Mehmet'in Maceraları 3.Bölüm "Sivrisinek ile inek" -Özel Bölüm-

Puanınız Kaçtır?

• Kullanılan toplam oy
    4

Hafız

Aktif Üye
Konu Sahibi
Reaksiyon puanı
342
Puanı
205
Sivrisinek ile inek

Mehmet,her sabah güneşi ve gece ayı,bambaşka görmeye başlıya'lı tam bir hafta olmuştu. Hüthüt'le karınca'nın konuşmalarına şahit olduğundan beri karşısına çıkabileceklerden dolayı biraz tedirgin oluyor ama daha çok merak ediyor. Bir sabah, yine namazdan sonra şahit olduğu sohbet merakını gidermişti biraz olsun... temizlemek ve süt sağmak için annesinin ahırda olduğu sıraydı. Mehmet çok severdi ahırdaki .Özellikle inekleri ve koyunları...Bu yüzden sabahları ahırda annesine yardım ederdi. Annesi bir ara dışarı çıkmıştı ki, bir fısıltı duydu Mehmet.Aslında fısıltıdan çok homurtu gibiydi duyduğu. Kuyruğunu sallayarak homur homur konuşan sarı inekti galiba.Ahırın en sakin, en çok süt veren hayvanı ve bu yüzden annesinin de en sevdiği hayvan olan sarı inek kızgın kızgın kuyruğunu sallıyor ama kiminle konuştuğu anlaşılamıyordu. Mehmet hızla etrafa bakındı.Kimseyi göremedi ama süpürmeye devam ediyormuş gibi yaparak kulak kabbarttı duyduklarına . Sarı inek bir şeyler anlatıyordu: -kur'an'da benden de bahsedilir. Hatta kur'an-ıKerim'in en uzun suresi var ya, Bakara. İşte o, benim adım.Vızıltılı bir ses duyuldu: -O kadarını ben de biliyorum inek kardeş. Hem benden bahsedeb ayetler ,tam' da Bakara suresi'nde geçiyor. Sivrisinek ti bu sesin sahibi. Vızıldayarak konuşuyordu. Devamı etti sivrisinek: -Bakara suresi 26. okumadın herhalde sen. "Allah,bir sivrisineği ,ondan daha da ötesi birvarlığı örnek olarak vermekten çekinmez.İman edenler onun, Rablerinden gelen bir gereçek olduğunu bilirler. İnanmayanlar ise "Allah, örenek olarak bununla neyi kastetmiştit?"derler. Allah onunla birçoklarını saptırır,birçoklarını da doğru yola iletir."
diyor ayette.
-Yani benden büyüksün diye böbürlenme inek kardeş.Allah'ın seni yaratması,güneşi,ayı,yıldızları yaratması ne kadar büyük bir olaysa,bilki beni,küçücük bir sivrisineğiyaratmasıda o kadar muazzam bir şey.Kim bir sivrisineği yaratabilir ki?...
Vızıldadı sözünü bitiren sivrisinek ve uzaklaştı.Annesi ahıra geldiğinde Mehmet,eline süpürge,gözleriyle takip etti sivrisineği.Küçücük canımdan giren ışıkla yarı aydınlık yerleri samanla kaplı bu basit ahırda küçücük bir sivrisinek Mehmet'e yine yüce Allah'ın büyüklüğünü hissettirmişti.
Bölüm Sonu

Yazan: Fatma Bayraktar Karahan
Yapımcı: Hafız
Kanal:HaFıZ Tv

@kvp-medya @ABAY_06 @cookies @berkann @xdragxx@mrt-06 @Polat Şaşmaz @OzaN @Tzira @sürgünüm @TubAsi @berenist @mertkytrk @Arslan Bey @anilkoldas @ehsan7000 @monacolu @BuraK @Fks14 @beyazsoy @sürgünüm @*Dream* @sMt45 @GreatOttoman @berenist @olizvel @destere @emreemreu @takas @xemrexxx @Harun60 @papuleoo @Yasin93 @hayret bi şey @GreatOttoman @ABAY_06 @darksaal @*YıldırıM* @ihearyourvoice @kevinspacey @Canol @semre @denizz19 @xBUGRAx @XanTier @utawleee @dizi kolik @gözlemci @pompy @sokak sanati @berenist @RüzgarGülü @sMt45 @ahmetbayramm @china_shangai @cevaa

Son düzenleme:
sivri sineğin mucizesine değinmemişsin keşke araştırıp yazsaydin daha anlamlı olurdu