Pana Film'den Yeni Dizi!

batuhankaralar

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
17,508
Puanı
1,060
a1.JPG

Pana Film'den Haşhaşiler zamanını anlatan bir dizi geliyor!

Ekmek Teknesi, Eşref Saati, Kurtlar Vadisi ve Kurtlar Vadisi Pusu gibi projelere imza atan Pana Film, Selçuklu İmparatorluğu dönemini anlatacak yepyeni bir dizi için hazırlıklara başladı. Sultan Alparslan dönemini anlatacak tarihi dizide Hasan Sabbah'ın kurduğu Haşhaşi örgütüyle mücadele eden bir grup fedainin hikayesi anlatılacak. Dizide Alparslan, Hassan Sabbah, Nizam-ül Mülk, ve Ömer Hayyam gibi tarihe mal olmuş isimlere de hayat verilecek.

Kurtlar Vadisi Pusu'nun senaryosunu yazan Pana Yazım Grubu'nun senaristliğini yapacağı dizinin danışmanlığını Prof. Dr. Mehmet Çelik üstlenecek.​

Kusura bakmasi n ama ömer hayyamla Hassan sabahin tanışıklığı yok tarih uydurmacasi bu. Ayrıca zaten TRT dulcuklu son dönemini anlatan ertuğrul da kısmen de olsa bu haşhaşı (ismaili tarikati) na deyinilecek. Bizim bildiğimiz tapınak şövalyeleri ile Hassan sabah birbirlerinin içine girmiş örgütler. Çok ortak noktaları var hedefleri ,ritüellerini tapınak sovalyele ile Hassan sabahın ayni

Not: bilinenin aksine hasssan sabahın müritlerine has has içerdiği de uydurma. Bizim haşhaşiler gibi onlarda müritlerine aşırı bağlılar zaten hançerle suikast düzenleyen bir adamın kafayı bulup bunu yapması imkânsız

Bakalım bu diziyi tutturacak mı? :)
Pana Film biraz zorda gidiyor malesef, oyuncu seçimleri iyi olmak zorunda..

konusu ve anlattığı dönem müthiş
sağlam yaparlarsa büyük bomba olur

Kusura bakmasi n ama ömer hayyamla Hassan sabahin tanışıklığı yok tarih uydurmacasi bu. Ayrıca zaten TRT dulcuklu son dönemini anlatan ertuğrul da kısmen de olsa bu haşhaşı (ismaili tarikati) na deyinilecek. Bizim bildiğimiz tapınak şövalyeleri ile Hassan sabah birbirlerinin içine girmiş örgütler. Çok ortak noktaları var hedefleri ,ritüellerini tapınak sovalyele ile Hassan sabahın ayni

Not: bilinenin aksine hasssan sabahın müritlerine has has içerdiği de uydurma. Bizim haşhaşiler gibi onlarda müritlerine aşırı bağlılar zaten hançerle suikast düzenleyen bir adamın kafayı bulup bunu yapması imkânsız
şimdi bu dediklerine kesinlikle katılmıyorum bu saydıkların kaynaklarda farklı farklı şekilde anlatılıyor herhalde bu insanlarda öyle oturdukları yerden kafalarına göre dizi çekelim demiyorlar bu proje en azından bir yıllık bir proje belki daha önceside var muhakkak sıkı bir şekilde tarihi araştırmalarda bulundular eleştirmek için diziyi görmek gerekir diye düşünüyorum böyle daha ortada sadece dizinin konusu varken bu kadar kesin konuşmak yanlış

yav bu adamlar kadar tarihine geçmişine sahip çıkabilen başka bir yapım şirketi mi var işlerini bilirler merak etmesin kimse

Tutacağını sanmıyorum. Pana Film, Kurtlar Vadisi ve Ekmek Teknesi'nden başka dizi tutturamadı çünkü. Yine de kadrto ve senaryo iyi olursa şansı var gibi. Başarılar... :)

Tutacağını sanmıyorum. Pana Film, Kurtlar Vadisi ve Ekmek Teknesi'nden başka dizi tutturamadı çünkü. Yine de kadrto ve senaryo iyi olursa şansı var gibi. Başarılar... :)
eşref saati de var onun dışındaki dizlerin çoğuda dönem dizileriydi 😀

sen vadiyi izliyor musun aga haftalardır seni bölüm yorumlarında göremiyoruz 🙂
Yok aga son 4 bölüm duruyor. :( Telefonuma program indirdim oraya yüklenmiş son bölümleri geceleri izleyip tamamlıycam.

Yorumlarınızı takip ediyordum ama pek iyi bölümler beklemiyor sanırım beni. :(

şimdi bu dediklerine kesinlikle katılmıyorum bu saydıkların kaynaklarda farklı farklı şekilde anlatılıyor herhalde bu insanlarda öyle oturdukları yerden kafalarına göre dizi çekelim demiyorlar bu proje en azından bir yıllık bir proje belki daha önceside var muhakkak sıkı bir şekilde tarihi araştırmalarda bulundular eleştirmek için diziyi görmek gerekir diye düşünüyorum böyle daha ortada sadece dizinin konusu varken bu kadar kesin konuşmak yanlış
Vallahi bunun sebebi bir roman ömer Hayyam ile nu
İzamul mülkü çocukluk arkadaşı yapmış. Herkes o romanı doğru sanıyor. Zaten o döneme ait ciddi tarih kayıtlar yok çoğu dedikodu kulaktan duyma ile yazılmış kitaplar. Ömer Hayyam bu konuyla alakasi yok. Ayrıca haşhaş iciliyordu genel olarak yapilan ciddi tarih hatası. Zaten akilli biri haşhaş içen birinin nasıl hançer kullanarak sıkı korunan birini öldürebilir diye düşünmesi lazım. Neyse konu iyi ama iyi islenmesi lazim

Yok aga son 4 bölüm duruyor. :( Telefonuma program indirdim oraya yüklenmiş son bölümleri geceleri izleyip tamamlıycam.

yok aga ya reytinglere bakma bölümler iyi yani o reytinglerdeki keskin düşüş diziyle alakası yok sen izle kendin görürsün zaten yeni bölümlerde vaktin varsa bekleriz seni 🙂

aga seni müthiş bölümler bekliyor reytinglere göre değerlendirme sakın son 4 bölüm hemde müthiş sahneler izleyeceksin :D

aga seni müthiş bölümler bekliyor reytinglere göre değerlendirme sakın son 4 bölüm hemde müthiş sahneler izleyeceksin :D

Forum İstatistikleri

Konular
176,602
Üyeler
8,565
Son Üye
excelancy