FF Film Kulübü 1. Sezon Ödülleri

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
50,450
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
Şu konuda FF Kulübü 1. Sezon sonucunda filmlerin puan sıralamasını duyurmuştuk. Bu konuda da izlediğiniz filmlerden yola çıkarak Oscar tarzında kategorilere ayırarak kendi en iyilerinizi seçebilirsiniz. Bekleriz ödüllerinizi. :):)

@berkann @sokak sanati @destere @sürgünüm @cevaa @Forumdash @Arslan Bey @gundix123

(Bazılarınız 1-2 film izlediniz ama olsun yine de etiketledim. :D)

16 filmin tamamı izlenerek hazırlanan OzaN Ödülleri :):)

Kazananlar koyu renkle işaretlenmiştir, aday listeleri alfabetik yani sırasız...

En İyi Film
As Good as It Gets
Crash
Gladiator
Kramer vs Kramer
What's Eating Gilbert Grape

En İyi Yönetmen
Ethan Coen, Joel Coen - No Country for Old Men

James L. Brooks - As Good as It Gets
Hayao Miyazaki - Princess Mononoke
Lasse Hallström - What's Eating Gilbert Grape
Paul Haggis - Crash

En İyi Erkek Oyuncu
Dustin Hoffman - Kramer vs Kramer
Gregory Peck - To Kill A Mockingbird
Jack Nicholson - As Good as It Gets
Josh Brolin - No Country For Old Men
Morgan Freeman - Driving Miss Daisy

En İyi Kadın Oyuncu
Alice Patten - Rang de Basanti
Jessica Tandy - Driving Miss Daisy
Helen Hunt - As Good as It Gets
Meryl Streep - Kramer vs Kramer

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu
Don Cheadle - Crash
Javier Bardem - No Country For Old Men
Joaquin Phoenix - Gladiator
Leonardo DiCaprio - What's Eating Gilbert Grape
Matt Dillon - Crash

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu
Anne Hathaway - Brokeback Mountain
Mary Kate Schellhardt - What's Eating Gilbert Grape
Mary Madham - To Kill A Mockingbird
Michelle Williams - Brokeback Mountain
Thandie Newton - Crash

En İyi Senaryo
As Good As It Gets
Kramer vs Kramer
The Sting
To Kill A Mockingbird
What's Eating Gilbert Grape

En İyi Kurgu
Crash

En İyi Ses
The Hurt Locker

En İyi Müzik
Gladiator

En İyi Görüntü Yönetmenliği
No Country for Old Men

En İyi Sanat Yönetmenliği
Gladiator

Son düzenleme:
Diğer konuya yazmıştım. :(

berkann ödülleri başlasın!

En İyi Animasyon: Princess Mononoke -tek aday olduğu için değil, gerçekten hak ettiği için kazandı.-

En İyi Görsek Efekt: Gladiator

En İyi Ses Kurgusu:
- The Hurt Locker
- Gladiator

En İyi Ses Miksajı:
- Gladiator
- The Hurt Locker

En İyi Özgün Şarkı: Butch Cassidy and the Sundance Kid

Şarkıyla ilgili yorumlarınız beklerim:
En İyi Kostüm Tasarımı:
- Brokeback Mountain
- Gladiator

En İyi Prodüksiyon Tasarımı: Gladiator

En İyi Görüntü Yönetmeni:
- Gladiator
- Brokeback Mountain
- No Country for Old Men

En İyi Özgün Müzik
- Gladiator
- Brokeback Mountain

En iyi Kurgu: Crash

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu:
- Leonardo DiCaprio - What's Eating Gilbert Grape
- Joaquin Phoenix - Gladiator

Kadın oyunculardan aday çıkardığım bir isim yok.

En İyi Uyarlama Senaryo:
- Brokeback Mountain
- Princess Mononoke
- Gladiator
- What's Eating Gilbert Grape

En İyi Özgün Seanryo:
- Crash
- The Sting
- On the Waterfront

En İyi Erkek Oyuncu
- Dustin Hoffman - Kramer vs. Kramer
- Marlon Brando - On the Waterfront

En İyi Yönetmen
- Hayao Miyazaki - Princess Mononoke
- Ridley Scott - Gladiator
- Ang Lee - Brokeback Mountain
- Elia Kazan - On the Waterfront

En İyi Sahne kategorisi için araştıracak vaktim yoktu maalesef.

