayarak yapay bir parlaklık kazandıran petrol yan ürünü mineral yağlar içeriyor. Bu yağlar deri tarafından emilemediği için doğal yağların kafa derisi tarafından atılmasını da engelleyerek daha fazla temizlik ihtiyacı yaratıyor. Bu yüzden şampuan kullandıkça ihtiyaç artıyor.

Karbonat dostunuzdur: Karbonat evde pek çok kullanımının yanı sıra saçınızda da mucizeler yaratır. Karbonat en zayıf alkali maddedir ve saçınıza zarar vermeden temizler. Bir çok doğal temizlik formülü gibi burada da durağan bir tarif veremeyiz, kendinize uygun oranları deneyerek bulmanız gerekir. Standart oranlar 1 yemek kaşığı karbonata bir bardak su olarak veriliyor. Kalın güçlü saçlar için karbonat miktarını arttırıp zayıf ince saçlar için azaltabilirsiniz. Ben bir su şişesine bir kaşık karbonat koyup sonra suyla dolduruyorum ve kullanıma hazır oluyor. Duştayken saçımı önce ıslatıp sonra karbonatlı karışımla saç diplerine masaj yapıyorum, yağlar saç dibinde yoğunlaştığı için diplere uygulamanız genellikle yeterli oluyor. Birkaç dakika bekledikten sonra duruluyorum.

Bi denemek lazım aslında. :D

geçen gün hadise çok yağlı dediğim için bana ceza verdi yönetim, lütfen cezamı geri alın ))))

eskiden şampuan kulanıyordum bayagı bir dökülme oluyordu gerçek zeytinyaglı şapuana döndüm dökülme azaldı. saçı dökülenler şampundan uzak dursun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...