Noah Filmi Yasaklandı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan berkann
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
6,723
Puanı
1,060
1fvJPfoOkEYVm8064cs2fvJ5.jpg

3 Nisan'da vizyona girmesi beklenen; Russell Crowe, Jennifer Connely, Anthony Hopkins, Logan Lerman ve Emma Watson gibi ünlü isimleri kadrosunda barındıran Noah filmi Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn'de gösterime girmeyecek.

Filmin bu ülkeler dışında Mısır, Ürdün ve Kuveyt'te de yasaklanması büyük bir ihtimal. Nitekim Mısır'daki Al-Azhar adındaki bir İslam enstitüsü, Noah filmi hakkında, İslam dininin inanç ve kurallarına uymadığını belirterek vizyona sokulmaması isteğinde bulundu.

Noah Türkiye'de 3 Nisan'da sinemalarda.​

Son düzenleme:
Filme pek çok kesimden tepki var. Ben sinema açısından bakacağım ve epey umutluyum filmden. Çok aşırı bir siyasi propoganda durumu yoksa beni rahatsız edeceğini sanmam. :)

Film; Mısır, Ürdün, Kuveyt ve Endonezya'da da yasaklanmış. @OzaN

Bakalım Türkiye'de yasaklanacak mı?

Russell Crowe inşallah bu da Twitter gibi yasaklanmaz gibi bir şey yazmıştı twitter'da. Bence yasaklanmayacak Russell Crowe ile olan iyi ilişkileri sürdürmek adına. :):)
Başbakan ele atarsa, Russell Crowe falan dinlemez. Yasak olmasa bile boykot tarzı şeyler olacak belli kesimlerden.

Ben filmi büyük bir merakla bekliyorum. Dinimizce böyle bir film yapmak müsait mi değil mi bilmiyorum ama benim açımdan sorun yok.

Darısı Exodus'un başına. :D

Başbakan ele atarsa, Russell Crowe falan dinlemez. Yasak olmasa bile boykot tarzı şeyler olacak belli kesimlerden.

Ben filmi büyük bir merakla bekliyorum. Dinimizce böyle bir film yapmak müsait mi değil mi bilmiyorum ama benim açımdan sorun yok.

Darısı Exodous'un başına. :D
Başka zamanda olsa Türkiye'de de gündeme gelirdi film ve tartışmaları ama şu an gündem o kadar yoğun ki sıra gelmez. :D

Film son olarak Malezya'da yasaklandı. Ama sizi bunun için etiketlemedim. Filme Türkiye'den de bir itiraz geldi. "Saygıdeğer izleyiciler, seyretmekte olduğunuz bu film, tamamıyla filmin senaristinin kendi kurgusu olup, bu filmdeki Hz. Nuh karakterinin ve anlatılan olayların İslam inancıyla, Kuran-ı Kerim'de bahsedilen Büyük Peygamber Hz. Nuh ile alakası yoktur. Hz. Nuh, Kuran'da övülen büyük bir peygamber olup, İslam inancına göre peygamberler günah işlemekten münezzehtir. Saygılarımızla siz sayın izleyicilere duyurulur." ifadesini kullanan avukat Yusuf Erikel dilekçesinin sonuna ise; "Davacı, talepte bulunan, Hz. Nuh'un sonraki kuşaktan torunu olan, inanan mümin." tabirini kullandı.

@OzaN @yatutarsa

Film son olarak Malezya'da yasaklandı. Ama sizi bunun için etiketlemedim. Filme Türkiye'den de bir itiraz geldi. "Saygıdeğer izleyiciler, seyretmekte olduğunuz bu film, tamamıyla filmin senaristinin kendi kurgusu olup, bu filmdeki Hz. Nuh karakterinin ve anlatılan olayların İslam inancıyla, Kuran-ı Kerim'de bahsedilen Büyük Peygamber Hz. Nuh ile alakası yoktur. Hz. Nuh, Kuran'da övülen büyük bir peygamber olup, İslam inancına göre peygamberler günah işlemekten münezzehtir. Saygılarımızla siz sayın izleyicilere duyurulur." ifadesini kullanan avukat Yusuf Erikel dilekçesinin sonuna ise; "Davacı, talepte bulunan, Hz. Nuh'un sonraki kuşaktan torunu olan, inanan mümin." tabirini kullandı.

@OzaN @yatutarsa
Bir an Türkiye'de de yasaklandı diye korktum. :D

Yakındır bizde de yasaklanması...

@OzaN @yatutarsa
Türkiye'de yasaklanmasa bari. :D

Waow.😱

Türkiye'de iyi giriş yapmış film.Yasaklanırsada geç kalınmış olur gibi...

Cok guzel bi filmdi aslinda Emmam vardi filmde 🙄