En İyi Film
- Brokeback Mountain
- What's Eating Gilbert Grape
- Gladiator
- Princess Mononoke
- On the Waterfront

Ödül dağılımları:
Gladiator => 8 ödül
What's Eating Gilbert Grape => 3 ödül
Princess Mononoke => 1 ödül
Crash => 1 ödül
Kramer vs. Kramer => 1 ödül
Butch Cassidy and the Sundance Kid => 1 ödül
On the Waterfront => 1 ödül

Bu arada Meryl Streep'i unutmuşum nasıl olduysa. Helen Hunt'tan ödülü alıp Meryl Streep'e gönderdim. :D

@berkann
Meryl Streep daha iyiydi bence de. Ama çok ödüllük bir performans olmadığından adaylık dahi vermedim. :D Ödül alacak derecede iyi bir kadın oyuncu yoktu bence. :(

en iyileri sıralardımda isimleri aklımda değil:) izlediklerimden bir ikisi dışında tümünü beğenmiştim hepside en iyi olmayı hakediyor :)

Meryl Streep daha iyiydi bence de. Ama çok ödüllük bir performans olmadığından adaylık dahi vermedim. :D Ödül alacak derecede iyi bir kadın oyuncu yoktu bence. :(
Yok ya bence net ödüllüktü Meryl Streep ama evet o kategori biraz sıkıntılı aday çıkarmakta zorlandım. :D

Sen Gladiator'ü baya beğenmişsin herhalde ödül yağdırmışsın. :):)

Princess Mononoke için animasyon ödülü mantıklıymış. Başka yere sığdırmaya çalıştım olmadı. Yönetmen adaylığı ile yetindi film. :D

Yok ya bence net ödüllüktü Meryl Streep ama evet o kategori biraz sıkıntılı aday çıkarmakta zorlandım. :D

Sen Gladiator'ü baya beğenmişsin herhalde ödül yağdırmışsın. :):)

Princess Mononoke için animasyon ödülü mantıklıymış. Başka yere sığdırmaya çalıştım olmadı. Yönetmen adaylığı ile yetindi film. :D
Beğendim ama teknik ödüllerde rakibi yoktu, o yüzden fazla ödülü var. :D

1. FF Film Kulübü etkinliği çerçevesinde Sokak Sanati ödülleri.:D

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu

Juaquin Phoenix - Gladiatör
Robert Redford - Butch Cassidy and the Sundance Kid
Javier Bardem - No Country For Old Men

(En prestijli FF SOKAK SANATİ Film ödüllülerine hak yemeden başlayalım.Her üçüde haketti ama Javier bir tık öndeydi sanki.Ödül sahibi 1 kişi olsada üçünüde unutmayacağım ben.:D)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu

Anne Hathaway - Brokeback Mountain
Michelle Williams - Brokeback Mountain

(Çok seçenek belirleyemedim olsada vereceğim isim %99 belliydi.Filmin en etkileyici sahnelerine imza atan karakteri en iyi şekilde canlandırmıştı.Michelle Williams'a gönülden veriyorum ödülümü.:D)

En İyi Görüntü Yönetmeni

Brokeback Mauntain
Children of Men
Gladiatör

(Her ne kadar arena sahneleri çok şahaşalı olsada benim aklımda kötü kaldı.Görüntü olarak kötü kalma sebebi ise eski Gladiatör'ün arenası çok üstün körü geçilmişti yan taraf çöl ortada arena ve çok boş duruyordu beni orada kaybettiler.:(O nedenle en başarılı görüntü Brokeback Mauntain'e gidiyor.)

En iyi Senaryo

Kramer vs Kramer
No Country For Of Men
Children Of Men
Crash
Rang De Basanti

En İyi Kurgu

Chidren of Men
Crash
Kramer vs Kramer

En İyi Müzik

Rang De Basanti
Butch Cassidy and the Sundance Kid
Crash
Brokeback Mauntain

En İyi Erkek Oyuncu

Aamir Khan - Rang De Basanti
Dustin Huffman - Kramer vs Kramer
Josh Brolin - No Country For Old Men
Russel Crowe - Gladiatör

(Çok İki Arada bir derede kaldığım ödüllerden oldu erkek oyuncu ödülleri.Ama Dustin Huffman'ın hakkını yemeyeceğim her ne kadar gönlümde Aamir Khan olsada.)

En İyi Kadın Oyuncu

Katherine Ross - Butch Cassidy and the Sundance Kid
Sandra Bollock - Crash
Merly Streep - Kramer vs Kramer

(Zorda olsa 3 tane çıkarttım.:F)
(Adaylardan 2 tanesini zorla buldum yoksa biri gerçekten haketmişti oda Merly Streep'ti elbette.:))

En İyi Sahne

Children Of Men =
(Bebek Binadan çıkarken dışarıdaki halk ve askerlerin ona bakma sahnesi.)
Kramer vs Kramer =
(Dava Sahnesi çok güzeldi.)
Crash =
(Tamirci ile Kızının konuşma sahnesi replikleri ezberletti resmen bana o kadar güzeldi sahne.Sonra Tacizci polisin taciz ettiği kadını kurtarması en favori sahnelerimdendi.)

