ağzından bal damlıyorBence frekanslarla alakası yok. Abdülhey'de gidince millet Vadi'yi izlemeyi bırakmış.
Kardeşim kimse ayarlayamadı kimse ben bile zor ayarladım nedir bu Vadiyi küçültme çabaları anlamış değilim.Abdülmüş yemişim Abdülü iyiki de gittisakalım var ama sözüm dinlenmiyorBen vadi yeni sezona kaç reytingle başlar konusuna total 8 ab 6 yazmıştım herkes laf atıyordu ama görüldüğü gibi totalde 7 bile alamazken ab de 5 almış
uydu alıcısı bahane ediliyor ama en fazla 3 reyting desek totalde 10 alırdı o da en fazzla
Ayrıca vadi 15 ile başlar diyenlere çok gülmüştüm
ağzından bal damlıyor
Aynen. Ben de çok merak ediyorum nasıl oluyor denekler frekansları ayarlamıyor.Taa frekans değişikliğinin günü açıklandiği günde demiştim ama bu kadar yapımların düşeceğini sanmazdım
Onu bunu bırakın, asıl olay denekler nasıl uydu frekansını ayarlamazlar? Bütün yorumlar Türkiye'nin geneli için ama reytingi ölçenler 3000 kişiyi ancak geçiyor.Bu 3 bin kişinasıl olurda frekansını ayarlamazlar? Yada ayarladılar izlemeyi tercih etmediler?
Neyse erkekler 20+ kvp 7.5 kusur almiş merak edene söylim
arkadaşım yorumuma cevap vermek zorunda değilsin beğenmiyorsan yorumumu alıntı yapma.reytingler ortada avrupa maçı bile 5 almış buna rağmen hala lagaluga yapılacaksa yapın haftaya kadar süreniz var sonra zaten her zamanki tarife maç 5 almış yav 5 el insaf biraz adaletli yapın yorumu
çok saçma bi yorum %0.001 bile etkisi yok abdül gidince bırakmışmış kimler gitti bırakmadılar da abdülü mü bekledi herkes üstelik daha ilk bölüm
maçla alakası yok herşey frekansla alakalı haftaya reytingler 2 katına çıkacak herkes görecek!
üstelik dün herkes vadiyi konuşuyordu twitterda da 1 numaraydı ve beğenmeyen yok gibi bişey
bunun etkisini haftaya özette göreceğiz kaçıranların hepsi özete saldıracak sonra yeni bölümle uçuş maçta yok vadi kendi çalıp kendi oynayacak
kimse deme bari babam dün vadiyi izlediDünkü bölüm bu reytingleri haketmedi neyse haftaya yükselir artık
Kardeşim kimse ayarlayamadı kimse ben bile zor ayarladım nedir bu Vadiyi küçültme çabaları anlamış değilim.Abdülmüş yemişim Abdülü iyiki de gitti
haklısın yıldırım zaten bu reytingler çok normal her zaman alınan sonuçlar ortaya çıkmış,😀arkadaşım yorumuma cevap vermek zorunda değilsin beğenmiyorsan yorumumu alıntı yapma.
Vadi sezona kaç reytingle başlardaki konuda ben total 8 ab 6 dedim yani fazla söylemişim ama yine de yakın oranlar onun için uydu bilmemnesi falan da filan diye bahaneler uydurmayın.
Neydi atvdeyken 23.30 da bitecekken 23.15 te bitmiş te ondan reytingleri düşmüş ya da özeti 20.35 te bitmiş gibi bahanelere devam edin...
kimse deme bari babam dün vadiyi izledi
Eeee 2 3 reytinlik kayıpsa totalde 8.5 ab de 7 oluyor yani
kaç reyting ayarlayamadı uydusunu haftaya görecez avrupa maçı starında 5 almış düşün iştearkadaşım yorumuma cevap vermek zorunda değilsin beğenmiyorsan yorumumu alıntı yapma.
Vadi sezona kaç reytingle başlardaki konuda ben total 8 ab 6 dedim yani fazla söylemişim ama yine de yakın oranlar onun için uydu bilmemnesi falan da filan diye bahaneler uydurmayın.
