TRT 1'in Yeni Dizisi Çok Konuşulacak!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Araf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Araf

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
23,744
Puanı
1,060
thumbnail_1414526525.jpg

Osmanlı Beyliğinin kuruluş sürecini anlatan 'Diriliş-Ertuğrul' dizisi, çok yakında ekranlarda olacak!

Yapımını Tekden Film'in üstlendiği, proje tasarımını Mehmet Bozdağ'ın üstlendiği, senaryoyu Mehmet Bozdağ ile Atilla Engin'in yazdığı ve Metin Günay'ın yönetmen koltuğunda oturduğu dizide 13. yüzyılda Ertuğrul Bey'in tapınak şövalyeleri ve Moğollar'la olan mücadelesi gösterilecek, Osmanlı Beyliği'nin kuruluş sürecini anlatılacak. Ertuğrul Bey'i Engin Altan Düzyatan, Turgut Alp'i Cengiz Coşkun, Doğan Bey'i Cavit Çetin Güner ve Bamsı Bey'i ise, Nurettin Sönmez canlandırıyor. Dizinin tanıtım fragmanında başarılı görsel öğelerle dikkat çekiyor. Dizi dövüş sahneleri için dünyaca ünlü kareografi ekibi olan Nomad’den at binme, kılıç kullanma ve dövüş eğitimi aldı.

Dizinin ilgi çeken tanıtımı;

atları çok göstermemişler tutabilir zaar @RevaN :X

bu arada osmanlıyı avrupaya benzetmişler @Çiğdem- in istediği gibi tüysüz,parlak,renkli gözlü,kas hayvanı osmanlı olacak dizide galiba:F

İddialı bir iş olacak gibi baya. Umarım emeklerinin karşılığını alırlar.

Oyuncu seçimi çok yalnış dizinin maalesef tutacağını sanmıyorum.

Ortaya farklı bir iş çıkartma amacındalar ve umarım bu amaçlarına ulaşırlar. Sonuç olarak bir tarihi iş, "yap geç, izleyen izlesin" diyerek çekilmemeli. Üzerinde yoğun uğraşlar verilmeli. Ne kadar insanlara tarih konusunda iyi bilgiler aktarıldı, o kadar iyi. Tarihi bilmek ve tarihi öğremek, bunlar çok önemli şeyler. Umarım bu bilinçte iş yaparlar. Bu bilinçte yaptıkları taktirde, ortaya iyi bir dizi çıkacaktır zaten. :)

Dizi tanıtım etkileyici ama bilemiyorum yüksek bütçeli bir dizi olduğundan en az 4 reyting almalı gibi.

Fragman güzel, ertuğrul gazi moğol akınlarıyla çok uğraşıyor. Tabiki tapınak sovolyeleriyde uğraşmış. Çatışma bunun üzerine kurulu sanırım. Yani erkek dizisi gibi duruyor. Malum erkek dizilerin reytingi

Fragman çok iyi olmuş :) konusu da çok iyi trt olmasına rağmen iyi sonuçlar alabilir.

Fragman iyi. Bu dizi 4 böümlüktü dimi izlerim.:D
bu 4 bolumlük degil bu başka.

Fragman iyi. Bu dizi 4 böümlüktü dimi izlerim.:D

bu normal dizi​

Eğer ' Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam' dizisi gibi güzelim senaryonun içine "aşk" denilen insan icadı, saçma sapan ve klişe olan bayatlamış duyguyu katmazlarsa bu diziyi izlerim ve dizi, tarihimizi Muhteşem Yüzyıl gibi yalanlarla, sadece hükümdarın yatak odasıyla anlatmazsa büyük ilgi ve beğeni toplar. Zaten TRT olduğu için reyting gibi bir sıkıntı yok. Üstelik hükümet Osmanlı'ya daha ılımlı baktığı için arkasında desteği də olur. :)