En iyi Yönetmen

Children Of Men - Alfonso Cuaron
Gladiator - Ridley Scott
No Country For Old Men - Coen Kardeşler
Crash - Poul Haggis
Brokeback Mountain - Ang Lee

(Alfonso reiz yine döktürmüştü filminde.:D)

En İyi Film

Crash
Kramer vs Kramer
Chıldren Of Men
No Country For Old Men
Rang De Basanti

(1. FF Film Etkinliğinin Filmi ise bence İhtiyarlara Yer Yok'tu.:D)

Ödül Dağılımı:

Kramer Kramer3
No Country For Old Men2
Children Of Men2
Brokeback Mauntain2
Crash1
Rang De Basanti1

Birde @destere 'yi etiketliyeyim izlediğim izlemediğim her şeye etiketliyor beni.:F

Son düzenleme:
@sokak sanati ödüllerimiz büyük ölçüde örtüşüyor. :):) En iyi sahne dalında çıkardığın sahneleri beğendim. Bundan sonra ben de yapacağım en iyi sahne kategorisini. :D
Aslında bakınca büyük ödüllerde kadın oyuncular dışında adaylarımız benzer gibi.Kadın oyuncuların katagorisidi iddiasızdı bu yıl.Diğerlerinde ben biraz işin ucunu kaçırmışım.:D
En iyi sahne olayını Berkan'dan kopya çektim bu kadar efsane sahneleri olan filmler olunca ekleyeyim dedim.:DAma yapman süper olur.keşke üşenmeyip @berkann 'da yapsaydı.:D

Aslında bakınca büyük ödüllerde kadın oyuncular dışında adaylarımız benzer gibi.Kadın oyuncuların katagorisidi iddiasızdı bu yıl.Diğerlerinde ben biraz işin ucunu kaçırmışım.:D
En iyi sahne olayını Berkan'dan kopya çektim bu kadar efsane sahneleri olan filmler olunca ekleyeyim dedim.:DAma yapman süper olur.keşke üşenmeyip @berkann 'da yapsaydı.:D
Kadın oyuncu kategorisi sıkıntılıydı gerçekten. Keşke bu sezon filmleri seçerken ona dikkat etseydik. Yine dikkat etmedik ve kadın oyuncu adayı bulmakta yine zorlanabiliriz. :D

Kadın oyuncu kategorisi sıkıntılıydı gerçekten. Keşke bu sezon filmleri seçerken ona dikkat etseydik. Yine dikkat etmedik ve kadın oyuncu adayı bulmakta yine zorlanabiliriz. :D

Aynen.Oscarda adaylığı bulunanlardan olabilirdi ama o zamanda çok kısıtlanmış oluyor o olsun bu olsun film bulmakta zorlanılır.Artık zorlana zorlana seçeceğiz.:DAma bu sezon çokta fiyasko yoktu etkileyici oyunculuklar vardı.:D

Ben Oscar döneminde yapmıştım ve 8-9 filmden sahneler vardı sanırım. :D Mesela No Country for old Men'deki
polis memurunu kelepçesiyle yerde öldürme sahnesi
o sahneye adaylık gideceği kesindi ama diğerlerinden aklımda kalan yok.
Tamam tamam What's Eating Gilbert Grape'de hepimizi ağlatan o sahne de olurdu. :D

Bu sezon hazırlıklıyım. Tüm filmleri izledikten sonra berkann ödülleri'nde iddialı olduğu adaylıkları açıklıyorum. :D

Sen Crash'a mı verdin En İyi Sahne ödülünü?

Ben Oscar döneminde yapmıştım ve 8-9 filmden sahneler vardı sanırım. :D Mesela No Country for old Men'deki
polis memurunu kelepçesiyle yerde öldürme sahnesi
o sahneye adaylık gideceği kesindi ama diğerlerinden aklımda kalan yok.
Tamam tamam What's Eating Gilbert Grape'de hepimizi ağlatan o sahne de olurdu. :D

Bu sezon hazırlıklıyım. Tüm filmleri izledikten sonra berkann ödülleri'nde iddialı olduğu adaylıkları açıklıyorum. :D

Sen Crash'a mı verdin En İyi Sahne ödülünü?
Yok Chıldren Of Men.Bu sefer bende filmi izledikten sonra konuya ekleyeceği adayları.Zaten adaylarımı yorumalrımdan belirledim.:X

Ama şunu farkettim az film izleyince seçenekte az oluyor.O nedenle filmleri çok izleyeceğim.:DSırf ödüller için.:X

Yok Chıldren Of Men.Bu sefer bende filmi izledikten sonra konuya ekleyeceği adayları.Zaten adaylarımı yorumalrımdan belirledim.:X

Ama şunu farkettim az film izleyince seçenekte az oluyor.O nedenle filmleri çok izleyeceğim.:DSırf ödüller için.:X
CoM'i izlemedim, yorumlar kötüydü. :(

Aynen izle tabi. :D