Neydi atvdeyken 23.30 da bitecekken 23.15 te bitmiş te ondan reytingleri düşmüş ya da özeti 20.35 te bitmiş gibi bahanelere devam edin...
kimse deme bari babam dün vadiyi izledi
Eeee 2 3 reytinlik kayıpsa totalde 8.5 ab de 7 oluyor yani
aynen aga anlatamıyoruz anlamamak için savaşıyor adamhaklısın yıldırım zaten bu reytingler çok normal her zaman alınan sonuçlar ortaya çıkmış,😀
ya anlamıyorum ki vadi sezona iyi reytinglerle başlar demedim ben sadece sezona total 8 ab 6 ile başlar ve yükselir dedim o kadarhaklısın yıldırım zaten bu reytingler çok normal her zaman alınan sonuçlar ortaya çıkmış,😀
doğru sen söyledin bunu gerçek manada söylüyorum en doğru oranları sen yazdın bu hafta haklı çıkan sen oldun; ama sen bu oranlara bakıp bu ciddi sebepleri bahane olarak görmeyin dediğin için itiraz ediyorum kesin olarak yorum yapmak için haftayı beklemek daha iyi olur sankiya anlamıyorum ki vadi sezona iyi reytinglerle başlar demedim ben sadece sezona total 8 ab 6 ile başlar ve yükselir dedim o kadar
zaten anca vadiyi yükseltir diğer şeyleri düşürürsün vadiyi 7 ye yuvarlarsın 5.84 lük maçı 5 ekaç reyting ayarlayamadı uydusunu haftaya görecez avrupa maçı starında 5 almış düşün işte
3 büyüklerin bir avrupa maçındaki en düşük reytingidir büyük ihtimal vadi yarı performansıyla bile starın tüm dizilerini geçti haftaya katlar
aynen aga anlatamıyoruz anlamamak için savaşıyor adam
ya yorumumda da zaten dedim vadi böyle başlamış zaten yeni sezon ilk reytingleri böyle başlar dedim tüm sezon böyle gider demedim.Tamam atacak ama ab de en az 10 hayatta alamazdoğru sen söyledin bunu gerçek manada söylüyorum en doğru oranları sen yazdın bu hafta haklı çıkan sen oldun; ama sen bu oranlara bakıp bu ciddi sebepleri bahane olarak görmeyin dediğin için itiraz ediyorum kesin olarak yorum yapmak için haftayı beklemek daha iyi olur sanki
zaten anca vadiyi yükseltir diğer şeyleri düşürürsün vadiyi 7 ye yuvarlarsın 5.84 lük maçı 5 e
ya yorumumda da zaten dedim vadi böyle başlamış zaten yeni sezon ilk reytingleri böyle başlar dedim tüm sezon böyle gider demedim.Tamam atacak ama ab de en az 10 hayatta alamaz
Televizyon dünyası son yıllarda hiç dünkü gibi bir şok yaşamamıştı…
Bu sabah saat 10 civarı açıklanan rating sonuçları istisnasız tüm kanal yöneticilerini, dizi ve program yapımcılarını darmadağın etti…
Hemen birkaç örnek…
Kanal D’de sezonu açan Kurtlar Vadisi totalde birinci ama 6 ratinglerde kalmış 20 share zar zor görmüş.. Geçtiğimiz yıllarda bu rakam ratinglerde çift hanelerdeydi izlenme oranı 30’lardaydı.
AB grubunda durum daha da vahim.. Kurtlar 5 rating ve 16 share alabilmiş… Milyon dolarlık dizi için 5 rating Kanal D’nin reklam gelirlerinde büyük zarar etmesi anlamına geliyor
Star’da Beşiktaş maçı vardı… Maç totalde ikinci AB’de birinci..
Ama…
Aldığı rating ve izlenme oranı inanılmaz düşük…
Fox’taki Kocamın Ailesi hem total hem AB’de 3.
Ama…
Geçtiğimiz haftalara göre neredeyse yarı yarıya hem rating kaybetmiş hem share…
Bitmedi. Show’daki Güldür Güldür. Tekrar bölümleri bile 20 sharelere çıkan program dün 8 sharede kalmış.
Star’daki Aramızda Kalsın..AB’de Geçen sene 17-18 shareler yapan dizi dün 11 shared…
Fox’un PT3 işi Bir Erkek Bir Kadın Bir Çocuk 6 sharelere inmiş.
Tv8’deki O ses Türkiye. 3 share kadar düşmüş.
Prorgamın özet bölümü 1 share…
Samanyolu TV’de her akşam ortalama 11 shareler yapan İki Dünya Arasında 4 share kadar inmiş.
Bitmedi şoklar…
TRT1’in yeni dizisi Hayat Ağacı 3 sharede kalmış.
ATV’nin King Kong filmi 4 share..
Star’ın gündüz haber önü yayınlanan Beni Affet’i 20 küsur sharlerden 16’lara kadar inmiş.
Müge Anlı.. 24-25 share ortalamasıyla sezonu açan Müge bile dün 14 saherde…
Esra Erol. 8 share düşmüş.
