Ekranın Zirvesinin Yeni Bir Sahibi Olacak Mı?

xemrexxx

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
140,929
Puanı
1,061
Son yıllarda çarşamba günleri yayınlanan 2 dizi reytingiyle,etkisiyle,oyuncularıyla ve senaryosuyla ekranın adından en çok söz ettiren dizileri olmayı başardılar; Yaprak Dökümü ve Muhteşem Yüzyıl.

İki dizi de yayınladığı döneme damgasını vurmayı başardı ve ekrandaki tüm diğer dizileri sollamayı bildi. İki dizinin de en önemli özellikleri döneminin en iyi oyuncu kadrolarına sahip olmaları ve kendi günlerinde rakiplerine göz açtırmamaları.2007 yılından bu yana ekranda hangi gün kaç yapım zirveyi almış bakalım:

GÜNLİDER OLAN YAPIMLAR(UZUN SÜRE)
PazartesiAcı Hayat,Arka Sokaklar,Ezel,O Ses Türkiye,Karadayı,Survivor
SalıBinbir Gece,Küçük Kadınlar,Aşk ve Ceza,Öyle Bir Geçer Zaman Ki,Benim İçin Üzülme,O Ses Türkiye
ÇarşambaYaprak Dökümü,Muhteşem Yüzyıl
PerşembeDoktorlar,Kurtlar Vadisi Pusu,Aşk-ı Memnu,Fatmagül'ün Suçu Ne?
CumaSıla,Asi,Adanalı,Hanımın Çiftliği,Adını Feriha Koydum,Hayat Devam Ediyor,Arka Sokaklar,Karagül
CumartesiGümüş,Var Mısın Yok Musun,Akasya Durağı,Yetenek Sizsiniz Türkiye,Lale Devri,Arka Sokaklar
PazarBuzda Dans,Var Mısın Yok Musun,Aşk Bir Hayal,Survivor,Umutsuz Ev Kadınları,O Ses Türkiye,Küçük Gelin
Görüldüğü gibi diğer günlerde birinciler sürekli değişirken çarşambaları birinciler sürekli aynı 8 yıldır.Çarşambayı zirveyi alan dizi sadece çarşambayı değil sektörün de zirvesini alıyor;yapımcısına en çok kazandıran, en çok konuşulan,en çok ödül alan vb. unvanları da alıyor.Haziran ayında Muhteşem Yüzyıl'ın bitmesiyle ekranın zirvesi boş kalacak.Yine 4 yıl boyunca zirvede yer alabilecek bir dizi gelir mi belli değil şu an için.Adaylar arasında yayınlanıp yayınlanmayacağı belli olmayan Kösem Sultan dizisi,Kara Para Aşk dizisi gibi diziler var.Ancak yeni sistemde bu diziler 4 yıl sürebilir mi ya da aynı amborgoyu hem çarşamba gününe hem tüm sektöre koyabilir mi belirsiz.Bu dizilerin şu anlık Yaprak Dökümü ya da Muhteşem Yüzyıl gibi en iyi kadroya sahip olmadıkları ortada.

erfgreg.png

@destere @OzaN @Fks14 @sürgünüm @Yakamoz-Asi @Forumdash @Bully @sokak sanati @HachiKo @Ahmad @denizz19 @yakup09 @hayret bi şey @otomatikportakal @ehsan7000 @ozgur2113 @*Dream* @WesTxCoasT

Son düzenleme:
ben dedim @xemrexxx derin dehlizlere daldı mutlaka bir my konusu pırtlatır dedim dediğim doğru çıktı :)

Görüldüğü gibi çarşamba boş gün değil. O gün dizi tutturmak zor :D Tabi o gün zirvede kalan diziler kalitesinden söz ettiriyor her alanda :oley:

o 10 yıl önce zireye çıkmış yeter ona :F

pırtlatır diye bekliyon o zaman burunun ne sokuyon o zaman :F

pırtlatmayı seyretmek için gelmedim zaten :)) belki bir nurbanu yada meryem görürüz dedik ama konu çok sade olmuş bu kadar yazıyı kim okusun ben arada takılırım kız çıkarsa :))

tabloya baksan yeter işin özü orada:)

baktım

pazartesi iki kaliteli yapım gelmiş bugüne kadar ezel ve karadayı kenan pazartesilere çalışıyor

salı sallanır diyecektimki öbgz yi gördüm salı başkada bir fok yokmuş dişe dokunur .

çarşamba tabiki my........ yarpak sökümüne bakmadım :)

perşembenin kralı tabiki fatmagül aşk-ı menudur

cuma için @Yakamoz-Asi ve @Bully sana katılmayacaktır:) sen @denizz19 a kıyak çekmişsin :)
ama cumanın bugüne kadarki en iyi dizisi tabikide hanımın çimdiği dizisi

baktım

pazartesi iki kaliteli yapım gelmiş bugüne kadar ezel ve karadayı kenan pazartesilere çalışıyor

salı sallanır diyecektimki öbgz yi gördüm salı başkada bir fok yokmuş dişe dokunur .

cuma için @Yakamoz-Asi ve @Bully sana katılmayacaktır:) sen @denizz19 a kıyak çekmişsin :)
Cuma günü zirve Karagül'ün şuan için. Bir önce Hanımın Çiftliği o bitti AFK oldu. :)

baktım

Emre ağır total olduğu için totali baz almış normal. :A

Perşembe günü Intikam hem total hem de ab de birinci olmuştu:)

Çarşambaya gelen diziler böyle oluyor demek ki :Z 4 sezonluk efsane Muhteşem Yüzyıldan sonra hangi dizi olacak merak ediyorum :)

baktım

.ss konudan bunu mu çıakrdın @pompy anlat arkadaşa pompycesini .ss