Gözlemci'yle Gündem Özel-24 Nisan Perşembe

Tartışma Programı-Gündem özeli nasıl buldunuz?

• Çok iyi

Oy: 5 100.0%
  • İyi

Oy: 0 0.0%
  • Güzel

• Fena değil

• Kötü

• Çok kötü

• Yorumsuz

• Bakmaya bile değmez

• Kullanılan toplam oy
    5

gözlemci

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
12,616
Puanı
861
A2gaMp.jpg

Öncelikle hepiniz hoşgeldiniz bugün ilk yayınımız olacağı için fazla konuk alamayacağız lakin ilerleyen haftalarda çok özel konuklarımız burada yer alıcaklardır,Hemen bugün ki konuğumuzu içeri alalıım ve tartışmayı başlatalım,Mehmet Gürsoy'u alkışlar eşliğinde içeriye alalım lütfen...
+Mehmet bey hoşgeldiniz öncelikle

-Hoşbuldum Enis bey,lakabınızı öğrenebilirmiyim önce
+Elbette tabiki ben etrafı gözlemekten ve seytetmekten zevk alan birisiyimdir bu yüzden bana Gözlemci ismiyle ithaf edenler olur ....Herneyse biz asıl meseleye geçelim;
+Bundan 1.5 yıl önce vergi olarları nedeniyle 8.5 yıl hapis cezasına çarptırılan ardından vazgeçilen ve şimdilerde ise yolsuzluk iddasıyla 10 yıl hapis cezası uygulanmasına karar verilen Formula 1'in sahibi için veya genel olarak ceza sistemi hakkında ne düşünüyorsunuz sizce Türkiye bu konuda daha adaletli sayılırmı?
-Bana kalırsa doğru bulmuyorum eğer şayet bir yolsuzluk iddiası varsa bunu o kişi paşa paşa yatarak çekmeli tabi düzgün araştırılmalı herşey oluruna bırakılmamalı...Gel gelelim Türkiye'nin ceza sistemine ben Türkiyedeki ceza sisteminide doğru bulmuyorum en azından yapılan suçlar karşısında adaletlice cezayı çeken yok ..ama Türkiye diğer yurtdışı ülkelerine göre şu 15 yıldır biraz daha adaletli sayılır ...
+O ülkelerin isimlerini sayabilirmisiniz efendim bizlere?
-Bunlara örnek verecek olursak sayıları çok fazla....
+Peki diğer soruya geçelim,sizce ekonomi piyasaları nasıl etkilenecektir şu son yaşananlardan sonra?
-Efendim öncelikle Ukrayna’da ordunun Rusya yanlısı ayrılıkçılara karşı operasyona başlamasıyla birlikte küresel borsalarda sert satışlar görüldü,Ee haliyle buda borsayı feci bir şekilde etkiledi.
+Pekala dilerseniz Selçuk'a bağlanıp piyasa durumunu öğrenelim ?
-Tabi tabi buyrun....
+Selçuk merhabalar bize ekonomi ile ilgili birkaç bilgi verebilirmisin seni dinliyor olacağız..
Selçuk:Enis ve Mehmet Bey Merhabalar, ekonomi bugün hafif dalgalandı sizlere hemen aktaracağım,
Dolar düşüşlerde 2,1360 den kapattı günü ,Diğer bir kur ise Euro o da düşüşlerde ve günü 2,9510 den kapattı ,Günün artanları ise altın oldu çeyrek altın günü 145,27 den kapattı ve altının gramı 88,62 olarak devamlı artış göstermiş bulunuyor...
+Teşekkürler Selçuk ...

+Evet Mehmet Bey direkt Selçuk'un verdiği bilgileri yorumlayalım;
-Şimdi efendim Altının artması devamlı kalmayacaktır belli bir süre sonra tekrardan düşüşe geçecektir,Dolar ve Euro ise devamlı oynar bir grafik çizicektir ...
+Pekala Mehmet Bey sizce insanlar neye yatırım yapmalılar?
-Efendim akıllı olan kişi altına yatırım yapmaz bu devirde gider toprağa yatırımını yapar bu sayede değerinin katlarını görebilir...Haa eğer ki yatırımcının fazla maddi geliri ve parası yoksa o zaman Euro ve Dolar'a yatırım yapmak en akıllısı
+Pekala herşey için teşekkür ederim Mehmet Bey sizi uğurlayalım...
+Şimdi sırada diğer konuğumuz hava durumunu yorumlamak üzere Sevinç Çakmak geliyor....
+Hoşgeldiniz Sevinç Hanım...
-Hoşbulduk Enis Bey
+Dilerseniz öncesinde hava durumunu alalım ona göre yorumlarız,
+Hava durumu için Nazlı'ya bağlanıyoruz,Nazlı Merhabalar stüdyomuzda Sevinç hanım ve ben senin bilgilerine göre havayı yorumluyacağız...
Nazlı:Öncelikle merhabalar Enis Bey ,Sevinç hanım sizde hoşgeldiniz....
Nazlı:Haritayı açıyorum hemen sizden kısa bir süre alacağım ,evet açıldı Meteorolojiden aldğımız bilgilere göre ;
İstanbul:
vzRkm6.jpg

Ve diğer illerimiz ise şöyle:
YPJnBl.jpg

Nazlı:Enis bey bilgiler şimdilik bu kadar.

+Teşekkürler Nazlı...
+Sevinç hanım hemen yorumlamaya geçelim vaktimiz dolmak üzere....
-Öncelikle İstanbul'un sıcaklığı pazara gününe kadar düşücek daha sonra artışa geçecek ve diğer haftayı ve haftanın ilk gününü bolca güneş bekliyor olacak....
-Diğer illere baktığımızda sıcaklıklar ciddi anlamda artış göstermekte fakat ara ara nisan yağmurları yağabilmektedir..Nisan bitiminden hemen sonra kavurucu sıcaklıklar gelecek ve nem oranları artacaktır.....
+Pekala çok teşekkür ederiz Sevinç hanım ...

-Ne demek.
+Evet sayın seyirciler ilk haftayı öyle böyle kapatıyoruz gelecek hafta özel konuklarla görüşmek dileğiyle hoşçakalın!!Esen kalın

Bu danışmanı nerden bulmuşsun dolar düşerken dolara yatırım yapın demiş )))

süper bi emek yine elinize sağlık aga çok iyiyi işaretledim :D