Seda Sayan dün 3 share inmiş..
Kanal D’nin günlük dizisi bir gün önce 13-14 share alırken dün 7 share inmiş. AB’de durum daha da vahim 6 share ve dizi ilk yüze zor girmiş.
Star’ın günlük dizisi Aşkın Bedeli totalde 6, AB’de 5 share kadar inmiş.
Evim Şahane sadece 8 share alabilmiş.
Bu liste böylesine uzayıp gidiyor….
Abartısız dün ekrana gelen tüm program ya da diziler bir gün öncesine ya da bir önceki bölümüne oranla büyük bir şok yaşamış, kan kaybetmiş.
Peki ama neden?
İlk akla gelen uydu değişikliği…
Seyirci 24 saat önce kanalların değişen frekanslarını bulamadı, ya da ayarlayamadı…
Hal böyle olunca da rating rakamlarında inanılmaz inişler söz konusu oldu.
Peki herkes kaybettiyse kim kazandı?
İşte günün sorusu bu…
8 büyük kanal hatta bunlara Kanal 7 ve Kanaltürk’ü de eklersek hepsi birden toplam izlenme oranlarını kaybederken kazanan kim oldu?
Aslına bakarsanız kazanan yok…
Teknik hatalar var.
Şöyle ki…
Uydu alıcılarında insanlar kanalları bulamamışlar.
Dün gün boyu toplam izleyici sayısında genel bir düşüş var…
Örneğin prime timeda bu mevsimde açık televizyonların oranı yüzde 37-38’ken dün yüzde 32-31’lerde kalmış…
Yani 5-6 rating kanalları uyduzede yapmış…
Kanalların sharelerindeki düşüşlere gelince….
TV ve rating dünyasını çok iyi bilmeyenler için şöyle en basit mantıkla açıklayalım.
İzlenme oranı yani share her zaman 100’dür…
Yani kanallar açık olan TV’lerin ratingleri üzerinden bu yüzlük dilimi paylaşırlar…
Ancak dün gördük ki bu 100’lük dilim büyük kanallar arsında da tuhaf bir şekilde dağılmış… Ve hepsi birden genel bir kayıp yaşamış…
Bunun da nedeni şu…
Pek çok seyirci uydu ayarlarını yapmaya çalışırken sevdikleri dizi ya da programları büyük kanalların Avrupa frekansından izlemiş olmaları.
Yani Kurtlar seyircisinin bir kısmı diziyi Kanal D’den izlerken bir kısmı Euro D’den izlemiş. ATV Avrupa, Euro Show, Star vs diye bu liste uzayıp gidiyor..
Rating ölçüm sisteminde kanalların Avrupa ayakları hanelerine yazılmayınca da ortaya yukarıdaki tablo çıkıyor..
Ve bir dip not…
Büyük kanalların uydudaki yerlerini bulamayan seyircilerin önemli bir kısmı da geceyi ilk zapladıkları kanalda yani küçük kanallarda geçirmiş.
Diğer kanallar olarak adlandırılan bölümde dün akşam ciddi bir yükseliş var…
Normal şartlarda prime timeda 8 büyük kanalın toplam paydan aldıkları oran yüzde 65-68 iken dün bu rakam yüzde 55’lere kadar inmiş
arkadaşım okuyamam o kadar uzun şeyi...benim tahminim tuttu mu tuttu vadi ilk oranı total 8 ab 6 dedim ama daha düşük aldı herkes 15 falan diyordu.tamam uydu sıkıntısı diyelim ama en fazla 3 reytingdiryıldırım kadirin alıntısını oku
kusura bakma ama şu ana kadarki hiçbir sisteme zaten vadiciler güvenmiyor hep bahaneler.yıldırım bende aynı fikirdeyim bence de alamaz ama çok ta tın vadi izleyicilerini mest ediyor sinema tadında bölümler geliyor ve de gelecek gerçek reytingi ben ölçüyorum; sabahtan akşama kadar ben çeşitli insanlarla vadi konuştum bu tarif edilemez bir güzellik, ben bu sisteme güvenmiyorum
okuyamazsan gerçek bişeye bahane diyemezsin haftaya görecez 3 mü 5 miarkadaşım okuyamam o kadar uzun şeyi...benim tahminim tuttu mu tuttu vadi ilk oranı total 8 ab 6 dedim ama daha düşük aldı herkes 15 falan diyordu.tamam uydu sıkıntısı diyelim ama en fazla 3 reytingdir
kusura bakma ama şu ana kadarki hiçbir sisteme zaten vadiciler güvenmiyor hep bahaneler.